Voor bepaalde streekgerechten als Limburgs zuurvlees of konijn in het zuur voeg ik graag zoet donker bier toe wat de smaak en de kleur ten goede komt. Recentelijk heb ik enkele roggebroden gebakken. De smaak was goed maar kan naar mijn mening beter door het water te vervangen door zoet donker bier. Met koken levert dat geen problemen op omdat de alcohol verdampt en in de keuken vervliegt. In een gesloten oven waar de alcoholdampen niet goed weg kunnen voorzie ik echter problemen als explosiegevaar. Dat is dan ook de enige reden wat mij weerhoudt om dit te doen.
Klopt mijn theorie of is er niets aan de hand?
Bier
- Vitamine C
- Warme bakker
- Berichten: 690
- Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57
Re: Bier
Wel eens bierbrood gebakken geen explosie gehad.
-
- Deegkneder
- Berichten: 100
- Lid geworden op: di 25 apr 2017, 12:09
Re: Bier
Ik maak 4 x per jaar lichtbruine pitjes desem brood met The Famous Grouse whisky.
Ik vervang 20% water met Whisky.
Me oven staat nog steeds op de zelfde plek,
Ik vervang 20% water met Whisky.
Me oven staat nog steeds op de zelfde plek,
Linker en rechterhand, Maxima MPM 7L, desem starter 3-2013
Verlanglijstje, Famag Grilletta Manufacturer code: IM8/230/10V / 10 speed met 60m timer extra optie.
Verlanglijstje, Famag Grilletta Manufacturer code: IM8/230/10V / 10 speed met 60m timer extra optie.
- Kneedhaak 2.0
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 98
- Lid geworden op: do 23 apr 2020, 12:38
Re: Bier
Dat moet zeker geprobeerd worden in de desem.
Wie weet word het iets voor bij de knien of het zoervleis
Wie weet word het iets voor bij de knien of het zoervleis