Pizzastaal eerste resultaat
Geplaatst: za 20 jun 2020, 19:26
Omdat mn pizzasteen gebroken was ging ik op zoek naar een andere.
Al snel viel mijn oog op een pizzastaal en ging oponderzoek uit.
Na veel positieve verhalen besloot ik om een pizzastaal te kopen aangezien deze ook mooi qua formaat leverbaar is.
Tijdens het bakken op steen vond ik het formaat van 40x30 net niet diep genoeg en de stalen plaat is verkrijgbaar in 40x34,5.
Dit formaat past prima in mijn oven. Het liefst had ik hem net zo breed als mn slede maarja, je kan niet alle hebben :-)
Met inbranden werd ik er op gewezen dat ik beter geen olijf olie kon gebruiken... helaas.. telaat..
Ik had gelezen dat het een plataardig olie moest zijn en koos voor olijfolie...
In totaal moet je drie keer inbranden op 250 graden voor 60 minuten en de tweede en derde keer heb ik dat met zonnebloemolie gedaan.
De derde keer besloot ik om gelijk stokbroden te bakken.
Ik heb het gebakken met bakpapier omdat er ook olie op de plaat zat. Misschien doe ik dat in de toekomst niet meer. Ik ben daar nog niet over uit.
Doordat ik afgeleid werd lette ik even niet op en heb ingesneden zonder dit onder een hoek te doen.
Let dus even niet op de insnedes maar op de kleur van het stokbrood, ook aan de onderkant.
Het viel mij meteen op dat die 4,5cm extra in de diepte enorm fijn was.
Waar ik voorheen moeite moest doen om de stokken dicht tegen elkaar aan te moeten leggen tijdens het rijzen had ik nu voldoende ruimte om de stokken op de plaat te leggen.
Ik ben zelf dik tevreden met het resultaat aan de boven en onderkant.
De plaat blijft erg lang ontzettend heet en volgens mij is dat ook het doel van een pizza steen of pizza staal.
Ik ben dik tevreden en ontzettend blij met mn pizzasteel.
Al snel viel mijn oog op een pizzastaal en ging oponderzoek uit.
Na veel positieve verhalen besloot ik om een pizzastaal te kopen aangezien deze ook mooi qua formaat leverbaar is.
Tijdens het bakken op steen vond ik het formaat van 40x30 net niet diep genoeg en de stalen plaat is verkrijgbaar in 40x34,5.
Dit formaat past prima in mijn oven. Het liefst had ik hem net zo breed als mn slede maarja, je kan niet alle hebben :-)
Met inbranden werd ik er op gewezen dat ik beter geen olijf olie kon gebruiken... helaas.. telaat..
Ik had gelezen dat het een plataardig olie moest zijn en koos voor olijfolie...
In totaal moet je drie keer inbranden op 250 graden voor 60 minuten en de tweede en derde keer heb ik dat met zonnebloemolie gedaan.
De derde keer besloot ik om gelijk stokbroden te bakken.
Ik heb het gebakken met bakpapier omdat er ook olie op de plaat zat. Misschien doe ik dat in de toekomst niet meer. Ik ben daar nog niet over uit.
Doordat ik afgeleid werd lette ik even niet op en heb ingesneden zonder dit onder een hoek te doen.
Let dus even niet op de insnedes maar op de kleur van het stokbrood, ook aan de onderkant.
Het viel mij meteen op dat die 4,5cm extra in de diepte enorm fijn was.
Waar ik voorheen moeite moest doen om de stokken dicht tegen elkaar aan te moeten leggen tijdens het rijzen had ik nu voldoende ruimte om de stokken op de plaat te leggen.
Ik ben zelf dik tevreden met het resultaat aan de boven en onderkant.
De plaat blijft erg lang ontzettend heet en volgens mij is dat ook het doel van een pizza steen of pizza staal.
Ik ben dik tevreden en ontzettend blij met mn pizzasteel.