Ik zoek een recept

Hier kan je alles plaatsen wat niet onder de overige categorieën valt, zolang het maar enigszins met de hobby's van je mede-forumleden te maken heeft.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
houtvlot
Chef stoffer en blik
Berichten: 6
Lid geworden op: do 13 aug 2020, 15:13

Ik zoek een recept

Bericht door houtvlot » do 13 aug 2020, 16:13

Een poosje terug zag ik een recept voor knoflookbrood, ik kan me nog herinneren dat er 1 kg bloem, 3 bollen knoflook en peterselie in ging. Toen las ik 15 minuten kneden en dacht, ik wacht tot mijn mixer er is. Nu is de mixer er, en je snapt het al, werkelijk nergens dat recept meer te vinden. Heeft iemand enig idee? Alvast bedankt, Annigje

Gebruikersavatar
Gebaxke
Deegkneder
Berichten: 154
Lid geworden op: zo 16 jul 2017, 10:57

Re: Ik zoek een recept

Bericht door Gebaxke » vr 14 aug 2020, 10:36

Ik doe maar een gok.
Hak de knoflook en peterselie heel fijn (tip pak rozemarijn ipv peterselie de volgende keer).

1000 gram meel
600 ml water
18- 20 gram zout
20 gram droge gist
30 gram olijfolie

Alles kneden 10 minuten
Knoflook en peterselie erbij nog 5 minuten kneden

Opbollen en 30 minuten rijzen
Lucht eruit drukken en weer op bollen of lang maken voor een bus brood of plat drukken op een bakplaat.

Rijzen 45-60 minuten
Afbakken 30 - 35 minuten op 230 graden.

Na het bakken de korst nog even lekker met een teentje knoflook in wrijven.

Ipv peterselie kan je rozemarijn pakken zoals al geschreven maar ook een mix van oregano/basilicum/tijm en wat water vervangen door ketchup of de olie door de olie van gedroogde tomaten.

Ik verzin het ter plekke dus als het niks is skippen maar :)

Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5287
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Ik zoek een recept

Bericht door Levinebaktbrood » vr 14 aug 2020, 23:19

Hou er rekening mee dat verse knoflook een slechte invloed heeft op de werking van gist .....
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine

Gebruikersavatar
Soepkipje
Moderator
Berichten: 786
Lid geworden op: zo 04 dec 2011, 11:59
Contacteer:

Re: Ik zoek een recept

Bericht door Soepkipje » ma 17 aug 2020, 01:34

Levinebaktbrood schreef:
vr 14 aug 2020, 23:19
Hou er rekening mee dat verse knoflook een slechte invloed heeft op de werking van gist .....
Als je het recept van Gebaxke leest zie je dat daar rekening mee gehouden is!
Eschenfelder graanvlokker (hout), Hawos graanmolen Easy, Panasonic SD-253 en SD-255, 1x Smeg, 1x Siemens en 2x Boschovens
FOTO'S

Gebruikersavatar
houtvlot
Chef stoffer en blik
Berichten: 6
Lid geworden op: do 13 aug 2020, 15:13

Re: Ik zoek een recept

Bericht door houtvlot » di 18 aug 2020, 12:44

Dank jullie wel, ik ga het proberen. Wordt vervolgd!

Gebruikersavatar
houtvlot
Chef stoffer en blik
Berichten: 6
Lid geworden op: do 13 aug 2020, 15:13

Re: Ik zoek een recept

Bericht door houtvlot » wo 14 okt 2020, 16:54

Eindelijk eindelijk heb ik dit brood gebakken, en rozemarijn gebruikt. Normaal bak ik speltbrood, dat is erg kleverig, ik dacht door de spelt, maar dit deeg uit de mixkom halen leek ook erg op een scene uit Asterix in Zwitserland, die met de kaasfondue! Waarschijnlijk komt dat plakken door het betere kneden wat de mixer doet. Het resultaat is een enorm brood, en het smaakt prima.
Heel erg bedankt voor de hulp.

Gebruikersavatar
KeesR
Opboller
Berichten: 244
Lid geworden op: zo 09 jul 2017, 20:41

Re: Ik zoek een recept

Bericht door KeesR » wo 14 okt 2020, 19:52

Volgens mij hoort goed gekneed deeg niet te plakken aan de kom. Of is dat de slechte invloed van knoflook waar Levine het over had?

Gebruikersavatar
ClaudiaD
Jongste bediende
Berichten: 47
Lid geworden op: wo 26 aug 2020, 16:59

Knoflook brood Duits dr. Oetker

Bericht door ClaudiaD » do 15 okt 2020, 16:50

In mijn Duitse bakboek van dr.oetker ( 795 pagina’s!) staat een recept voor knoflookbrood. In dit Duits bakboek wordt naast uitgebreide informatie over taarten, koeken, koekjes en chocolade , 140 pagina’s aan brood gewijd!
Maar w.b. het knoflookbrood: je maakt het uitgaande van gewone baguettes die al gebakken zijn. Je snijdt deze diep in en doet in de spleten een mengsel van de pasta van knoflookteentjes met peterselie en peper.
2 kleine baguettes
6 knoflookteentjes
2 mespunten zout
100 gram zachte boter
1 eetlepel gehakte peterselie
Vers gemalen peper.
- snijd de baguettes met een scherp mes op afstanden van 2 cm diep in, maar snijd daarbij het brood niet door.
- de knoflookteentjes door een knoflookpers halen en vervolgens met het zout tot een pasta mengen.
- de oven voorverwarmen, de knoflookpasta met de boter en de peterselie mengen en naar smaak peper toevoegen. De knoflookboter in de broodinsnijdingen smeren.
- de broden in alufolie wikkelen en op een met bakpapier bekleed bakblik leggen. Bakken bij 200graden ( boven/onderwarmte) of 180 graden (hete lucht). Baktijd ca. 15 minuten.
- het knoflook brood in schijven snijden en direct serveren.
Laatst gewijzigd door lekkermelig op do 15 okt 2020, 17:04, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: kopie van recept verwijderen. Het is niet toegestaan materiaal met copyright hier te verspreiden.

Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5287
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Ik zoek een recept

Bericht door Levinebaktbrood » zo 18 okt 2020, 02:12

Claudia: meen je dat nu echt? Een beschrijving geven van een knoflookbrood met een al gebakken stokbrood met daartussen knoflookboter? Daar gaat het helemaal niet om.
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine

Gebruikersavatar
houtvlot
Chef stoffer en blik
Berichten: 6
Lid geworden op: do 13 aug 2020, 15:13

Re: Ik zoek een recept

Bericht door houtvlot » zo 18 okt 2020, 13:18

KeesR schreef:
wo 14 okt 2020, 19:52
Volgens mij hoort goed gekneed deeg niet te plakken aan de kom. Of is dat de slechte invloed van knoflook waar Levine het over had?
Geen idee. Zou ik minder water moeten gebruiken?

Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5287
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Ik zoek een recept

Bericht door Levinebaktbrood » zo 18 okt 2020, 16:42

Deeg mag best plakken, niks mis mee. Je moet er alleen mee om leren gaan.
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine

Gebruikersavatar
ClaudiaD
Jongste bediende
Berichten: 47
Lid geworden op: wo 26 aug 2020, 16:59

Re: Ik zoek een recept

Bericht door ClaudiaD » di 20 okt 2020, 16:42

Levinebaktbrood schreef:
zo 18 okt 2020, 02:12
Claudia: meen je dat nu echt? Een beschrijving geven van een knoflookbrood met een al gebakken stokbrood met daartussen knoflookboter? Daar gaat het helemaal niet om.
Helaas was dit het enige recept dat ik kon vinden. Het leek me eigenlijk wel lekker.

Gebruikersavatar
lekkermelig
Beheerder
Berichten: 3597
Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
Locatie: Wageningen
Contacteer:

Re: Ik zoek een recept

Bericht door lekkermelig » di 20 okt 2020, 19:11

Het heeft alleen niets met broodbakken te maken. Toch wel jammer op een broodbakforum.

Wil
Lekkermelig.nl: Pizza, brood en fikkie stoken!

Laatste berichten:
* Sneeuwbroodjes
* Broodbak reunie
* Desem meerzaden brood
* Boekrecensie – The Rye Baker
* Almverhalen – Boerenbrood

Gebruikersavatar
Anna
Warme bakker
Berichten: 855
Lid geworden op: vr 28 feb 2014, 18:29

Re: Ik zoek een recept

Bericht door Anna » zo 25 okt 2020, 17:48

ClaudiaD schreef:
di 20 okt 2020, 16:42
Helaas was dit het enige recept dat ik kon vinden. Het leek me eigenlijk wel lekker.
Het is ongetwijfeld goed bedoeld, maar je hoeft echt niet voor iedereen iets op te zoeken. Het is leuk als je een recept kan aanbevelen waar je zelf goede ervaring mee hebt, heb je dat niet, laat het reageren dan vooral over aan wie er wel ervaring mee heeft.

Gebruikersavatar
houtvlot
Chef stoffer en blik
Berichten: 6
Lid geworden op: do 13 aug 2020, 15:13

Re: Ik zoek een recept

Bericht door houtvlot » wo 02 dec 2020, 19:08

Levinebaktbrood schreef:
zo 18 okt 2020, 16:42
Deeg mag best plakken, niks mis mee. Je moet er alleen mee om leren gaan.
Ik ga mijn best doen.

Gebruikersavatar
Heersje
Jongste bediende
Berichten: 28
Lid geworden op: di 30 jun 2020, 20:47

Re: Ik zoek een recept

Bericht door Heersje » zo 27 dec 2020, 15:23

Misschien kan je de olie vervangen door knoflookolie? Ik konfijt wel eens knoflook, je frituurt dan (liefst bio, in ieder geval geen chinese) knoflookteentjes in schil in olie tot ze iets kleuren. Je hevelt dan de teentjes, nog steeds in schil in een schoon potje en doet er goede olijfolie op (dus niet de olie gebruikt voor frituren). Dit geeft na een paar dagen heel veel smaak aan de olie en je kunt de gekonfijte knoflook (dan gepeld) naar smaak toevoegen. Ik heb het wel eens met goed gevolg gedaan bij een focaccia maar niet met het doel een knoflookbrood te maken.
Kenwood chef met super doughhook en reguliere oven

Plaats reactie