Pagina 1 van 1

Bolletjes en pistolets van volkorenmeel

Geplaatst: za 26 sep 2020, 18:48
door Jos bakt
Ik heb inmiddels het bakken van een volkorenbrood aardig onder de knie en wil nu bolletjes en pistolets gaan maken. Hiervoor wil ik het deegrecept gebruiken van mijn volkorenbrood.

Ik wil graag weten wat na de deegbereiding de vervolgstappen en de bakomstandigheden zijn.

Wie kan me helpen?

Recept aanpassen

Geplaatst: ma 28 sep 2020, 15:26
door Jos bakt
Inmiddels vermoed ik dat ik het recept aan zal moeten passen. In vind namelijk bijna nergens op internet een recept met alleen volkorenmeel. En als het al met volkorenmeel is dan wordt er melk en ei aan toegevoegd.

Re: Bolletjes en pistolets van volkorenmeel

Geplaatst: ma 28 sep 2020, 17:51
door Soepkipje
Nee hoor. Van je favoriete (ieder!) volkorenrecept kan je prima broodjes maken. Zoek op utube bv naar opbollen broodjes en je kan bij verschillende filmpjes zien hoe je na de eerste rijs het deeg kan verwerken tot broodjes.
(ei en melk hoeven niet, maar worden wel vaak gebruikt om broodjes te bestrijken. Ik laat het altijd gewoon weg is geen probleem)
Succes met bakken!

PS. Je broden en sneetjes brood op Flickr zien er heerlijk uit.

Re: Bolletjes en pistolets van volkorenmeel

Geplaatst: ma 28 sep 2020, 23:52
door Levinebaktbrood
Je kunt (bijna) elk recept voor volkorenbrood gebruiken om bolletjes en pistolets van te maken. Vraag is dan wel: wil je zachte of harde broodjes. Voor zachte broodjes wordt meestal melk en boter toegevoegd en eventueel ei (maar dat laatste hoeft niet).

Voor pistolets kan je bv deze werkwijze volgen en voor zachte puntjes deze werkwijze en voor zachte bolletjes deze werkwijze.