Walnuss brot 2.0 - Bock auf Brot
Geplaatst: zo 22 nov 2020, 22:12
Hallo Allemaal,
Op Instagram kwam ik dit prachtige brood tegen, een Walnotenbrood 2.0 genoemd.
Een recept wordt er niet gegeven en kan dit met Google niet vinden. Eerlijk gezegd ken ik het account van Bock auf Brot niet op de plaatjes op Instagram na en een website met info vind Google ook niet.
Het brood ziet er zo fantastisch uit dat!! Vermoedelijk is er desem gebruikt omdat dit ook in andere recepten wordt gebruikt. Men geeft aan dat normaal druivensap als vocht wordt gebruikt bij dit walnoten brood. Ik heb geen idee of alleen of een deel druivensap en water wordt gebruikt. Deze keer is er (een deel) koffie gebruikt. Beiden lijken me leuk om te proberen al zal druivensap het brood zoet maken... Ik zal dat dan doen met gist i.p.v. desem.
Heeft iemand ervaring met druivensap of koffie in brood en kan men mij tips geven?
Ik heb het boek 'Brood uit eigen oven' van Levine en daar staat een Hazelnotenspeltbrood recept in. Kan ik straffeloos de karnemelk door druivensap of koffie vervangen? Of kan ik dat beter voor de helft vervangen?
Natuurlijk kan ik het gewoon proberen en is het resultaat niet lekker of mislukt dan heb ik pech. Maar als hier bakkers zijn die dit al gedaan hebben kan ik misschien leren van hun ervaringen.
Alvast bedankt
Op Instagram kwam ik dit prachtige brood tegen, een Walnotenbrood 2.0 genoemd.
Een recept wordt er niet gegeven en kan dit met Google niet vinden. Eerlijk gezegd ken ik het account van Bock auf Brot niet op de plaatjes op Instagram na en een website met info vind Google ook niet.
Het brood ziet er zo fantastisch uit dat!! Vermoedelijk is er desem gebruikt omdat dit ook in andere recepten wordt gebruikt. Men geeft aan dat normaal druivensap als vocht wordt gebruikt bij dit walnoten brood. Ik heb geen idee of alleen of een deel druivensap en water wordt gebruikt. Deze keer is er (een deel) koffie gebruikt. Beiden lijken me leuk om te proberen al zal druivensap het brood zoet maken... Ik zal dat dan doen met gist i.p.v. desem.
Heeft iemand ervaring met druivensap of koffie in brood en kan men mij tips geven?
Ik heb het boek 'Brood uit eigen oven' van Levine en daar staat een Hazelnotenspeltbrood recept in. Kan ik straffeloos de karnemelk door druivensap of koffie vervangen? Of kan ik dat beter voor de helft vervangen?
Natuurlijk kan ik het gewoon proberen en is het resultaat niet lekker of mislukt dan heb ik pech. Maar als hier bakkers zijn die dit al gedaan hebben kan ik misschien leren van hun ervaringen.
Alvast bedankt