Pagina 1 van 1

Kerststol zonder sukade

Geplaatst: zo 13 dec 2020, 00:55
door Johan v. V.
Ik wil proberen met de kerst een eigen gebakken kerststol op tafel te zetten. Maar dan zonder sukade en sinaasappelschilletjes. Die worden er in ons huis gewoonlijk ieder jaar uit gevist, dus dát wil ik nu maar eens voorkomen!
Nu heb ik wel wat recepten voor een kerststol gevonden, zoals in ‘Brood uit eigen oven’, maar daar zit steeds die vieze sukade in (brrr ... :oops: )! Kan ik nu gewoon die sukade uit het recept houden, of moet ik dan ook iets anders uit het recept aanpassen?

Re: Kerststol zonder sukade

Geplaatst: zo 13 dec 2020, 02:35
door Levinebaktbrood
Sukade en sinaasappelschilletjes kan je gewoon weglaten, maar beter is het dan om daar in de plaats van meer rozijnen te gebruiken. Dan is het toch nog een rijk gevuld brood.

Ik bak ieder jaar verschillende soorten. Er zijn namelijk meer mensen die niet van sukade houden :o

Bakze :D !

Re: Kerststol zonder sukade

Geplaatst: zo 13 dec 2020, 09:58
door Victory
Ik houdt zelf ook niet van die dikke stukken sukade ed in deeg waren. Overigens gebruik ik het wel altijd in bijvoorbeeld oliebollen en als het in het recept voor stol staat gaat het er zeker ook in!

De truc is het zo klein mogelijk snijden dat het amper te zien/herkennen is. Dan is de smaak ook beter verdeeld.

Mijn recept voor suikerbrood heeft ook zelf geconfijte sinaasappelschil. Ook fijn snijden😉. Voegt een heerlijke frisse toon toe in het brood.

Niemand die hier klaagt 🙃

Re: Kerststol zonder sukade

Geplaatst: zo 13 dec 2020, 19:15
door Johan v. V.
Dank voor jullie reacties! Ik ga toch maar voor een stol helemaal zonder sukade.

Re: Kerststol zonder sukade

Geplaatst: za 19 dec 2020, 00:52
door Johan v. V.
Vandaag m’n eerste stol gebakken. Het was gemakkelijker dan ik had gedacht. Ik heb de sukade vervangen door evenveel krenten en rozijnen. De familie was tevreden, maar de volgende keer blijft ‘ie wel iets langer in de oven.
Bedankt voor jullie adviezen!

Re: Kerststol zonder sukade

Geplaatst: zo 20 dec 2020, 12:22
door TigerManZ
Mooi toch!
Geen fotootje?

Re: Kerststol zonder sukade

Geplaatst: ma 21 dec 2020, 19:58
door Jessica3787
Een punt van aandacht dus die oventijd, ik ga zo de krenten en rozijnen wellen en doe morgen een eerste poging om een stol te bakken.

Ik heb liever wat kleinere kerststollen, zodat ik ze in het geheel in kan vriezen. Stel ik neem het befaamde recept van Levine voor een kerststol (https://uitdekeukenvanarden.blogspot.co ... lmpje.html?), maar ik besluit er twee kleinere stollen van te maken.

Hoe pas ik de baktijd dan aan?

Re: Kerststol zonder sukade

Geplaatst: di 22 dec 2020, 16:17
door Kristel
Ik ga ook het recept van Levine proberen. Omdat ik de enige thuis ben die het lust, ga ik de hoeveelheden halveren. Op de website waar het recept staat van Levine las ik dat de baktijd dan 20 minuten is. Moet ik de rijstijd ook halveren?

Re: Kerststol zonder sukade

Geplaatst: di 22 dec 2020, 22:32
door Levinebaktbrood
Nee, rijstijden blijven hetzelfde.

Re: Kerststol zonder sukade

Geplaatst: do 24 dec 2020, 21:21
door RedYssel
Verschrikkelijk ja bigaroux ook. Vind gewoon beetje noten erdoor wel lekker denk aan hazelnoten. Verder evt citroen rasp vers en super fijn beetje vanille nog.
Heerlijk

Red

Re: Kerststol zonder sukade

Geplaatst: vr 25 dec 2020, 11:56
door Kristel
Levinebaktbrood schreef: di 22 dec 2020, 22:32 Nee, rijstijden blijven hetzelfde.
Dank je wel Levine! Fijne feestdagen.

Re: Kerststol zonder sukade

Geplaatst: vr 25 dec 2020, 12:16
door bakplaat
Deze vulling gebruik ik gewoonlijk in mijn stollen:

Rozijnen, krenten, geconfijte orangesnippers, sucade, bigarreaux en ook een paar bitterkoekjes (alles gehakt) en ook nog wat citroenrasp.
En uiteraard ook nog een flinke rol amandelspijs.

Afbeelding
Afbeelding



Afbeelding

Re: Kerststol zonder sukade

Geplaatst: vr 25 dec 2020, 12:41
door Victory
bakplaat schreef: vr 25 dec 2020, 12:16 Deze vulling gebruik ik gewoonlijk in mijn stollen:

Rozijnen, krenten, geconfijte orangenippers, sucade, bigarreaux en ook een paar bitterkoekjes (alles gehakt) en ook nog wat citroenrasp.
Zo jij mikt er veel in!
Ik heb er rozijnen, krenten, gebruineerde amandelen, sukade, zelf geconfijte sinaasappelschillen stukjes (echt puur gekleurde deel schil), amandelspijs van meneer Oetker (werd mij te veel gedoe) en de rest 🤪.