Interview met Jeffry Hamelman

Hier kan je alles plaatsen wat niet onder de overige categorieën valt, zolang het maar enigszins met de hobby's van je mede-forumleden te maken heeft.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
lekkermelig
Beheerder
Berichten: 4006
Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
Locatie: Wageningen
Contacteer:

Interview met Jeffry Hamelman

Bericht door lekkermelig »

Ik wil jullie dit linkje niet onthouden
https://www.ploetzblog.de/2020/10/19/po ... -hamelman/

Ik zat op de site van Lutz te snuffelen en vond opeens een redelijk recent interview van Lutz met Jeffrey Hamelman. Beetje raar format, vragen in Duits en de antwoorden in het Engels (en een transcript in beide talen), maar inhoudelijk vond ik het hardstikke interessant.

Hamelman heeft natuurlijk "Bread" geschreven, een van mijn favoriete boeken. Erg leuk om eens te horen wat zijn achtergrond was, de reden waarom ie het geschreven had, en wat ie zelf van zijn boek vindt (niet te bescheiden, haha). Verder hebben ze het samen heel erg over de compleet verschillende broodculturen in de VS en Europa (en Duitsland in het bijzonder) en de compleet verschillende eisen die er bakkers gesteld worden in de VS en sommige Europese landen.

Als je een beetje Duits en Engels kent is het een leuk (maar wel lang) verhaal.

Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt

Blog: Lekkermelig.nl
Plaats reactie