Het is een aardige boerderij, met een volledige catering keuken erin. We hadden vier ovens tot onze beschikking, jammergenoeg vooral hete lucht ovens, maar de broden smaakten er niet minder om.
De boerderij by Lekker Melig, on Flickr
Het bakhuis ligt helemaal vol met een bespottelijk grote hoeveelheid meel (paar honderd kilo) maar ik begreep dat de buurt hun catering aardig weet te vinden, dus er wordt vrijwel dagelijks gebakken, naast alle feesten en partijen.
Het bakhuis by Lekker Melig, on Flickr
Een blik in de keuken: lekker veel werkruimte, drie werkbladen, een paar grote (en kleinere) mixers, en genoeg mensen om wat brood te bakken.
Onze catering keuken by Lekker Melig, on Flickr
Af en toe was het best lekker druk, omdat de gewone zaken (zoals brood voor klanten) ook gewoon doorging
Untitled by Lekker Melig, on Flickr
We hebben een aardig aantal broodsoorten gebakken zoals:
- Croissants
Knackebrod
FladenBrot
Quatlama Patir non (uzbeeks plat brood met boter)
Fries suikerbrood
Tsjechisch landbrood
Frans Landbrood
Duits boerenbrood
Loogbroodjes
Flammkuchen (een soort van...)
Kanelbullar
DDR broodjes volgens recept van onze oosterling
Sneeuw broodjes
Roggebrood
Rotkornweizen volkoren brood
Basler brot
Baguettes
Milch hörnchen
Pumpernickel
Samareiner
Bakplanning by Lekker Melig, on Flickr
Een deel van de buit by Lekker Melig, on Flickr
Croissants by Lekker Melig, on Flickr
Milch Hörnchen by Lekker Melig, on Flickr
Naast al dat broodbakken, hebben we ook nog een dagje kaas gemaakt, feta en ricotta. Omdat de eerste poging niet helemaal naar wens ging is een deel van de melk ook naar kwark omgezet. Ach, dat is tenslotte ook kaas :-)
by Lekker Melig, on Flickr
Na al die gastvrijheid hadden we als bezoekers nog een grappig kado meegenomen, een vuurkorf waar het logo van haar broodbak onderneming in uitgesneden was
Vuurkorf Inge's Backwelt by Lekker Melig, on Flickr
Veel gebakken, een hoop plezier gehad, en natuurlijk veel inspiratie opgedaan. Ik weet nu trouwens wel zeker dat dit duitse clubje niet heel erg dol is op zoete dingen (ik ook niet trouwens). Het suikerbrood werd bijna niet opgegeten, en de Zuidlaarder bol hebben we overgeslagen omdat we al zoveel zoets gebakken hadden. Gelukkig komt er daar ook familie en buren langs, dus uiteindelijk kwam het wel helemaal goed!
Wil