Hoi allen,
Ik bak zelf regelmatig desembroden waarbij de voorbereiding ongeveer twee dagen in beslag neemt. Op de eerste dag zorg ik dat mijn starter weer goed “leeft” op de tweede dag maak ik het deeg en op de derde dag bak ik mijn brood af (na ongv 24u rijstijd). Nu vroeg ik mij af: hoe doet een bakkerij van desembroden dat? Werken zij dan de hele week door? Als zij op zondag dicht zijn maar voor de maandag weer brood op de plank hebben?
Ben heel benieuwd naar jullie idee hierover?
Gr. Bakkenmaar
Planning van een desembakker?
- Bakkenmaar
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 7
- Lid geworden op: di 20 apr 2021, 12:53
- Gebaxke
- Opboller
- Berichten: 198
- Lid geworden op: zo 16 jul 2017, 10:57
Re: Planning van een desembakker?
Met koeling.
De desem broden gaan voor de laatste rijs de koeling in.
Soms wordt de temperatuur van de koeling automatisch verhoogd zodat de broden om 6.30 uur maandagmorgen genoeg gerezen zijn om te bakken.
Direct vanuit de koeling zo de oven in.
De desem broden gaan voor de laatste rijs de koeling in.
Soms wordt de temperatuur van de koeling automatisch verhoogd zodat de broden om 6.30 uur maandagmorgen genoeg gerezen zijn om te bakken.
Direct vanuit de koeling zo de oven in.
- Bakkenmaar
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 7
- Lid geworden op: di 20 apr 2021, 12:53
Re: Planning van een desembakker?
Bedankt voor je reactie.
Dus de bakker maakt zaterdag nieuwe desembroden voor maandag? En laat die dan ipv 24 uur, 48 uur rijzen?
Dus de bakker maakt zaterdag nieuwe desembroden voor maandag? En laat die dan ipv 24 uur, 48 uur rijzen?
- Gebaxke
- Opboller
- Berichten: 198
- Lid geworden op: zo 16 jul 2017, 10:57
Re: Planning van een desembakker?
Ja de desem bakker waar ik heb meegeholpen wel, zaterdagmiddag in de koeling, maandagmorgen bakken.
De koeling noemde ze daar de “wellness”
Het brood gaat de wellness in
De koeling noemde ze daar de “wellness”
Het brood gaat de wellness in
- jesse
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 56
- Lid geworden op: wo 21 apr 2021, 22:05
Re: Planning van een desembakker?
Ik weet van mijn 'eigen' bakker dat ze ook zeker niet alles direct vers maken. Bladerdeeg is ook altijd ontdooien in de koeling, dat soort zaken.
Dat ze zulke slimme koelkasten hebben tegenwoordig dat wist ik niet, maar klinkt wel logisch.
Overigens waag ik me nog even niet aan desembroden, komt vast ooit wel een keer.
Dat ze zulke slimme koelkasten hebben tegenwoordig dat wist ik niet, maar klinkt wel logisch.
Overigens waag ik me nog even niet aan desembroden, komt vast ooit wel een keer.