URL gebruik in uw berichten...

Hier vind je meldingen van de beheerder(s) en nieuws over het forum...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Ballie
Meesterbakker
Berichten: 2837
Lid geworden op: ma 14 nov 2011, 18:51
Locatie: Tullepetaonestad (Roosendaal), West Brabant
Contacteer:

URL gebruik in uw berichten...

Bericht door Ballie » zo 20 jul 2014, 11:14

Ik ben al enige tijd bezig om elke in de berichten gebruikte URL (internet link) aan te passen. Hoewel, aanpassen is een groot woord. Wat ik doe is de URL tags om de URL te plaatsen. Dus [url] ervoor, en [/url] aan het eind van de link.

Nog beter zou zijn om [url=http...]TEKST[/url] te gebruiken. (http... uiteraard vervangen door de gewenste internet link en TEKST door een gewenste tekst vervangen. Deze tekst wordt dan aanklikbaar en verwijst door naar de gebruikte link.

Voorbeeldje? Prima...

http://www.broodbakforum.nl/viewtopic.p ... t=213#p950 wordt afgekort, heet voorste deel wordt eraf gelaten. Leeuk voor dit bericht, maar in een quote werkt dat niet meer. Met de url tags eromheen wordt dit: http://www.broodbakforum.nl/viewtopic.p ... t=213#p950. Deze blijft ook in takt in een quote.

Bij een externe link wordt deze anders afgekort. Dan wordt er een stuk in het midden tussenuit gelaten en vervangen dor enkele puntjes, zoals je in dit voorbeeld kunt zien: http://www.bakkerswereld.nl/Nieuws/Alge ... -1559370W/

Met de url tags wordt dat http://www.bakkerswereld.nl/Nieuws/Alge ... -1559370W/ (zoek de verschillen ;)) Bij een quote wordt dat rechtstreeks overgenomen en u zult begrijpen dat de link het dan niet meer doet.

Mooier wordt het wanneer je de url=http tag gebruikt. Daar is geen knopje voor dus moet je het =http gedeelte zelf toevoegen. Dan ziet het er zo uit:

Code: Selecteer alles

[url=http://www.broodbakforum.nl/viewtopic.php?f=54&t=213#p950]Foto's plaatsen[/url]
Dit wordt in het bericht als volgt weergegeven: Foto's plaatsen

Dan is ook meteen duidelijk waar de link naar verwijst zonder eerst de hele URL te ontcijferen...
Het leven is goed, in het Brabantse land...

Plaats reactie