Broodbakforum

HET forum voor enthousiaste thuisbakkers

Heb je wat lekkers geproduceerd? Laat hier die mooie/originele/bijzondere of gewoon lekkere broden maar zien Een verdwaalde taart mag ook! Maak wel even een apart topic aan voor je eigen baksels...
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#58731
WIT TARWE MET ZONNEBLOEMPITTEN (en weekendbolletjes)


Afbeelding
Afbeelding
12,5% Frans T150, 87,5% T65 67% hydratatie
15% geroosterde zonnepitten door het deeg.

Afbeelding
Afbeelding
12,5% Frans T150, 87,5% T65 67% hydratatie
Laatst gewijzigd door BakkerGerrit op za 06 jan 2018, 17:40, 2 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Door brood daar zit wat in
#58732
Mooie bolletjes en broodje, mooi formaat broodje!
Gebruikersavatar
Door Bakker Henk
#58746
Mooie broodjes, Gerrit!
toch een vraagje over je sesambrood. Jij schrijft: Bij een sesambrood vervang ik de boter door sesamolie.

Dan is mijn vraag:
Om welke hoeveelheid gaat het hier. Namelijk de sesamolie die ik in huis heb, is nogal sterk. Nou schijnt daar nogal grote verschillen in te zitten.
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#58747
Bakker Henk schreef:
za 06 jan 2018, 02:37
Mooie broodjes, Gerrit!
toch een vraagje over je sesambrood. Jij schrijft: Bij een sesambrood vervang ik de boter door sesamolie.

Dan is mijn vraag:
Om welke hoeveelheid gaat het hier. Namelijk de sesamolie die ik in huis heb, is nogal sterk. Nou schijnt daar nogal grote verschillen in te zitten.
Sesamolie is inderdaad sterk maar dat is geen probleem. Ik vervang 80% van het botergewicht door de olie. (80% omdat boter ook voor 80% uit vet bestaat). Je hoeft niet bang te zijn dat de smaak te sterk wordt in je brood.
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#58788
VOLKOREN TARWEBATARD MET LIJNZAAD


Afbeelding
Afbeelding
100% Frans T150, 69% hydratatie.
15% lijnzaad door het deeg.

Is wat plat, waarschijnlijk wat overkneed.......
Gebruikersavatar
Door bakplaat
#58792
Stuk voor stuk weer mooi Bakwerk Gerrit :2th:

Dat je laatste brood wat plat geworden is, zal vermoedelijk niet aan overkneding liggen, dan wel aan de hydratatie (69%),
waardoor het wat uitgezakt lijkt/is. Overrijs sluit ik uit, dan zou het waarschijnlijk nog platter zijn.
Gebruikersavatar
Door bakplaat
#58807
Mooie korst . malse kruim, kortom weer een prachtig brood Gerrit. :2th:
BakkerGerrit liked this
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#58819
ZADEN-PITTENBOULE


Afbeelding
Afbeelding
60% Frans T65 40% T150 65% hydratatie.
15% geroosterde Zonnebloempitten en Pompoenpitten, en lijnzaad door het deeg.
Sesamolie i.p.v. boter.
Laatst gewijzigd door BakkerGerrit op ma 15 jan 2018, 08:58, 1 keer totaal gewijzigd.
Anna liked this
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#58862
LICHT VOLKOREN TARWEBATARD
Afbeelding
Afbeelding

70% Frans volkoren T150 30% T65 68% hydratatie
50/50 boter en olijfolie, honing ipv suiker
Laatst gewijzigd door BakkerGerrit op za 20 jan 2018, 06:37, 1 keer totaal gewijzigd.

:) Dank je. Dat scheelt behoorlijk in de kosten.

Melige cadeautjes

Wat een leuk idee! Ik zal ook eens in mijn familie[…]

Aanbieding

Inmiddels verkocht vermoed ik want niet meer te vi[…]

Dan moet de kuip wel echt zuiver gedraaid zijn. […]