Broodbakforum

HET forum voor enthousiaste thuisbakkers

Heb je wat lekkers geproduceerd? Laat hier die mooie/originele/bijzondere of gewoon lekkere broden maar zien Een verdwaalde taart mag ook! Maak wel even een apart topic aan voor je eigen baksels...
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#59409
TARWE-SPELTBROOD met lijnzaad

Afbeelding
Afbeelding
40% T65 30%, volkorenspelt(Duits), 30% T150 65% Hydratatie
Met 12,5% lijnzaad door het deeg, honing en olijfolie.
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#59453
LICHTBRUIN TARWE-SESAMZEBRAATJE

Afbeelding
30% T150, 70% T65, 67% hydratatie
Sesamolie en honing
Witte en zwarte sesamzaadjes als decoratie
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#59478
LICHTBRUINE TARWE-GERSTEBOULE

Afbeelding
Afbeelding
10% volkoren gerstemeel, 20% Tarwe T150 en 70% T65, 65% hydratatie
Honing en zonnebloemolie
Gebruikersavatar
Door bakplaat
#59480
Stuk voor stuk weer mooie broden gebakken...Gerrit :2th:
BakkerGerrit liked this
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#59500
LICHTBRUIN TARWE-ROGGEBATARD

Afbeelding
Afbeelding

70% tarwe T65, 20% T150, 10% Volkoren roggemeel 64% hydratatie.
Honing en olijfolie.
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#59529
LICHTBRUIN TARWE ZWART SESAMBROOD

Afbeelding
Afbeelding
70% T65, 30% T150, 67% hydratatie
Honing en sesamolie.
Zwart sesamzaad als decoratie
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#59530
EN HET IS WEER WEEKEND

Afbeelding
100% T65 64% hydratatie (incl. 1 ei)
Boter en basterdsuiker
Afgelakt met gesmolten boter
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#59575
TARWE-GERSTEBATARD

Afbeelding
25% volkoren geerstemeel 10% Tarwe T150 65% T65 67% hydratatie.
Boter en honing, gerstevlokker voor de decoratie
Gebruikersavatar
Door Rik59
#59588
Gerrit, waarom woon je niet bij mij in de straat.. :shy:
BakkerGerrit liked this
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#59596
HALFVOLKOREN SPELT-TARWEBOULE

Afbeelding
25% volkorenspelt, 25% volkorentarwe (T150) 50% T65 . 66% hydratatie
Honing en sesamolie, witte en zwarte sesamzaadjes als decoratie
Gebruikersavatar
Door Rik59
#59597
Ik zie het alweer Gerrit heeft zaadtekort... :shy:
Fraai hoor Gerrit!
Zeker bijna Pasen??
Gebruikersavatar
Door bakplaat
#59602
Weer een prachtig mooie serie Brood en broodjes Gerrit :2th:
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#59624
LICHTBRUIN TARWE MET LIJNZAAD
Afbeelding
Afbeelding
30% volkoren T150, 79% T65 67% hydratatie
10% lijnzaad door het deel, zonnebloemolie en honing
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#59759
HALFVOLKOREN TARWE-GERSTEBATARD MET LIJNZAAD

Afbeelding
Afbeelding
60% Tarwe T65, 25% Gerstemeel volkoren, 15% tarwe T150 65% hydratatie
Olijfolie en honing, 10% lijnzaad door het deeg, gerstevlokken ter decoratie
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#59777
LICHT TARWE MET MAANZAAD

Afbeelding
(Was te laat met het plaatsen van deze sneetjes onder de foto van het hele brood.....)
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#59809
BRUIN TARWE POMPOENPITBROODJE

Afbeelding
Afbeelding
40% T150 60% T65, 68% hydratatie
Boter, honing, 10% pompoenpitten door het deeg (na de bulkrijs)
Pompoenpitten ter decoratie.
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#59836
VIERGRANENBOULE MET LIJNZAAD

Afbeelding
Afbeelding
35% T65 25% Volkoren gerstemeel 20% Volkoren tarwe (T150) 15% volkoren speltmeel, 5% volkoren roggemeel 66% hydratatie. 5% lijnzaad door het deeg.
Boter en bruine basterdsuiker
Laatst gewijzigd door BakkerGerrit op do 12 apr 2018, 07:55, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Door Rik59
#59837
Nou Gerrit...

Die gaat er volgens mij in met boter en suiker.... ;B ;B

Gerrit, heb jij een standaard afwerking van het proces???
Ik bedoel van deeg tot en met bakken?
Dit omdat ik namelijk altijd alleen de bakkersformule zie...
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#59883
WIT TARWE MET SESAM

Afbeelding
Afbeelding
80% T55 20% T150 67% hydratatie
Boter en basterdsuiker, witte en zwarte sesamzaadjes ter decoratie

Ik ben wat andere meelsoorten aan het uitproberen. Deze keer de T55 ipv de T65.
Kon niet echt een verschil merken.
Gebruikersavatar
Door Rik59
#59888
Ik dacht gister al... waar blijft Gerrit.. tisweerfraai!!

Gerrit, heb jij een standaard afwerking van het proces???
Ik bedoel van deeg tot en met bakken?
Dit omdat ik namelijk altijd alleen de bakkersformule zie...
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#59890
Inderdaad Rik59, in grote lijnen is het proces gelijk. Ik noem verhoudingen in de formule omdat die specifiek zijn voor het betreffende brood.
Als je interese hebt wil ik het hele proces wel eens voor je op een rijtje zetten.
Gebruikersavatar
Door Rik59
#59891
Graag Gerrit doe maar even copy/paste... :2th: :G :2th: :G :2th:
Gebruikersavatar
Door bakplaat
#59911
Weer prachtige broden geplaatst in je eigen bakkersvitrine Gerrit. :2th:
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#59937
TARWEBROOD MET STEENGEMALEN VOLKORENMEEL

Afbeelding
Afbeelding
60% T65 40% Volkorentarwe steengemalen van de Zuidmolen. 65% hydratatie
Gebruikersavatar
Door Rik59
#59938
Ik dacht 't al heeft ie z'n brood nou nog niet op??
Maar ik zie het al....


Je hebt je rantsoen verdubbeld!!
Fraaie mik Gerrit...

Maarreh... ik wis nie da se ok mik me stenen bakte... is da vor de aandeelhouders van de smoelensmid??? :o :o
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#59942
Rik59 schreef:
za 21 apr 2018, 13:47
Ik dacht 't al heeft ie z'n brood nou nog niet op??
Maar ik zie het al....


Je hebt je rantsoen verdubbeld!!


Hahaha, nee Rik, ik voorzie af en toe ook familie van ‘dagelijks brood’..... :D
Gebruikersavatar
Door Rik59
#59944
Ooooowwwwhhhhh... de straatbakker!!! :DB2: :DB2: :DB2:

Daar hebben ze een liedje van gemaakt.. maar dan omgedraaid... Gerry Rafferty...
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#59988
TARWEBOULE MET LIJNZAAD

Afbeelding
Afbeelding
60% T65 40% volkoren tarwe vd Zuidmolen 67% hydratatie
10% lijnzaad door het deeg.
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#59998
ZADEN EN PITTENBOULE

Afbeelding
Afbeelding
60% T65 40% Tarwe volkoren (de Zuidmolen), 67% hydratatie
Honing en sesamolie, 15% Pompoenpit, zonnebloempit, lijnzaad en wit en zwart sesamzaad door het deeg.
Decoratie is genoemd zadenmengsel + gerstevlokken
Laatst gewijzigd door BakkerGerrit op wo 25 apr 2018, 13:50, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Door Rik59
#59999
Hij is een fabriek begonnen!! :G :G

Fraai Gerrit... ga dalijk ook wat proberen te prutsen...
Gebruikersavatar
Door Koos de bakker
#60000
Jij weet ook van geen ophouden zeg. Elke dag weer een nieuw creatief brood. Lekker hoor.
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#60020
TARWE-GERSTEBROOD

Afbeelding
60% T65 25% volkoren Gerstemeel 15% T150.67% hydratatie
Boter en honing, Gerstevlokken ter decoratie.
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#60033
TARWEBATARD MET ZWARTE SESAM

Afbeelding
70% T65 30% T150 65% hydratatie
Zwarte sesam ter decoratie

(En natuurlijk ook nog de bekende weekendbolletjes)
Melinda liked this
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#60062
LICHTBRUIN MELK TARWE KNIP

Afbeelding
Afbeelding
(Iets te warm gesneden)

70% T65 30% T150 66% hydratatie
Boter en basterd
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#60094
VIERGRANENBATARD MET LIJNZAAD EN GEBROKEN GERSTEVLOKKEN

Afbeelding
Afbeelding

35% Tarwe T65 30% Tarwe volkoren 20% Spelt volkoren 10% Gerst volkoren 5% Rogge volkoren. 65% hydratatie
5% lijnzaad en 5% gebroken gerstevlokken door het deeg. Mengsel van volkorengranen met gebroken gerstevlokken ter decoratie.
Gebruikersavatar
Door Rik59
#60098
Gerrit.. Gerrit... eet niet zoveel BROOD!!
Groentjes zijn ook belangrijk!!
BakkerGerrit liked this
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#60142
LICHTBRUIN TARWEBROOD MET SESAM


Afbeelding
Afbeelding
30% volkorentarwe, 70% T65, 66% hydratatie
Boter en sesamolie, en honing
Wit en zwart sesam ter decoratie
Gebruikersavatar
Door Rik59
#60146
Gerrit als ik nou zorg dat m'n buurman gaat verhuizen...

Dan zeg ik alleen nog maar dat ik van net zoveel variatie hou... in brood dan hè...

Ik kom namelijk niet zo vaak veel verder dan die desemse vliegdekschepen en wat roggeschotels...
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#60148
Fijn dat mijn broden een inspiratiebron zijn Rik. Heb echter nooit vermoed dat ze zelfs konden leiden tot verhuisplannen (al is het van de buren.....) :D,
Brood van Gerrit

Geweldig dat brood trouwens al het brood dat ik zi[…]

500 gram vijfgranenmeel, 280 gram water 7 gram zou[…]

Even voorstellen

Dank je wel Levine. Ik ben nog steeds aan het nage[…]

zure desem

Hier wat tips om je desem meer of minder zuur te m[…]