Broodbakforum

HET forum voor enthousiaste thuisbakkers

Heb je wat lekkers geproduceerd? Laat hier die mooie/originele/bijzondere of gewoon lekkere broden maar zien Een verdwaalde taart mag ook! Maak wel even een apart topic aan voor je eigen baksels...
Gebruikersavatar
Door Tigerlilly29
#61730
Mijn eerste luchtige brood!! https://flic.kr/p/2bNoL8N

De afgelopen dagen/week mij kapot gebakken, maar mijn brood bleef compact en erg kruimelig. Lekker, maar niet voor de dagelijkse boterham, wat mijn doel was. Daarom een keukenmachine gekocht en ineens een prachtig en heerlijk luchtig brood gebakken.Zo blij, want ik had bijna de handdoek in de ring gegooid...
Gebruikersavatar
Door Rik59
#61731
Gefeliciteerd en ik denk dat we allemaal het gevoel wat je nu hebt kennen..

Ik begrijp je euforie.. alleen (als ik het goed zie) zou je opmaak beter kunnen
Platslaan = doorslaan
Het "invouwen en oprollen" = opmaak

Hier is goed te zien hoe die opmaak geschied..
https://uitdekeukenvanarden.blogspot.co ... ood-2.html
Gebruikersavatar
Door Tigerlilly29
#61760
Ja bazen :D, ik zal luisteren!

Nu is alleen mijn meel op. Hopelijk zaterdag naar de molen.
Daarom nu aan de ciabatta voor bij de zuppa invernale di legumi vanavond.
En intussen koekjesbakken met zoon #AHactie
Gebruikersavatar
Door Rik59
#61762
Driftig bezig.. bravo..!!

Vergeet je de parmigiano en wat lekkere olijfolie niet bovenop die soep.. en dan wat pesto op die ciabatta en je heb ze omver..

Al eens Ribollita geprobeerd?

Voor als je echt wil smullen een Vitello Tonnato met een Verdicchio ernaast. (geen soep)

Terug naar het brood.. verwacht morgen wat meel etc. te scoren bij de molenaar..
Gebruikersavatar
Door Tigerlilly29
#61763
Si,si,si! Maar ach, alles uit de italiaanse keuken is lekker toch? (oh nee, aan polenta kan ik niet wennen :? )

ik was overigens het zout in de ciabatta vergeten?! Dus hij moest wel in de olie en zout gedipt worden :lol:
Gebruikersavatar
Door Rik59
#61764
Hmm lijkt wel een epidemie.. ik had te weinig zout gister in m'n Frans Landbrood..
40 gram op 5 kilo deeg is wat weinig.. dus hartig beleg!! 1,4%
Oogst 2018

Ik was laatst op de site van Dietmar Kappl.. en la[…]

Ik heb mijn spiraalkneder (Grilletta) in bestellin[…]

Potas om rijs te versterken.

Beste thuisbakkers, we behoeven niet terug naar de[…]

Weer eens wat gebakken.

En als tie nou es een foto plaatste met zo'n kar[…]