Broodbakforum

HET forum voor enthousiaste thuisbakkers

Heb je wat lekkers geproduceerd? Laat hier die mooie/originele/bijzondere of gewoon lekkere broden maar zien Een verdwaalde taart mag ook! Maak wel even een apart topic aan voor je eigen baksels...
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#62001
LICHTBRUIN TARWE TIJGERBATARD MET LIJNZAAD

Afbeelding
Afbeelding
25% Volkorentarwe van de molensteen, 75% franse tarwe T55, 67% hydratatie
7,5% lijnzaad door het deeg
Gebruikersavatar
Door oudbakken
#62016
lekker :2th:
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#62022
MEERGRANENBOULE V5

Afbeelding
Afbeelding
20% Volkorentarwe vd molensteen, 10% volkorenspelt, 10% volkorengerst, 3% sojameel, 57% tarwe T65, 67% hydratatie
Roggemeel ter decoratie.

(Inmiddels 23% tarwevreemde melen en ‘t gaat nog steeds goed)
Laatst gewijzigd door BakkerGerrit op wo 31 okt 2018, 14:56, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Door Koos de bakker
#62023
Gebruik jij ook rijsmandjes voor de vorm of laat je het deeg zonder mandje rijsen?
Gebruikersavatar
Door Rik59
#62026
BakkerGerrit schreef:
wo 31 okt 2018, 14:55
Deze is met een rijsmandje gerezen.
Gerrit nie alles verklappen hè... als er maar gaatjes en bubbeltjes inzitten... :2th: :2th:
BakkerGerrit liked this
Gebruikersavatar
Door Koos de bakker
#62027
Ze zien er mooi bol uit
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#62036
BRUIN SESAMTARWEBROOD

Afbeelding
Afbeelding
30% Volkorentarwe van de molensteen, 70% franse tarwe T55, 69% hydratatie (wv 10% volle yoghurt)
Sesamolie door het deeg (1%). Sesamzaadjes ter decoratie
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#62078
GERSTEBATARD

Afbeelding
Afbeelding
20% volkorentarwe van de Zuidmolensteen, 10% volkorengerst 70% Franse tarwe T55, 68% hydratatie
Olijfolie, 7,5% geroosterde gerstevlokken door het deeg, gerstevlokken als decoratie
Laatst gewijzigd door BakkerGerrit op di 06 nov 2018, 16:29, 1 keer totaal gewijzigd.
Anna liked this
Gebruikersavatar
Door Rik59
#62081
Nou verwacht je toch zeker niet dat ik dat monster mooi ga vinden hè... :B: :B:

:kwijl: :kwijl: :kwijl:
BakkerGerrit liked this
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#62128
TARWE BOULE EN BATARD MET LIJNZAAD

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
25% volkoren tarwe van de Zuidmolensteen, 75% Franse tarwe T55, 68% hydratatie
7,5%. lijnzaad door het deeg, Tarwegries als decoratie
Gebruikersavatar
Door Rik59
#62132
Ja Gerrit hij is mooi... maareh… ik zie geen glanzende bollen en het is toch bijna weekend!!

Had ik niet al eens gezegd dat je volgens mij je privé-database hier bouwt?? Ja? Dan wachten we nog op de index... :shy: :shy:
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#62133
Rik59 schreef:
vr 09 nov 2018, 10:03
Ja Gerrit hij is mooi... maareh… ik zie geen glanzende bollen en het is toch bijna weekend!!
Niet zo ongeduldig Rik, de bollen worden altijd op vrijdag gebakken. Hoe verserder hoe beterder....
Rik59 schreef:
vr 09 nov 2018, 10:03

Had ik niet al eens gezegd dat je volgens mij je privé-database hier bouwt?? Ja? Dan wachten we nog op de index... :shy: :shy:
Gezien het aantal views doe ik het niet alleen voor mezelf.... :D,
Gebruikersavatar
Door Rik59
#62134
BakkerGerrit schreef:
vr 09 nov 2018, 10:24
Gezien het aantal views doe ik het niet alleen voor mezelf.... :D,
Inderdaad op Facebook had er wellicht al een reclame-boy naast je gestaan en had je wat kunnen verdienen..

Het blijft prachtig om te zien Gerrit en het verveelt niet.. so keep up the good work..!! :2th: :2th:
Gebruikersavatar
Door Rik59
#62151
Wauw... how they shine!!!

Volgens mij gebruik je autopoets Gerrit!! :DB2: :DB2:
Gebruikersavatar
Door Koos de bakker
#62162
Zien er weer als vanouds goed uit!
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#62177
TWEEZADEN TARWE MELKBROOD

Afbeelding
Afbeelding
25% Volkoren tarwe vd Zuidmolensteen, 75% Franse tarwe T55, 69% hydratatie (59% volle melk, 10% volle yoghurt)
5% geroosterde zonnebloempitten en 5% lijnzaad door het deeg.
Zonnebloempitten ter decoratie.
Rik59 liked this
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#62185
MEERGRANENBOULE V6

Afbeelding
Afbeelding
20% Volkorentarwe vd zuidmolensteen, 15% volkorenspelt, 10% volkoren gerst, 0% soja, 55% T55, 67% hydratatie
Volkoren roggemeel ter decoratie

Deze keer de spelt verhoogd en de soja eruit. We liggen op koers
Laatst gewijzigd door BakkerGerrit op do 15 nov 2018, 10:22, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Door Rik59
#62187
BakkerGerrit schreef:
wo 14 nov 2018, 15:03
MEERGRANENBOULE V6
Deze keer de spelt verhoogd en de soja eruit. We liggen op koers
Dat denk ik ook Gerrit... je leert het nog wel... :D, :shy: :shy: :D,
Als je nou een sneetje opstuurt kan ik het nog beter beoordelen.... ;K ;K

Ze worden steeds ronder!!! :2th: :2th:
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#62193
LICHTBRUIN MELKBROOD

Afbeelding
Afbeelding
15% volkorentarwe vd Zuidmolenstaan, 85% Franse tarwe T55, 70% hydratatie (100% volle melk)
Afgekwast met leidingwater
Rik59, papagena liked this
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#62223
MEERGRANENBOULE V7

Afbeelding
Afbeelding
20% Volkorentarwe vd zuidmolensteen, 15% volkorengerst, 10% volkoren spelt, 0% soja, 55% T55, 67% hydratatie
Volkoren roggemeel ter decoratie

Deze keer de gerst verhoogd ipv de spelt zoals bij V6
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#62236
LICHT TARWBROOD MET LIJNZAAD KNIP EN ROND

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
25% Volkoren tarwe vd molensteen, 75% Franse tarwe T55, 70% hydratatie
7,5% lijnzaad door het deeg.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Desem in rofco

Hoi nog eens, Als ik zoek op B30 of B40 krijg ik […]

Even voorstellen

Hoi hoi, Ik ben karen en woon in het Waalse gedeel[…]

Brood niet mooi hoog

Dus eigenlijk koop je een hoop lucht in de superma[…]

Brood van Gerrit

LICHT TARWBROOD MET LIJNZAAD KNIP EN ROND http[…]