Brood van Gerrit

Heb je wat lekkers geproduceerd? Laat hier die mooie/originele/bijzondere of gewoon lekkere broden maar zien Een verdwaalde taart mag ook! Maak wel even een apart topic aan voor je eigen baksels...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Koos de bakker
Deegroller
Berichten: 297
Lid geworden op: vr 22 sep 2017, 22:29

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Koos de bakker »

Een goed begin van een lekker weekend. [emoji106][emoji39]
Ik bak al jaren brood in een BBM. Maar nu ben ik begonnen aan het echte werk; broodbakken in een houtoven.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

TARWEBROOD MET MAANZAAD

Afbeelding
Afbeelding
35% volkorentarwe vd molensteen, 65% franse tarwebloem T55, 70% hydratatie
Maanzaad ter decoratie.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

BRUINE TIJGERBOULE

Afbeelding
Afbeelding
25% volkorentarwe, 75% tarwebloem T55, 68% hydratatie
Tijgerpap van rijstebloem en paneermeel
Laatst gewijzigd door BakkerGerrit op do 28 mar 2019, 10:21, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Miepj
Chef stoffer en blik
Berichten: 17
Lid geworden op: di 12 feb 2019, 21:03

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Miepj »

Wat een mooierd!
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

BRUINBROOD MET LIJNZAAD
Afbeelding

35% volkorentarwe vd molensteen, 65% franse tarwebloem T55, 68% hydratatie
8% lijnzaad door het deeg. Afgekwast met water
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

Afbeelding

Het lukte gisteren niet deze foto onder het tarwebroodje met lijnzaad te plaatsen.....
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

TARWEBOULE/BATARD MET CHIAZAAD

Afbeelding
Afbeelding

Afbeelding
35% volkorentarwe vd molensten, 65% tarwebloem T55, 70% hydratatie
8% chiazaad door het deeg, chiazaad ter decoratie
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

WITBROOD

Afbeelding
10% volkorentarwemeel, 90% Franse tarwebloem T55, 71% hydratatie
Afgeglansd met boter
Gebruikersavatar
brood daar zit wat in
Meesterbakker
Berichten: 1855
Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
Locatie: Regio Utrecht

Re: Brood van Gerrit

Bericht door brood daar zit wat in »

Ben toch altijd jaloers op je mooie broden en ze blijven schattig die busbroodjes.
Hier ontbreekt het aan tijd.
Maar morgen heb ik misschien een kansje om te bakken :-)
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

Leuk om te horen Marja! En ja, ik heb tijd genoeg om te bakken :D
Gebruikersavatar
brood daar zit wat in
Meesterbakker
Berichten: 1855
Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
Locatie: Regio Utrecht

Re: Brood van Gerrit

Bericht door brood daar zit wat in »

Goed zo! En aan het brood te zien heb je er plezier in :2th:
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

HALFVOLKOREN DONKER MEERGRANENBATARD
Afbeelding
25% volkorentarwe, 20% volkorenspeltmeel, 5% volkoren roggemeel, 50% Tarwebloem T55, 71% hydratatie
Honing en olijfolie. Roggebloem ter decoratie
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

Afbeelding
En zo ziet mn donker meergranenbatard er van binnen uit......l
Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5620
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Levinebaktbrood »

Mooi Gerrit :2th:
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

TARWE POMPOENPIT SESAMBOULE

Afbeelding
Afbeelding
30% volkorentarwe, 70% Tarwebloem T55, 70% hydratatie
6% geroosterde pompoenpitten en 4% geroosterde witte en zwarte sesam door het deeg.
Pompoenpitten en witte sesamzaadjes ter decoratie
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

HALFVOLKOREN TARWE GERSTEBROOD MET LIJNZAAD

Afbeelding
Afbeelding
50% tarwebloem T55, 35% volkoren tarwemeel, 15% volkoren gerstemeel, 68% hydratatie
1,5% donker gerstemoutmeel, 8% lijnzaad door het deeg, honing en olijfolie.
Afgelakt met leidingwater.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

TARWEBROOD MET ZONNEBLOEMPITTEN

Afbeelding
Afbeelding
35% volkorentarwemeel, 65% tarwebloem T55, 70% hydratatie
8% geroosterde zonnebloempitten door het deeg.
Gedecoreerd met zonnebloempitten.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

ZACHTE MINI PAASBOLLETJES

Afbeelding
10% volkorentarwe, 90% Frans tarwebloem T55, 69% hydratatie
Gedecoreerd met wit sesamzaad, maanzaad en chiazaad.
Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3372
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door bakplaat »

Mooi Gerrit :2th:
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

TARWEBOULE/BATARD MET LIJNZAAD, CHIAZAAD EN ZWARTE SESAMZAAD

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
35% volkorentarwe 65% frans tarwebloem T55 70% hydratatie.
4% chiazaad en 4% lijnzaad door het deeg, zwart sesamzaad ter decoratie
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

HALFVOLKOREN TARWE-SPELTBROOD MET LIJNZAAD

Afbeelding
Afbeelding
35% volkorentarwe 15% volkorenspeltmeel, 50% frans tarwebloem T55, 70% hydratatie
8% lijnzaad dor het deeg, zonnebloemolie, honing. Afgeglansd met water.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

ZACHTE ZON EN MAANBOLLETJES
Afbeelding
10% volkoren tarwemeel, 90% tarwebloem T55, 69% hydratatie
Maanzaad en zonnebloempitten ter decoratie
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Laatst gewijzigd door BakkerGerrit op ma 29 apr 2019, 17:25, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

TARWEBROODJES MET LIJNZAAD

Afbeelding
Afbeelding
30% volkoren tarwemeel, 70% frans tarweblom T55, 71% hydratatie
8% lijnzaad door het deeg. Afgeglansd met aqua naturalis.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

MEERZADENTARWEBROOD

Afbeelding
Afbeelding

25% volkorentarwe vd molensteen, 75% tarwebloem T55, 68% hydratatie
Zonnebloemolie, Honing, 3% geroosterde pompoenpitten, 3% geroosterde zonnebloempitten, 3% lijnzaad en 1% zwart sesamzaad door het deeg.

(Ja, we zijn weer thuis!)
Gebruikersavatar
lekkermelig
Beheerder
Berichten: 4006
Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
Locatie: Wageningen
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door lekkermelig »

Kijk, Gerrit is weer terug, en meteen weer mooie broodjes :clap: :clap:
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt

Blog: Lekkermelig.nl
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

TARWEBOULE /BATARD MET CHIAZAAD EN WITTE SESAM.

Afbeelding
Afbeelding

35% volkorentarwe vd molensteen, 65% Frans tarwebloem T55, 71% hydratatie 4% CHIAZAAD 4% witte sezamzaasjes door het deeg. Gedecoreerd met CHIAZAAD
Gebruikersavatar
Anna
Warme bakker
Berichten: 955
Lid geworden op: vr 28 feb 2014, 18:29

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Anna »

Ziet er goed uit! Ben ik toch wel benieuwd waar chiazaad naar smaakt? Volgens de Keuringsdienst is het gewoon vogelvoer..
Gebruikersavatar
Bakker Henk
Deegroller
Berichten: 285
Lid geworden op: zo 11 aug 2013, 01:11

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Bakker Henk »

Wie weet is het wel zangzaad.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

Het heeft geen uitgesproken smaak. Ik wilde het ook eens gebruiken. (en ik zing er prima op!)
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

MEEEGRANENBATARD MET LIJNZAAD

https://photos.app.goo.gl/yHooKrxsdMAYQQdj6
60% Tarwebloem T55 20% volkorentarwe vd molensteen, 15% volkoren speltmeel, 5% volkoren roggemeel. 72% hydratatie
Honing, olijfolie, 7,5% lijnzaad door het deeg. Gedecoreerd met roggemeel.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

MEERGRANENBATARD MET LIJNZAAD

Afbeelding
60% frans tarwebloem T55, 20% volkorentarwe vd molensteen, 15% volkoren speltmeel, 5% volkoren roggemeel.
Honing, olijfolie, 7,5% lijnzaad door het deeg
Roggemeel ter decoratie.
Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3372
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door bakplaat »

Terug na je vakantie, alweer heel wat mooi brood gebakken Gerrit :clap:
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

TARWEBOULE LICHTBRUIN MET MAANZAAD

Afbeelding

Afbeelding
25% volkorentarwe vd molensteen, 75% tarwebloem T55, 68% hydratatie.
Gedecoreerd met maanzaad
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

TARWE-MAISBROOD

Afbeelding

15% maismeel, 15% volkorentarwemeel vd molensteen, 70% tarwebloem T55, 72% hydratatie, basterdsuiker, maisolie, 8% grofgemalen mais (polenta) door het deeg
Grofgemalen mais ter decoratie.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

TIJGERWIT

Afbeelding

Afbeelding

85% Tarwebloem T55, 15% volkorentarwe van de molensteen, 69% hydratatie.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

BRUINE TARWEBOULE

Afbeelding

Afbeelding

40% volkoren tarwemeel vd molensteen, 60% tarwebloem T55, 70% hydratatie.
1% donker gerstemoutmeel.
Gedecoreerd met Roggebloem
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

ZACHTE WITTE BOLLEN

Afbeelding

90% Tarwebloem T55, 10% Volkorentarwe vd molensteen, 67% hydratatie
Afgelakt met boter.
Gebruikersavatar
Vitamine C
Warme bakker
Berichten: 690
Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Vitamine C »

Oh van die mooie bollen wil ik wel het receptje :)
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

LICHTBRUIN TARWEBROOD

Afbeelding

25% volkorentarwe van de molensteen, 75% franse tarwebloem T55, 68% hydratatie,
Afgelakt met Aqua Naturalis.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

MEERGRANENBOULE MET ZONNEBLOEMPITTEN
Afbeelding

Afbeelding
60% tarwebloem T65, 20% volkorentarwe, 15% volkorenspelt, 5% volkorengerst, 68% hydratatie. 7% geroosterde zonnebloempitten door het deeg.
Gedecoreerd met zonnebloempitten
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

MAISBROOD

Afbeelding

70% frans tarwebloem T55, 15% maismeel, 15% volkorentarwemeel, 70% hydratatie, 8% grof maismeel door het deeg.
Gedecoreerd met polenta (grof maismeel)
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

KNIPWIT EN RONDWIT

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

90% frans tarwebloem T55, 10% volkoren tarwemeel vd molensteen, 67% hydratatie.
Het rondbrood is afgeglansd met water.


Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

ZACHTE WITTE BOLLEN

Afbeelding

90% Franse tarwebloem T55, 10% volkorentarwe, 68% hydratatie
Afgeglansd met boter

@Vitamine C: dit zijn ze!
Gebruikersavatar
Vitamine C
Warme bakker
Berichten: 690
Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Vitamine C »

Ik ga ze is maken. Eerst juiste bloem kopen, heb nog voorraad liggen dus duurt nog even voordat ik inkoop. 😀
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

TARWEBATARD MET SESAM EN CHIAZAAD
75% Tarwebloem T55, 25% volkoren tarwemeel, 69% hydratatie
7,5% wit en zwart sesamzaad door het deeg, gedecoreerd met chiazaad. Afbeelding

Verstuurd vanaf mijn G8141 met Tapatalk


Afbeelding
Gebruikersavatar
Vitamine C
Warme bakker
Berichten: 690
Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Vitamine C »

hmm ziet er lekker uit, hoop ooit ook van die mooie en (hoop ik toch :) ) smakelijke broden te maken. :D
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

Vitamine C schreef:hmm ziet er lekker uit, hoop ooit ook van die mooie en (hoop ik toch :) ) smakelijke broden te maken. :D
Ze smaken minstens zo goed.... [emoji4]
Gebruikersavatar
MarcelB
Chef stoffer en blik
Berichten: 21
Lid geworden op: di 07 mar 2017, 12:29

Re: Brood van Gerrit

Bericht door MarcelB »

Mooi brood.

Wat is eigenlijk het moment dat je met chia decoreert? Na eerste rijs en dan met chia zaad in het rijsmandje? Of na de tweede rijs voordat je ga bakken?


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

MarcelB schreef:Mooi brood.

Wat is eigenlijk het moment dat je met chia decoreert? Na eerste rijs en dan met chia zaad in het rijsmandje? Of na de tweede rijs voordat je ga bakken?


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Ik rol het deeg door het chiazaad voordat het in de rijsmand gaat
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

TARWE-MAIS BOULE & BATARD

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

70% tarwebloem T55, 14% maismeel, 10% voloren tarwemeel, 6% grof maismeel, 67% hydratatie. Basterdsuiker en maisolie.
Gedecoreerd met grof maismeel
Plaats reactie