Baksels van Halfje Bruin

Heb je wat lekkers geproduceerd? Laat hier die mooie/originele/bijzondere of gewoon lekkere broden maar zien Een verdwaalde taart mag ook! Maak wel even een apart topic aan voor je eigen baksels...
Gebruikersavatar
Halfje Bruin
Gaat de goede kant op
Berichten: 68
Lid geworden op: do 21 jun 2018, 19:52

Re: Baksels van Halfje Bruin

Bericht door Halfje Bruin » za 21 dec 2019, 15:18

Ik denk ook dat wij ongeveer even ver zijn Frens met het proberen goed brood te bakken. Hoewel die wat compacte broden er bij de p pubers net zo hard ingaan. Van de vaste boterhammen hebben ze aan 2 genoeg van supermarkt brood eten ze er wel 4 of 5 bij de lunch.
Ik heb meel bij de Zuidmolen besteld. Best even puzzelen maar voor 1 keer verzendkosten had ik 25 kilo thuis. 10 kilo T65 bloem 10 kilo Duits volkoren, 1 kio rogge, 1 kilo semolina, 1 kilo bakkerszout, 1 kilo parelsuiker, 500 g gist en 250 g donker moutmeel en 250 g enzymmix.
In oktober heb ik bij Levine een workshop gedaan en daar heb ik echt verschil gevoeld tussen supermarkt en ander meel.
Dat meel dat ik op de markt kocht was beter maar nog niet perfekt. Met meel van de molen heb je vanaf de start al ander deeg.
Ik vond het die 6,75 verzendkosten echt waard.
Jij ook fijne dagen!
Taarten bakken beheers ik. Nu nog een luchtig brood.

Gebruikersavatar
Halfje Bruin
Gaat de goede kant op
Berichten: 68
Lid geworden op: do 21 jun 2018, 19:52

Re: Baksels van Halfje Bruin

Bericht door Halfje Bruin » za 04 jan 2020, 15:06

Brood geprobeerd te bakken met een tweede rijs in de koelkast. Dat had ik al eerder geprobeerd maar toen bleef het deeg te lang door rijzen waardoor het bakresultaat wat tegen viel. Het recept was van de broodbakworkshop van Levine met dan in plaats van sesamzaad zonnebloempitten en ik had er, vanwege erg stijf deeg, wat extra water bijgewassen (zo'n 20 gram).
Nu had ik het bakblik al van tevoren goed koud gemaakt, zodat het deeg sneller af zou koelen als ik het opgemaakt en wel in de koelkast zette.
Het deeg was in de ochtend boven het blik uitgerezen en in de oven toch een beetje ingestort. Voor ons nog voldoende luchtig maar toch niet zoals ik het graag zou zien.

Hoe krijg ik deeg snel genoeg afgekoeld, zodat het voldoende rijst in de koelkast maar geen overrijs heeft waardoor het instort als het in de oven gaat?

Afbeelding

Afbeelding

Sorry voor de grote foto's maar ik ben effe kwijt hoe ik de foto's moest verkleinen.
Taarten bakken beheers ik. Nu nog een luchtig brood.

Gebruikersavatar
Frens
Deegkneder
Berichten: 122
Lid geworden op: do 21 nov 2019, 16:10

Re: Baksels van Halfje Bruin

Bericht door Frens » za 04 jan 2020, 16:26

Het deeg was in de ochtend boven het blik uitgerezen
Ik zie natuurlijk ook liever een mooi gerezen strak afgebakken brood, maar als hij tenminste nog smaakt is al de moeite niet helemaal voor niets geweest. Voor zover ik het überhaupt kan beoordelen is er reeds overrijs geweest in de koelkast, en des te minder ovenrijs en je loopt meer risico dat het brood instort. Maar we houden gewoon de moed erin. :thumbup:
Kneder: Ankarsrum Assistent
Oven: IGNIS (simpel boven-onder)

“Kennis is macht”, had je gedacht maar kunnen is het, en dat komt van doen!

Gebruikersavatar
Vitamine C
Deegroller
Berichten: 437
Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57

Re: Baksels van Halfje Bruin

Bericht door Vitamine C » za 04 jan 2020, 22:49

Hmmm in de koelkast 4/5 graden zou gist niet zo veel meer moeten doen.
Je kan bv na vormrijs, deeg in koelkast zetten ( wel afdekken of afstooien met bloem zodat het niet uitdroogt)
En volgende dag bakken.

Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 4876
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Baksels van Halfje Bruin

Bericht door Levinebaktbrood » zo 05 jan 2020, 02:36

De oplossing kan heel simpel zijn: minder gist gebruiken ..... :)
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine

Gebruikersavatar
Halfje Bruin
Gaat de goede kant op
Berichten: 68
Lid geworden op: do 21 jun 2018, 19:52

Re: Baksels van Halfje Bruin

Bericht door Halfje Bruin » ma 06 jan 2020, 12:23

Minder gist gebruiken, dat snap ik. Dan kan het langer rijzen en is het risico op overrijs kleiner. Maar hoeveel minder gist gebruik je dan?
Ik had al eens geëxperimenteerd met 60% van de gist, dat was nog teveel. Moet ik dan denken aan 50% van de gist of nog minder?
Taarten bakken beheers ik. Nu nog een luchtig brood.

Gebruikersavatar
lekkermelig
Beheerder
Berichten: 3331
Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
Locatie: Wageningen
Contacteer:

Re: Baksels van Halfje Bruin

Bericht door lekkermelig » ma 06 jan 2020, 12:32

Ik zou ook eens naar de temperatuur van de koelkast kijken. Als het gewoon je keukenkoelkast is zal je soms verbaasd staan over de echte temperatuur. Je haalt zelden de 4-5 °C omdat ie veel te vaak open gaat. En bij minimaal hogere temperaturen stopt je gist al helemaal niet.

Wil
Lekkermelig.nl: Pizza, brood en fikkie stoken!

Laatste berichten:
* Sneeuwbroodjes
* Broodbak reunie
* Desem meerzaden brood
* Boekrecensie – The Rye Baker
* Almverhalen – Boerenbrood

Gebruikersavatar
Halfje Bruin
Gaat de goede kant op
Berichten: 68
Lid geworden op: do 21 jun 2018, 19:52

Re: Baksels van Halfje Bruin

Bericht door Halfje Bruin » ma 06 jan 2020, 12:46

Temperatuur koelkast is echt 4 graden (nagemeten met een digitale thermometer)en in de nacht ga ik niet steeds naar beneden om te kijken of de gist al is gestopt met rijzen, dan slaap ik :lol:
Taarten bakken beheers ik. Nu nog een luchtig brood.

Gebruikersavatar
lekkermelig
Beheerder
Berichten: 3331
Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
Locatie: Wageningen
Contacteer:

Re: Baksels van Halfje Bruin

Bericht door lekkermelig » ma 06 jan 2020, 15:09

Duidelijk verhaal. Dan is minder gist en/of een iets kortere bulkrijs een betere optie.

Ik noemde de temperatuur vooral omdat brood bij bv 7 °C echt al duidelijk meer rijst.
Lekkermelig.nl: Pizza, brood en fikkie stoken!

Laatste berichten:
* Sneeuwbroodjes
* Broodbak reunie
* Desem meerzaden brood
* Boekrecensie – The Rye Baker
* Almverhalen – Boerenbrood

Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 4876
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Baksels van Halfje Bruin

Bericht door Levinebaktbrood » di 07 jan 2020, 02:35

Op welke temperatuur laat je het deeg bulkrijzen? Als het deeg al warm is dan rijst het ook sneller. Het duurt een tijdje voordat het in de koelkast genoeg afgekoeld is tot de temperatuur dat het niet verder meer rijst.

En je kunt gerust met 0,5% gist (ten opzichte van de hoeveelheid bloem/meel) het deeg laten rijzen. Dan duurt de bulkrijs uiteraard ook langer.
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine

Gebruikersavatar
Halfje Bruin
Gaat de goede kant op
Berichten: 68
Lid geworden op: do 21 jun 2018, 19:52

Re: Baksels van Halfje Bruin

Bericht door Halfje Bruin » di 07 jan 2020, 11:54

Levinebaktbrood schreef:
di 07 jan 2020, 02:35
En je kunt gerust met 0,5% gist (ten opzichte van de hoeveelheid bloem/meel) het deeg laten rijzen. Dan duurt de bulkrijs uiteraard ook langer.
Dat ga ik nog een keer proberen. Ik had de hoeveelheid gist uit je boek een keer met 1/3 verminderd en een keer gehalveerd maar ik kan dus best 25 tot 30% van de hoeveelheid gist nemen en nog steeds een goed brood krijgen?
Taarten bakken beheers ik. Nu nog een luchtig brood.

Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 4876
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Baksels van Halfje Bruin

Bericht door Levinebaktbrood » di 07 jan 2020, 23:28

Als er 6 gram gist in een deeg gebruikt wordt op 600 gram bloem/meel dan gebruik je 1% gist. Als je dat halveert naar 3 gram gebruik je 0,5% gist. Lager kan ook, als je maar genoeg tijd hebt want hoe minder gist hoe minder snel het deeg rijst.
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine

Gebruikersavatar
Halfje Bruin
Gaat de goede kant op
Berichten: 68
Lid geworden op: do 21 jun 2018, 19:52

Re: Baksels van Halfje Bruin

Bericht door Halfje Bruin » za 14 mar 2020, 12:55

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Eindelijk gelukt, luchtig brood!

Eerst een lange autolyse toegepast (ik dacht gisteren wel even in 20 tot 30 minuten die paar boodschapjes te kunnen halen die ik nodig had bij de super om de hoek, dat werd een uur) en toen met een handmixer met deeghaken gemengd tot het een samenhangend deeg en dat nog met de hand gekneed om de zaden er doorheen te krijgen.
Korte eerste rijs, zoals mij was aangeraden en een wat langere tweede rijs.
Ik was begonnen met het bruine brood en toen dat zo goed stond te rijzen. heb ik ook het recept voor suikerbrood uit de map gepakt om te maken. Helaas zijn alle stukjes parelsuiker gesmolten, oven te heet? Het smaakt lekker naar anijs en gembersiroop en met een schrap roomboter erop gaat het suikerbrood echt wel op, het is luchtig genoeg.
Taarten bakken beheers ik. Nu nog een luchtig brood.

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1103
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Baksels van Halfje Bruin

Bericht door BakkerGerrit » zo 15 mar 2020, 14:02

Ik zie een mooie broodje HB! :D

Gebruikersavatar
Halfje Bruin
Gaat de goede kant op
Berichten: 68
Lid geworden op: do 21 jun 2018, 19:52

Re: Baksels van Halfje Bruin

Bericht door Halfje Bruin » zo 15 mar 2020, 15:25

Bedankt voor je compliment Gerrit!

Was ik nog vergeten te vertellen in mijn vorige bericht. Ik werk tegenwoordig met een paté fermentée als voordeeg. Die bewaar ik in de vriezer en haal ik er de avond voordat ik ga bakken uit. Van het nieuwe deeg haal ik dan weer een stuk af voor de volgende week. En ik had wat extra water bijgewassen ben deze keer echt trots op mijn broodjes. Ze waren ook lekker zacht, niet zo stevig als ik ze voorheen altijd maakte.
Taarten bakken beheers ik. Nu nog een luchtig brood.

Gebruikersavatar
Halfje Bruin
Gaat de goede kant op
Berichten: 68
Lid geworden op: do 21 jun 2018, 19:52

Re: Baksels van Halfje Bruin

Bericht door Halfje Bruin » vr 03 apr 2020, 13:56

Baksels van 27 maart.Afbeelding
Afbeelding

Vanaf vorige week mijn paté fermenté in de koelkast bewaard en 3 keer wat eten en drinken gegeven en nu staan de broodjes voor deze week in de oven. Ben heel benieuwd naar het resultaat. Had vandaag heel soepel deeg waar ik vliesje van kon trekken ter grote van een half A4 vel.
Foto's volgen later.
Taarten bakken beheers ik. Nu nog een luchtig brood.

Gebruikersavatar
Halfje Bruin
Gaat de goede kant op
Berichten: 68
Lid geworden op: do 21 jun 2018, 19:52

Re: Baksels van Halfje Bruin

Bericht door Halfje Bruin » vr 03 apr 2020, 16:50

Afbeelding

De resultaten zijn hoopgevend. Het grote brood op de vorige foto was van 850 gram deeg.
Het grote brood op deze foto is gemaakt van 600 gram deeg.

Ze zijn nagenoeg even groot, dus het brood van vandaag zal eindelijk goed luchtig zijn!

Mijn zus zegt altijd: Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg.
Poolish is misschien niet mijn manier van broodbakken, werkt een paté fermenté voor mij beter.
Morgen nog een foto van het kruim.
Taarten bakken beheers ik. Nu nog een luchtig brood.

Jette
Gaat de goede kant op
Berichten: 58
Lid geworden op: do 10 okt 2019, 21:46

Re: Baksels van Halfje Bruin

Bericht door Jette » vr 03 apr 2020, 18:15

Ziet er heerlijk uit!

Gebruikersavatar
Halfje Bruin
Gaat de goede kant op
Berichten: 68
Lid geworden op: do 21 jun 2018, 19:52

Re: Baksels van Halfje Bruin

Bericht door Halfje Bruin » za 04 apr 2020, 12:14

Afbeelding
Kruim van het broodje van 3 april.
Ik ben trots, het is eindelijk gelukt om echt luchtig brood te bakken.
Taarten bakken beheers ik. Nu nog een luchtig brood.

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1103
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Baksels van Halfje Bruin

Bericht door BakkerGerrit » za 04 apr 2020, 12:49

Mooi resultaat HB!

Gebruikersavatar
Arie
Deegkneder
Berichten: 102
Lid geworden op: di 31 mar 2020, 21:17
Locatie: Leiden

Re: Baksels van Halfje Bruin

Bericht door Arie » za 04 apr 2020, 16:47

Ziet er lekker en smakelijk uit. Echt brood, daar houd ik van :clap:
Mijn dagelijks brood... :D

Gebruikersavatar
Halfje Bruin
Gaat de goede kant op
Berichten: 68
Lid geworden op: do 21 jun 2018, 19:52

Re: Baksels van Halfje Bruin

Bericht door Halfje Bruin » zo 12 apr 2020, 12:52

Afbeelding

Mijn productie voor pasen.
Dat grote brood linksachter is van een zak kant en klare mix. Had mijn man mij kado gedaan om te kijken of dat wel in mijn handen omgevormd kon worden tot een luchtig brood.
Dat is gelukt zie foto linksonder. Mijn wit en bruin was ook goed gelukt.
Alleen een beetje jammer dat de kinderen en mijn man dat plofbrood het lekkerst vinden. :thumbdown:

Dat brood van kant en klare mix noem ik een "Raketbrood"
Het schopte mijn hele planning in de war. Ik had eerst wit gekneed, en 40 minuten later aan bruin begonnen om te zorgen dat ze na elkaar in de oven konden. Als laatste had ik dat raketbrood gekneed, dat moest helaas als 2e in de oven, omdat het deeg klaar was. Toen moest dat donkere brood even blijven wachten (10 minuten ongeveer) voordat het in de oven kon en was het toch iets te lang gerezen. Het deeg veerde net niet meer terug toen het in de oven kon, 10 minuten eerder nog wel.
Taarten bakken beheers ik. Nu nog een luchtig brood.

Jette
Gaat de goede kant op
Berichten: 58
Lid geworden op: do 10 okt 2019, 21:46

Re: Baksels van Halfje Bruin

Bericht door Jette » zo 12 apr 2020, 13:09

Ziet er goed uit! De term raketbrood vind ik er wel eentje om te onthouden ;) Ik had laatst op verzoek van iemand met een pakje glutenvrij brood gemaakt. Daar zou die term ook wel op van toepassing zijn geweest!

Gebruikersavatar
Rik59
Meesterbakker
Berichten: 1140
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Baksels van Halfje Bruin

Bericht door Rik59 » zo 12 apr 2020, 14:35

We kennen er meer... plofdeeg en wapperbammen...

Fraai setje bruin... :clap: :clap:
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread


RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.

Gebruikersavatar
Halfje Bruin
Gaat de goede kant op
Berichten: 68
Lid geworden op: do 21 jun 2018, 19:52

Re: Baksels van Halfje Bruin

Bericht door Halfje Bruin » zo 12 apr 2020, 14:41

Wapperbammen zeker! Het brood had zo weinig body dat nette bammetjes snijden onmogelijk was.
Het was eetbaar maar redelijk smakeloos.
Taarten bakken beheers ik. Nu nog een luchtig brood.

Gebruikersavatar
Halfje Bruin
Gaat de goede kant op
Berichten: 68
Lid geworden op: do 21 jun 2018, 19:52

Re: Baksels van Halfje Bruin

Bericht door Halfje Bruin » zo 19 apr 2020, 10:46

Afbeelding
De productie van dit weekend.
Een hele lading kaneelbroodjes, meer dan ik oorspronkelijk bedoelde want, een fout gemaakt met wegen van de melk. Er moest nog 150 g bloem bij.
De grote boule is gemaakt van het meel van het wapperbrood van vorige week waar ik nog 200 g volkorenmeel en 130 g water aan heb toegevoegd.
Geen extra gist, dat zat er al genoeg in :lol: Uiteindelijk nog 30 g water bijgewassen aan het eind van de kneedtijd om een soepel deeg te krijgen.
Ben heel tevreden met het resultaat, vrijdag gebakken en net bij het ontbijt was het brood nog zacht en smakelijk, alleen de korst was niet meer knapperig.
Taarten bakken beheers ik. Nu nog een luchtig brood.

Gebruikersavatar
Rik59
Meesterbakker
Berichten: 1140
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Baksels van Halfje Bruin

Bericht door Rik59 » zo 19 apr 2020, 13:34

Ziet er lekker uit Bruintje... improvisatie gaat je ook goed af... ;)
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread


RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.

Gebruikersavatar
Halfje Bruin
Gaat de goede kant op
Berichten: 68
Lid geworden op: do 21 jun 2018, 19:52

Re: Baksels van Halfje Bruin

Bericht door Halfje Bruin » za 25 apr 2020, 14:23

Afbeelding

Het brood van gisteren, 2 suikerbroodjes en een speltbrood.
Ben er wel tevreden mee. Alleen hoe blijft die parelsuiker nou goed in het brood zitten, zoals bij een gekocht fries suikerbrood. In het recept staat dat je de suiker na de eerste rijs door het deeg moet kneden, nou ik krijg niet alle suiker erdoorheen, er moet ook wat bovenop geplakt worden. Dat heb ik met water gedaan.
Taarten bakken beheers ik. Nu nog een luchtig brood.

Gebruikersavatar
Arie
Deegkneder
Berichten: 102
Lid geworden op: di 31 mar 2020, 21:17
Locatie: Leiden

Re: Baksels van Halfje Bruin

Bericht door Arie » za 25 apr 2020, 16:38

De kruim ziet er ook goed uit, Halfje Bruin :clap:
Mijn dagelijks brood... :D

Gebruikersavatar
baszdoove
Jongste bediende
Berichten: 49
Lid geworden op: vr 17 apr 2020, 22:16

Re: Baksels van Halfje Bruin

Bericht door baszdoove » za 25 apr 2020, 19:19

Mooie broodjes!!

Gebruikersavatar
Koos de bakker
Deegroller
Berichten: 250
Lid geworden op: vr 22 sep 2017, 22:29

Re: Baksels van Halfje Bruin

Bericht door Koos de bakker » zo 26 apr 2020, 09:52

Het is best wel hard werken om het suiker door het deeg te werken. Ik gebruik meestal een klein beetje olie op het aanrecht waardoor de suikerparels beter blijven plakken. Maar uiteindelijk gaan ze er allemaal in. En een paar onwillige verdwijnen in mijn mond .
Ik bak al jaren brood in een BBM. Maar nu ben ik begonnen aan het echte werk; broodbakken in een houtoven.

Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 4876
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Baksels van Halfje Bruin

Bericht door Levinebaktbrood » zo 26 apr 2020, 13:01

Wat je kan doen om de suikerparels beter/sneller door het deeg te krijgen: druk het deeg uit tot een lap, suikerparels erover en deeg dichtvouwen. Dan met een deegsteker in allemaal kleine stukjes snijden en weer bij elkaar kneden. Evt. herhalen.
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine

Gebruikersavatar
Halfje Bruin
Gaat de goede kant op
Berichten: 68
Lid geworden op: do 21 jun 2018, 19:52

Re: Baksels van Halfje Bruin

Bericht door Halfje Bruin » za 23 mei 2020, 14:28

Afbeelding

Even een taartje waar ik best wel trots op ben. Lemon meringue.
Voor het eerst sloffendeeg gebruikt, en kookschuim.

Gisteren helemaal goed. Vandaag had het schuim toch wat vocht losgelaten. Na een speurtochtje op internet gevonden dat de suikerstroop toch nog wat warmer moet als je het bij het eiwit giet. In mijn recept stond dat het licht moest "bubbelen" maar bij 118 tot 120 graden "bubbelt" suikerstroop toch wat harder.
Maar voor een eerste poging niet slecht. De smaak is heerlijk!
Laatst gewijzigd door Halfje Bruin op za 23 mei 2020, 19:39, 1 keer totaal gewijzigd.
Taarten bakken beheers ik. Nu nog een luchtig brood.

Gebruikersavatar
WesleyNL
Deegroller
Berichten: 383
Lid geworden op: vr 17 apr 2020, 17:09

Re: Baksels van Halfje Bruin

Bericht door WesleyNL » za 23 mei 2020, 18:58

Wow! Dat ziet er echt goddelijk uit...
Mixers: Kenwoon kmix met superdoughhook, Grilletta IM5
Oven: Bosch CSG856R Combi stoomoven.

Plaats reactie