Brood van Gerrit
- hjeverts
- Warme bakker
- Berichten: 789
- Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
- Locatie: Neede
Re: Brood van Gerrit
Mooi brood geworden Gerrit!
Groeten Hans,
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
MEERGRANENBOULE MET LIJNZAAD EN GEBROKEN TARWE
25% volkoren tarwemeel, 5% roggebloem, 70% tarwebloem T55, 77% hydratatie, honing, zonnebloemolie, 8% blond lijnzaad, 4% gebroken tarwekorrels.
Afgestreken met water
25% volkoren tarwemeel, 5% roggebloem, 70% tarwebloem T55, 77% hydratatie, honing, zonnebloemolie, 8% blond lijnzaad, 4% gebroken tarwekorrels.
Afgestreken met water
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- hjeverts
- Warme bakker
- Berichten: 789
- Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
- Locatie: Neede
Re: Brood van Gerrit
Mooie bollen Gerrit!
Groeten Hans,
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
TARWE-SPELT BATARD MET LIJNZAAD EN GEROOSTERDE ZONNEBLOEMPITTEN
20% volkoren tarwemeel, 10% volkoren speltmeel, 70% tarwebloem T55, 76% hydratatie, 6% blond lijnzaad, 4% geroosterde zonnebloempitten, bruine basterdsuiker, olijfolie.
Gedecoreerd met nigellazaadjes.
(de zonnebloempitten op de foto zijn nog niet geroosterd
20% volkoren tarwemeel, 10% volkoren speltmeel, 70% tarwebloem T55, 76% hydratatie, 6% blond lijnzaad, 4% geroosterde zonnebloempitten, bruine basterdsuiker, olijfolie.
Gedecoreerd met nigellazaadjes.
(de zonnebloempitten op de foto zijn nog niet geroosterd
Laatst gewijzigd door BakkerGerrit op di 31 aug 2021, 23:18, 1 keer totaal gewijzigd.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
ZACHTE MEERGRANENBOLLETJES MET HENNEPZAAD
90% tarwebloem T55, 5% volkoren speltmeel, 5% roggebloem, 64% hydratatie, witte basterdsuiker, boter.
Gedecoreerd met gepelde hennepzaadjes.
90% tarwebloem T55, 5% volkoren speltmeel, 5% roggebloem, 64% hydratatie, witte basterdsuiker, boter.
Gedecoreerd met gepelde hennepzaadjes.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- hjeverts
- Warme bakker
- Berichten: 789
- Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
- Locatie: Neede
Re: Brood van Gerrit
Wederom mooie baksels Gerrit!
Groeten Hans,
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Even een inhaalslag kwa posten….
ZACHTE MEERGRANENBOLLETJES
5% volkoren speltmeel, 5% roggebloem, 90% tarwebloem, 63% hydratatie.
Geglaceerd met boter.
ZACHTE MEERGRANENBOLLETJES
5% volkoren speltmeel, 5% roggebloem, 90% tarwebloem, 63% hydratatie.
Geglaceerd met boter.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
MEERGRANEN MEERZADENBATARD
10% volkorentarwemeel, 10% volkoren speltmeel, 5% volkoren roggemeel, 75% tarwebloem T55. 6% blond lijnzaad, 3% wit sesamzaad, 1% zwart sesamzaad.
Gedecoreerd met wit sesamzaad.
10% volkorentarwemeel, 10% volkoren speltmeel, 5% volkoren roggemeel, 75% tarwebloem T55. 6% blond lijnzaad, 3% wit sesamzaad, 1% zwart sesamzaad.
Gedecoreerd met wit sesamzaad.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
TARWE-BOEKWEIT BATARD MET GEROOSTERDE POMPOEN-EN ZONNEBLOEMPITTEN
25% volkoren tarwemeel, 10% volkoren boekweitmeel, 65% tarwebloem T55, 74% hydratatie.
5% geroosterde zonnebloempitten, 5% geroosterde pompoenpitten.
Gedecoreerd met gehakte zonnebloempitten en pompoenpitten.
25% volkoren tarwemeel, 10% volkoren boekweitmeel, 65% tarwebloem T55, 74% hydratatie.
5% geroosterde zonnebloempitten, 5% geroosterde pompoenpitten.
Gedecoreerd met gehakte zonnebloempitten en pompoenpitten.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
MEERGRANENBOLLETJES
5% volkoren speltmeel, 5% maismeel, 90% tarwebloem T55, 64% hydratatie, witte basterdsuiker, boter.
Gedecoreerd met maisgries.
5% volkoren speltmeel, 5% maismeel, 90% tarwebloem T55, 64% hydratatie, witte basterdsuiker, boter.
Gedecoreerd met maisgries.
Laatst gewijzigd door BakkerGerrit op vr 24 sep 2021, 08:18, 1 keer totaal gewijzigd.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
TARWEBOULE MET KLEINE ZAADJES
25% volkorentarwemeel, 75% tarwebloem T55, 74% hydratatie.
3% wit sesamzaad, 3% lijnzaad, 2% wit maanzaad, 2% chiazaad door het deeg.
25% volkorentarwemeel, 75% tarwebloem T55, 74% hydratatie.
3% wit sesamzaad, 3% lijnzaad, 2% wit maanzaad, 2% chiazaad door het deeg.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Alweer een hele serie mooie/lekkere baksels Gerrit...
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- hjeverts
- Warme bakker
- Berichten: 789
- Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
- Locatie: Neede
Re: Brood van Gerrit
Mooie broden Gerrit!
Groeten Hans,
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
TARWEBROOD MET LIJNZAAD EN NIGELLAZAAD
30% volkoren tarwemeel, 70% tarwebloem T55, 73% hydratatie, bruine basterdsuiker, olijfolie.
6% blond lijnzaad en 0,3% nigellazaad door het deeg.
Afgeglansd met aqua plumbi.
30% volkoren tarwemeel, 70% tarwebloem T55, 73% hydratatie, bruine basterdsuiker, olijfolie.
6% blond lijnzaad en 0,3% nigellazaad door het deeg.
Afgeglansd met aqua plumbi.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- hjeverts
- Warme bakker
- Berichten: 789
- Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
- Locatie: Neede
Re: Brood van Gerrit
Mooi brood Gerrit!
Hoeveel meel gebruik je ongeveer per liter bakblik inhoud?
Hoeveel meel gebruik je ongeveer per liter bakblik inhoud?
Groeten Hans,
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Ik heb het weer eens even gemeten en uitgerekend per liter businhoud.
Mijn busjes hebben een inhoud van 1,1 liter en ik gebruik meestal een recept van 300 gram per bus, dus 270 gram per liter.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- hjeverts
- Warme bakker
- Berichten: 789
- Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
- Locatie: Neede
Re: Brood van Gerrit
Bedankt Gerrit!
Dan heb je de broden goed hoog gekregen. Lukt mij nog niet om de broden zo mooi hoog te krijgen.
Dan heb je de broden goed hoog gekregen. Lukt mij nog niet om de broden zo mooi hoog te krijgen.
Groeten Hans,
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
TARWE-MAIS TIJGERBOULE
10% maismeel, 15% volkoren tarwemeel, 75% tarwebloem T55, 64% hydratatie, 0,15% kurkuma, , maisolie, basterdsuiker.
Tijgerpap met maisgries.
10% maismeel, 15% volkoren tarwemeel, 75% tarwebloem T55, 64% hydratatie, 0,15% kurkuma, , maisolie, basterdsuiker.
Tijgerpap met maisgries.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- hjeverts
- Warme bakker
- Berichten: 789
- Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
- Locatie: Neede
Re: Brood van Gerrit
Ziet er weer heerlijk uit Gerrit!
Groeten Hans,
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
MEERGRANEN MEERZADENBATARD
5% volkoren roggemeel, 35% volkoren tarwemeel, 60% tarwebloem T55, 80% hydratatie, honing, olijfolie, 12% geroosterde zaden en pitten: lijnzaad, pompoenpitten, chiazaad, zonnebloempitten door het deeg.
Gedecoreerd met gehakte zonnebloem- en pompoenpitten, lijnzaad, wit en zwart sesamzaad, wit maanzaad, gepeld hennepzaad en nigellazaad.
5% volkoren roggemeel, 35% volkoren tarwemeel, 60% tarwebloem T55, 80% hydratatie, honing, olijfolie, 12% geroosterde zaden en pitten: lijnzaad, pompoenpitten, chiazaad, zonnebloempitten door het deeg.
Gedecoreerd met gehakte zonnebloem- en pompoenpitten, lijnzaad, wit en zwart sesamzaad, wit maanzaad, gepeld hennepzaad en nigellazaad.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- hjeverts
- Warme bakker
- Berichten: 789
- Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
- Locatie: Neede
Re: Brood van Gerrit
Ziet er weer goed uit Gerrit
Groeten Hans,
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4005
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Dat ziet er lekker knapperig uit Gerrit!
Wil
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
TARWEBOULE MET LIJNZAAD EN GEBROKEN TARWE
Deze hoeveelheid is voor twee broden.
30% volkoren tarwemeel, 70% tarwebloem T55, 76% hydratatie, 8% blond lijnzaad, 4% gebroken tarwekorrels, bruine suiker, olijfolie.
Geglaceerd met olijfolie.
Deze hoeveelheid is voor twee broden.
30% volkoren tarwemeel, 70% tarwebloem T55, 76% hydratatie, 8% blond lijnzaad, 4% gebroken tarwekorrels, bruine suiker, olijfolie.
Geglaceerd met olijfolie.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- hjeverts
- Warme bakker
- Berichten: 789
- Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
- Locatie: Neede
Re: Brood van Gerrit
Mooie bol Gerrit
Groeten Hans,
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
ZACHTE BRUINE TARWEBOLLEN
25% volkoren tarwemeel, 75% tarwebloem T55, 65% hydratatie, 2% zwart sesamzaad, bruine basterd, sesamolie, 0,3% bebrand gerstemoutmeel.
Gedecoreerd met wit sesamzaad.
En zo is een deel ervan genuttigd…….
(Gebakken op verzoek)
25% volkoren tarwemeel, 75% tarwebloem T55, 65% hydratatie, 2% zwart sesamzaad, bruine basterd, sesamolie, 0,3% bebrand gerstemoutmeel.
Gedecoreerd met wit sesamzaad.
En zo is een deel ervan genuttigd…….
(Gebakken op verzoek)
Laatst gewijzigd door BakkerGerrit op di 19 okt 2021, 10:49, 1 keer totaal gewijzigd.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
WALNOTENBROOD
(Vóór het roosteren…)
25% volkorentarwemeel, 75% tarwebloem T55, 67% hydratatie, 15% geroosterde walnoten, 5% geroosterde pompoenpitten, honing, olijfolie.
Afgelakt met water.
(Gebakken op verzoek)
(Vóór het roosteren…)
25% volkorentarwemeel, 75% tarwebloem T55, 67% hydratatie, 15% geroosterde walnoten, 5% geroosterde pompoenpitten, honing, olijfolie.
Afgelakt met water.
(Gebakken op verzoek)
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
OLIJVENSTOKBROOD
25% volkoren tarwemeel, 75% tarwebloem T55, 67% hydratatie, 30% gehakte zwarte olijven, honing, olijfolie, 0,2% paprikapoeder, oregano.
Doordat de olijven behoorlijk vochtig waren (komen uit blik (op water)), is het deeg behoorlijk slap geworden. Aandachtspuntje voor de volgende keer…..
(Gebakken op verzoek)
25% volkoren tarwemeel, 75% tarwebloem T55, 67% hydratatie, 30% gehakte zwarte olijven, honing, olijfolie, 0,2% paprikapoeder, oregano.
Doordat de olijven behoorlijk vochtig waren (komen uit blik (op water)), is het deeg behoorlijk slap geworden. Aandachtspuntje voor de volgende keer…..
(Gebakken op verzoek)
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- hjeverts
- Warme bakker
- Berichten: 789
- Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
- Locatie: Neede
Re: Brood van Gerrit
Dat ziet er smakelijk uit met die walnoten Gerrit.
Groeten Hans,
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
- Victory
- Warme bakker
- Berichten: 578
- Lid geworden op: wo 11 mar 2020, 16:42
Re: Brood van Gerrit
Allemaal gist brood? Ziet er lekker uit hoor
Groetjes Victory
Panasonic SD-2500
Op het moment mijn grootste bakvriend.
Domino mix 5 spiraalkneder
Ik bak in een 90cm fornuis oven
Ik bak voornamelijk hybride (desem/gist) en meestal eigen recepten.
Panasonic SD-2500
Op het moment mijn grootste bakvriend.
Domino mix 5 spiraalkneder
Ik bak in een 90cm fornuis oven
Ik bak voornamelijk hybride (desem/gist) en meestal eigen recepten.
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Ja, ik bak alleen met gist.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
TARWE BUSBROOD LEMAIRE
100% lemairemeel, 67% hydratatie, 2% basterdsuiker, 2% boter
Afgeglans met water.
Voor het eerst Lemairemeel geprobeerd. De smaak is milder dan ik gewend ben……
100% lemairemeel, 67% hydratatie, 2% basterdsuiker, 2% boter
Afgeglans met water.
Voor het eerst Lemairemeel geprobeerd. De smaak is milder dan ik gewend ben……
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- hjeverts
- Warme bakker
- Berichten: 789
- Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
- Locatie: Neede
Re: Brood van Gerrit
Mooi brood Gerrit!
Waren de pitten op?
Waren de pitten op?
Groeten Hans,
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
ZACHTE TARWEBOLLETJES
15% volkoren tarwemeel, 35% lemairemeel, 50% tarwebloem T55, 63% hydratatie, 1,5% witte bastersuiker, 1,5% boter.
Geglaceerd met boter
15% volkoren tarwemeel, 35% lemairemeel, 50% tarwebloem T55, 63% hydratatie, 1,5% witte bastersuiker, 1,5% boter.
Geglaceerd met boter
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Ik wilde het resultaat met de lemairemeel uitproberen dus zo naturel mogelijk.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
TARWEBROOD MET DONKER LIJNZAAD
26% volkorentarwemeel, 74% Tarwebloem T55, 79% hydratatie, 8,5% donker lijnzaad,1,6% Bastersuiker, 1,6% zonnebloemolie.
Afgestreken met aqua plumbi.
(ik had een foutje gemaakt bij het afwegen, dus heb ik het recept gecorrigeerd. Vandaar de afwijkende percentages)
26% volkorentarwemeel, 74% Tarwebloem T55, 79% hydratatie, 8,5% donker lijnzaad,1,6% Bastersuiker, 1,6% zonnebloemolie.
Afgestreken met aqua plumbi.
(ik had een foutje gemaakt bij het afwegen, dus heb ik het recept gecorrigeerd. Vandaar de afwijkende percentages)
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- hjeverts
- Warme bakker
- Berichten: 789
- Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
- Locatie: Neede
Re: Brood van Gerrit
Het bovenstaande brood en de bolletjes zien er ook goed uit.
Wel mis ik een mooi oor aan de batard, ookal heeft een glad oppervlak ook wel wat
Wel mis ik een mooi oor aan de batard, ookal heeft een glad oppervlak ook wel wat
Groeten Hans,
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
TARWE-GERSTBROOD MET LIJN- EN MAANZAAD
15% volkoren gerstemeel, 25% volkoren tarwemeel, 60% tarwebloem T55, 75% hydratatie, 8% blond lijnzaad door het deeg, boter, basterdsuiker.
Gedecoreerd met 4% maanzaad.
15% volkoren gerstemeel, 25% volkoren tarwemeel, 60% tarwebloem T55, 75% hydratatie, 8% blond lijnzaad door het deeg, boter, basterdsuiker.
Gedecoreerd met 4% maanzaad.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
MEERGRANEN MEERZADENBROOD
5% volkoren roggemeel, 35% volkoren tatwemeel, 60% tarwebloem T55, 80% hydratatie,
3% donker lijnzaad, 3% blond lijnzaad, 3% zonnebloempitten, 2% havervlokken, 1% zwart sesamzaad, honing, olijfolie, gebrande gerstemout.
Gedecoreerd met blond en donker lijnzaad, gehakte zonnebloempitten en havervlokken en wit sesamzaad. (Geplakt met eiwit)
Dit brood is geinspireerd door de “Tradition Céréale” van de Parijse boulanger Samba Hamadou.
5% volkoren roggemeel, 35% volkoren tatwemeel, 60% tarwebloem T55, 80% hydratatie,
3% donker lijnzaad, 3% blond lijnzaad, 3% zonnebloempitten, 2% havervlokken, 1% zwart sesamzaad, honing, olijfolie, gebrande gerstemout.
Gedecoreerd met blond en donker lijnzaad, gehakte zonnebloempitten en havervlokken en wit sesamzaad. (Geplakt met eiwit)
Dit brood is geinspireerd door de “Tradition Céréale” van de Parijse boulanger Samba Hamadou.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- hjeverts
- Warme bakker
- Berichten: 789
- Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
- Locatie: Neede
Re: Brood van Gerrit
Mooie broden weer Gerrit!
Groeten Hans,
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
- GK-Renske
- Jongste bediende
- Berichten: 49
- Lid geworden op: za 30 jan 2016, 18:19
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Dat zijn weer mooie broden Gerrit. Waarom heb je twee soorten lijnzaad gebruikt?
Ankarsrum Assistent
Brot & Taylor rijstkast
Mockmill graanmolen
Mijn site: Het Glutenvrije Kookhoekje
Brot & Taylor rijstkast
Mockmill graanmolen
Mijn site: Het Glutenvrije Kookhoekje
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Dit brood is een “kopie” van een brood (zie de laatste foto) van Samba Hamadou, een Franse bakker die ik op Instagram volg. En hij gebruikte twee soorten lijnzaad.
Ik heb de hoeveelheden zelf ingevuld want hij gaf alleen de gebruikte ingredienten aan….
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
BIESLOOK EXPERIMENT
Ik las ergens dat de bloemen van de bieslook en de knoflook eetbaar én lekker zijn. Nu staat mn bieslook in de bloei dus ben hiermee aan de slag gegaan.
Eerst heb ik er zachte witte melkbolletjes van gebakken.
De bieslook is nauwelijks zichtbaar in het kruim maar de smaak is heerlijk. Zachte subtiele ui/ bieslooksmaak.
Vandaag heb ik er stokbrood mee gebakken.
Ik gebruik 3,5 bloemetje op 100 gram meel. De blaadjes pluk ik van de bloemen. Verder gesneden bieslook erbij. Pas wanneer het deeg voldoende gekneed is doe ik de bloemblaadjes en de groene bieslook erbij.
Ik mag wel zeggen dat het een geslaagd experiment is geweest.
Ik las ergens dat de bloemen van de bieslook en de knoflook eetbaar én lekker zijn. Nu staat mn bieslook in de bloei dus ben hiermee aan de slag gegaan.
Eerst heb ik er zachte witte melkbolletjes van gebakken.
De bieslook is nauwelijks zichtbaar in het kruim maar de smaak is heerlijk. Zachte subtiele ui/ bieslooksmaak.
Vandaag heb ik er stokbrood mee gebakken.
Ik gebruik 3,5 bloemetje op 100 gram meel. De blaadjes pluk ik van de bloemen. Verder gesneden bieslook erbij. Pas wanneer het deeg voldoende gekneed is doe ik de bloemblaadjes en de groene bieslook erbij.
Ik mag wel zeggen dat het een geslaagd experiment is geweest.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- hjeverts
- Warme bakker
- Berichten: 789
- Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
- Locatie: Neede
Re: Brood van Gerrit
De broden zien er goed uit Gerrit!
Groeten Hans,
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
- Eef
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 74
- Lid geworden op: di 07 nov 2017, 12:22
Re: Brood van Gerrit
Dat ziet er goed uit Gerrit, smaakt ook vast goed, kan niet anders.
Laat ik nu net van de week mijn bos bieslook gekortwiekt hebben gelukkig groeit dat spul hard dus binnenkort ga ik dat ook eens proberen.
Top idee!
Laat ik nu net van de week mijn bos bieslook gekortwiekt hebben gelukkig groeit dat spul hard dus binnenkort ga ik dat ook eens proberen.
Top idee!
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Gerrit, waar ben je gebleven? Je laatste bericht is van eind mei?
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Ik ben er nog steeds Levine!
Ik bak ook nog steeds maar plaats dit niet elke keer hier op ons forum maar op Instagram en Facebook. Dat gaat snel met de telefoon en/of de iPad. Foto’s plaatsen op dit forum doe ik met de laptop omdat het niet rechtstreeks gaat maar via Flickr.
Ik zal de laptop wat vaker aanslingeren……
Ik bak ook nog steeds maar plaats dit niet elke keer hier op ons forum maar op Instagram en Facebook. Dat gaat snel met de telefoon en/of de iPad. Foto’s plaatsen op dit forum doe ik met de laptop omdat het niet rechtstreeks gaat maar via Flickr.
Ik zal de laptop wat vaker aanslingeren……
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
O, gelukkig . Maakte me een beetje zorgen want je liet ons toch heel vaak zien wat je gebakken had en toen opeens niets meer.
Ik had inmiddels ook op je Instragram gekeken en gezien dat je daar nog steeds berichten plaatst. Het is soms niet meer bij te benen hè met al die online media.
Ik had inmiddels ook op je Instragram gekeken en gezien dat je daar nog steeds berichten plaatst. Het is soms niet meer bij te benen hè met al die online media.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken