Brood van Gerrit

Heb je wat lekkers geproduceerd? Laat hier die mooie/originele/bijzondere of gewoon lekkere broden maar zien Een verdwaalde taart mag ook! Maak wel even een apart topic aan voor je eigen baksels...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
hjeverts
Warme bakker
Berichten: 584
Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
Locatie: Neede

Re: Brood van Gerrit

Bericht door hjeverts »

Mooi brood geworden Gerrit! :)
Groeten Hans,

Kneden met de hand en een zeer matige inbouw oven
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1390
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

MEERGRANENBOULE MET LIJNZAAD EN GEBROKEN TARWE

Afbeelding

Afbeelding

25% volkoren tarwemeel, 5% roggebloem, 70% tarwebloem T55, 77% hydratatie, honing, zonnebloemolie, 8% blond lijnzaad, 4% gebroken tarwekorrels.
Afgestreken met water
Gebruikersavatar
hjeverts
Warme bakker
Berichten: 584
Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
Locatie: Neede

Re: Brood van Gerrit

Bericht door hjeverts »

Mooie bollen Gerrit! :)
Groeten Hans,

Kneden met de hand en een zeer matige inbouw oven
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1390
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

TARWE-SPELT BATARD MET LIJNZAAD EN GEROOSTERDE ZONNEBLOEMPITTEN

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

20% volkoren tarwemeel, 10% volkoren speltmeel, 70% tarwebloem T55, 76% hydratatie, 6% blond lijnzaad, 4% geroosterde zonnebloempitten, bruine basterdsuiker, olijfolie.
Gedecoreerd met nigellazaadjes.

(de zonnebloempitten op de foto zijn nog niet geroosterd ;)
Laatst gewijzigd door BakkerGerrit op di 31 aug 2021, 23:18, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1390
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

ZACHTE MEERGRANENBOLLETJES MET HENNEPZAAD

Afbeelding

90% tarwebloem T55, 5% volkoren speltmeel, 5% roggebloem, 64% hydratatie, witte basterdsuiker, boter.
Gedecoreerd met gepelde hennepzaadjes.
Gebruikersavatar
hjeverts
Warme bakker
Berichten: 584
Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
Locatie: Neede

Re: Brood van Gerrit

Bericht door hjeverts »

Wederom mooie baksels Gerrit! :)
Groeten Hans,

Kneden met de hand en een zeer matige inbouw oven
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1390
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

Even een inhaalslag kwa posten….

ZACHTE MEERGRANENBOLLETJES

Afbeelding

5% volkoren speltmeel, 5% roggebloem, 90% tarwebloem, 63% hydratatie.
Geglaceerd met boter.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1390
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

MEERGRANEN MEERZADENBATARD


Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

10% volkorentarwemeel, 10% volkoren speltmeel, 5% volkoren roggemeel, 75% tarwebloem T55. 6% blond lijnzaad, 3% wit sesamzaad, 1% zwart sesamzaad.
Gedecoreerd met wit sesamzaad.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1390
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

TARWE-BOEKWEIT BATARD MET GEROOSTERDE POMPOEN-EN ZONNEBLOEMPITTEN

Afbeelding

Afbeelding

25% volkoren tarwemeel, 10% volkoren boekweitmeel, 65% tarwebloem T55, 74% hydratatie.
5% geroosterde zonnebloempitten, 5% geroosterde pompoenpitten.

Gedecoreerd met gehakte zonnebloempitten en pompoenpitten.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1390
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

MEERGRANENBOLLETJES

Afbeelding

5% volkoren speltmeel, 5% maismeel, 90% tarwebloem T55, 64% hydratatie, witte basterdsuiker, boter.
Gedecoreerd met maisgries.
Laatst gewijzigd door BakkerGerrit op vr 24 sep 2021, 08:18, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1390
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

TARWEBOULE MET KLEINE ZAADJES

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

25% volkorentarwemeel, 75% tarwebloem T55, 74% hydratatie.
3% wit sesamzaad, 3% lijnzaad, 2% wit maanzaad, 2% chiazaad door het deeg.
Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3307
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door bakplaat »

Alweer een hele serie mooie/lekkere baksels Gerrit... :clap:
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Gebruikersavatar
hjeverts
Warme bakker
Berichten: 584
Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
Locatie: Neede

Re: Brood van Gerrit

Bericht door hjeverts »

Mooie broden Gerrit! :)
Groeten Hans,

Kneden met de hand en een zeer matige inbouw oven
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1390
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

TARWEBROOD MET LIJNZAAD EN NIGELLAZAAD

Afbeelding

Afbeelding

30% volkoren tarwemeel, 70% tarwebloem T55, 73% hydratatie, bruine basterdsuiker, olijfolie.
6% blond lijnzaad en 0,3% nigellazaad door het deeg.
Afgeglansd met aqua plumbi.
Gebruikersavatar
hjeverts
Warme bakker
Berichten: 584
Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
Locatie: Neede

Re: Brood van Gerrit

Bericht door hjeverts »

Mooi brood Gerrit! :)

Hoeveel meel gebruik je ongeveer per liter bakblik inhoud?
Groeten Hans,

Kneden met de hand en een zeer matige inbouw oven
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1390
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

hjeverts schreef: do 30 sep 2021, 08:12
Hoeveel meel gebruik je ongeveer per liter bakblik inhoud?
Ik heb het weer eens even gemeten en uitgerekend per liter businhoud.

Mijn busjes hebben een inhoud van 1,1 liter en ik gebruik meestal een recept van 300 gram per bus, dus 270 gram per liter.
Gebruikersavatar
hjeverts
Warme bakker
Berichten: 584
Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
Locatie: Neede

Re: Brood van Gerrit

Bericht door hjeverts »

Bedankt Gerrit!
Dan heb je de broden goed hoog gekregen. Lukt mij nog niet om de broden zo mooi hoog te krijgen.
Groeten Hans,

Kneden met de hand en een zeer matige inbouw oven
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1390
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

TARWE-MAIS TIJGERBOULE

Afbeelding

Afbeelding

10% maismeel, 15% volkoren tarwemeel, 75% tarwebloem T55, 64% hydratatie, 0,15% kurkuma, , maisolie, basterdsuiker.
Tijgerpap met maisgries.
Gebruikersavatar
hjeverts
Warme bakker
Berichten: 584
Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
Locatie: Neede

Re: Brood van Gerrit

Bericht door hjeverts »

Ziet er weer heerlijk uit Gerrit! :)
Groeten Hans,

Kneden met de hand en een zeer matige inbouw oven
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1390
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

MEERGRANEN MEERZADENBATARD

Afbeelding

Afbeelding

5% volkoren roggemeel, 35% volkoren tarwemeel, 60% tarwebloem T55, 80% hydratatie, honing, olijfolie, 12% geroosterde zaden en pitten: lijnzaad, pompoenpitten, chiazaad, zonnebloempitten door het deeg.

Gedecoreerd met gehakte zonnebloem- en pompoenpitten, lijnzaad, wit en zwart sesamzaad, wit maanzaad, gepeld hennepzaad en nigellazaad.
Gebruikersavatar
hjeverts
Warme bakker
Berichten: 584
Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
Locatie: Neede

Re: Brood van Gerrit

Bericht door hjeverts »

Ziet er weer goed uit Gerrit :)
Groeten Hans,

Kneden met de hand en een zeer matige inbouw oven
Gebruikersavatar
lekkermelig
Beheerder
Berichten: 3711
Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
Locatie: Wageningen
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door lekkermelig »

Dat ziet er lekker knapperig uit Gerrit!

Wil
Lekkermelig.nl: Pizza, brood en fikkie stoken!

Laatste berichten:
* Sneeuwbroodjes
* Broodbak reunie
* Desem meerzaden brood
* Boekrecensie – The Rye Baker
* Almverhalen – Boerenbrood
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1390
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

TARWEBOULE MET LIJNZAAD EN GEBROKEN TARWE

Afbeelding

Afbeelding
Deze hoeveelheid is voor twee broden.

Afbeelding

30% volkoren tarwemeel, 70% tarwebloem T55, 76% hydratatie, 8% blond lijnzaad, 4% gebroken tarwekorrels, bruine suiker, olijfolie.
Geglaceerd met olijfolie.
Gebruikersavatar
hjeverts
Warme bakker
Berichten: 584
Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
Locatie: Neede

Re: Brood van Gerrit

Bericht door hjeverts »

Mooie bol Gerrit :)
Groeten Hans,

Kneden met de hand en een zeer matige inbouw oven
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1390
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

ZACHTE BRUINE TARWEBOLLEN

Afbeelding

25% volkoren tarwemeel, 75% tarwebloem T55, 65% hydratatie, 2% zwart sesamzaad, bruine basterd, sesamolie, 0,3% bebrand gerstemoutmeel.

Gedecoreerd met wit sesamzaad.

Afbeelding

En zo is een deel ervan genuttigd…….

(Gebakken op verzoek)
Laatst gewijzigd door BakkerGerrit op di 19 okt 2021, 10:49, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1390
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

WALNOTENBROOD

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding
(Vóór het roosteren…)

25% volkorentarwemeel, 75% tarwebloem T55, 67% hydratatie, 15% geroosterde walnoten, 5% geroosterde pompoenpitten, honing, olijfolie.
Afgelakt met water.


(Gebakken op verzoek)
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1390
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

OLIJVENSTOKBROOD

Afbeelding

25% volkoren tarwemeel, 75% tarwebloem T55, 67% hydratatie, 30% gehakte zwarte olijven, honing, olijfolie, 0,2% paprikapoeder, oregano.

Doordat de olijven behoorlijk vochtig waren (komen uit blik (op water)), is het deeg behoorlijk slap geworden. Aandachtspuntje voor de volgende keer…..


(Gebakken op verzoek)
Gebruikersavatar
hjeverts
Warme bakker
Berichten: 584
Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
Locatie: Neede

Re: Brood van Gerrit

Bericht door hjeverts »

Dat ziet er smakelijk uit met die walnoten Gerrit. :)
Groeten Hans,

Kneden met de hand en een zeer matige inbouw oven
Gebruikersavatar
Victory
Deegroller
Berichten: 294
Lid geworden op: wo 11 mar 2020, 16:42

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Victory »

Allemaal gist brood? Ziet er lekker uit hoor😃
Groetjes Victory

Domino mix 5 spiraalkneder
Ik bak in een 90cm fornuis oven

Ik bak veel met gist of desem/gist maar net waar ik zin in heb.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1390
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

Victory schreef: di 19 okt 2021, 11:07 Allemaal gist brood? Ziet er lekker uit hoor😃
Ja, ik bak alleen met gist.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1390
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

TARWE BUSBROOD LEMAIRE

Afbeelding

Afbeelding

100% lemairemeel, 67% hydratatie, 2% basterdsuiker, 2% boter
Afgeglans met water.

Voor het eerst Lemairemeel geprobeerd. De smaak is milder dan ik gewend ben……
Gebruikersavatar
hjeverts
Warme bakker
Berichten: 584
Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
Locatie: Neede

Re: Brood van Gerrit

Bericht door hjeverts »

Mooi brood Gerrit! :)
Waren de pitten op? ;)
Groeten Hans,

Kneden met de hand en een zeer matige inbouw oven
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1390
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

ZACHTE TARWEBOLLETJES

Afbeelding

15% volkoren tarwemeel, 35% lemairemeel, 50% tarwebloem T55, 63% hydratatie, 1,5% witte bastersuiker, 1,5% boter.
Geglaceerd met boter
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1390
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

hjeverts schreef: do 28 okt 2021, 07:41 Mooi brood Gerrit! :)
Waren de pitten op? ;)
Ik wilde het resultaat met de lemairemeel uitproberen dus zo naturel mogelijk. 😉
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1390
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

TARWEBROOD MET DONKER LIJNZAAD

Afbeelding

Afbeelding

26% volkorentarwemeel, 74% Tarwebloem T55, 79% hydratatie, 8,5% donker lijnzaad,1,6% Bastersuiker, 1,6% zonnebloemolie.
Afgestreken met aqua plumbi.

(ik had een foutje gemaakt bij het afwegen, dus heb ik het recept gecorrigeerd. Vandaar de afwijkende percentages)
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1390
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

hjeverts schreef: do 28 okt 2021, 07:41 Waren de pitten op? ;)
En daar zijn de pitjes weer!😁
Gebruikersavatar
hjeverts
Warme bakker
Berichten: 584
Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
Locatie: Neede

Re: Brood van Gerrit

Bericht door hjeverts »

Het bovenstaande brood en de bolletjes zien er ook goed uit. :)

Wel mis ik een mooi oor aan de batard, ookal heeft een glad oppervlak ook wel wat :)
Groeten Hans,

Kneden met de hand en een zeer matige inbouw oven
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1390
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

TARWE-GERSTBROOD MET LIJN- EN MAANZAAD

Afbeelding

Afbeelding

15% volkoren gerstemeel, 25% volkoren tarwemeel, 60% tarwebloem T55, 75% hydratatie, 8% blond lijnzaad door het deeg, boter, basterdsuiker.
Gedecoreerd met 4% maanzaad.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1390
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

MEERGRANEN MEERZADENBROOD

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

5% volkoren roggemeel, 35% volkoren tatwemeel, 60% tarwebloem T55, 80% hydratatie,
3% donker lijnzaad, 3% blond lijnzaad, 3% zonnebloempitten, 2% havervlokken, 1% zwart sesamzaad, honing, olijfolie, gebrande gerstemout.

Gedecoreerd met blond en donker lijnzaad, gehakte zonnebloempitten en havervlokken en wit sesamzaad. (Geplakt met eiwit)

Dit brood is geinspireerd door de “Tradition Céréale” van de Parijse boulanger Samba Hamadou.

Afbeelding
Gebruikersavatar
hjeverts
Warme bakker
Berichten: 584
Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
Locatie: Neede

Re: Brood van Gerrit

Bericht door hjeverts »

Mooie broden weer Gerrit! :)
Groeten Hans,

Kneden met de hand en een zeer matige inbouw oven
Gebruikersavatar
GK-Renske
Jongste bediende
Berichten: 49
Lid geworden op: za 30 jan 2016, 18:19
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door GK-Renske »

Dat zijn weer mooie broden Gerrit. Waarom heb je twee soorten lijnzaad gebruikt?
Ankarsrum Assistent
Brot & Taylor rijstkast
Mockmill graanmolen
Mijn site: Het Glutenvrije Kookhoekje
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1390
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

GK-Renske schreef: ma 08 nov 2021, 18:51 Dat zijn weer mooie broden Gerrit. Waarom heb je twee soorten lijnzaad gebruikt?
Dit brood is een “kopie” van een brood (zie de laatste foto) van Samba Hamadou, een Franse bakker die ik op Instagram volg. En hij gebruikte twee soorten lijnzaad.
Ik heb de hoeveelheden zelf ingevuld want hij gaf alleen de gebruikte ingredienten aan….
Plaats reactie