Brood van de Broodmeneer

Heb je wat lekkers geproduceerd? Laat hier die mooie/originele/bijzondere of gewoon lekkere broden maar zien Een verdwaalde taart mag ook! Maak wel even een apart topic aan voor je eigen baksels...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Broodmeneer
Chef stoffer en blik
Berichten: 6
Lid geworden op: ma 22 nov 2021, 14:40

Brood van de Broodmeneer

Bericht door Broodmeneer »

Hieronder wat baksels die ik tot nu toe gemaakt heb,

Frans landbrood (batard) van Levine, helaas geen foto van de kruim.:
Afbeelding


Afgelopen weekend twee keer (1x 2 op zaterdag en 1x 1 op zondag) Witbrood met knapperige korst gemaakt, ook van Levine. In afwijking op het recept heb ik beide keren vooraf een poolish gemaakt voor meer smaak.

1 van de broden van zaterdag:
Afbeelding

Brood was wat uitgezakt na het lossen uit de rijsmandjes. Kon tijdens het vormen het brood niet goed op spanning brengen. Op zondag een andere techniek gebruikt voor het vormen van de batard. Hiermee is het me een stuk beter gelukt om het brood op spanning te brengen. Korst lekker knapperig en fluweelzachte binnenkant. Ook hiervan helaas geen foto van de kruim.

Brood van zondag:
Afbeelding

Bij ingesneden delen mis ik nog de mooie scheuren. Heb een vormrijs van circa 75 minuten aangehouden, na 60 minuten gecheckt met behulp van de 'vingerdrukproef', toen bleef de deuk nog staan. Na 75 minuten niet meer. Temperatuur in keuken circa 19 graden en deegtemperatuur 24 graden bij tweede rijs. Is natuurlijk puur esthetisch, de smaak was prima!
Gebruikersavatar
hjeverts
Warme bakker
Berichten: 584
Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
Locatie: Neede

Re: Brood van de Broodmeneer

Bericht door hjeverts »

Mooie broden! :)
Groeten Hans,

Kneden met de hand en een zeer matige inbouw oven
Gebruikersavatar
Broodmeneer
Chef stoffer en blik
Berichten: 6
Lid geworden op: ma 22 nov 2021, 14:40

Re: Brood van de Broodmeneer

Bericht door Broodmeneer »

Bedankt Hans!
Plaats reactie