Dirkjanl bakt zo af en toe wat.

Heb je wat lekkers geproduceerd? Laat hier die mooie/originele/bijzondere of gewoon lekkere broden maar zien Een verdwaalde taart mag ook! Maak wel even een apart topic aan voor je eigen baksels...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
dirkjanl
Gaat de goede kant op
Berichten: 65
Lid geworden op: ma 25 nov 2019, 19:50
Locatie: Borger

Dirkjanl bakt zo af en toe wat.

Bericht door dirkjanl »

Jaren geleden was ik fan van Tibetaans gerstbrood. Kochten we in de Natuurwinkel in Amsterdam of Hilversum. En toen verhuisden we naar Borger. De Tibetaan was hier alleen op bestelling te verkrijgen. Hij raakte in het 'vergeten hoekje'.
Tot we van de week de kriebels weer kregen. We gaan het zelf proberen te bakken! Op zoek naar een recept werd dit gevonden: http://eerdergebakken.wiebaktmee.nl/tib ... brood.html
Ik ben met recept 2 aan de slag gegaan en zie hier het resultaat.
Het mengen deed ik in een pan die de nacht heeft doorgebracht in de hooimadam.
Ae_20230901_111551.jpg
Ae_20230901_111603.jpg
De smaak is prima, het is stevig met een goede bite (hoe schrijf je dat?), niet klef en de korst is niet te hard. Gaan we vaker doen.
Ae_20230901_103020.jpg
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Herstartende hobbyist die graag iets nieuws uitprobeert.
Werkt nu nog met BroodBakMachine. In de jaren '70 met een electrische inbouwoven.
Gebruikersavatar
lekkermelig
Beheerder
Berichten: 3942
Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
Locatie: Wageningen
Contacteer:

Re: Dirkjanl bakt zo af en toe wat.

Bericht door lekkermelig »

Leuk hoor! Maar ik moet zeggen dat mijn oog toch eerst getrokken werd door de fraaie kleurtjes :D

Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt

Blog: Lekkermelig.nl
Plaats reactie