Jaren geleden was ik fan van Tibetaans gerstbrood. Kochten we in de Natuurwinkel in Amsterdam of Hilversum. En toen verhuisden we naar Borger. De Tibetaan was hier alleen op bestelling te verkrijgen. Hij raakte in het 'vergeten hoekje'.
Tot we van de week de kriebels weer kregen. We gaan het zelf proberen te bakken! Op zoek naar een recept werd dit gevonden: http://eerdergebakken.wiebaktmee.nl/tib ... brood.html
Ik ben met recept 2 aan de slag gegaan en zie hier het resultaat.
Het mengen deed ik in een pan die de nacht heeft doorgebracht in de hooimadam.
De smaak is prima, het is stevig met een goede bite (hoe schrijf je dat?), niet klef en de korst is niet te hard. Gaan we vaker doen.
Dirkjanl bakt zo af en toe wat.
- dirkjanl
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 65
- Lid geworden op: ma 25 nov 2019, 19:50
- Locatie: Borger
Dirkjanl bakt zo af en toe wat.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Herstartende hobbyist die graag iets nieuws uitprobeert.
Werkt nu nog met BroodBakMachine. In de jaren '70 met een electrische inbouwoven.
Werkt nu nog met BroodBakMachine. In de jaren '70 met een electrische inbouwoven.
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 3942
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: Dirkjanl bakt zo af en toe wat.
Leuk hoor! Maar ik moet zeggen dat mijn oog toch eerst getrokken werd door de fraaie kleurtjes
Wil

Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl