Vanmiddag deze muesli bolletjes gebakken.
Muesli bolletjes
Muesli bolletjes
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
- brood daar zit wat in
- Meesterbakker
- Berichten: 1855
- Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
- Locatie: Regio Utrecht
Re: Muesli bolletjes
Lekker Judith, mag ik vragen welk recept je hebt gebruikt?
Heb ze zelf ook een keertje gemaakt en was toen niet tevreden over de smaak...
Heb ze zelf ook een keertje gemaakt en was toen niet tevreden over de smaak...
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Re: Muesli bolletjes
Marja, ik heb dit recept http://www.xandrabaktbrood.nl/broodjes- ... -lijnzaad/ als uitgangspunt genomen en daar verder vanalles aan toegevoegd zodat het mueslibolletjes worden. Ik was vandaag alleen de muesli vergeten erbij te doen, maar ze smaken ook zonder de muesli erg lekker. Ik houd zelf altijd van goed gevulde bolletjes dus doe er lekker veel aan fruit, pitten enzo door.
Muesliebollen
Benodigdheden:
• 200 gr tarwe bloem
• 200 gr volkorenmeel
• 7 gr gedroogde gist
• 10 gr bakkerszout
• 50 gr zachte roomboter
• 25 gr rietsuiker
• 300 ml lauwwarme melk
• 1 el appelstroop (een ruime eetlepel)
• 4 el gebroken lijnzaad
• 50 gram ongezoete fruit muesli
• 75 gram geroosterde grof gehakte noten
• 100 gram bruine rozijnen
• 25 gram gele rozijnen
• 3 el gemengde zonnepitten en pompoenpitten
• 7 gedroogde abrikozen in stukjes gesneden
• 4 vijgen in stukjes gesneden (dadels is ook erg lekker)
Werkwijze:
Rozijnen een half uur weken in lauw water en daarna laten uitlekken en goed afdrogen.
Bloem, meel, gist, zout, roomboter, rietsuiker, melk en appelstroop in een kom doen en goed door elkaar mengen/kneden (ik heb gekneed met een Bear).
Na zo’n 10 minuten lijnzaad, rozijnen, noten, muesli, zonne- en pompoenpitten, abrikozen en vijgen erbij doen en nog 2 minuten laten kneden.
Deeg op kamertemperatuur 1 uur / 1,5 uur in een met olie ingevette kom laten rijzen. Tot het deeg verdubbeld is.
Deeg doorslaan en bolletjes deeg van 100 gram maken en deze licht opbollen en op een met bakpapier beklede bakplaat leggen en afdekken met plastic. 20 laten rusten.
Daarna de definitieve bolletjes maken en het deeg opbollen en de bolletjes 45-60 minuten op kamertemperatuur laten rijzen.
Vervolgens afbakken op 200 graden, ca 15-17 minuten.
Als de bolletjes goed zijn, op een rekje leggen en meteen met een klein beetje gesmolten roomboter insmeren (maar dan vallen wel de pitten en vlokken eraf) en laten afkoelen.
Muesliebollen
Benodigdheden:
• 200 gr tarwe bloem
• 200 gr volkorenmeel
• 7 gr gedroogde gist
• 10 gr bakkerszout
• 50 gr zachte roomboter
• 25 gr rietsuiker
• 300 ml lauwwarme melk
• 1 el appelstroop (een ruime eetlepel)
• 4 el gebroken lijnzaad
• 50 gram ongezoete fruit muesli
• 75 gram geroosterde grof gehakte noten
• 100 gram bruine rozijnen
• 25 gram gele rozijnen
• 3 el gemengde zonnepitten en pompoenpitten
• 7 gedroogde abrikozen in stukjes gesneden
• 4 vijgen in stukjes gesneden (dadels is ook erg lekker)
Werkwijze:
Rozijnen een half uur weken in lauw water en daarna laten uitlekken en goed afdrogen.
Bloem, meel, gist, zout, roomboter, rietsuiker, melk en appelstroop in een kom doen en goed door elkaar mengen/kneden (ik heb gekneed met een Bear).
Na zo’n 10 minuten lijnzaad, rozijnen, noten, muesli, zonne- en pompoenpitten, abrikozen en vijgen erbij doen en nog 2 minuten laten kneden.
Deeg op kamertemperatuur 1 uur / 1,5 uur in een met olie ingevette kom laten rijzen. Tot het deeg verdubbeld is.
Deeg doorslaan en bolletjes deeg van 100 gram maken en deze licht opbollen en op een met bakpapier beklede bakplaat leggen en afdekken met plastic. 20 laten rusten.
Daarna de definitieve bolletjes maken en het deeg opbollen en de bolletjes 45-60 minuten op kamertemperatuur laten rijzen.
Vervolgens afbakken op 200 graden, ca 15-17 minuten.
Als de bolletjes goed zijn, op een rekje leggen en meteen met een klein beetje gesmolten roomboter insmeren (maar dan vallen wel de pitten en vlokken eraf) en laten afkoelen.
- brood daar zit wat in
- Meesterbakker
- Berichten: 1855
- Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
- Locatie: Regio Utrecht
Re: Muesli bolletjes
Dank Judith, ik ga het recept opslaan!
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
- Molenbroodje
- Opboller
- Berichten: 219
- Lid geworden op: wo 05 mar 2014, 22:35
- Locatie: Oost Brabant
Re: Muesli bolletjes
Hihihi 'anti' mueslibolletjes :rofl2:
Maar ze zien er erg lekker uit!! :2th:
Maar ze zien er erg lekker uit!! :2th:
Groetjes Manon,
Fanatieke leergierige hobbybakster
Keukenhulpjes: Bear Teddy!!:) en mijn man helpt maar al te graag met koekjes en taartjes bakken (en vooral opeten)
Fanatieke leergierige hobbybakster
Keukenhulpjes: Bear Teddy!!:) en mijn man helpt maar al te graag met koekjes en taartjes bakken (en vooral opeten)