Vandaag weer heerlijk geknutseld met deeg. Wat is broodbakken toch ontzettend leuk.
Heb nu ook, voor de liefhebbers, het recept even vermeld.
Ik ben uitgegaan van het recept: Kaiserbroodjes van Levine, maar eigenlijk heb ik er een heel ander recept van gemaakt.
Voor een Couronne Bordelaise heb ik het volgende recept gebruikt. Het is heerlijk brood met veel smaak, zacht en luchtig.
Recept Couronne Bordelaise (met pâte fermenté en poolish) Hydr. 57%
Totaal 500 gram meel / + 820 gram deeg
Pâte Fermenté:
165 gram bloem
0,8 gram gist
3 gram zout
105 gram water
Poolish:
120 gram bloem
120 gram water
1,5 gram gist
Deeg:
de pâte fermenté in stukjes
de poolish
215 gram bloem
3 gram gist
6 gram zout
60 gram ei
15 gram suiker
20 gram roomboter
Voor de Couronne Bordelaise heb je een bol van 150 gram en 6 bollen van 100 gram deeg nodig.
Hoe ik de Couronne mand maak is hier te zien http://www.broodbakforum.nl/viewtopic.php?f=76&t=2280
Hoe je hem maakt doe je zo http://breadtopia.com/couronne-bread-ring/
Foto0066[1] by miesje1959, on Flickr
Couronne Bordelaise 1
Foto0064[1] by miesje1959, on Flickr
Couronne Bordelaise 2
Foto0068[1] by miesje1959, on Flickr
2x couronne bordelaise plus recept
- miesje1959
- Meesterbakker
- Berichten: 1524
- Lid geworden op: do 20 feb 2014, 18:20
- Locatie: kop van Noord-Holland
2x couronne bordelaise plus recept
Astrid
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -