2x couronne bordelaise plus recept

Heb je wat lekkers geproduceerd? Laat hier die mooie/originele/bijzondere of gewoon lekkere broden maar zien Een verdwaalde taart mag ook! Maak wel even een apart topic aan voor je eigen baksels...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
miesje1959
Meesterbakker
Berichten: 1524
Lid geworden op: do 20 feb 2014, 18:20
Locatie: kop van Noord-Holland

2x couronne bordelaise plus recept

Bericht door miesje1959 »

Vandaag weer heerlijk geknutseld met deeg. Wat is broodbakken toch ontzettend leuk.
Heb nu ook, voor de liefhebbers, het recept even vermeld.
Ik ben uitgegaan van het recept: Kaiserbroodjes van Levine, maar eigenlijk heb ik er een heel ander recept van gemaakt.

Voor een Couronne Bordelaise heb ik het volgende recept gebruikt. Het is heerlijk brood met veel smaak, zacht en luchtig.


Recept Couronne Bordelaise (met pâte fermenté en poolish) Hydr. 57%

Totaal 500 gram meel / + 820 gram deeg

Pâte Fermenté:
165 gram bloem
0,8 gram gist
3 gram zout
105 gram water

Poolish:
120 gram bloem
120 gram water
1,5 gram gist

Deeg:
de pâte fermenté in stukjes
de poolish
215 gram bloem
3 gram gist
6 gram zout
60 gram ei
15 gram suiker
20 gram roomboter

Voor de Couronne Bordelaise heb je een bol van 150 gram en 6 bollen van 100 gram deeg nodig.
Hoe ik de Couronne mand maak is hier te zien http://www.broodbakforum.nl/viewtopic.php?f=76&t=2280

Hoe je hem maakt doe je zo http://breadtopia.com/couronne-bread-ring/

Afbeelding
Foto0066[1] by miesje1959, on Flickr

Couronne Bordelaise 1
Afbeelding
Foto0064[1] by miesje1959, on Flickr

Couronne Bordelaise 2
Afbeelding
Foto0068[1] by miesje1959, on Flickr
Astrid

Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
Plaats reactie