Pagina 1 van 1

Bakdagje

Geplaatst: zo 25 jan 2015, 18:27
door Rikkert
Vandaag naast de wekelijkse 2 maal wit en 2 maal tarwebrood, ook twee ciabatta's gebakken.
Ondanks dat ik het idee had dat de keukenmachine ging opstijgen door het hoge toerental om het deeg van de ciabatta's te kneden, ben ik zeer tevreden over het resultaat.

Afbeelding

Re: Bakdagje

Geplaatst: zo 25 jan 2015, 19:11
door allema
Ziet er goerd uit :2th:

Re: Bakdagje

Geplaatst: zo 25 jan 2015, 22:21
door brood daar zit wat in
Zooo Rikkert, dat zijn mooie broden zeg!

Re: Bakdagje

Geplaatst: di 27 jan 2015, 08:56
door CJ-Petra
Rik, mooie broden!

Re: Bakdagje

Geplaatst: di 27 jan 2015, 10:25
door Melinda
Je mag zeker tevreden zijn. Zou ik ook zijn met zulke resultaten. :2th:

Re: Bakdagje

Geplaatst: zo 04 apr 2021, 12:43
door Rikkert
Even een oud topic van mijzelf afstoffen.
Heb al een hele tijd niets meer laten zien, maar dat wil gelukkig niet zeggen dat ik stil heb gezeten op bakgebied.
Vandaag 16 Berliner Knuppel volgens recept van Levine gebakken en nog vier desembroden, twee volkoren en twee witte (1 deel desem, 2 delen water en 3 delen bloem/volkoren meel).
Helaas hebben de twee witte broden net niet de ovenrijs gehad waarop ik hoopte. Maar lekker zijn ze zeker.
En de Knuppel zijn goed gelukt, al zeg ik het zelf.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Re: Bakdagje

Geplaatst: zo 04 apr 2021, 13:24
door hjeverts
Mooie broden Rik! :)

Re: Bakdagje

Geplaatst: zo 04 apr 2021, 13:59
door Melinda
Mooi gebakken.

Re: Bakdagje

Geplaatst: vr 16 apr 2021, 22:29
door Rikkert
Vandaag zoete broodjes gebakken.
Chocolade kofiiebrood en suikerbrood volgens recept (wederom) van Levine.
Met als aanpassing dat ik voor het deeg van choco-koffiebrood het deegrecept van het suikerbrood heb gebruikt, is net wat rijker.

Koffie chocoladebrood (het eistrijksel met suiker is wat te hard gegaan, maar smaakt nog net niet aangebrand)
Afbeelding

Suikerbrood
Afbeelding

Re: Bakdagje

Geplaatst: za 17 apr 2021, 06:52
door hjeverts
Mooie broden Rik. :)
Zien er idd wat donker uit.

Re: Bakdagje

Geplaatst: za 17 apr 2021, 09:29
door mathilda1202
Klinkt heerlijk!

Re: Bakdagje

Geplaatst: za 17 apr 2021, 12:19
door Kneedhaak 2.0
Ziet er top uit, beetje kleur kan geen kwaad.

Bakdagje van Rik

Geplaatst: zo 25 apr 2021, 10:45
door Rikkert
Vandaag Turkse broodjes met feta, citroenrasp en dille gemaakt.
Van hetzelfde deeg (bloem, melk, Griekse yoghurt, gist, eiwit, olie en zout) ook twee platte broden gebakken.
De platte broden zijn lekker, maar missen het losse van de echte Turkse broden. Mogelijk komt dat door het eiwit en misschien heb ik de olie wat te snel toegevoegd tijdens het kneden.

Afbeelding

Re: Bakdagje

Geplaatst: zo 25 apr 2021, 13:56
door bakplaat
Rikkert schreef: vr 16 apr 2021, 22:29 (het eistrijksel met suiker is wat te hard gegaan,
Prachtig bakwerk Rik :thumbup: :clap:

Waarom doe je eigenlijk suiker in je eistrijksel??? Heb daar in mijn decennialange bakkerscarriere echt nog nooit van gehoord. :eh:

Je kunt op twee manieren eistrijksel maken:
1) Enkel losgeklopt heelei.
2) Eidooier waaraan een weinig melk of water wordt toegevoegd.

Re: Bakdagje

Geplaatst: zo 25 apr 2021, 16:35
door Rikkert
Dank je voor het compliment Cor!
De suiker, gestrooid op het eistrijksel, stond in het recept 🤓
En als ik de oven sneller in temperatuur had laten dalen, dan was het niet zo donker geworden en de suiker ietwat gesmolten.
Klein verbeterpuntje voor de volgende keer.

Re: Bakdag van Rik

Geplaatst: di 28 sep 2021, 14:49
door Rikkert
Na een aantal maanden waarin ik bezig geweest ben met verbouwen en verhuizen, nu sinds een week of 3 weer aan het bakken op de nieuwe stek.
Dit keer 2 pain rustique (de achterste twee) en 2 tarwe volkoren zuurdesembrood, alles gebakken volgens recept van de Weekendbakery.
Het volkorenmeel wat ik gebruikt heb is een paar maand oud en toen ik net het had was er eigenlijk geen mooi samenhangend brood van te bakken. Dat gaat nu ineens een stuk beter.
Het is meel wat ik al tijden haal bij de molen hier om de hoek (om de hoek is sinds de verhuizing wat ruimer om de hoek geworden).
Het blijft een natuurproduct met z'n eigen nukken.

Hoe dan ook, ik ben erg tevreden met het resultaat.

Afbeelding

Re: Bakdagje

Geplaatst: di 28 sep 2021, 15:32
door hjeverts
Mooie broden Rik! :)

Is het volkoren zuurdesembrood een beetje luchtig geworden?

Re: Bakdagje

Geplaatst: di 28 sep 2021, 16:02
door Rikkert
Dank voor het compliment Hans!

De luchtigheid van het volkorenbrood is wat mij betreft prima.
En het smaakt ook erg goed.

Afbeelding

Re: Bakdagje

Geplaatst: di 28 sep 2021, 16:37
door hjeverts
Ziet er idd prima uit :)

Re: Bakdagje

Geplaatst: za 02 okt 2021, 09:29
door Rikkert
Tartine style bread volgens recept van de Weekendbakery.
Gisteren het deeg gemaakt en gevormd, vannacht in de koelkast en vanmorgen afgebakken.
Het ene broodje had de slaap wat beter uit dan het andere en had het oor al mooi gespitst toen het uit de oven kwam.

Afbeelding

Re: Bakdagje

Geplaatst: ma 04 okt 2021, 08:06
door hjeverts
Weer mooie baksels! :)

Re: Bakdagje

Geplaatst: za 25 dec 2021, 16:19
door Rikkert
Twee Franse landbroden volgens het recept van Levine, ben wel tevreden met het resultaat.
Fijne kerstdagen allemaal!

Afbeelding

Re: Bakdagje

Geplaatst: za 07 mei 2022, 12:41
door Rikkert
Twee tarwe en twee witte broden volgens het 1-2-3 recept.
1 deel voordeeg (100% hydratatie) op desembasis, 2 delen water en 3 delen bloem/meel.
Alleen mengen, dus amper gekneed, en 3 keer een stretch en fold gedurende de eerste rijs van ruim drie uur.
Gevormd en, na een nachtje in de koelkast, vanmorgen gebakken.
Voor het eerst vier broden tegelijk in de Rofco B10 gebakken. (Deskman bedankt voor de tip en advies)
Ben weer tevreden met het resultaat, altijd weer mooi wat voor een lekkers je van meel, water, een beetje zout en geduld kunt maken.

Afbeelding

Re: Bakdagje

Geplaatst: di 10 mei 2022, 08:37
door hjeverts
Mooie broden Rik! :)

Re: Bakdagje

Geplaatst: za 14 mei 2022, 11:44
door Rikkert
Twee pain rustique volgens het recept van de Weekendbakery

Vooordeeg op basis van desem en aan het deeg wordt 0,5% droge gist toegevoegd.
Twee maal stretch & fold en met het resultaat ben ik alweer erg tevreden.
Begin het steeds beter onder de knie te krijgen na ruim 10 jaar vallen en opstaan.

Afbeelding

Re: Bakdagje

Geplaatst: do 26 mei 2022, 11:01
door Rikkert
4 volkoren (nou ja, 85% volkoren en een beetje bloem voor het volume) desembroden volgens de 1-2-3 methode.
In één keer gebakken in de B10. Paste nog net, de tweede rijs afgelopen nacht in de koelkast was nogal uitbundig.

Afbeelding