Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
Mooi gebakken Astrid, ziet toppie uit :2th:
Goed idee Ellen om het zo te doen, klasse :2th:
De kwaliteit van Melinda is weer als vanouds :2th:
Klasse werk Peter, gaat helemaal goed komen met die Rofco :2th:
Heel mooi Pain de Dieppe Janet :2th:
Prutske is weer onnavolgbaar met de nationale baguettetest :rofl: :2th:
Gelukkig is de "winkel" van Cor weer open, wat een feest om na te kijken, en weer supertips :2th:
Heel mooi dat muesli-brood Marja, klasse :2th:
We zijn wel benieuwd naar het resultaat Theo, dus of langzamer eten, of sneller flitsen 8-)
Ben zelf mijn tijd aan het omtiepen, zodat er dadelijk iets in de oven kan, want het rijst de pan uit :G
Goed idee Ellen om het zo te doen, klasse :2th:
De kwaliteit van Melinda is weer als vanouds :2th:
Klasse werk Peter, gaat helemaal goed komen met die Rofco :2th:
Heel mooi Pain de Dieppe Janet :2th:
Prutske is weer onnavolgbaar met de nationale baguettetest :rofl: :2th:
Gelukkig is de "winkel" van Cor weer open, wat een feest om na te kijken, en weer supertips :2th:
Heel mooi dat muesli-brood Marja, klasse :2th:
We zijn wel benieuwd naar het resultaat Theo, dus of langzamer eten, of sneller flitsen 8-)
Ben zelf mijn tijd aan het omtiepen, zodat er dadelijk iets in de oven kan, want het rijst de pan uit :G
- hetnieuwewerck
- Jongste bediende
- Berichten: 35
- Lid geworden op: zo 20 jul 2014, 13:02
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
Bedankt allemaal voor de reactie's. (nu komt de smilie) :2th:
De smilies staan ingeschakelt,dus ik post dit bericht,terwijl ik zelf geen smilie zie.
Vr Gr Theo
De smilies staan ingeschakelt,dus ik post dit bericht,terwijl ik zelf geen smilie zie.
Vr Gr Theo
Laatst gewijzigd door Ballie op di 29 jul 2014, 09:51, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: Smilie gecorrigeerd
Reden: Smilie gecorrigeerd
Vr Gr Theo
- hetnieuwewerck
- Jongste bediende
- Berichten: 35
- Lid geworden op: zo 20 jul 2014, 13:02
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
Nee,smilie werkt niet,maar onderschrift wel merk ik.
Kom ik nog wel achter.
Voorlopig gaat het om het brood.
Kom ik nog wel achter.
Voorlopig gaat het om het brood.
Vr Gr Theo
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
@ bakplaat : dat heb je slim bekeken = goedkope en mooie oplossing en verder zien de broden en krentebollen eruit om van te snoepen :2th:
@ Marja : je brood ziet er toch best lekker uit en ja ik zou ook op 220 graden voorverwarmen en dan naar beneden draaien
@ Marja : je brood ziet er toch best lekker uit en ja ik zou ook op 220 graden voorverwarmen en dan naar beneden draaien
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
@ Peter: Ziet er weer schitterend uit :2th:
@ Ellen: Prachtige hoor, en heel mooi op de gevoelige plaat vastgelegd :2th:
@ Melinda: Het blijft een lust om naar te kijken :2th:
@ Prutske: Leuke test ! Vind het zelf ook prachtig om zoveel kanten uit te kunnen met bakken :2th:
@ Theo: Hopelijk gaat het lukken met de foto's, als het brood maar lekker is, das het belangrijkste :2th:
@ Cor: Ziet er weer als vanouds uit na de 'vakantie', bedankt voor weer een mooie tip.
@ Marja: Het resultaat mag er weer zijn, een prachtig brood. :2th:
@ Ellen: Prachtige hoor, en heel mooi op de gevoelige plaat vastgelegd :2th:
@ Melinda: Het blijft een lust om naar te kijken :2th:
@ Prutske: Leuke test ! Vind het zelf ook prachtig om zoveel kanten uit te kunnen met bakken :2th:
@ Theo: Hopelijk gaat het lukken met de foto's, als het brood maar lekker is, das het belangrijkste :2th:
@ Cor: Ziet er weer als vanouds uit na de 'vakantie', bedankt voor weer een mooie tip.
@ Marja: Het resultaat mag er weer zijn, een prachtig brood. :2th:
- Ballie
- Meesterbakker
- Berichten: 2837
- Lid geworden op: ma 14 nov 2011, 18:51
- Locatie: Tullepetaonestad (Roosendaal), West Brabant
- Contacteer:
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
Dat kwam doordat er geen spatie voor de smilie stond. Heb ik inmiddels voor je gecorrigeerd...hetnieuwewerck schreef:Nee,smilie werkt niet
Het leven is goed, in het Brabantse land...
- Melinda
- Meesterbakker
- Berichten: 2269
- Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
- Locatie: Soest
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
Cor, wat een slimme actie om zo een gaatjesplaat te maken en op die manier de batards te maken. Bleef het deeg er niet aan plakken? Heb je de batards met plaat en al in de oven gedaan? Domme vragen misschien, maar ik probeer het te visualiseren. ;Bbakplaat schreef:Thuisgekomen heb ik 'het ding' ontmanteld en met de slijptol de gaatjesplaat in twee gelijke stukken gesneden. Na een grondige schrobbeurt heb ik nu twee mooie bakplaatjes om mijn Vloerbroden van onderen een professionele look mee te kunnen geven.
Ben er vanmorgen mee aan de slag gegaan:
Een stevig deeg van 40/10/50/ tarwemeel/roggemeel/patentbloem,aangevuld met wat glutenpoeder,daarbij gist,zout en (ijs)koud water en als vulling nog wat zonne-en pompoenpitten.
Even voor het einde van de narijs, wat vochtig gemaakt en er wat bloem over gezeefd en er een vork voorzichtig overheengetrokken, dit suggereert de sporen van een rijsmandje (ze hebben hun rijs gewoon op de plaat gehad) waarna ingesneden:
De broden na het afbakken met een lekker krokante korst en dank zij de gaatjesplaat een mooi gevormde 'vloer' zoals we dit in de bakkerij graag zien.
Het zijn in elk geval mooie broden geworden, evenals je krentenbroden en -bollen.
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's
:-) Mijn foto's
- ellen
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 88
- Lid geworden op: di 16 okt 2012, 17:09
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
Cor, wat een goed idee. Ik herken hierin veel van mijn vader, die ging vaak naar de gemeentewerf om oude spullen weg te brengen en kwam dan met meer terug waar hij weer nieuwe dingen van maakte.
Ook ik heb nog een vraagje over je "gaatjesplateau" net als Melinda.
Leg je dit plateau plat op de bakplaat of zit er een ruimte tussen de gaatjesplaat en de bakplaat.
Ik ga er van uit dat je de broden op een bakplaat bakt, of bak je misschien op een steen en leg je daar je gaatjesplateau op.
Worden de broden/broodjes ook krokanter als je zo'n gaatjesplaat gebruikt.
Zijn deze platen ook gewoon te koop voor alle niet hobbyisten.
Misshien een idee om je onderschrift aan te passen: Cor's bakplaatjes/bakmaterialen
Prutske: hele mooie stokbroden. Staan hoog op mijn verlanglijstje.
Groetjes van Ellen
Ook ik heb nog een vraagje over je "gaatjesplateau" net als Melinda.
Leg je dit plateau plat op de bakplaat of zit er een ruimte tussen de gaatjesplaat en de bakplaat.
Ik ga er van uit dat je de broden op een bakplaat bakt, of bak je misschien op een steen en leg je daar je gaatjesplateau op.
Worden de broden/broodjes ook krokanter als je zo'n gaatjesplaat gebruikt.
Zijn deze platen ook gewoon te koop voor alle niet hobbyisten.
Misshien een idee om je onderschrift aan te passen: Cor's bakplaatjes/bakmaterialen
Prutske: hele mooie stokbroden. Staan hoog op mijn verlanglijstje.
Groetjes van Ellen
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
Hoi Melinda en Ellen.
Ja zo ben ik gemakkelijk en voordelig aan die twee 'gaatjesplaten' gekomen, ik zag het zo voor toen ik dat plateau zag bij de gemeentewerf :G
Geen domme vragen hoor...met een kwastje olie onder de broden,lieten ze na het bakken zo los en aluminium plaatjes hoeven ook niet ingebrand/gebakken te worden. Het bakken met dit plaatjes in mijn oven gebeurt op een rooster op de onderste richel,dus zonder bakplaat er onder:
Overigens bak ik alle bakvormen (bakplaten en broodbussen) af op een rooster.maar je zou ze met zo'n gaatjesplaat ook op een steen kunnen bakken...kan ik ook nog eens proberen.
De broden hebben een heerlijke krokante korst mee gekregen.
Bij Beko verkopen ze ook dergelijke Geperforeerde bakplaten
Maar die zijn te groot voor de meeste hobbybakkers,maar bij de bekende bouwmarkten zoals Praxis Gamma Karwei etc. zijn deze gaatjesplaten
wel te koop en met de slijptol gemakkelijk op maat te maken.
Ja zo ben ik gemakkelijk en voordelig aan die twee 'gaatjesplaten' gekomen, ik zag het zo voor toen ik dat plateau zag bij de gemeentewerf :G
Geen domme vragen hoor...met een kwastje olie onder de broden,lieten ze na het bakken zo los en aluminium plaatjes hoeven ook niet ingebrand/gebakken te worden. Het bakken met dit plaatjes in mijn oven gebeurt op een rooster op de onderste richel,dus zonder bakplaat er onder:
Overigens bak ik alle bakvormen (bakplaten en broodbussen) af op een rooster.maar je zou ze met zo'n gaatjesplaat ook op een steen kunnen bakken...kan ik ook nog eens proberen.
De broden hebben een heerlijke krokante korst mee gekregen.
Bij Beko verkopen ze ook dergelijke Geperforeerde bakplaten
Maar die zijn te groot voor de meeste hobbybakkers,maar bij de bekende bouwmarkten zoals Praxis Gamma Karwei etc. zijn deze gaatjesplaten
wel te koop en met de slijptol gemakkelijk op maat te maken.
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- miesje1959
- Meesterbakker
- Berichten: 1524
- Lid geworden op: do 20 feb 2014, 18:20
- Locatie: kop van Noord-Holland
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
Bij de Manz heb ik ook een gaatjesplaat gekocht. Hier bak ik eigenlijk alleen mijn bolletjes op
De plaat past precies in de oven. Ideaal. ik doe er wel altijd een vel bakpapier op maar het gaatjes reliëf zie je wel aan de onderkant van de broodjes.
Heb er eigenlijk nooit over gedacht om ze op de gaatjes plaat te bakken. Ik bak schiet ze zo op de hete plaat. Ook weer met een bakpapier tussen het brood en de plaat.
De plaat past precies in de oven. Ideaal. ik doe er wel altijd een vel bakpapier op maar het gaatjes reliëf zie je wel aan de onderkant van de broodjes.
Heb er eigenlijk nooit over gedacht om ze op de gaatjes plaat te bakken. Ik bak schiet ze zo op de hete plaat. Ook weer met een bakpapier tussen het brood en de plaat.
Astrid
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
Zo goed als alle bolletjes en broodjes bak ik met een 'gaatjesplaat met anti aanbak coating' en met eerst +/- 15 min onder/boven warmte en dan +/- 5 min hete lucht in mijn gewone Miele oven. Door de coating heb ik geen bakvel/papier of zo nodig en ook geen olie. Die platen passen juist in de oven, net als de originele platen van de oven en wassen in luttele seconden af, er blijft écht bijna nooit iets aan plakken :2th:
Alle variaties op brood bak ik in de Rofco en soms zet ik gewoon ook de gaatjesplaat in de Rofco : dat gaat ook prima.
Als reserve heb ik nog wel alu platen met gaatjes zonder anti kleeflaag, maar omdat ik daarbij olie moet gebruiken en de platen niet zo gemakkelijk afwassen als deze met coating, minder werk is minder werk nietwaar :2th:
Alle variaties op brood bak ik in de Rofco en soms zet ik gewoon ook de gaatjesplaat in de Rofco : dat gaat ook prima.
Als reserve heb ik nog wel alu platen met gaatjes zonder anti kleeflaag, maar omdat ik daarbij olie moet gebruiken en de platen niet zo gemakkelijk afwassen als deze met coating, minder werk is minder werk nietwaar :2th:
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
heerlijke krentenbollen gebakken!
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
Ze zien er goed uit, zijn vast ook lekker :2th:
Re: Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
Complimenten voor alle mooie broden die in deze topic voorbij komen. Hierbij mijn baksels van de afgelopen dagen.
(Turks brood, Frans landbrood en witte en bruine bolletjes.)
(Turks brood, Frans landbrood en witte en bruine bolletjes.)
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
Mooi Mueslibrood Marja :2th:
Mooie Krentebollen Bakpuber :2th:
Mooi Brood en Broodjes BakMiep. :2th:
Mooie Krentebollen Bakpuber :2th:
Mooi Brood en Broodjes BakMiep. :2th:
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- Gerda
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 86
- Lid geworden op: ma 30 sep 2013, 07:13
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
dag allemaal,
Ik heb de laatste dagen weer genoten van alle mooie broden. Alle ideeen over de gaatjesplaat zijn voor mij erg leerzaam. Ik wist dat allemaal niet.
Ik heb de laatste dagen weer genoten van alle mooie broden. Alle ideeen over de gaatjesplaat zijn voor mij erg leerzaam. Ik wist dat allemaal niet.
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
@BakMiep : rijke oogst van een bruchtbare bakdag :2th:
kennelijk wordt de vriezer goed gevuld!
kennelijk wordt de vriezer goed gevuld!
- ellen
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 88
- Lid geworden op: di 16 okt 2012, 17:09
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
Bakpuber: lekkere krentebollen
Bakmiep: Wat een produktie. Een Turks brood wil ik ook nog een keertje gaan maken.
Groetjes van Ellen
Bakmiep: Wat een produktie. Een Turks brood wil ik ook nog een keertje gaan maken.
Groetjes van Ellen
- miesje1959
- Meesterbakker
- Berichten: 1524
- Lid geworden op: do 20 feb 2014, 18:20
- Locatie: kop van Noord-Holland
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
Cor, ik was je helemaal vergeten, maar alsnog, wat een prachtige broden. Vooral de batards zien er erg fraai uit :2th:
Bakpuper, ook jouw krentenbollen lijken me heerlijk :2th:
Cor bakplaat heeft foto's waar je duidelijk kunt zien hoe je prachtige bolletjes opbolt. Zo heb ik het ook geleerd.
Je laat het bolletjes als het ware ronddraaien in het kommetje van je hand. Je drukt daar bij niet op het bolletje zelf.
Met je vingertoppen draai je steeds kleine cirkels op dezelfde plaats.
https://plus.google.com/photos/11381088 ... 4228331047
Bakmiep, mooie broden en prachtige bollen :2th:
Bakpuper, ook jouw krentenbollen lijken me heerlijk :2th:
Cor bakplaat heeft foto's waar je duidelijk kunt zien hoe je prachtige bolletjes opbolt. Zo heb ik het ook geleerd.
Je laat het bolletjes als het ware ronddraaien in het kommetje van je hand. Je drukt daar bij niet op het bolletje zelf.
Met je vingertoppen draai je steeds kleine cirkels op dezelfde plaats.
https://plus.google.com/photos/11381088 ... 4228331047
Bakmiep, mooie broden en prachtige bollen :2th:
Astrid
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
Vandaag 2 tarwedesems met veel zonnepitten en vijgen gebakken, 1 is om weg te geven vanavond :G
- hetnieuwewerck
- Jongste bediende
- Berichten: 35
- Lid geworden op: zo 20 jul 2014, 13:02
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
Bedankt BallieBallie schreef:Dat kwam doordat er geen spatie voor de smilie stond. Heb ik inmiddels voor je gecorrigeerd...hetnieuwewerck schreef:Nee,smilie werkt niet
Vr Gr Theo
- miesje1959
- Meesterbakker
- Berichten: 1524
- Lid geworden op: do 20 feb 2014, 18:20
- Locatie: kop van Noord-Holland
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
Erwin, lijkt me heerlijk een desembrood met vijgen :2th:
Degene die het brood krijgt zal ook wel blij met je zijn :G
De broden die jij bakt lijken echt enorm. Hoeveel deeg gebruik je voor zo'n brood?
Degene die het brood krijgt zal ook wel blij met je zijn :G
De broden die jij bakt lijken echt enorm. Hoeveel deeg gebruik je voor zo'n brood?
Astrid
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
@ Bakpuber: Mooie krentebollen ! :2th:
@ Bakmiep: Klasse en veelzijdig ! :2th:
@ Erwin: Ziet er zoals altijd weer schitterend uit ! :2th: Diegene die zo'n mooi brood meekrijgt in maar een geluksvogel ! :G
@ Bakmiep: Klasse en veelzijdig ! :2th:
@ Erwin: Ziet er zoals altijd weer schitterend uit ! :2th: Diegene die zo'n mooi brood meekrijgt in maar een geluksvogel ! :G
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
Yep, ze was wederom blij met het broodje van 1300 gram :Gmiesje1959 schreef:Erwin, lijkt me heerlijk een desembrood met vijgen :2th:
Degene die het brood krijgt zal ook wel blij met je zijn :G
De broden die jij bakt lijken echt enorm. Hoeveel deeg gebruik je voor zo'n brood?
Tis al 400 gr water, 250 desem, 400 bloem, 200 VK tarwe, 14 zout, 50 gebr. lijnzaad, 50 zonnepit, en 50 tot 100 gesneden geconfijte vijgen.
Eigenlijk was het 360 gr water, maar met 400 is het wat luchtiger, en doe er soms ook nog 50 muesli bij.
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
Mooie broden heb je weer gebakken Erwin/ :2th:
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- brood daar zit wat in
- Meesterbakker
- Berichten: 1855
- Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
- Locatie: Regio Utrecht
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
Wat een lekkers weer!!
Cor, Bakpuber, Bakmiep en Erwin, super gebakken :2th:
Cor, Bakpuber, Bakmiep en Erwin, super gebakken :2th:
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
- hetnieuwewerck
- Jongste bediende
- Berichten: 35
- Lid geworden op: zo 20 jul 2014, 13:02
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
Ik heb een maïsbrood gepost,maar waarschijnlijk op een verkeerde manier/plek.
Maar vandaag heb ik weer zo'n super-lekker roggebrood met rozijnen gebakken.(2 stuks,maar één ervan heeft de foto weer niet gehaald)
En een "gewoon" wit brood (Levine) met poolish.
Het roggebrood wordt maar niet zo hoog als op de foto van Levine,maar misschien heb ik een groter bakblik.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Vr Gr Theo
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
Mooie broden gebakken Theo :2th:
Om de hoeveelheid bloem/meel voor een bepaalde maat broodbus te berekenen is er deze rekenformule...de inhoud van de bus : 5
Voorbeeld: Een broodbus heeft van boven de afmetingen 33 x 11 cm, van onder 30,5 x 9 cm.en de hoogte is 8,5 cm.
Bereken nu de inhoud: van boven 33 x 11 = 363 van onder 30,5 x 9 = 274,5, tel op 363 + 274,5 = 637,5.
Vermenigvuldig dit met de hoogte 637,5 x 8,5 = 5418,7.
Deel dit door twee (het totaal van de boven en ondermaten) 5418,7 : 2 = 2709,3 cc
Dit is dan de inhoud van deze bus.
Zoals hierboven al gezegd is, is de hoeveelheid bloem/meel de inhoud van de bus gedeeld door 5.
Gebruik dus voor het brooddeeg in deze bus 2709,3 : 5 = 541.8 gram bloem/meel is afgerond 550 gram.
Zo kun je met deze formule de inhoud en hoeveelheid bloem/meel voor elke maat broodbus berekenen.
Om de hoeveelheid bloem/meel voor een bepaalde maat broodbus te berekenen is er deze rekenformule...de inhoud van de bus : 5
Voorbeeld: Een broodbus heeft van boven de afmetingen 33 x 11 cm, van onder 30,5 x 9 cm.en de hoogte is 8,5 cm.
Bereken nu de inhoud: van boven 33 x 11 = 363 van onder 30,5 x 9 = 274,5, tel op 363 + 274,5 = 637,5.
Vermenigvuldig dit met de hoogte 637,5 x 8,5 = 5418,7.
Deel dit door twee (het totaal van de boven en ondermaten) 5418,7 : 2 = 2709,3 cc
Dit is dan de inhoud van deze bus.
Zoals hierboven al gezegd is, is de hoeveelheid bloem/meel de inhoud van de bus gedeeld door 5.
Gebruik dus voor het brooddeeg in deze bus 2709,3 : 5 = 541.8 gram bloem/meel is afgerond 550 gram.
Zo kun je met deze formule de inhoud en hoeveelheid bloem/meel voor elke maat broodbus berekenen.
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- Gerda
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 86
- Lid geworden op: ma 30 sep 2013, 07:13
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
Zo weer wat geleerd. Ik heb een vraag: ik bak eigenlijk mijn brood met broodverbeteraar. Mijn man vind dat brood heerlijk.
Maar ik wil eigen lijk van die verbeteraar af. Wat is het alternatief van broodverbeteraar?
Gr Gerda
Maar ik wil eigen lijk van die verbeteraar af. Wat is het alternatief van broodverbeteraar?
Gr Gerda
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
@ Theo: Mooie broden hoor ! :2th:
@ Gerda: Jammer genoeg kan ik je niet helpen met je vraag, maar via de zoekfunctie op het forum, heb je op een hoop informatie over broodverbeteraar. :G
Het is er dan toch van gekomen: Vermonth Sourdough met volkoren !
Voor morgen staat het desembrood met rozijnen, pecannoten en koekkruiden op het programma.
Nog zoveel om uit te proberen !
@ Gerda: Jammer genoeg kan ik je niet helpen met je vraag, maar via de zoekfunctie op het forum, heb je op een hoop informatie over broodverbeteraar. :G
Het is er dan toch van gekomen: Vermonth Sourdough met volkoren !
Voor morgen staat het desembrood met rozijnen, pecannoten en koekkruiden op het programma.
Nog zoveel om uit te proberen !
- hetnieuwewerck
- Jongste bediende
- Berichten: 35
- Lid geworden op: zo 20 jul 2014, 13:02
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
Cor;
Bedankt voor het compliment,en de formule.
Je moet dus de inhoud van je bakblik delen door 5.
Ik heb veel taarten gebakken,en daarvoor gebruikte ik een simpelere methode.
Ik vulde mijn taartpan met een maatbeker met water,en zo wist ik de inhoud.
Maar dat delen door 5 wist ik nog niet.
Bedankt voor het compliment,en de formule.
Je moet dus de inhoud van je bakblik delen door 5.
Ik heb veel taarten gebakken,en daarvoor gebruikte ik een simpelere methode.
Ik vulde mijn taartpan met een maatbeker met water,en zo wist ik de inhoud.
Maar dat delen door 5 wist ik nog niet.
Vr Gr Theo
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
@ Rik, dat brood ziet er meer dan fatsoenlijk uit, heel mooi ingesneden :2th:
Ben benieuwd naar je brood met koekkruiden en noten.
Ben benieuwd naar je brood met koekkruiden en noten.
- Ballie
- Meesterbakker
- Berichten: 2837
- Lid geworden op: ma 14 nov 2011, 18:51
- Locatie: Tullepetaonestad (Roosendaal), West Brabant
- Contacteer:
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
Tja, dan kun je beter de taartpan op de weegschaal zetten, de weegschaal tarreren (op 0 zetten) en vervolgens vullen met water. 1 cc water = 1 gram. Dus een kilo water is een liter. Da's zuiverder dan met een maatbeker.hetnieuwewerck schreef:Ik vulde mijn taartpan met een maatbeker met water, zo wist ik de inhoud.
Maar dat delen door 5 wist ik nog niet.
Ik weet alleen niet of het bij gebak ook opgaat dat je een vijfde van de inhoud van je bakblik als uitgangspunt moet nemen voor de hoeveelheid bloem.
Het leven is goed, in het Brabantse land...
- hetnieuwewerck
- Jongste bediende
- Berichten: 35
- Lid geworden op: zo 20 jul 2014, 13:02
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
Ballie schreef:Tja, dan kun je beter de taartpan op de weegschaal zetten, de weegschaal tarreren (op 0 zetten) en vervolgens vullen met water. 1 cc water = 1 gram. Dus een kilo water is een liter. Da's zuiverder dan met een maatbeker.hetnieuwewerck schreef:Ik vulde mijn taartpan met een maatbeker met water, zo wist ik de inhoud.
Maar dat delen door 5 wist ik nog niet.
Ik weet alleen niet of het bij gebak ook opgaat dat je een vijfde van de inhoud van je bakblik als uitgangspunt moet nemen voor de hoeveelheid bloem.
Kijk,je hebt natuurlijk altijd baas boven baas.
Deze is natuurlijk nog handiger.
Voor taarten zijn er ook tabellen voor de hoeveelheid mix bij welke inhoud (liters) van de taartpan moet.
Bedankt voor de tip Ballie.
Vr Gr Theo
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
N.a.v. de tip van Cor, het venkelzaad gekneusd / gemalen :2th:
en wat Pernod bij het deeg gedaan, et voilá :B:
en wat Pernod bij het deeg gedaan, et voilá :B:
- Melinda
- Meesterbakker
- Berichten: 2269
- Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
- Locatie: Soest
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
Prachtig resultaat, Erwin. Trouwens, Rik, ook jouw brood ziet er prachtig uit.
Op dit moment heb ik kaiserbroodjes in de Rofco. Het ruikt hier heerlijk naar brood. :kwijl:
Op dit moment heb ik kaiserbroodjes in de Rofco. Het ruikt hier heerlijk naar brood. :kwijl:
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's
:-) Mijn foto's
- miesje1959
- Meesterbakker
- Berichten: 1524
- Lid geworden op: do 20 feb 2014, 18:20
- Locatie: kop van Noord-Holland
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
Erwin, Mooi brood geworden en met de smaak zal het wel goed zitten :2th:
Rik wat is jouw brood mooi geworden :2th:
Het desem noten rozijnen en koekkruiden brood zal je ook erg lekker vinden. :kwijl:
Rik wat is jouw brood mooi geworden :2th:
Het desem noten rozijnen en koekkruiden brood zal je ook erg lekker vinden. :kwijl:
Astrid
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
@ Erwin: Mooi bedacht ! Geniet ervan :B:
@ Melinda: Fijn hoor ! Wordt er zelf altijd vrolijk van als het zo heerlijk ruikt :G
Zoals gisteren beloofd; Rozijnen - Pecan - Koekkruiden.
En over geur gesproken; wat ruikt dát lekker als het in de oven staat !
Bovendien erg smakelijk.
@ Melinda: Fijn hoor ! Wordt er zelf altijd vrolijk van als het zo heerlijk ruikt :G
Zoals gisteren beloofd; Rozijnen - Pecan - Koekkruiden.
En over geur gesproken; wat ruikt dát lekker als het in de oven staat !
Bovendien erg smakelijk.
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
@Erwin; prachtig!
@Rik; wat een mooi brood!
Hier staat het brood nog te rijzen, met deze temperaturen gaat dat best.
Zal vandaag nog wel een foto plaatsen.
Edit: tijdens het plaatsen van mijn bericht is ineens de rozijnen/pecan/koekkruiden geplaatst, prachtig! Dat brood is ook onze favoriet.
Binnenkort ook weer eens maken!
@Rik; wat een mooi brood!
Hier staat het brood nog te rijzen, met deze temperaturen gaat dat best.
Zal vandaag nog wel een foto plaatsen.
Edit: tijdens het plaatsen van mijn bericht is ineens de rozijnen/pecan/koekkruiden geplaatst, prachtig! Dat brood is ook onze favoriet.
Binnenkort ook weer eens maken!
- miesje1959
- Meesterbakker
- Berichten: 1524
- Lid geworden op: do 20 feb 2014, 18:20
- Locatie: kop van Noord-Holland
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
Rik, hij is erg mooi geworden :2th: en wat is ie lekker he. :kwijl:
Wij sluiten meestal de broodmaaltijd af met een plakje van dit brood
Wij sluiten meestal de broodmaaltijd af met een plakje van dit brood
Astrid
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
- JoostdenOuden
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 71
- Lid geworden op: ma 09 dec 2013, 22:54
Re: Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
Vandaag me maar weer eens aan de foccacia gezet. En pointy batards geoefend.
Bakt met een Rofco B30, kneedt met een KN4
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
Schitterend, @Joost!!!
Hier mijn stekelvarkentje....
Brood van 100% tarwedesem.
Hier mijn stekelvarkentje....
Brood van 100% tarwedesem.
- miesje1959
- Meesterbakker
- Berichten: 1524
- Lid geworden op: do 20 feb 2014, 18:20
- Locatie: kop van Noord-Holland
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
Joost, dat oefenen os prima gelukt :2th: en de foccacia ziet er verrukkelijk uit!
Wat een leuk brood Janet. :2th: Hoe maak je de stekels?
Wat een leuk brood Janet. :2th: Hoe maak je de stekels?
Astrid
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
Met een schaar...maar ik heb misschien wat te hoog geknipt, alle puntjes gingen omhoog staan, vandaar de naam "stekelvarkentje", hihi...miesje1959 schreef:
Hoe maak je de stekels?
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
Gewoon weglaten en eventueel wat vetstof (3 - 5%) gebruiken (boter of olie).Gerda schreef:Zo weer wat geleerd. Ik heb een vraag: ik bak eigenlijk mijn brood met broodverbeteraar. Mijn man vind dat brood heerlijk.
Maar ik wil eigen lijk van die verbeteraar af. Wat is het alternatief van broodverbeteraar?
Gr Gerda
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Re: Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
Gebakken in de desemworkshop bij Levine.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
Je zou je tanden er zo inzetten, ziet er heerlijk uit, @Bakmiep! :kwijl:
- Melinda
- Meesterbakker
- Berichten: 2269
- Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
- Locatie: Soest
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
Mooie resultaten, Bakmiep. Jij hebt zo te zien een hele leuke dag gehad bij Levine, kan niet anders. :G
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's
:-) Mijn foto's
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Brood)
@ Joost: Ziet er ontzettend lekker uit ! :2th:
@ Janet: Grappig :G Mooie structuur :2th:
@ Bakmiep: Prachtige broden, hoop dat je een leuke dag hebt gehad :G
@ Janet: Grappig :G Mooie structuur :2th:
@ Bakmiep: Prachtige broden, hoop dat je een leuke dag hebt gehad :G