Re: Wat hebben we ervan gebakken (Banket)
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Banket)
Complimenten voor de bakkers/sters van het mooie gebak wat hierboven weer is laten zien. :2th:
Het gebak is weer klaar we gaan het zo wegbrengen voor het feestje vanmiddag en vanavond.bakplaat schreef:Net de voorbereidingen gedaan (deeg gemaakt en een kapsel gebakken) om het morgenavond af te werken.
Het moet een Appeltaart en een Slagroom/Mokkataart worden voor de verjaardag van onze kleindochter die woensdag 18 jaar wordt. :G
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- miesje1959
- Meesterbakker
- Berichten: 1524
- Lid geworden op: do 20 feb 2014, 18:20
- Locatie: kop van Noord-Holland
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Banket)
Die zien er zeker goed uit. :2th:
Leuk idee ook
Leuk idee ook
Astrid
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Banket)
wauw die taarten :kwijl:
gefeliciteerd met je kleindochter
die hartige rolletjes zien er ook heerlijk uit :kwijl:
gefeliciteerd met je kleindochter
die hartige rolletjes zien er ook heerlijk uit :kwijl:
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Banket)
Mooi en vooral ook heerlijk die Hartige hapjes Bakverslaafd :2th:
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- TigerManZ
- Meesterbakker
- Berichten: 1986
- Lid geworden op: do 27 dec 2012, 08:59
- Locatie: In het oosten van de Betuwe
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Banket)
Leuk idee, weer eens wat anders dan die heerlijke zoete kaneelbroodjes :2th:
Groet, Han.
...levensgenieter...
...levensgenieter...
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Banket)
Ziet er overheerlijk uit Bakverslaafd, veel zorg aan besteed :2th:
- Melinda
- Meesterbakker
- Berichten: 2269
- Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
- Locatie: Soest
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Banket)
@ Bakverslaafd: :2th: mooie hartige hapjes! :G
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's
:-) Mijn foto's
- CJ-Petra
- Meesterbakker
- Berichten: 1250
- Lid geworden op: za 17 dec 2011, 11:22
- Locatie: Bommelerwaard
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Banket)
Erwin, Cor en Bakverslaafd, jullie hebben mooie en lekkere taarten/hapjes/croissants gebakken. :2th:
Cor en Astrid, beide gefeliciteerd! :B:
Cor en Astrid, beide gefeliciteerd! :B:
Grtzz Petra
Rofco B20 | Panasonic SD-255 | Kenwood KMC560
Rofco B20 | Panasonic SD-255 | Kenwood KMC560
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Banket)
Ik heb net spekkoek gebakken. Stillekracht en Brutekracht hebben hem zowat helemaal opgegeten! Wat moet je toch zo'n vader en broer?? Hij is dus wel lekker geworden want anders doen ze dat niet denk ik. (heb zelf ook wel gehad)
Verzonden vanaf mijn iPad met behulp van Tapatalk
- brood daar zit wat in
- Meesterbakker
- Berichten: 1855
- Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
- Locatie: Regio Utrecht
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Banket)
Ziet er lekker uit!! Hoe lang hebben ze er over gedaan?? Het is nl nog al machtig, tenminste het recept wat ik altijd gebruik (gekregen van een heel oud Indisch dametje)...
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Banket)
Oei, daar krijg ik wel heel veel zin in ! Ziet er super uit ! :2th:
- miesje1959
- Meesterbakker
- Berichten: 1524
- Lid geworden op: do 20 feb 2014, 18:20
- Locatie: kop van Noord-Holland
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Banket)
Ziet er heel mooi uit. :2th:
Hoe de smaak van spekkoek is weet ik niet, heb het echt nog nooit gegeten
Hoe de smaak van spekkoek is weet ik niet, heb het echt nog nooit gegeten
Astrid
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Banket)
Alvast 1 taart.
Voor de verjaardag van mijn dochtertje.
Deze is met chipolatavulling.
De andere maak ik morgenochtend verder, dus komt morgen de foto.
Voor de verjaardag van mijn dochtertje.
Deze is met chipolatavulling.
De andere maak ik morgenochtend verder, dus komt morgen de foto.
- miesje1959
- Meesterbakker
- Berichten: 1524
- Lid geworden op: do 20 feb 2014, 18:20
- Locatie: kop van Noord-Holland
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Banket)
Ziet er mooi uit Janet!!
Zal je dochter wel blij mee zijn.
Alvast van harte gefeliciteerd :G
Zal je dochter wel blij mee zijn.
Alvast van harte gefeliciteerd :G
Astrid
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
- Melinda
- Meesterbakker
- Berichten: 2269
- Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
- Locatie: Soest
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Banket)
Machtig lekker zul je bedoelen, Marja!!! :Gbrood daar zit wat in schreef:Het is nl nog al machtig, tenminste het recept wat ik altijd gebruik (gekregen van een heel oud Indisch dametje)...
Ons Bakkerijtje, grote klasse hoor. :2th: Ik ben vol bewondering voor jullie prestatie.
Ooit (in de vorige eeuw) heb ik spekkoek gemaakt naar het recept van mijn Indische grootmoeder. Het was heerlijk, maar zoveel werk. Daar heb ik geen geduld meer voor. Maar wie weet komt dat weer eens. :grin:
Janet, wat een prachtige taart. Het feest kan beginnen. Gezellige dag gewenst. :B:
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's
:-) Mijn foto's
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Banket)
Melinda schreef:Machtig lekker zul je bedoelen, Marja!!! :Gbrood daar zit wat in schreef:Het is nl nog al machtig, tenminste het recept wat ik altijd gebruik (gekregen van een heel oud Indisch dametje)...
Ons Bakkerijtje, grote klasse hoor. :2th: Ik ben vol bewondering voor jullie prestatie.
Ooit (in de vorige eeuw) heb ik spekkoek gemaakt naar het recept van mijn Indische grootmoeder. Het was heerlijk, maar zoveel werk. Daar heb ik geen geduld meer voor. Maar wie weet komt dat weer eens. :grin:
Janet, wat een prachtige taart. Het feest kan beginnen. Gezellige dag gewenst. :B:
Ik snap dat je daar geen geduld voor hebt, ik was er 2:30 uur mee bezig, maar het is wel heerlijk!!!
Kijk dat Janet, noem je nou een prachtige taart!!
- allema
- Warme bakker
- Berichten: 537
- Lid geworden op: ma 26 aug 2013, 19:37
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Banket)
Mooie taart Janet, gefeliciteerd met je dochtertje.
Huishoud-oven, Broodbakmachine Panasonic SD-R 2530 KXE
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Banket)
Hier snel nog even een foto van de andere taart.
Kreeg vanmorgen veel complimenten, hij was dan ook verrukkelijk!
Ik heb nog nooit zulke lekkere banketbakkersroom geproefd. En dan die combi met die heerlijke zomervruchten... :kwijl:
Bedankt, @Levine!
http://uitdekeukenvanarden.blogspot.nl/ ... taart.html
Kreeg vanmorgen veel complimenten, hij was dan ook verrukkelijk!
Ik heb nog nooit zulke lekkere banketbakkersroom geproefd. En dan die combi met die heerlijke zomervruchten... :kwijl:
Bedankt, @Levine!
http://uitdekeukenvanarden.blogspot.nl/ ... taart.html
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Banket)
Mooie taarten zijn er weer langsgekomen :2th:
De tarte au fruits rouge ziet er klasse uit Janet :2th:
Komt er ook nog een glaceerlaagje over ?
De tarte au fruits rouge ziet er klasse uit Janet :2th:
Komt er ook nog een glaceerlaagje over ?
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Banket)
Geweldig Janet ! en natuurlijk van harte, een fijne dag :2th:
- miesje1959
- Meesterbakker
- Berichten: 1524
- Lid geworden op: do 20 feb 2014, 18:20
- Locatie: kop van Noord-Holland
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Banket)
Deze taart ziet er ook heerlijk uit, Janet. :2th: :2th:
Een leuke dag gewenst! :G
Een leuke dag gewenst! :G
Astrid
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
- Cloggie
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 77
- Lid geworden op: za 22 mar 2014, 12:15
- Locatie: Hoogeveen
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Banket)
Wat ziet alles er lekker uit zeg!
@ ons bakkerijtje, altijd zelf eens willen proberen maar ik ben bang dat ik niet zoveel geduld heb
@Janet, gefeliciteerd!
@ ons bakkerijtje, altijd zelf eens willen proberen maar ik ben bang dat ik niet zoveel geduld heb
@Janet, gefeliciteerd!
- TigerManZ
- Meesterbakker
- Berichten: 1986
- Lid geworden op: do 27 dec 2012, 08:59
- Locatie: In het oosten van de Betuwe
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Banket)
MMMmmmmm... mooie en lekkere taarten hoor!
En Janet, gefeliciteerd met je dochters verjaardag :G
per toeval zag ik gisteren een deel van Mary Berry Cooks en ze bracht me op het idee om haar Loaf cake with Appel and Cinnamon na te maken.
Het is een heerlijke en beetje vochtige cake :G
HIER vind je het recept en een fotootje van mary Berry's resultaat. Moet zeggen dat mijn cakeje er niet voor onder doet.
Ze maakte gisteren ook een citroen cake/taart met citroen glazuur. Lijkt me een heerlijke taart voor de warmere dagen in het jaar.
Blader maar eens wat rond op de BBC site als je dat leuk vind, ze heeft beste lekkere gerechten...
En Janet, gefeliciteerd met je dochters verjaardag :G
per toeval zag ik gisteren een deel van Mary Berry Cooks en ze bracht me op het idee om haar Loaf cake with Appel and Cinnamon na te maken.
Het is een heerlijke en beetje vochtige cake :G
HIER vind je het recept en een fotootje van mary Berry's resultaat. Moet zeggen dat mijn cakeje er niet voor onder doet.
Ze maakte gisteren ook een citroen cake/taart met citroen glazuur. Lijkt me een heerlijke taart voor de warmere dagen in het jaar.
Blader maar eens wat rond op de BBC site als je dat leuk vind, ze heeft beste lekkere gerechten...
Groet, Han.
...levensgenieter...
...levensgenieter...
- brood daar zit wat in
- Meesterbakker
- Berichten: 1855
- Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
- Locatie: Regio Utrecht
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Banket)
Mooie en lekkere taartje Janet :2th: . En natuurlijk van harte gefeliciteerd met je dochter!
Han, de cake die jij gemaakt hebt, lijkt me ook heerlijk! :kwijl:
Han, de cake die jij gemaakt hebt, lijkt me ook heerlijk! :kwijl:
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
- Melinda
- Meesterbakker
- Berichten: 2269
- Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
- Locatie: Soest
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Banket)
Han, ik geloof je op je woord dat je Mary Berry cake heerlijk is.
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's
:-) Mijn foto's
- allema
- Warme bakker
- Berichten: 537
- Lid geworden op: ma 26 aug 2013, 19:37
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Banket)
Vanochtend koekjes gebakken, gewone, 1 plaat in paasvormpjes, eieren en paaskuiken en 1 plaat spiraalkoekjes.
Huishoud-oven, Broodbakmachine Panasonic SD-R 2530 KXE
Re: Re: Wat hebben we ervan gebakken (Banket)
Ik heb net een chocolade taart gemaakt, vanavond als toetje eten en kijken of hij lekker is.
- Anna
- Warme bakker
- Berichten: 955
- Lid geworden op: vr 28 feb 2014, 18:29
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Banket)
Ons Bakkerijtje, lijkt me inderdaad een hele machtige taart!
Cisje, nog gefeliciteerd! Prachtige taart, met recht iets op trots op te zijn!
Claartje, wat een geweldige vrolijke taart!
Ik heb witte chocolademoussecarré met frambozen en hot cross bun cupcakes gemaakt. Bij de witte chocolademousse was ik iets te veel aan het kletsen met een huisgenoot, en dus schoot ik lichtelijk in de stress bij het lezen van "de resterende slagroom". Oeps teveel slagroom in m'n mousse die net met gelatine en al aan het afkoelen was. Snel nog geprobeerd om het dubbele te maken, maar helaas had ik niet twee keer zoveel witte chocolade meer. Gelukkig was het mengsel nog warm genoeg om er nog een portie gelatine in op te kunnen lossen, het eindresultaat was prima. Met de rest van de mousse nog maar een taartje gemaakt, nu met chocoladeschaafsel i.p.v frambozen (geen foto van gemaakt). Met de hot cross bun cupcakes ging alles wel goed
Cisje, nog gefeliciteerd! Prachtige taart, met recht iets op trots op te zijn!
Claartje, wat een geweldige vrolijke taart!
Ik heb witte chocolademoussecarré met frambozen en hot cross bun cupcakes gemaakt. Bij de witte chocolademousse was ik iets te veel aan het kletsen met een huisgenoot, en dus schoot ik lichtelijk in de stress bij het lezen van "de resterende slagroom". Oeps teveel slagroom in m'n mousse die net met gelatine en al aan het afkoelen was. Snel nog geprobeerd om het dubbele te maken, maar helaas had ik niet twee keer zoveel witte chocolade meer. Gelukkig was het mengsel nog warm genoeg om er nog een portie gelatine in op te kunnen lossen, het eindresultaat was prima. Met de rest van de mousse nog maar een taartje gemaakt, nu met chocoladeschaafsel i.p.v frambozen (geen foto van gemaakt). Met de hot cross bun cupcakes ging alles wel goed
- leniejj
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 51
- Lid geworden op: zo 03 nov 2013, 11:44
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Banket)
Voor Koningsdag had ik soesjes gemaakt! Was de eerste keer dus heb nog wel wat verbeter punten!
Lenie
Verzonden vanaf mijn iPhone met behulp van Tapatalk
Groetjes Lenie
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Banket)
Het is geen gebak, maar ook geen brood dus daarom toch maar in deze rubriek :D, .
Vanavond een quiche met groene asperges gebakken. Was erg lekker. Recept komt nog op mijn blog.
Vanavond een quiche met groene asperges gebakken. Was erg lekker. Recept komt nog op mijn blog.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- cisje
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 21
- Lid geworden op: za 19 jan 2013, 13:24
Re: Re: Wat hebben we ervan gebakken (Banket)
Mijn eerste cake pop. Chocolade met kers aan de binnenkant, witte chocolade coating. Volgende verbeterpunt de coating. Te dik en niet overal even dik. Pietje precies
- JoostdenOuden
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 71
- Lid geworden op: ma 09 dec 2013, 22:54
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Banket)
M'n dochter was jarig en of hartjestaart mocht worden...
Kapsel met gele room en m'n eerste keer rolfondant
Kapsel met gele room en m'n eerste keer rolfondant
Bakt met een Rofco B30, kneedt met een KN4
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Banket)
[spoiler]
[/spoiler]
Slechts paar van vele maar wel leuk om te showen
[/spoiler]
Slechts paar van vele maar wel leuk om te showen
- Anna
- Warme bakker
- Berichten: 955
- Lid geworden op: vr 28 feb 2014, 18:29
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Banket)
Amandelkoekjes met maanzaad Heer-lijk! Bedankt voor het recept Levine!
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Banket)
Mooi gebakken Anna :2th: en Jonkman :2th:
____________________________________________________________________
Zelf ben ik ook weer druk geweest in de afdeling Banketbakkerij,
Had bij Brood al gemeld dat het er van het Broodbakken even niet van gekomen was.
Zag dit weekend meer 'Brood' in Banket. :rofl2:
Naast Moederdag (we zijn morgen met 7 moeders hier thuis :grin:)...
...Vieren we dit weekend alvast de verjaardag in het voren (as. donderdag 70 jaar ) en daar komt nogal wat visite op af. :G
Schwarzwalder Kirschtaart
Slagroom en Mokkataart beiden met slagroom
En nog wat Vruchtengebakjes met schijfjes Ananas,Mandarijn,Kiwi,Banaan en een gekleurde/geconfijte Kers (Bigarreau)
____________________________________________________________________
Zelf ben ik ook weer druk geweest in de afdeling Banketbakkerij,
Had bij Brood al gemeld dat het er van het Broodbakken even niet van gekomen was.
Zag dit weekend meer 'Brood' in Banket. :rofl2:
Naast Moederdag (we zijn morgen met 7 moeders hier thuis :grin:)...
...Vieren we dit weekend alvast de verjaardag in het voren (as. donderdag 70 jaar ) en daar komt nogal wat visite op af. :G
Schwarzwalder Kirschtaart
Slagroom en Mokkataart beiden met slagroom
En nog wat Vruchtengebakjes met schijfjes Ananas,Mandarijn,Kiwi,Banaan en een gekleurde/geconfijte Kers (Bigarreau)
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- Melinda
- Meesterbakker
- Berichten: 2269
- Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
- Locatie: Soest
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Banket)
Geïnspireerd door de amandelkoekjes, die Anna gebakken had, kon ik het toch niet laten om iets te doen. Ben dus ook aan de gang gegaan met het recept.Anna schreef:Amandelkoekjes met maanzaad Heer-lijk! Bedankt voor het recept Levine!
Levine, het moet gezegd: "jouw recepten kloppen altijd!" :2th:
Ze zijn wat donkerder omdat ik bij gebrek aan lichtbruine basterdsuiker de donkere gebruikt heb. Ze zijn heerlijk.
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's
:-) Mijn foto's
- TigerManZ
- Meesterbakker
- Berichten: 1986
- Lid geworden op: do 27 dec 2012, 08:59
- Locatie: In het oosten van de Betuwe
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Banket)
Oohhhh wat een lekkers komt er hier toch weer voorbij :kwijl:
Heb zelf voor moederdag Bazelse Koek van Rudophs Bakery gebakken en moet zeggen dat het prima smaakt.
De appel-rozijnenvuling is lekker romig :2th:
Omdat ik nog een paar gedroogde abrikozen had liggen en net niet genoeg rozijnen had heb ik de abrikozen mee laten wellen.
Heb minder rum gebruikt (aangelengd met water) i.v.m. onze jongste in huis.
Nou, wat mij betreft voor herhaling vatbaar
Heb zelf voor moederdag Bazelse Koek van Rudophs Bakery gebakken en moet zeggen dat het prima smaakt.
De appel-rozijnenvuling is lekker romig :2th:
Omdat ik nog een paar gedroogde abrikozen had liggen en net niet genoeg rozijnen had heb ik de abrikozen mee laten wellen.
Heb minder rum gebruikt (aangelengd met water) i.v.m. onze jongste in huis.
Nou, wat mij betreft voor herhaling vatbaar
Groet, Han.
...levensgenieter...
...levensgenieter...
- willemsingapore
- Deegkneder
- Berichten: 159
- Lid geworden op: do 31 okt 2013, 05:53
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Banket)
Ik heb geprobeert om een Limburgse kruimel vlaai te bakken volgens het recept van
http://www.hermans.org/culinair/FAC/limburgsevlaai.html
De ingredienten voor het deeg zijn:
300 gram bloem
20 gram gist
20 gram suiker
2,5 dl. melk
150 gram boter
Nu is het eindresultaat goed maar ik vond het deeg erg slap en bijna niet te behandelen. Uitrollen was niet mogelijk en ik heb het deeg zo goed en kwaad als het ging in de vorm gedrukt... ;B .
kruimel vlaai on Flickr
Groetjes,
Willem
http://www.hermans.org/culinair/FAC/limburgsevlaai.html
De ingredienten voor het deeg zijn:
300 gram bloem
20 gram gist
20 gram suiker
2,5 dl. melk
150 gram boter
Nu is het eindresultaat goed maar ik vond het deeg erg slap en bijna niet te behandelen. Uitrollen was niet mogelijk en ik heb het deeg zo goed en kwaad als het ging in de vorm gedrukt... ;B .
kruimel vlaai on Flickr
Groetjes,
Willem
- TigerManZ
- Meesterbakker
- Berichten: 1986
- Lid geworden op: do 27 dec 2012, 08:59
- Locatie: In het oosten van de Betuwe
Re: Wat hebben we ervan gebakken
TigerManZ schreef:Hier is'tie dan:
Chocokoskoekjes
75 gr pure chocolade
150 gr zelfrijzend bakmeel (of bloem met bakpoeder)
75 gr boter
30 gr geraspte kokos (of 6 el)
75 gr bruine basterdsuiker
2 el water
Oven voorverwarmen naar 175°C
Hak de chocolade in kleine stukjes.
Snij met 2 messen de boter in kleine klontjes.
Bakmeel, boter, 4 el kokos met basterdsuiker mengen.
Voeg water toe en kneed het tot een bal.
Druk deze plat en kneed snel de chocostukjes erdoor en vorm een pil ("worst")
Snijd deze in gelijke plakjes en kneed daarvan snel kleine balletjes.
Doe de rest van de kokos op een bordje en druk de balletjes deeg daarin plat.
Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat met een beetje ruimte ertussen.
Bak de koekjes in ± 20 min. gaar.
Haal ze met bijvoorbeeld een kaasschaaf van de bakplaat en laat ze uitwasemen op een rekje.
Smakelijk :G
Yes, heb ze weer eens gebakken! :kwijl:
Heb deze keer 2 porties gebakken en een tip van een van de forumleden hier gebruikt.
Bij de helft van het deeg de chocoladekruimels vervangen door cranberry's.
ERG LEKKER, :2th:
Groet, Han.
...levensgenieter...
...levensgenieter...
- Peetje
- Deegkneder
- Berichten: 137
- Lid geworden op: di 15 apr 2014, 20:29
Re: Wat hebben we ervan gebakken (Banket)
Boterkoek
Zo doe ik het altijd
250 gram bloem
225 boter 150 basterdsuiker (maar ik doe meestal gewoon kristalsuiker)
Vanillesuiker
Melk om te bestrijken, vork voor mooie ruitjes
Evt gember voor erop
180 graden, niet al te lang, in recept staat 25 tot 30 minuten, maar dat vind ik te lang.
Lukt altijd!
Groet, Petra
Zo doe ik het altijd
250 gram bloem
225 boter 150 basterdsuiker (maar ik doe meestal gewoon kristalsuiker)
Vanillesuiker
Melk om te bestrijken, vork voor mooie ruitjes
Evt gember voor erop
180 graden, niet al te lang, in recept staat 25 tot 30 minuten, maar dat vind ik te lang.
Lukt altijd!
Groet, Petra
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Re: Wat hebben we ervan gebakken (Banket)
Hallo Bakmiep Lida Peetje/Petra en andere geïnteresseerden.Bakmiep schreef:Misschien wil Cor het bakkersrecept voor boterkoek prijsgeven. Daar ben ik wel benieuwd naar.
Heb wel een gemakkelijk recept/werkwijze voor Boterkoeken:
250 gram Roomboter uit de koelkast.
125 gram Basterduiker
125 gram Kristalsuiker
15 gram Citroenrasp
1 ei (losgeklopt
250 gram Patent bloem
Kneed de boter even soepel en voeg er beide suikers de citroenrasp aan toe en de helft van het losgeklopte ei en kneed alles goed door elkaar en voeg bij de bloem. Kneed er dan een samenhangend deeg van en laat dit enkele uren of een nacht in de koelkast opstijven.
Het deeg is genoeg voor 2 Boterkoekvormen of aluminium vormen van Ø 20-22 cm.
Kneed voor gebruik het deeg uit de koelkast even soepel en verdeel het in twee stukken en rol ze uit tot 1 cm dikte,of druk ze gelijkmatig uit in de licht gesmeerde vormen.
Bestrijk ze twee keer met tussenpozen van een kwartier met het achtergehouden ei en maak er met de achterkant van een vork een ruitpatroon over.
Bak ze af in een gloeiend hete oven 250°C. Hiervoor wordt geen tijd aangegeven, Boterkoeken worden 'op kleur' gebakken en als ze mooi goudbruin zijn kunnen ze uit de oven.Als je de bakplaat licht heen en weer beweegt, zullen de koeken nog enigszins vloeibaar lijken.
Laat ze helemaal afkoelen en haal ze dan pas uit de vormen. Mochten ze niet meteen lossen, (door het afkoelen kan de boter stollen) houd de bodem van de vorm dan even boven de gasvlam.
Je kunt er ook nog een paar variaties op maken:
1) Rol twee ronde deegplakken uit 0,5 cm. en leg er een in de vorm en strijk er wat aangemaakte amandelspijs op uit en dek ze af met de tweede halve deegplak,strijken met ei en afbakken.Om de spijs te garen mag de baktemp. wat minder 225°C.
2) Kneed wat fijngehakte (geconfijte) gember door het deeg en werk ze af zoals in de werkwijze is aangegeven.
3) Bij de Gember kunnen ook nog wat gehakte Noten in diverse soorten,of gebruik Gember en Noten apart.
Succes met het maken van deze overheerlijke Boterkoeken en vermeld vooral ook de resultaten...graag met foto. :G
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.