De baksels van Levine

Heb je wat lekkers geproduceerd? Laat hier die mooie/originele/bijzondere of gewoon lekkere broden maar zien Een verdwaalde taart mag ook! Maak wel even een apart topic aan voor je eigen baksels...
Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 4548
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

De baksels van Levine

Bericht door Levinebaktbrood » ma 14 sep 2015, 21:37

Dames en heren leden, ik ga het voortaan net als Lekkermelig doen. Ik open niet meer voor ieder baksel dat uit mijn oven komt rollen een nieuw topic. Ik zet al mijn baksels voortaan in dit 'draadje' (De baksels van Levine). Misschien ook een idee voor anderen.

Vandaag heb ik dus dit brood gebakken. Niet in de Rofco, maar thuis in mijn gewone inbouwoven, op een pizzasteen. Gistbrood met zaadjes ^)^.

AfbeeldingDriezadenvloerbrood by Levine, on Flickr
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine

Gebruikersavatar
miesje1959
Meesterbakker
Berichten: 1523
Lid geworden op: do 20 feb 2014, 18:20
Locatie: kop van Noord-Holland

Re: De baksels van Levine

Bericht door miesje1959 » ma 14 sep 2015, 21:56

Goed idee, :2th: daar heb ik ook al eens aan gedacht en ga dat vanaf nu ook zo doen. :D

Mooi broodje, uit je gewone oven
Astrid

Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -

Gebruikersavatar
lekkermelig
Meesterbakker
Berichten: 3072
Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
Locatie: Wageningen
Contacteer:

Re: De baksels van Levine

Bericht door lekkermelig » ma 14 sep 2015, 23:54

Nou Levine,, het was oorspronkelijk een ideetje van ons forumlid Anna. Het is een beetje gebaseerd op het moestuinforum waar ze een topic "Het seizoen van..."hebben. Leuk om zop die manier eens te zien waar iemand mee bezig is. Op dat forum is het commentaar wat minder prominent aanwezig dan hier, maar het geeft nog steeds een aardig idee wat je zoal probeert. Ik had besloten om het eens te proberen, kunnen mensen eens zien wat je zoals inspireert.
Ik ga overigens in 2016 wel een nieuw topic starten, om er niet helemaal een eindeloos verhaal van te maken.

En voor iedereen: laat je baksels gewoon zien zoals je het zelf leuk vind! Mag in één draadje, maar als je het liever los ziet: ik vind het best, het was maar een probeersel!

Groeten, Wil
Lekkermelig.nl: Pizza, brood en fikkie stoken!

Laatste berichten:
* Sneeuwbroodjes
* Broodbak reunie
* Desem meerzaden brood
* Boekrecensie – The Rye Baker
* Almverhalen – Boerenbrood

Gebruikersavatar
Melinda
Meesterbakker
Berichten: 2188
Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
Locatie: Soest

Re: De baksels van Levine

Bericht door Melinda » di 15 sep 2015, 09:21

Goed idee, Levine. En trouwens een mooi gistbrood met zaadjes.
Sinds de aanwezigheid van de Rofco heb ik niet meer in de gewone oven brood gebakken. Misschien toch eens proberen. Maar die Rofco bakt zo lekker. ^)^
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's

Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 4548
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: De baksels van Levine

Bericht door Levinebaktbrood » di 15 sep 2015, 11:12

De Rofco bakt inderdaad lekker :G :G , maar ja, die heb ik niet thuis ....
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine

Gebruikersavatar
Anna
Warme bakker
Berichten: 779
Lid geworden op: vr 28 feb 2014, 18:29

Re: De baksels van Levine

Bericht door Anna » vr 18 sep 2015, 14:37

Ziet er prachtig uit Levine!
Heb een vraag. Ik kan zelf alleen met hete lucht bakken als ik mijn steen wil gebruiken (de boven-onderwarmte oven is te laag), maar mijn broden barsten nooit zo mooi open en ik heb ook het idee dat mijn steen er niet heet genoeg door wordt. Heb je weleens met hete lucht en steen gebakken? Zo niet, zou je dat eens willen uitproberen als dat kan tenminste?
lekkermelig schreef: Ik had besloten om het eens te proberen, kunnen mensen eens zien wat je zoals inspireert.
Ik ga overigens in 2016 wel een nieuw topic starten, om er niet helemaal een eindeloos verhaal van te maken.
Voor dat laatste zou je het format dat het moestuinforum gebruikt misschien ook over kunnen nemen? Duidelijk verschil tussen posts en reacties en je kan per maand (met jaar erbij) je posts op een overzichtelijke manier terugvinden.
Edit (ha wat fijn dat dat nu kan): De nieuwste posts staan dan ook steeds bovenaan, ook wel handig.

Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 4548
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: De baksels van Levine

Bericht door Levinebaktbrood » vr 18 sep 2015, 23:10

In mijn gewone oven kan ik ook met hete lucht bakken, maar dat doe ik nooit omdat ik dat niet mooi vind bakken. De bruining is dramatisch op de hete lucht stand. Maar ik zal het toch nog eens proberen voor je.

Dat openbarsten heeft met een aantal factoren te maken. Het ligt ook aan het deeg en hoe lang je het deeg laat rijzen. Hoe langer je het laat rijzen hoe minder het open barst en het ligt ook aan de manier van insnijden. Bij sommige broden (vooral waar veel volkoren in zit) en broden met een lager vochtgehalte gaan ze bij mij ook niet mooi open tijdens het bakken.
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine

Gebruikersavatar
Anna
Warme bakker
Berichten: 779
Lid geworden op: vr 28 feb 2014, 18:29

Re: De baksels van Levine

Bericht door Anna » di 22 sep 2015, 13:49

Fijn! Heb je dan superhetelucht o.i.d.? Ik geloof dat ik geen dramatische bruining krijg, zelfs niet op 210C. Tenminste als mijn oven die temperatuur bereikt. Heb zo'n oventhermometer van de Blokker, maar het temperatuurplaatje stond al heel snel scheef ;K Als ik de oven met steen zo'n uur tot anderhalf uur laat voorverwarmen, krijg ik (bus)broden met een lichtere onderkant dan alle andere kanten van het brood. Bij busbroden lijkt het altijd nog wat erger..

Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 4548
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: De baksels van Levine

Bericht door Levinebaktbrood » ma 05 okt 2015, 20:40

Vandaag wederom in mijn oven thuis (en met boven- en onderwarmte en op een steen) een broodje gebakken. Het ruikt heerlijk :G.

AfbeeldingBrood met quinoa by Levine, on Flickr
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine

Gebruikersavatar
lekkermelig
Meesterbakker
Berichten: 3072
Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
Locatie: Wageningen
Contacteer:

Re: De baksels van Levine

Bericht door lekkermelig » ma 05 okt 2015, 21:18

Hij ziet er prachtig uit! Ben benieuwd of je nog wat van de quinoa proeft. Ik gebruik ook wel eens gierst, maar dat klinkt lang niet zo hip, ook al is het allebei ook heerlijk voor de vogeltjes ^)^

Wil
Lekkermelig.nl: Pizza, brood en fikkie stoken!

Laatste berichten:
* Sneeuwbroodjes
* Broodbak reunie
* Desem meerzaden brood
* Boekrecensie – The Rye Baker
* Almverhalen – Boerenbrood

Gebruikersavatar
PatrickD
Opboller
Berichten: 182
Lid geworden op: wo 25 mar 2015, 01:54
Locatie: Arnhem

Re: De baksels van Levine

Bericht door PatrickD » ma 05 okt 2015, 22:16

Mooi broodje Levine, gebruik jij roggebloem in je rijsmandjes?

Gebruikersavatar
Melinda
Meesterbakker
Berichten: 2188
Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
Locatie: Soest

Re: De baksels van Levine

Bericht door Melinda » ma 05 okt 2015, 23:21

Dat is weer een beauty, Levine. :G
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's

Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 4548
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: De baksels van Levine

Bericht door Levinebaktbrood » di 06 okt 2015, 00:35

PatrickD schreef:Mooi broodje Levine, gebruik jij roggebloem in je rijsmandjes?
Yep :G.
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine

Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 4548
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: De baksels van Levine

Bericht door Levinebaktbrood » di 06 okt 2015, 00:39

lekkermelig schreef: Ik gebruik ook wel eens gierst, maar dat klinkt lang niet zo hip, ook al is het allebei ook heerlijk voor de vogeltjes ^)^
Haha :DB2:
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine

Gebruikersavatar
miesje1959
Meesterbakker
Berichten: 1523
Lid geworden op: do 20 feb 2014, 18:20
Locatie: kop van Noord-Holland

Re: De baksels van Levine

Bericht door miesje1959 » di 06 okt 2015, 10:26

Mooi brood Levine :G De quinoa zal je waarschijnlijk niet proeven, want quinoa smaakt naar niks.

Je kunt trouwens bij https://www.pit-pit.com/quinoa-nederland.html quinoa bestellen welke in Nederland is geteeld.
http://www.dqg.nl/de-allereerste-nederl ... noa-oogst/
Astrid

Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -

Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 4548
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: De baksels van Levine

Bericht door Levinebaktbrood » ma 12 okt 2015, 22:13

Vorige week bakte ik dit desembrood met chocolade en abrikozen. Erg lekker! Recept staat op mijn blog.

AfbeeldingDesembrood met chocolade en abrikozen by Levine, on Flickr
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine

Gebruikersavatar
miesje1959
Meesterbakker
Berichten: 1523
Lid geworden op: do 20 feb 2014, 18:20
Locatie: kop van Noord-Holland

Re: De baksels van Levine

Bericht door miesje1959 » ma 12 okt 2015, 22:35

Lijkt me erg lekker, bedankt voor het recept :G
Astrid

Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -

Gebruikersavatar
Melinda
Meesterbakker
Berichten: 2188
Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
Locatie: Soest

Re: De baksels van Levine

Bericht door Melinda » ma 12 okt 2015, 23:10

Te lekker om niet te bakken. Recept opgeslagen. :kwijl:
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's

Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 4548
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: De baksels van Levine

Bericht door Levinebaktbrood » ma 19 okt 2015, 16:47

Verschillende recepten en technieken voor ciabatta aan het testen.

Deze is alvast geslaagd. Met desem, klein beetje gist (0,4%) en 78,2% hydratatie.

AfbeeldingCiabatta by Levine, on Flickr
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine

Gebruikersavatar
CJ-Petra
Meesterbakker
Berichten: 1246
Lid geworden op: za 17 dec 2011, 11:22
Locatie: Bommelerwaard

Re: De baksels van Levine

Bericht door CJ-Petra » ma 19 okt 2015, 16:48

Hij is prachtig!
Grtzz Petra

Rofco B20 | Smegg SNL91MFX6 | Panasonic SD-255 | Kenwood KMC560

Gebruikersavatar
brood daar zit wat in
Meesterbakker
Berichten: 1834
Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
Locatie: Regio Utrecht

Re: De baksels van Levine

Bericht door brood daar zit wat in » ma 19 okt 2015, 19:31

Mooi Levine!!
Ben mn desem aan het klaarstomen voor het brood met de chocolade, ben heeeeeel benieuwd!
Groet, Marja
_________________________________________________________________________________________________________
Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer

Gebruikersavatar
Molenbroodje
Opboller
Berichten: 219
Lid geworden op: wo 05 mar 2014, 22:35
Locatie: Oost Brabant

Re: De baksels van Levine

Bericht door Molenbroodje » di 27 okt 2015, 13:03

Mijn roggebloem blijft nooit zo mooi wit. Toch eerder temperatuur temperen?
Groetjes Manon,

Fanatieke leergierige hobbybakster
Keukenhulpjes: Bear Teddy!!:) en mijn man helpt maar al te graag met koekjes en taartjes bakken (en vooral opeten)

Gebruikersavatar
Melinda
Meesterbakker
Berichten: 2188
Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
Locatie: Soest

Re: De baksels van Levine

Bericht door Melinda » di 27 okt 2015, 14:10

Hij was errug lekker, Levine. ;) :2th:
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's

Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 4548
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: De baksels van Levine

Bericht door Levinebaktbrood » za 05 dec 2015, 18:13

De kerststollen tijd komt er weer aan, eergisteren de eerste gebakken en er volgen er de komende weken nog veel meer ^)^.

Ik heb er dit keer een theelepel van deze Panettone oil in gedaan, erg lekker :G.

Afbeelding
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine

Gebruikersavatar
Molenbroodje
Opboller
Berichten: 219
Lid geworden op: wo 05 mar 2014, 22:35
Locatie: Oost Brabant

Re: De baksels van Levine

Bericht door Molenbroodje » za 05 dec 2015, 20:44

Ziet er uit om te :kwijl: !
Groetjes Manon,

Fanatieke leergierige hobbybakster
Keukenhulpjes: Bear Teddy!!:) en mijn man helpt maar al te graag met koekjes en taartjes bakken (en vooral opeten)

Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 4548
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: De baksels van Levine

Bericht door Levinebaktbrood » vr 11 dec 2015, 18:59

Vandaag gefröbeld ....

Verschillende vlechtbroden gemaakt: 6-vlecht, 5-vlecht en rond vlechtbrood.

Afbeelding

Afbeelding

Ook nog een aantal kerststollen. Eerder deze week had ik flinke ruzie met mijn Rofco en kerststollen. 4 stollen moeten weggooien, is me nog niet eerder gebeurd. Verbrand en niet gaar. Vandaag de temperatuur flink naar beneden gezet (140 C) en eerst een omgekeerde bakplaat op de stenen gelegd en daarop de bakplaten met de stollen erop. Dat ging beter :G. Temperatuur van de stenen was trouwens niet 140 C toen de stollen de oven ingingen, maar ergens tussen de 170 en 180 C.
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine

Gebruikersavatar
miesje1959
Meesterbakker
Berichten: 1523
Lid geworden op: do 20 feb 2014, 18:20
Locatie: kop van Noord-Holland

Re: De baksels van Levine

Bericht door miesje1959 » vr 11 dec 2015, 21:44

Mooie broden, Levine en wat jammer van de stollen.

Vorig jaar zijn er bij mij ook zoveel verbrand. Dit jaar een nieuwe kans, maar de moed zakt me wel in de schoenen als ik dit lees.
Astrid

Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -

Gebruikersavatar
Melinda
Meesterbakker
Berichten: 2188
Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
Locatie: Soest

Re: De baksels van Levine

Bericht door Melinda » vr 11 dec 2015, 22:02

Prachtige vlechtbroden, Levine. De 5-vlecht lijkt mij best ingewikkeld. Maar hij (of is het een zij?) ziet er echt mooi uit. :2th:
Levinebaktbrood schreef:Ook nog een aantal kerststollen. Eerder deze week had ik flinke ruzie met mijn Rofco en kerststollen. 4 stollen moeten weggooien, is me nog niet eerder gebeurd. Verbrand en niet gaar. Vandaag de temperatuur flink naar beneden gezet (140 C) en eerst een omgekeerde bakplaat op de stenen gelegd en daarop de bakplaten met de stollen erop. Dat ging beter . Temperatuur van de stenen was trouwens niet 140 C toen de stollen de oven ingingen, maar ergens tussen de 170 en 180 C.
Hoe lang heb je de stollen gebakken op 140 C (dus 170-180C)?
Maakte het echt uit door eerst een omgekeerde bakplaat op de stenen te doen?
Ik vind het bakken van stollen ook best een klus, maar wil het toch proberen. ;)
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's

Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 4548
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: De baksels van Levine

Bericht door Levinebaktbrood » za 12 dec 2015, 00:06

Ik heb ze 45 minuten gebakken. De onderkant was nu prima. In de ene Rofco had ik die omgekeerde bakplaat gebruikt en in de andere niet. Het scheelde wel qua kleur, maar ook met deze lage temp waren de stollen uit de oven zonder de omgekeerde bakplaat wel goed, ietsje donkerder dan de stollen uit de andere oven.
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine

Gebruikersavatar
lekkermelig
Meesterbakker
Berichten: 3072
Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
Locatie: Wageningen
Contacteer:

Re: De baksels van Levine

Bericht door lekkermelig » za 12 dec 2015, 11:53

Levine, het verbaast me dat je zoveel problemen had met die stollen.
In eerste instantie vroeg ik me af of je in de Rofco wel goeie stollen kon bakken, omdat de bodem wel redelijk heet is. Op jouw aanraden op het forum heb ik ze destijds gewoon op 180 C gebakken, en tot nu toe levert dat altijd prima stollen op. Ik zit me net af te vragen of ik nu een of meer planken gebruikte, ik bak er vaak wel een stuk of zes.

Wil
Lekkermelig.nl: Pizza, brood en fikkie stoken!

Laatste berichten:
* Sneeuwbroodjes
* Broodbak reunie
* Desem meerzaden brood
* Boekrecensie – The Rye Baker
* Almverhalen – Boerenbrood

Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 4548
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: De baksels van Levine

Bericht door Levinebaktbrood » za 12 dec 2015, 19:22

Het verbaasde mij ook Wil, dat ze niet goed waren. Ik heb hetzelfde recept gebruikt als andere jaren en op dat recept staat hoe ik het vorige jaren heb gedaan in de Rofco. Die vlieger ging nu niet op. Raar maar waar. Ik heb de laatste tijd wel vaker het idee dat er iets niet helemaal klopt. Er zit soms wel 30 - 40 graden verschil in temperatuur tussen de bovenste en onderste steen. Dat los ik nu op door de linkerknop 20 C lager te zetten dan de rechterknop (200 C links en 220 C rechts). Als ik een lagere temperatuur instel is er weer geen noemenswaardig verschil in temperatuur tussen de drie bakvlakken.
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine

Gebruikersavatar
Ballie
Meesterbakker
Berichten: 2837
Lid geworden op: ma 14 nov 2011, 18:51
Locatie: Tullepetaonestad (Roosendaal), West Brabant
Contacteer:

Re: De baksels van Levine

Bericht door Ballie » za 12 dec 2015, 21:07

Is de thermostaat nog wel goed?
Het leven is goed, in het Brabantse land...

Gebruikersavatar
Melinda
Meesterbakker
Berichten: 2188
Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
Locatie: Soest

Re: De baksels van Levine

Bericht door Melinda » za 12 dec 2015, 21:35

Ballie schreef:Is de thermostaat nog wel goed?
Dat vraag ik mij ook af. Maar dat zal Levine wel in de gaten houden.
Ik weet nog mijn ervaring met de kapotte thermostaat van mijn B30, maar toen brandden mijn krentenbollen met 5 minuten al aan. Is toen goed opgelost.
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's

Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 4548
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: De baksels van Levine

Bericht door Levinebaktbrood » zo 13 dec 2015, 02:21

Ik heb geen flauw idee of er iets met de thermostaat aan de hand is. Verder mislukt er niks hoor en heb ik het onder controle :G. Blijf het wel in de gaten houden. Ook wat vaker de temp van de stenen meten. Gaat razendsnel met een infrarood thermometer. :2th:
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine

Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 4548
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: De baksels van Levine

Bericht door Levinebaktbrood » vr 18 dec 2015, 17:34

Naast een aantal kerststollen kwamen er drie van deze broodjes uit mijn oven rollen. Nieuw recept, uiterlijk is goed maar nog geen idee hoe ze smaken. Desembrood met vanwege de tijd een ietsiepietsie droge gist.

In het deeg heb in plaats van donker moutmeel nu eens Red malt flour gebruikt. Geeft weer een heel andere kleur aan het deeg. Daarnaast malted wheat flakes in plaats van havervlokken. Ben benieuwd naar de smaak :G.

Afbeelding
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine

Gebruikersavatar
Melinda
Meesterbakker
Berichten: 2188
Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
Locatie: Soest

Re: De baksels van Levine

Bericht door Melinda » vr 18 dec 2015, 18:35

Mooi brood, Levine, als altijd.
Ben benieuwd hoe de kerststollen gegaan zijn. Geen problemen met het bakproces?
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's

Gebruikersavatar
miesje1959
Meesterbakker
Berichten: 1523
Lid geworden op: do 20 feb 2014, 18:20
Locatie: kop van Noord-Holland

Re: De baksels van Levine

Bericht door miesje1959 » vr 18 dec 2015, 18:39

Klinkt goed, Levine. :2th:
Het recept blijft vast nog een verrassing ^)^
Astrid

Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -

Gebruikersavatar
brood daar zit wat in
Meesterbakker
Berichten: 1834
Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
Locatie: Regio Utrecht

Re: De baksels van Levine

Bericht door brood daar zit wat in » vr 18 dec 2015, 21:41

Mooi brood, heb je ondertussen al geproefd??
Groet, Marja
_________________________________________________________________________________________________________
Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer

Gebruikersavatar
lekkermelig
Meesterbakker
Berichten: 3072
Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
Locatie: Wageningen
Contacteer:

Re: De baksels van Levine

Bericht door lekkermelig » vr 18 dec 2015, 22:12

Mooi brood Levine, ik hou van deze vorm.
En qua smaak zal het ook vast wel goed zitten!

Wil
Lekkermelig.nl: Pizza, brood en fikkie stoken!

Laatste berichten:
* Sneeuwbroodjes
* Broodbak reunie
* Desem meerzaden brood
* Boekrecensie – The Rye Baker
* Almverhalen – Boerenbrood

Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 4548
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: De baksels van Levine

Bericht door Levinebaktbrood » ma 21 dec 2015, 01:23

De smaak was bijzonder goed. Die malted wheat flakes geven er een lekkere smaak aan.

Hier nog een foto van de binnenkant
Afbeelding
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine

Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 4548
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: De baksels van Levine

Bericht door Levinebaktbrood » do 31 dec 2015, 17:35

Naast 'gewone' oliebollen heb ik dit jaar ook oliebollen met desem gebakken, geen gist toegevoegd. Ik ben heel blij met het resultaat :G.

Afbeelding
De 'gewone' bollen, recept op mijn blog.

Afbeelding
De desemoliebollen

Prettige jaarwisseling :B:!
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine

Gebruikersavatar
brood daar zit wat in
Meesterbakker
Berichten: 1834
Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
Locatie: Regio Utrecht

Re: De baksels van Levine

Bericht door brood daar zit wat in » do 31 dec 2015, 18:06

Zien er allebei zeer goed uit!
Geniet ervan! En nogmaals fijne jaarwisseling.
Groet, Marja
_________________________________________________________________________________________________________
Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer

Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3200
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.
Contacteer:

Re: De baksels van Levine

Bericht door bakplaat » do 31 dec 2015, 19:11

Ook mooie Bollen gebakken, Levine :2th: ...En ook een gezellige Jaarwisseling. :B:
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.

De BAKPLAATJES van BAKPLAAT- Bakker Cor :roll:

Gebruikersavatar
Melinda
Meesterbakker
Berichten: 2188
Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
Locatie: Soest

Re: De baksels van Levine

Bericht door Melinda » do 31 dec 2015, 22:31

Prachtige oliebollen, Levine. Die desembollen zien er heel mooi uit. Zijn ze nog lekkerder dan de "gewone"?
Fijne en gezellige jaarwisseling! :G
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's

Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 4548
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: De baksels van Levine

Bericht door Levinebaktbrood » vr 01 jan 2016, 06:50

Ze zijn allebei lekker Melinda ^)^ . In de desembollen had ik een iets andere vulling gedaan, dus de smaak is ook door die vulling iets anders.
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine

Gebruikersavatar
miesje1959
Meesterbakker
Berichten: 1523
Lid geworden op: do 20 feb 2014, 18:20
Locatie: kop van Noord-Holland

Re: De baksels van Levine

Bericht door miesje1959 » vr 01 jan 2016, 11:59

Mooie bollen en desembollen, Levine en de allerbeste wensen voor het komende jaar.
Astrid

Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -

Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 4548
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: De baksels van Levine

Bericht door Levinebaktbrood » wo 06 jan 2016, 21:13

Net uit de oven: desem, tarwebloem, beetje roggemeel, zout en water. Mooie ovenrijs en een knisperknasper korst. Ik word er vrolijk van :G.

Deeg gekneed in de Espressions Mixmaster en afgebakken op een steen in mijn gewone oven thuis.

Afbeelding
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine

Gebruikersavatar
miesje1959
Meesterbakker
Berichten: 1523
Lid geworden op: do 20 feb 2014, 18:20
Locatie: kop van Noord-Holland

Re: De baksels van Levine

Bericht door miesje1959 » wo 06 jan 2016, 21:19

Levine, hij is weer prachtig en vast ook erg lekker :2th:
Astrid

Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -

Gebruikersavatar
lekkermelig
Meesterbakker
Berichten: 3072
Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
Locatie: Wageningen
Contacteer:

Re: De baksels van Levine

Bericht door lekkermelig » wo 06 jan 2016, 21:22

Nou, hier wordt ik ook vrolijk van :) Ik denk dat deze de strenge testen van mijn proefpanel zelfs doorstaat, en dan heb je echt een heeeeeeeeeeeeeeeel lekker brood gebakken :rofl2:

Wil
Lekkermelig.nl: Pizza, brood en fikkie stoken!

Laatste berichten:
* Sneeuwbroodjes
* Broodbak reunie
* Desem meerzaden brood
* Boekrecensie – The Rye Baker
* Almverhalen – Boerenbrood

Gebruikersavatar
Molenbroodje
Opboller
Berichten: 219
Lid geworden op: wo 05 mar 2014, 22:35
Locatie: Oost Brabant

Re: De baksels van Levine

Bericht door Molenbroodje » do 07 jan 2016, 08:27

Prachtig!! Dit geeft hoop voor mijn brood in mijn gewone oven :G
Groetjes Manon,

Fanatieke leergierige hobbybakster
Keukenhulpjes: Bear Teddy!!:) en mijn man helpt maar al te graag met koekjes en taartjes bakken (en vooral opeten)

Plaats reactie