De baksels van Levine
- TigerManZ
- Meesterbakker
- Berichten: 1986
- Lid geworden op: do 27 dec 2012, 08:59
- Locatie: In het oosten van de Betuwe
Re: De baksels van Levine
Smaakverschil zou kunnen maar met allemaal dezelfde ingrediënten en alleen meer water is dat niet echt logisch.
Kan me voorstellen dat het luchtiger brood lekkerder eet...!
Kan me voorstellen dat het luchtiger brood lekkerder eet...!
Groet, Han.
...levensgenieter...
...levensgenieter...
- Anna
- Warme bakker
- Berichten: 955
- Lid geworden op: vr 28 feb 2014, 18:29
Re: De baksels van Levine
Leuk om de kruim eens naast elkaar te zien! Hoe krijg je het nattere deeg zo opgebold dat het niet in de breedte uitzakt? Dat gebeurt bij mij al vrij snel na het opbollen, hoe veel ik het ook 'over de tafel schuif' ;B
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: De baksels van Levine
Zoals ik het in het filmpje doe. Na 20 minuten rust nog een keer opbollen en dan in rijsmandje.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: De baksels van Levine
Een tijdje geleden kwam er op het forum de vraag voorbij of je een suikerbrood met desem kunt bakken. Dat heb ik gelijk uitgeprobeerd en het is prima gelukt. Het recept is nu te vinden op mijn blog: Suikerbrood met desem.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: De baksels van Levine
Ruim 2 weken niet gebakken want ik was heerlijk aan het luieren in de zon op Fuerteventura. Het brood in het hotel was echt niet te kanen dus heel erg toe aan lekker brood ^)^.
Brood met Camp Remy bloem, volkorenmeel, roggebloem, boekweitmeel, gebroken lijnzaad en walnoten (en gist, water en zout natuurlijk). Ik ben tevreden :G.
Brood met Camp Remy bloem, volkorenmeel, roggebloem, boekweitmeel, gebroken lijnzaad en walnoten (en gist, water en zout natuurlijk). Ik ben tevreden :G.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- Bioloogje
- Warme bakker
- Berichten: 659
- Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25
De baksels van Levine
Ziet er smakelijk uit Levine! Ik hoop dat je afgezien van de brooddeceptie lekker uitgerust bent van je vakantie!
Ben benieuwd wat voor invloed het boekweitmeel op de smaak van het brood heeft, ik heb er nog niet mee gebakken. Heb in de kast wel boekweit (korrels) staan maar dat zal ik voor de verwerking wel eerst moeten weken denk ik.
Groetjes, Annelies
Ben benieuwd wat voor invloed het boekweitmeel op de smaak van het brood heeft, ik heb er nog niet mee gebakken. Heb in de kast wel boekweit (korrels) staan maar dat zal ik voor de verwerking wel eerst moeten weken denk ik.
Groetjes, Annelies
Groetjes, Annelies
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: De baksels van Levine
Er zit niet zoveel boekweitmeel in. Boekweit bevat geen gluten en heeft een sterke smaak. Samen met de walnoten krijg je een beetje 'aardse' smaak.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- Bioloogje
- Warme bakker
- Berichten: 659
- Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: De baksels van Levine
Al een tijdje niets geplaatst, maar ik bak wel vrolijk door hoor ^)^. Een greep uit het assortiment:
Bruin brood met roggedesem en tarwedesem. Recept komt nog op mijn blog.
Zachte witte broodjes met desem. Recept op mijn blog.
Brood van stokbrooddeeg
Landbrood van Franse bloem Bignou
Volkoren-semolinabrood. Recept op mijn blog.
Briochebroodjes. Recept komt nog op mijn blog.
Briochebroodjes met rozijnen en noten. Recept op de site van de Zuidmolen
Lichtbruin brood met sesamzaad en vijfgranenvlokken. Recept op mijn blog.
Chocoladebroodjes met gedroogde kersen. Recept uit Meer brood uit eigen oven
Zachte lichtbruine broodjes met kamut. Recept op de site van de Zuidmolen
Bruin brood met roggedesem en tarwedesem. Recept komt nog op mijn blog.
Zachte witte broodjes met desem. Recept op mijn blog.
Brood van stokbrooddeeg
Landbrood van Franse bloem Bignou
Volkoren-semolinabrood. Recept op mijn blog.
Briochebroodjes. Recept komt nog op mijn blog.
Briochebroodjes met rozijnen en noten. Recept op de site van de Zuidmolen
Lichtbruin brood met sesamzaad en vijfgranenvlokken. Recept op mijn blog.
Chocoladebroodjes met gedroogde kersen. Recept uit Meer brood uit eigen oven
Zachte lichtbruine broodjes met kamut. Recept op de site van de Zuidmolen
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- Bioloogje
- Warme bakker
- Berichten: 659
- Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25
- Jim
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 78
- Lid geworden op: ma 17 okt 2016, 16:54
Re: De baksels van Levine
Vlijtige dame, die Levine!
Mooie broden, hmmmmm!
Mooie broden, hmmmmm!
Kneder: Linkerhand en/of rechterhand | Ovens: Siemens inbouwoven - Mavhek houtoven
- Erik-
- Deegkneder
- Berichten: 107
- Lid geworden op: wo 14 jun 2017, 10:11
Re: De baksels van Levine
Mooie baksels zeg
- Melinda
- Meesterbakker
- Berichten: 2269
- Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
- Locatie: Soest
Re: De baksels van Levine
Wat een mooi assortiment, Levine. Heel inspirerend. :2th: :G
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's
:-) Mijn foto's
- brood daar zit wat in
- Meesterbakker
- Berichten: 1855
- Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
- Locatie: Regio Utrecht
Re: De baksels van Levine
Wauw Levine!!
Altijd onder de indruk van jouw baksels. Zelf al maanden niet meer gebakken, maar krijg er weer zin in, dus dat is een goed teken...
Altijd onder de indruk van jouw baksels. Zelf al maanden niet meer gebakken, maar krijg er weer zin in, dus dat is een goed teken...
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: De baksels van Levine
Het recept van deze broden ontstond gisteren tijdens de workshop spontaan toen ik uitlegde hoe je een recept kan uitrekenen. Omdat er tijd over was het deeg ook gelijk gemaakt en de broden afgebakken.
70% Amerikaanse patentbloem
30% volkorenmeel (zelf gemalen)
6% zonnebloempitten
4% lijnzaad (heel)
1% instant gist
1,8% zout
2% zonnebloemolie
66% water 1
6% water 2 (bijwassen)
Autolyse met bloem, meel, zonnebloempitten, lijnzaad en water 1: 30 minuten.
70% Amerikaanse patentbloem
30% volkorenmeel (zelf gemalen)
6% zonnebloempitten
4% lijnzaad (heel)
1% instant gist
1,8% zout
2% zonnebloemolie
66% water 1
6% water 2 (bijwassen)
Autolyse met bloem, meel, zonnebloempitten, lijnzaad en water 1: 30 minuten.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- Melinda
- Meesterbakker
- Berichten: 2269
- Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
- Locatie: Soest
Re: De baksels van Levine
Leuk Levine. Daarom zijn de workshops bij jou altijd zo leuk. :G
Recept slaan we gelijk op. :2th:
Recept slaan we gelijk op. :2th:
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's
:-) Mijn foto's
- Jaydot
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 11
- Lid geworden op: wo 16 aug 2017, 21:56
- Locatie: Brummen
- Contacteer:
Re: De baksels van Levine
Oh, prachtig, dat ziet er lekker uit!
De zaden niet geweekt? Daar ga ik nog 's een topic over starten... (maar zal eerst even zoeken of die discussie al niet gevoerd is) .
De zaden niet geweekt? Daar ga ik nog 's een topic over starten... (maar zal eerst even zoeken of die discussie al niet gevoerd is) .
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: De baksels van Levine
Ik heb de pitten/zaden niet eerst geweekt. Dat kon ook niet want want daar was geen tijd voor. Heb ze wel 'mee laten doen' met de autolyse. De totale hoeveelheid vocht in het recept is 72%. De pitten/zaden nemen immers ook nog vocht op tijdens het proces omdat ze niet eerst geweekt zijn.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: De baksels van Levine
Ik bak vrolijk door hoor ^)^ .
Ben met aantal experimenten bezig, o.a. met ciabatta met verschillende soorten bloem. Maar daarover later meer.
Vanmiddag dit volkorenbrood gebakken. Prachtig deeg waar ik een mooi vliesje van kon trekken, zie mijn Youtube kanaal: https://youtu.be/l-Dx9_fjm38
Recept komt nog op mijn blog. Hier alvast wat wetenswaardigheden. Ik heb eerst een autolyse gedaan (45 minuten) met 500 gram volkorenmeel (Volkoren Natuur van de Zuidmolen) en 325 gram water. Daarna 5 gram instant gist, 9 gram zout en 25 gram boter erbij en ± 6 minuten kneden. Daarna geleidelijk nog 25 gram water toegevoegd. Totale kneedtijd was ongeveer 10 minuten (in de Bear gekneed). Met het extra water erbij komt de hydratatie dan op 70%.
Ben met aantal experimenten bezig, o.a. met ciabatta met verschillende soorten bloem. Maar daarover later meer.
Vanmiddag dit volkorenbrood gebakken. Prachtig deeg waar ik een mooi vliesje van kon trekken, zie mijn Youtube kanaal: https://youtu.be/l-Dx9_fjm38
Recept komt nog op mijn blog. Hier alvast wat wetenswaardigheden. Ik heb eerst een autolyse gedaan (45 minuten) met 500 gram volkorenmeel (Volkoren Natuur van de Zuidmolen) en 325 gram water. Daarna 5 gram instant gist, 9 gram zout en 25 gram boter erbij en ± 6 minuten kneden. Daarna geleidelijk nog 25 gram water toegevoegd. Totale kneedtijd was ongeveer 10 minuten (in de Bear gekneed). Met het extra water erbij komt de hydratatie dan op 70%.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- Melinda
- Meesterbakker
- Berichten: 2269
- Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
- Locatie: Soest
Re: De baksels van Levine
Wat een mooi brood, Levine. :2th:
Benieuwd naar je experimenten. :G
Benieuwd naar je experimenten. :G
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's
:-) Mijn foto's
- Motormuis
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 52
- Lid geworden op: vr 22 sep 2017, 11:40
Re: De baksels van Levine
Een heel mooi brood. Wil ik wel eens proberen.
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
- AnneMarie63
- Jongste bediende
- Berichten: 38
- Lid geworden op: di 29 sep 2015, 19:32
Re: De baksels van Levine
Ik heb het brood afgelopen week gebakken met een mooi en smakelijk resultaat. Een dag later was het dan al weer op
- brood daar zit wat in
- Meesterbakker
- Berichten: 1855
- Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
- Locatie: Regio Utrecht
Re: De baksels van Levine
Lijkt me een heerlijk brood! :2th:
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: De baksels van Levine
Alweer een tijdje geleden dat ik hier iets heb geplaatst. Ik bak vrolijk door hoor.
Mijn laatste twee baksels met nieuwe recepten:
Broodkrans gevuld met karamel en o.a. appel. Recept op mijn blog.
Brood met Manitobabloem en zelfgemalen eenkoren. 85% Manitobabloem, 15% eenkorenmeel, 0,8% instant gist, 1,8% zout en 80% water. Begonnen met bloem, meel en 70% water, kort gekneed tot ruw deeg, 30 minuten autolyse, gist en zout erbij en ± 6 minuten kneden. Dan in gedeelten resterende 10% water erbij. Werd een prachtig deeg, uiteraard wel kleverig door de hoge hoeveelheid vocht.
Mijn laatste twee baksels met nieuwe recepten:
Broodkrans gevuld met karamel en o.a. appel. Recept op mijn blog.
Brood met Manitobabloem en zelfgemalen eenkoren. 85% Manitobabloem, 15% eenkorenmeel, 0,8% instant gist, 1,8% zout en 80% water. Begonnen met bloem, meel en 70% water, kort gekneed tot ruw deeg, 30 minuten autolyse, gist en zout erbij en ± 6 minuten kneden. Dan in gedeelten resterende 10% water erbij. Werd een prachtig deeg, uiteraard wel kleverig door de hoge hoeveelheid vocht.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: De baksels van Levine
:2th: :2th:
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- Bioloogje
- Warme bakker
- Berichten: 659
- Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25
- jasmon
- Deegroller
- Berichten: 303
- Lid geworden op: ma 02 nov 2015, 20:51
- Locatie: Baarn
Re: De baksels van Levine
:2th:
en gedurende de rijstijden natuurlijk lezen in je nieuwe aanwinst!
en gedurende de rijstijden natuurlijk lezen in je nieuwe aanwinst!
Jan
-Rofco N5 kneder, SMEG CPF9IP oven, AEG CD710M combioven -
-Rofco N5 kneder, SMEG CPF9IP oven, AEG CD710M combioven -
- AndreaB
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 14
- Lid geworden op: zo 29 okt 2017, 12:00
Re: De baksels van Levine
Mooi Hoor!
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: De baksels van Levine
Vorig jaar bakte ik ze ook al: oliebollen met desem als rijsmiddel in plaats van gist.
Ook dit keer heerlijk geworden, lekker fris van smaak en met een knapperig korstje. Het recept staat inmiddels op mijn blog, klik hier.
Desem oliebollen
Ook dit keer heerlijk geworden, lekker fris van smaak en met een knapperig korstje. Het recept staat inmiddels op mijn blog, klik hier.
Desem oliebollen
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- Melinda
- Meesterbakker
- Berichten: 2269
- Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
- Locatie: Soest
Re: De baksels van Levine
Die zien er heerlijk uit, Levine. :2th:
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's
:-) Mijn foto's
- brood daar zit wat in
- Meesterbakker
- Berichten: 1855
- Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
- Locatie: Regio Utrecht
Re: De baksels van Levine
Oei, lekker Levine! Fijne jaarwisseling vast!
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: De baksels van Levine
Met gepaste jaloezie Levine... (het zelf bakken komt er dit jaar helaas niet van ;B )...zit ik naar je mooie oliebollen te bekijken.
En zeker zullen ze ook heerlijk van smaak zijn. :kwijl:
Rest mij nog ook voor jou een gezellige jaarwisseling te wensen. En alle goeds en gezondheid voor 2018.
En zeker zullen ze ook heerlijk van smaak zijn. :kwijl:
Rest mij nog ook voor jou een gezellige jaarwisseling te wensen. En alle goeds en gezondheid voor 2018.
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: De baksels van Levine
Vandaag weer eens uit mijn eigen boek gebakken :D,
Kaas-tomatenbrood. Het oorspronkelijke recept is met gist. Ik heb het omgerekend naar een desemversie. Vanwege de tijd heb ik ook een pietsie instant gist gebruikt.
Brood met geroosterde havervlokken en zaadjes
Kaas-tomatenbrood. Het oorspronkelijke recept is met gist. Ik heb het omgerekend naar een desemversie. Vanwege de tijd heb ik ook een pietsie instant gist gebruikt.
Brood met geroosterde havervlokken en zaadjes
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- brood daar zit wat in
- Meesterbakker
- Berichten: 1855
- Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
- Locatie: Regio Utrecht
Re: De baksels van Levine
Oei, die zien er weer prachtig uit!
En ik heb ze volgens mij beide eens op een workshop gegeten, ze zijn ook nog eens erg lekker :2th: :2th:
En ik heb ze volgens mij beide eens op een workshop gegeten, ze zijn ook nog eens erg lekker :2th: :2th:
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
- Bioloogje
- Warme bakker
- Berichten: 659
- Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25
- Melinda
- Meesterbakker
- Berichten: 2269
- Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
- Locatie: Soest
Re: De baksels van Levine
Wat ben je heerlijk in de running, Levine. Prachtige broden zoals altijd. :2th:
Heb het bestandje opgeslagen, wie weet kom ik er ooit aan toe. ;B
Heb het bestandje opgeslagen, wie weet kom ik er ooit aan toe. ;B
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's
:-) Mijn foto's
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: De baksels van Levine
Heerlijk brood met semolina gebakken.
Niet in de Rofco oven gebakken maar thuis in mijn gewone oven met boven-/onderwarmte en op een steen. Het recept in het kort: 200 gram desem, 215 gram T65, 300 gram semolina, 290 + 40 gram water, 10 gram zout, 2 gram instant gist.
Eerst autolyse van 30 minuten met T65, semolina, desem en 290 water. Daarna zout en gist toevoegen en ± 5 minuten in machine (Espression Mixmaster) kneden, daarna 40 gram water bijwassen. Tijdens 1e rijs 3 x (om de 25 minuten) stretch&fold. Laten rijzen tot ong. in volume verdubbeld. Daarna vormen, laten rijzen in rijsmandjes en op steen gebakken met gedurende 1e 10 minuten stoom.
Niet in de Rofco oven gebakken maar thuis in mijn gewone oven met boven-/onderwarmte en op een steen. Het recept in het kort: 200 gram desem, 215 gram T65, 300 gram semolina, 290 + 40 gram water, 10 gram zout, 2 gram instant gist.
Eerst autolyse van 30 minuten met T65, semolina, desem en 290 water. Daarna zout en gist toevoegen en ± 5 minuten in machine (Espression Mixmaster) kneden, daarna 40 gram water bijwassen. Tijdens 1e rijs 3 x (om de 25 minuten) stretch&fold. Laten rijzen tot ong. in volume verdubbeld. Daarna vormen, laten rijzen in rijsmandjes en op steen gebakken met gedurende 1e 10 minuten stoom.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- Melinda
- Meesterbakker
- Berichten: 2269
- Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
- Locatie: Soest
Re: De baksels van Levine
Prachtige broden weer, Levine. :G
Ik denk dat deze op de te bakkenlijst gaan. Semolina vind ik over het algemeen prettig bakken.
Ik denk dat deze op de te bakkenlijst gaan. Semolina vind ik over het algemeen prettig bakken.
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's
:-) Mijn foto's
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: De baksels van Levine
Onlangs gebakken :G.
Desembrood met kurkuma
Desembrood met walnoten
Desembrood met rode biet en walnoten
Brood met T65 Emeraude
Semolinadesembrood, recept op mijn blog.
Mini pistolets 50 gram per stuk.
Meergranenbroodjes met zaadjes
Mini witte melkbroodjes, 45 gram per stuk
Bruin desembrood
Desembrood met kurkuma
Desembrood met walnoten
Desembrood met rode biet en walnoten
Brood met T65 Emeraude
Semolinadesembrood, recept op mijn blog.
Mini pistolets 50 gram per stuk.
Meergranenbroodjes met zaadjes
Mini witte melkbroodjes, 45 gram per stuk
Bruin desembrood
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- Melinda
- Meesterbakker
- Berichten: 2269
- Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
- Locatie: Soest
Re: De baksels van Levine
Wat een mooie reeks, Levine. Professioneel mooi. :2th:
Was er verschil in smaak door de kurkuma en rode biet?
Was er verschil in smaak door de kurkuma en rode biet?
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's
:-) Mijn foto's
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: De baksels van Levine
De kurkuma proefde ik niet echt maar geeft wel een mooie kleur aan het deeg.
De biet proef je ergens op de achtergrond. Het is niet zo dat je denkt dat je een bietje zit te eten ^)^.
De biet proef je ergens op de achtergrond. Het is niet zo dat je denkt dat je een bietje zit te eten ^)^.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- Motormuis
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 52
- Lid geworden op: vr 22 sep 2017, 11:40
Re: De baksels van Levine
Die met kurkuma heeft wel een hele mooie kleur
Groetjes Lidy.
Groetjes Lidy.
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: De baksels van Levine
Was je alvast voor a.s. donderdag bezig geweest?? Ik ben niet zo kieskeurig hoor... :zip: :zip:
:DB2: :DB2: Ziet er erg fraai uit Levine!!! :DB2: :DB2:
:DB2: :DB2: Ziet er erg fraai uit Levine!!! :DB2: :DB2:
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: De baksels van Levine
Dan krijg jij een gewone witte boterham :rofl:
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: De baksels van Levine
Tis toch wat... als je niet oppast wordt je gelijk op water en brood gezet...
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: De baksels van Levine
Op water en brood ??? ...Als het dan maar brood :2th: van Levine is, dan is dat zo gek nog niet. ^)^ :D,
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- CJ-Petra
- Meesterbakker
- Berichten: 1250
- Lid geworden op: za 17 dec 2011, 11:22
- Locatie: Bommelerwaard
Re: De baksels van Levine
Prachtige broden heb je gebakken! :2th: Ik krijg er heel erge honger van.
Grtzz Petra
Rofco B20 | Panasonic SD-255 | Kenwood KMC560
Rofco B20 | Panasonic SD-255 | Kenwood KMC560
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: De baksels van Levine
Levine….
Dank voor een leerzaam dagje desemologie… een geweldige lunch... en een diepvries vol met brood!!
We hebben genoten!! :2th: :2th:
Dank voor een leerzaam dagje desemologie… een geweldige lunch... en een diepvries vol met brood!!
We hebben genoten!! :2th: :2th:
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: De baksels van Levine
Heerlijke ciabatta's gebakken. Dit keer met een deel volkorenmeel erdoor. Hydratatie is 80%, 0,4% instant gist en het deeg heeft een nachtje in de koelkast gestaan voordat ik het ging vormen.
Ciabatta (lichtbruin)
Ciabatta (lichtbruin)
Ciabatta (lichtbruin)
Ciabatta (lichtbruin)
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- Anna
- Warme bakker
- Berichten: 955
- Lid geworden op: vr 28 feb 2014, 18:29
Re: De baksels van Levine
Ziet er heerlijk uit! Wil je het recept delen? Ik ben wel benieuwd naar deze werkwijze en het aandeel volkorenmeel.