De baksels van Levine

Heb je wat lekkers geproduceerd? Laat hier die mooie/originele/bijzondere of gewoon lekkere broden maar zien Een verdwaalde taart mag ook! Maak wel even een apart topic aan voor je eigen baksels...
Gebruikersavatar
apvangoud
Deegkneder
Berichten: 121
Lid geworden op: zo 21 sep 2014, 10:18

Re: De baksels van Levine

Bericht door apvangoud » do 15 sep 2016, 15:22

apvangoud schreef:Mooi Levine! :2th: Ik heb inmiddels ook een Rofco (B20) maar bak evengoed nog steeds regelmatig in mijn ouwe trouwe ETNA oventje, gaat nog altijd prima!
Hmm... ik zag net dat mijn eerdere reactie wellicht wat vreemd overkomt maar ik reageerde op een eerdere post... ben denk ik nog niet helemaal gewend aan topics met meer dan 1 bladzijde...

Neemt niet weg dat ik je baksels nog altijd fantastisch vind Levine! Een echte inspiratie :2th: Inmiddels heb ik ook een mooi tweedehands en weinig gebruikt graanmolentje op de kop kunnen tikken. Ga eens onderzoeken of de Zeeuwse tarwe echt zo ongeschikt is als altijd wordt gezegd om brood te bakken, dat lijkt me een leuk experiment!
Groeten,
Aart

Bear Teddy Varimixer - ATAG Stoomoven - Maxima 20 liter 2 snelheden spriaalkneder- Famag Grilletta 2-speed spiraalkneder - Maxima EPO XL 2 oven.

Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5289
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: De baksels van Levine

Bericht door Levinebaktbrood » do 22 sep 2016, 22:23

Vanmiddag heb ik weer een lekker broodje gebakken. Desembrood met een pietsie droge gist, Franse bloem T65, zelfgemalen meel, zonnebloempitten, lijnzaad, zout en water.

Het meel had ik 2 weken geleden gemalen en daarna koel weggezet. Het graan dat ik gebruikt heb is Hard Red Spring van Bob's Mill (gekocht bij iHerb).

Het brood is echt verrassend lekker geworden, echt anders van smaak.

Afbeelding

Gisteren bakte ik stokbroden en pistolets met daarin gedroogde tomaten en verse rozemarijn. Ook erg lekker :G.

Afbeelding
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine

Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5289
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: De baksels van Levine

Bericht door Levinebaktbrood » vr 30 sep 2016, 21:07

Op zaterdag eten we altijd brood, dat doe ik al mijn hele leven :G . Voor morgen bakte ik alvast deze zachte lichtbruine puntjes. Recept is te vinden op mijn blog.

Afbeelding
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine

Gebruikersavatar
MissPepper
Chef stoffer en blik
Berichten: 6
Lid geworden op: vr 30 sep 2016, 16:28

Re: De baksels van Levine

Bericht door MissPepper » za 01 okt 2016, 14:08

Ziet er lekker uit Levine !

Gebruikersavatar
1md65
Opboller
Berichten: 246
Lid geworden op: do 05 sep 2013, 18:34
Locatie: België

Re: De baksels van Levine

Bericht door 1md65 » ma 03 okt 2016, 15:08

zien er lekker uit en probeerde ze vandaag ook eens te maken, maar is het normaal dat het een heel plakkerig deeg is ? Kan het aan de hoeveelheid melk kunnen liggen ?

Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5289
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: De baksels van Levine

Bericht door Levinebaktbrood » ma 03 okt 2016, 15:28

Het deeg hoort niet heel plakkerig te zijn. Het kan uiteraard zo zijn dat de bloem en het meel dat jij gebruikt iets minder vocht aan kan.
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine

Gebruikersavatar
1md65
Opboller
Berichten: 246
Lid geworden op: do 05 sep 2013, 18:34
Locatie: België

Re: De baksels van Levine

Bericht door 1md65 » ma 03 okt 2016, 15:49

Dank voor je snelle antwoord, zal de hoeveelheid melk minderen.

Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5289
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: De baksels van Levine

Bericht door Levinebaktbrood » di 18 okt 2016, 19:15

Vandaag had ik een fröbeldag: drie nieuwe recepten uitgeprobeerd. Bijzondere ingrediënten: emmermeel, eenkorenmeel en aardappel. Allemaal desembroden met vanwege de tijd een pietsie gist.

Afbeelding
Driegranendesembrood met lijnzaad

Afbeelding
Desembrood met aardapppel en eenkorenmeel

Afbeelding Desembrood met emmermeel en zaadjes
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine

Gebruikersavatar
Anna
Warme bakker
Berichten: 855
Lid geworden op: vr 28 feb 2014, 18:29

Re: De baksels van Levine

Bericht door Anna » wo 19 okt 2016, 23:12

Dat ziet er mooi uit! En hoe smaken ze? Stond laatst ook met een pak eenkoorn in mijn hand, toch niet meegenomen.. Proef je verschil?

Gebruikersavatar
miesje1959
Meesterbakker
Berichten: 1524
Lid geworden op: do 20 feb 2014, 18:20
Locatie: kop van Noord-Holland

Re: De baksels van Levine

Bericht door miesje1959 » do 20 okt 2016, 10:34

Mooi Levine!

Je bent behoorlijk aan het experimenteren met andere meelsoorten. Ben ik toch ook wel erg nieuwsgierig naar.
Met name de verwerking van het deeg. Is dat vergelijkbaar met spelt, hoe is de kruim en ik ben natuurlijk ook erg benieuwd naar de smaak.
Astrid

Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -

Gebruikersavatar
lekkermelig
Beheerder
Berichten: 3599
Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
Locatie: Wageningen
Contacteer:

Re: De baksels van Levine

Bericht door lekkermelig » do 20 okt 2016, 11:05

Ze zien er in ieder geval prachtig uit, Levine.
Je kan zien dat je nu weer wat meer tijd hebt voor andere dingen dan je tweede boek :) Ben natuurlijk ook heel benieuwd hoe dit smaakt !

Wil
Lekkermelig.nl: Pizza, brood en fikkie stoken!

Laatste berichten:
* Sneeuwbroodjes
* Broodbak reunie
* Desem meerzaden brood
* Boekrecensie – The Rye Baker
* Almverhalen – Boerenbrood

Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5289
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: De baksels van Levine

Bericht door Levinebaktbrood » do 20 okt 2016, 12:54

Ik meng tot nu toe deze soorten bloem/meel met tarwe, 100% verwerken vind ik geen succes. Vooral eenkoren vind ik lekker. Het is qua verwerking wel vergelijkbaar met spelt.

Vorige week ook nog een brood met kamut gebakken, ook gemengd met tarwe. Vond ik ook lekker.

Afbeelding

Recept van dit brood kun je hier vinden. Ik had iets minder water gebruikt, volgende keer ga ik de hoeveelheid water gebruiken zoals in het recept staat.
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine

Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5289
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: De baksels van Levine

Bericht door Levinebaktbrood » do 20 okt 2016, 19:45

Als jullie het niet erg vinden, ik bak gewoon door hoor ^)^.

Vandaag het Buttermilchbrot uit het nieuwe boek Brot backen in Perfektion van Lutz Geissler/Plötzblog.

Wederom met heel weinig gist: 0,5 gram verse gist op 585 gram tarwebloem.

Afbeelding
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine

Gebruikersavatar
PWD
Gaat de goede kant op
Berichten: 59
Lid geworden op: zo 14 aug 2016, 19:40

Re: De baksels van Levine

Bericht door PWD » do 20 okt 2016, 19:54

Mooi Levine!

Heerlijk, zo'n donkere korst.
Als ik zo bak krijg ik commentaar van mijn betere helft dat het verbrand is....
Krijg het niet uitgelegd dat het lekkerder is...

Gebruikersavatar
miesje1959
Meesterbakker
Berichten: 1524
Lid geworden op: do 20 feb 2014, 18:20
Locatie: kop van Noord-Holland

Re: De baksels van Levine

Bericht door miesje1959 » do 20 okt 2016, 21:25

Bak jij maar gewoon door hoor, helemaal niet erg!

Mooi Brood!! :2th:
Astrid

Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -

Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5289
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: De baksels van Levine

Bericht door Levinebaktbrood » do 19 jan 2017, 23:02

Jee, tijd geleden dat ik een foto van een brood heb geplaatst. Ik ben gewoon blijven bakken hoor ^)^

Vanmiddag heb ik dit heerlijke Brood met zaadjes gebakken. 1 van mijn favoriete broden. Recept staat op pagina 59 in Meer brood uit eigen oven.

Dit is de desemvariant met vanwege de tijd (te laat opgestaan :lol: ) een pietsie droge gist.

Afbeelding
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine

Gebruikersavatar
jasmon
Deegroller
Berichten: 302
Lid geworden op: ma 02 nov 2015, 20:51
Locatie: Baarn

Re: De baksels van Levine

Bericht door jasmon » vr 20 jan 2017, 21:48

Jij gebruikt wel heel vaak een pietsie gist

Mooi broodje!

Jan

Rofco KN4
AEG normale oven
Jan

-Rofco N5 kneder, SMEG CPF9IP oven, AEG CD710M combioven -

Gebruikersavatar
Melinda
Meesterbakker
Berichten: 2256
Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
Locatie: Soest

Re: De baksels van Levine

Bericht door Melinda » za 21 jan 2017, 00:26

Nou Levine, we hebben vandaag gesmuld van je heerlijke brood. Want lekker was het zeker wel. :kwijl:
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's

Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5289
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: De baksels van Levine

Bericht door Levinebaktbrood » za 21 jan 2017, 01:56

Jan: ja leuk hè, ik vind het zo'n leuk woord "pietsie" ^)^

Melinda: dit brood zou zo maar het nieuwe favoriete brood van Daan kunnen worden :G
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine

Gebruikersavatar
Bioloogje
Warme bakker
Berichten: 655
Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25

Re: De baksels van Levine

Bericht door Bioloogje » za 21 jan 2017, 23:36

Het is een prachtwoord. Het geeft precies weer wat je bedoelt . En het brood is heerlijk!


Groetjes, Annelies

De beste geur is die van brood, de beste smaak is die van zout en de beste liefde is die van kinderen. (Graham Greene)
Groetjes, Annelies

Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5289
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: De baksels van Levine

Bericht door Levinebaktbrood » di 24 jan 2017, 17:54

Het ruikt heerlijk hier in huis: dit lichtbruine speltbrood is net uit de oven. Speltbloem, speltmeel, gist, zout, water en agavestroop. Van een deel van de speltbloem en het water heb ik eerst een kookstuk gemaakt. Recept komt op mijn blog.

Afbeelding
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine

Gebruikersavatar
miesje1959
Meesterbakker
Berichten: 1524
Lid geworden op: do 20 feb 2014, 18:20
Locatie: kop van Noord-Holland

Re: De baksels van Levine

Bericht door miesje1959 » di 24 jan 2017, 18:22

Mooi broodje Levine en dat recept ga ik natuurlijk bekijken :2th:
Astrid

Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -

Gebruikersavatar
brood daar zit wat in
Meesterbakker
Berichten: 1855
Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
Locatie: Regio Utrecht

Re: De baksels van Levine

Bericht door brood daar zit wat in » di 24 jan 2017, 21:39

Mooi brood. Maak nooit speltbrood, maar wil het toch eens gaan doen. Dit brood ziet er ook weer lekker uit :2th:
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer

Gebruikersavatar
Anna
Warme bakker
Berichten: 855
Lid geworden op: vr 28 feb 2014, 18:29

Re: De baksels van Levine

Bericht door Anna » wo 25 jan 2017, 13:04

Levinebaktbrood schreef:Jan: ja leuk hè, ik vind het zo'n leuk woord "pietsie" ^)^
En hoeveel is een pietsie dan? ^)^ Toevallig 0,5%?

Gebruikersavatar
Melinda
Meesterbakker
Berichten: 2256
Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
Locatie: Soest

Re: De baksels van Levine

Bericht door Melinda » wo 25 jan 2017, 13:33

Levinebaktbrood schreef:Het ruikt heerlijk hier in huis: dit lichtbruine speltbrood is net uit de oven. Speltbloem, speltmeel, gist, zout, water en agavestroop.
Kan ik mij iets bij voorstellen, Levine. Je zou het zo van het scherm af kunnen ruiken, die heerlijke geur van versgebakken brood. Mooi brood. :kwijl:
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's

Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5289
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: De baksels van Levine

Bericht door Levinebaktbrood » wo 25 jan 2017, 14:55

Anna, het was zelfs nog minder dan 0,5%, echt een pietsie dus :rofl2:
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine

Gebruikersavatar
jasmon
Deegroller
Berichten: 302
Lid geworden op: ma 02 nov 2015, 20:51
Locatie: Baarn

Re: De baksels van Levine

Bericht door jasmon » wo 25 jan 2017, 20:58

Tenzij je een bakdagje hebt gehouden en 10 kilo in je machientje hebt gestopt

Jan

Rofco KN4
AEG normale oven
Jan

-Rofco N5 kneder, SMEG CPF9IP oven, AEG CD710M combioven -

Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5289
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: De baksels van Levine

Bericht door Levinebaktbrood » wo 25 jan 2017, 23:09

Dan nog blijft het minder dan 0,5% Jan :G
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine

Gebruikersavatar
jasmon
Deegroller
Berichten: 302
Lid geworden op: ma 02 nov 2015, 20:51
Locatie: Baarn

Re: De baksels van Levine

Bericht door jasmon » do 26 jan 2017, 07:45



Jan

Rofco KN4
AEG normale oven
Jan

-Rofco N5 kneder, SMEG CPF9IP oven, AEG CD710M combioven -

Gebruikersavatar
Brigitte
Chef stoffer en blik
Berichten: 7
Lid geworden op: wo 25 jan 2017, 19:54

Re: De baksels van Levine

Bericht door Brigitte » do 26 jan 2017, 13:37

Levinebaktbrood schreef:Het ruikt heerlijk hier in huis: dit lichtbruine speltbrood is net uit de oven. Speltbloem, speltmeel, gist, zout, water en agavestroop. Van een deel van de speltbloem en het water heb ik eerst een kookstuk gemaakt. Recept komt op mijn blog.

Afbeelding
Ziet er geweldig uit Levine. Ik kijk nu al uit naar het recept. :roll:

Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5289
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: De baksels van Levine

Bericht door Levinebaktbrood » ma 30 jan 2017, 21:40

Geen bolletjes meer in de vriezer, dat kan natuurlijk niet. Vanmiddag deze gemaakt: bruine bolletjes met zwart sesamzaad en lijnzaad.

Afbeelding
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine

Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5289
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: De baksels van Levine

Bericht door Levinebaktbrood » wo 08 mar 2017, 18:13

Op deze druilerige dag maar aan het bakken geslagen.

Afbeelding

Witte broodjes met semolina en chocolade-koffiebrood
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine

Gebruikersavatar
Bioloogje
Warme bakker
Berichten: 655
Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25

Re: De baksels van Levine

Bericht door Bioloogje » wo 08 mar 2017, 20:05

Heerlijk!


Groetjes, Annelies
Groetjes, Annelies

Gebruikersavatar
Melinda
Meesterbakker
Berichten: 2256
Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
Locatie: Soest

Re: De baksels van Levine

Bericht door Melinda » wo 08 mar 2017, 21:27

Levinebaktbrood schreef:Op deze druilerige dag maar aan het bakken geslagen.
Daar is zo'n dag prima geschikt voor. Zeker als je broodjes op zonnetjes lijken. Daar word je vanzelf blij van. :D
Mooie broden, Levine, zoals altijd. :2th:
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's

Gebruikersavatar
Obelix-BBQ
Jongste bediende
Berichten: 28
Lid geworden op: za 25 feb 2017, 22:29

Re: De baksels van Levine

Bericht door Obelix-BBQ » do 09 mar 2017, 01:28

Knap om van een druilerige dag een zonnige te maken.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro

Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5289
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: De baksels van Levine

Bericht door Levinebaktbrood » vr 17 mar 2017, 01:08

Bakdagje vandaag :G. Broodvoorraad weer aangevuld.

Afbeelding
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine

Gebruikersavatar
Melinda
Meesterbakker
Berichten: 2256
Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
Locatie: Soest

Re: De baksels van Levine

Bericht door Melinda » vr 17 mar 2017, 01:18

Prachtig plaatje met uiteraard weer prachtige broden, Levine. :G
Leuk, dat schoolbord op de achtergrond.
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's

Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5289
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: De baksels van Levine

Bericht door Levinebaktbrood » do 23 mar 2017, 00:20

Ik ben vandaag eens uit mijn comfortzône getreden en heb brood gebakken met heeeel veeel rogge erin en ook nog een klein beetje spelt. Het deeg leek op een natte kledder klei en met wat gefröbel is dit brood tot stand gekomen.

Afbeelding

Ik heb het nog niet geproefd. Morgen ga ik het aansnijden. Recept is afkomstig van Plötzblog.

Ook nog een brood gebakken uit het boek The Rye Baker. Dat deeg was helemaal een ramp en het moest ook nog eens 30 minuten gekneed worden. Er leek niks te gebeuren maar uiteindelijk werd het tot mijn verrassing toch wel iets dat op deeg leek. Idioot plakkerig deeg, was niet veel mee te beginnen. Dan was het deeg van Plötzblog een makkie. Ik heb het afgebakken, maar het ziet er niet uit. Smaak en structuur zijn wel goed.
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine

Gebruikersavatar
lekkermelig
Beheerder
Berichten: 3599
Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
Locatie: Wageningen
Contacteer:

Re: De baksels van Levine

Bericht door lekkermelig » do 23 mar 2017, 01:03

Haha, met klei kan je ook mooie broodjes vormen hoor :-) Hij ziet er in ieder geval picobello uit.

Ben ook wel benieuwd welk rampen recept je uit de ryebaker gebakken hebt? Tot nu toe heb ik er een stuk of vijf dingen uit gemaakt en alhoewel je er wel wat kleverigs tegenkomt, komt het meestal wel goed...maar rogge is toch wel een iets lastigere tak van sport. Vooral als je proefpanel het niet lekker genoeg vind :rofl2:

Wil
Lekkermelig.nl: Pizza, brood en fikkie stoken!

Laatste berichten:
* Sneeuwbroodjes
* Broodbak reunie
* Desem meerzaden brood
* Boekrecensie – The Rye Baker
* Almverhalen – Boerenbrood

Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5289
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: De baksels van Levine

Bericht door Levinebaktbrood » do 23 mar 2017, 01:51

Ik heb het Galician Rye Bread, pagina 107 uit The Rye Baker gebakken. Heb het zelfs voor elkaar gekregen om dat rare bolletje bovenop te krijgen ^)^ . Netjes temperatuur opgemeten, was 95 C, maar toch vond ik de binnenkant iets te plakkerig. Smaak wel goed.
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine

Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5289
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: De baksels van Levine

Bericht door Levinebaktbrood » vr 24 mar 2017, 21:52

Vandaag weer een puik bakdagje.

O.a. deze broden gebakken:

Afbeelding

Camp Remy bloem – 57,3%
volkorenmeel (zelf gemalen) – 19,1%
eenkorenmeel – 23,6%
water – 68,2%
zout – 1,8%
droge gist – 0,5%
zonnebloemolie – 2,9%
gerstemoutstroop – 2,9%

Deeg 6 minuten in Bear gekneed, 45 minuten op kamertemperatuur laten rijzen, stretch & fold en 18 uur in koelkast op 3 C. Uit koelkast ± 45 minuten op kamertemperatuur laten staan, daarna deeg in 2-en verdeeld en opgebold. 20 minuten rust en daarna batards gevormd. In rijsmandjes laten rijzen en afgebakken.

Na de 18 uur in de koelkast begon het deeg uit zichzelf bellen te blazen ^)^

Afbeelding
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine

Gebruikersavatar
Melinda
Meesterbakker
Berichten: 2256
Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
Locatie: Soest

Re: De baksels van Levine

Bericht door Melinda » vr 24 mar 2017, 22:12

Oh wat mooi, Levine! :2th:
Hoe heb je die tekening erop gekregen? Met een sjabloon en cacao? :?:
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's

Gebruikersavatar
Bioloogje
Warme bakker
Berichten: 655
Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25

Re: De baksels van Levine

Bericht door Bioloogje » vr 24 mar 2017, 22:15

Prachtige broden, als altijd. Bevalt de Camp Remy bloem?


Groetjes, Annelies
Groetjes, Annelies

Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5289
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: De baksels van Levine

Bericht door Levinebaktbrood » vr 24 mar 2017, 23:20

Melinda: inderdaad met sjabloon en cacao.

Annelies: ja de Camp Remy bevalt mij wel.
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine

Gebruikersavatar
Bioloogje
Warme bakker
Berichten: 655
Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25

Re: De baksels van Levine

Bericht door Bioloogje » vr 24 mar 2017, 23:56

Goed om te weten. Ben weer bezig met het samenstellen van een nieuwe bestelling bij De Zuidmolen en overwoog ook dit meel te kopen.


Groetjes, Annelies
Groetjes, Annelies

Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5289
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: De baksels van Levine

Bericht door Levinebaktbrood » wo 12 apr 2017, 00:29

Ik heb me vandaag in mijn eentje prima geamuseerd: verschillende broden gebakken en van het proces een aantal filmpjes gemaakt.

Experiment gedaan met twee degen. Zelfde recept alleen het vochtgehalte verschilde: 60% en 70% hydratatie.

Dit is 1 van de filmpjes



Foto van het kruim van de broden. De twee bovenste sneetjes zijn van het deeg met 70% hydratatie, de twee onderste van het deeg met 60% hydratatie.

Afbeelding
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine

Gebruikersavatar
Melinda
Meesterbakker
Berichten: 2256
Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
Locatie: Soest

Re: De baksels van Levine

Bericht door Melinda » wo 12 apr 2017, 06:56

Erg leuk om te zien, Levine. Leuk filmpje. :2th: :G
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's

Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3290
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.
Contacteer:

Re: De baksels van Levine

Bericht door bakplaat » wo 12 apr 2017, 09:23

Leuk geëxperimenteerd en mooi brood. :2th:
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.

Gebruikersavatar
TigerManZ
Meesterbakker
Berichten: 1982
Lid geworden op: do 27 dec 2012, 08:59
Locatie: In het oosten van de Betuwe

Re: De baksels van Levine

Bericht door TigerManZ » wo 12 apr 2017, 14:41

Leuk experiment en wat een verschil Levine!

Doet het verschil in hydratatie ook wat met de smaak?
Groet, Han. :)

...levensgenieter...

Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5289
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: De baksels van Levine

Bericht door Levinebaktbrood » wo 12 apr 2017, 17:49

Smaakverschil heb ik niet geproefd. Ik vind het brood met de 70% hydratatie wel iets prettiger eten.
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine

Plaats reactie