Pagina 5 van 7
Re: De baksels van Levine
Geplaatst: wo 12 apr 2017, 22:04
door TigerManZ
Smaakverschil zou kunnen maar met allemaal dezelfde ingrediënten en alleen meer water is dat niet echt logisch.
Kan me voorstellen dat het luchtiger brood lekkerder eet...!
Re: De baksels van Levine
Geplaatst: wo 12 apr 2017, 22:46
door Anna
Leuk om de kruim eens naast elkaar te zien! Hoe krijg je het nattere deeg zo opgebold dat het niet in de breedte uitzakt? Dat gebeurt bij mij al vrij snel na het opbollen, hoe veel ik het ook 'over de tafel schuif' ;B
Re: De baksels van Levine
Geplaatst: do 13 apr 2017, 01:03
door Levinebaktbrood
Zoals ik het in het filmpje doe. Na 20 minuten rust nog een keer opbollen en dan in rijsmandje.
Re: De baksels van Levine
Geplaatst: zo 23 apr 2017, 22:22
door Levinebaktbrood
Een tijdje geleden kwam er op het forum de vraag voorbij of je een suikerbrood met desem kunt bakken. Dat heb ik gelijk uitgeprobeerd en het is prima gelukt. Het recept is nu te vinden op mijn blog:
Suikerbrood met desem.
Re: De baksels van Levine
Geplaatst: wo 17 mei 2017, 21:41
door Levinebaktbrood
Ruim 2 weken niet gebakken want ik was heerlijk aan het luieren in de zon op Fuerteventura. Het brood in het hotel was echt niet te kanen dus heel erg toe aan lekker brood ^)^.
Brood met Camp Remy bloem, volkorenmeel, roggebloem, boekweitmeel, gebroken lijnzaad en walnoten (en gist, water en zout natuurlijk). Ik ben tevreden :G.
De baksels van Levine
Geplaatst: do 18 mei 2017, 00:43
door Bioloogje
Ziet er smakelijk uit Levine! Ik hoop dat je afgezien van de brooddeceptie lekker uitgerust bent van je vakantie!
Ben benieuwd wat voor invloed het boekweitmeel op de smaak van het brood heeft, ik heb er nog niet mee gebakken. Heb in de kast wel boekweit (korrels) staan maar dat zal ik voor de verwerking wel eerst moeten weken denk ik.
Groetjes, Annelies
Re: De baksels van Levine
Geplaatst: do 18 mei 2017, 00:59
door Levinebaktbrood
Er zit niet zoveel boekweitmeel in. Boekweit bevat geen gluten en heeft een sterke smaak. Samen met de walnoten krijg je een beetje 'aardse' smaak.
Re: De baksels van Levine
Geplaatst: do 18 mei 2017, 09:03
door Bioloogje
Klinkt goed! [emoji1360]
Groetjes, Annelies
Re: De baksels van Levine
Geplaatst: zo 30 jul 2017, 18:31
door Levinebaktbrood
Al een tijdje niets geplaatst, maar ik bak wel vrolijk door hoor ^)^. Een greep uit het assortiment:
Bruin brood met roggedesem en tarwedesem. Recept komt nog op mijn blog.
Zachte witte broodjes met desem.
Recept op mijn blog.
Brood van stokbrooddeeg
Landbrood van Franse bloem Bignou
Volkoren-semolinabrood.
Recept op mijn blog.
Briochebroodjes. Recept komt nog op mijn blog.
Briochebroodjes met rozijnen en noten.
Recept op de site van de Zuidmolen
Lichtbruin brood met sesamzaad en vijfgranenvlokken.
Recept op mijn blog.
Chocoladebroodjes met gedroogde kersen. Recept uit Meer brood uit eigen oven
Zachte lichtbruine broodjes met kamut.
Recept op de site van de Zuidmolen
Re: De baksels van Levine
Geplaatst: zo 30 jul 2017, 18:32
door Bioloogje
Prachtig en watertandend mooie foto's!
Re: De baksels van Levine
Geplaatst: zo 30 jul 2017, 19:48
door Jim
Vlijtige dame, die Levine!
Mooie broden, hmmmmm!
Re: De baksels van Levine
Geplaatst: ma 31 jul 2017, 08:35
door Erik-
Mooie baksels zeg
Re: De baksels van Levine
Geplaatst: ma 31 jul 2017, 09:05
door Melinda
Wat een mooi assortiment, Levine. Heel inspirerend. :2th: :G
Re: De baksels van Levine
Geplaatst: ma 31 jul 2017, 10:15
door brood daar zit wat in
Wauw Levine!!
Altijd onder de indruk van jouw baksels. Zelf al maanden niet meer gebakken, maar krijg er weer zin in, dus dat is een goed teken...
Re: De baksels van Levine
Geplaatst: vr 25 aug 2017, 11:50
door Levinebaktbrood
Het recept van deze broden ontstond gisteren tijdens de workshop spontaan toen ik uitlegde hoe je een recept kan uitrekenen. Omdat er tijd over was het deeg ook gelijk gemaakt en de broden afgebakken.
70% Amerikaanse patentbloem
30% volkorenmeel (zelf gemalen)
6% zonnebloempitten
4% lijnzaad (heel)
1% instant gist
1,8% zout
2% zonnebloemolie
66% water 1
6% water 2 (bijwassen)
Autolyse met bloem, meel, zonnebloempitten, lijnzaad en water 1: 30 minuten.
Re: De baksels van Levine
Geplaatst: vr 25 aug 2017, 12:06
door Melinda
Leuk Levine. Daarom zijn de workshops bij jou altijd zo leuk. :G
Recept slaan we gelijk op.
:2th:
Re: De baksels van Levine
Geplaatst: vr 25 aug 2017, 15:28
door Jaydot
Oh, prachtig, dat ziet er lekker uit!
De zaden niet geweekt? Daar ga ik nog 's een topic over starten... (maar zal eerst even zoeken of die discussie al niet gevoerd is)
.
Re: De baksels van Levine
Geplaatst: zo 27 aug 2017, 15:21
door Levinebaktbrood
Ik heb de pitten/zaden niet eerst geweekt. Dat kon ook niet want want daar was geen tijd voor. Heb ze wel 'mee laten doen' met de autolyse. De totale hoeveelheid vocht in het recept is 72%. De pitten/zaden nemen immers ook nog vocht op tijdens het proces omdat ze niet eerst geweekt zijn.
Re: De baksels van Levine
Geplaatst: di 19 sep 2017, 22:21
door Levinebaktbrood
Ik bak vrolijk door hoor ^)^ .
Ben met aantal experimenten bezig, o.a. met ciabatta met verschillende soorten bloem. Maar daarover later meer.
Vanmiddag dit volkorenbrood gebakken. Prachtig deeg waar ik een mooi vliesje van kon trekken, zie mijn Youtube kanaal:
https://youtu.be/l-Dx9_fjm38
Recept komt nog op mijn blog. Hier alvast wat wetenswaardigheden. Ik heb eerst een autolyse gedaan (45 minuten) met 500 gram volkorenmeel (Volkoren Natuur van de Zuidmolen) en 325 gram water. Daarna 5 gram instant gist, 9 gram zout en 25 gram boter erbij en ± 6 minuten kneden. Daarna geleidelijk nog 25 gram water toegevoegd. Totale kneedtijd was ongeveer 10 minuten (in de Bear gekneed). Met het extra water erbij komt de hydratatie dan op 70%.
Re: De baksels van Levine
Geplaatst: di 19 sep 2017, 23:09
door Melinda
Wat een mooi brood, Levine. :2th:
Benieuwd naar je experimenten. :G
Re: De baksels van Levine
Geplaatst: vr 22 sep 2017, 11:55
door Motormuis
Een heel mooi brood. Wil ik wel eens proberen.
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Re: De baksels van Levine
Geplaatst: zo 24 sep 2017, 16:41
door AnneMarie63
Ik heb het brood afgelopen week gebakken met een mooi en smakelijk resultaat. Een dag later was het dan al weer op
Re: De baksels van Levine
Geplaatst: zo 24 sep 2017, 22:00
door brood daar zit wat in
Lijkt me een heerlijk brood! :2th:
Re: De baksels van Levine
Geplaatst: ma 04 dec 2017, 23:28
door Levinebaktbrood
Alweer een tijdje geleden dat ik hier iets heb geplaatst. Ik bak vrolijk door hoor.
Mijn laatste twee baksels met nieuwe recepten:
Broodkrans gevuld met karamel en o.a. appel. Recept op
mijn blog.
Brood met Manitobabloem en zelfgemalen eenkoren. 85% Manitobabloem, 15% eenkorenmeel, 0,8% instant gist, 1,8% zout en 80% water. Begonnen met bloem, meel en 70% water, kort gekneed tot ruw deeg, 30 minuten autolyse, gist en zout erbij en ± 6 minuten kneden. Dan in gedeelten resterende 10% water erbij. Werd een prachtig deeg, uiteraard wel kleverig door de hoge hoeveelheid vocht.
Re: De baksels van Levine
Geplaatst: di 05 dec 2017, 00:37
door bakplaat
:2th: :2th:
Re: De baksels van Levine
Geplaatst: di 05 dec 2017, 02:04
door Bioloogje
Mooi!
Re: De baksels van Levine
Geplaatst: di 05 dec 2017, 09:20
door jasmon
:2th:
en gedurende de rijstijden natuurlijk lezen in je nieuwe aanwinst!
Re: De baksels van Levine
Geplaatst: wo 06 dec 2017, 09:20
door AndreaB
Mooi Hoor!
Re: De baksels van Levine
Geplaatst: do 28 dec 2017, 23:55
door Levinebaktbrood
Vorig jaar bakte ik ze ook al: oliebollen met desem als rijsmiddel in plaats van gist.
Ook dit keer heerlijk geworden, lekker fris van smaak en met een knapperig korstje. Het recept staat inmiddels op mijn blog, klik
hier.
Desem oliebollen
Re: De baksels van Levine
Geplaatst: vr 29 dec 2017, 09:05
door Melinda
Die zien er heerlijk uit, Levine. :2th:
Re: De baksels van Levine
Geplaatst: vr 29 dec 2017, 10:45
door brood daar zit wat in
Oei, lekker Levine! Fijne jaarwisseling vast!
Re: De baksels van Levine
Geplaatst: vr 29 dec 2017, 18:00
door bakplaat
Met gepaste jaloezie Levine... (het zelf bakken komt er dit jaar helaas niet van ;B )...zit ik naar je mooie oliebollen te bekijken.
En zeker zullen ze ook heerlijk van smaak zijn. :kwijl:
Rest mij nog ook voor jou een gezellige jaarwisseling te wensen. En alle goeds en gezondheid voor 2018.
Re: De baksels van Levine
Geplaatst: vr 05 jan 2018, 00:24
door Levinebaktbrood
Vandaag weer eens uit mijn eigen boek gebakken :D,
Kaas-tomatenbrood. Het oorspronkelijke recept is met gist. Ik heb het omgerekend naar een desemversie. Vanwege de tijd heb ik ook een pietsie instant gist gebruikt.
Brood met geroosterde havervlokken en zaadjes
Re: De baksels van Levine
Geplaatst: vr 05 jan 2018, 09:41
door brood daar zit wat in
Oei, die zien er weer prachtig uit!
En ik heb ze volgens mij beide eens op een workshop gegeten, ze zijn ook nog eens erg lekker :2th: :2th:
Re: De baksels van Levine
Geplaatst: vr 05 jan 2018, 15:33
door Bioloogje
Heerlijk!
Re: De baksels van Levine
Geplaatst: vr 05 jan 2018, 17:02
door Melinda
Wat ben je heerlijk in de running, Levine. Prachtige broden zoals altijd. :2th:
Heb het bestandje opgeslagen, wie weet kom ik er ooit aan toe. ;B
Re: De baksels van Levine
Geplaatst: di 06 feb 2018, 23:30
door Levinebaktbrood
Heerlijk brood met semolina gebakken.
Niet in de Rofco oven gebakken maar thuis in mijn gewone oven met boven-/onderwarmte en op een steen. Het recept in het kort: 200 gram desem, 215 gram T65, 300 gram semolina, 290 + 40 gram water, 10 gram zout, 2 gram instant gist.
Eerst autolyse van 30 minuten met T65, semolina, desem en 290 water. Daarna zout en gist toevoegen en ± 5 minuten in machine (Espression Mixmaster) kneden, daarna 40 gram water bijwassen. Tijdens 1e rijs 3 x (om de 25 minuten) stretch&fold. Laten rijzen tot ong. in volume verdubbeld. Daarna vormen, laten rijzen in rijsmandjes en op steen gebakken met gedurende 1e 10 minuten stoom.
Re: De baksels van Levine
Geplaatst: di 06 feb 2018, 23:51
door Melinda
Prachtige broden weer, Levine. :G
Ik denk dat deze op de te bakkenlijst gaan. Semolina vind ik over het algemeen prettig bakken.
Re: De baksels van Levine
Geplaatst: do 10 mei 2018, 15:38
door Levinebaktbrood
Onlangs gebakken :G.
Desembrood met kurkuma
Desembrood met walnoten
Desembrood met rode biet en walnoten
Brood met T65 Emeraude
Semolinadesembrood, recept op
mijn blog.
Mini pistolets 50 gram per stuk.
Meergranenbroodjes met zaadjes
Mini witte melkbroodjes, 45 gram per stuk
Bruin desembrood
Re: De baksels van Levine
Geplaatst: do 10 mei 2018, 15:45
door Melinda
Wat een mooie reeks, Levine. Professioneel mooi. :2th:
Was er verschil in smaak door de kurkuma en rode biet?
Re: De baksels van Levine
Geplaatst: do 10 mei 2018, 15:47
door Levinebaktbrood
De kurkuma proefde ik niet echt maar geeft wel een mooie kleur aan het deeg.
De biet proef je ergens op de achtergrond. Het is niet zo dat je denkt dat je een bietje zit te eten ^)^.
Re: De baksels van Levine
Geplaatst: do 10 mei 2018, 17:17
door Motormuis
Die met kurkuma heeft wel een hele mooie kleur
Groetjes Lidy.
Re: De baksels van Levine
Geplaatst: do 10 mei 2018, 21:57
door Rik59
Was je alvast voor a.s. donderdag bezig geweest?? Ik ben niet zo kieskeurig hoor... :zip: :zip:
:DB2: :DB2: Ziet er erg fraai uit Levine!!! :DB2: :DB2:
Re: De baksels van Levine
Geplaatst: vr 11 mei 2018, 02:43
door Levinebaktbrood
Dan krijg jij een gewone witte boterham :rofl:
Re: De baksels van Levine
Geplaatst: vr 11 mei 2018, 06:34
door Rik59
Tis toch wat... als je niet oppast wordt je gelijk op water en brood gezet...
Re: De baksels van Levine
Geplaatst: vr 11 mei 2018, 12:20
door bakplaat
Op water en brood ??? ...Als het dan maar brood :2th: van Levine is, dan is dat zo gek nog niet. ^)^ :D,
Re: De baksels van Levine
Geplaatst: ma 14 mei 2018, 17:53
door CJ-Petra
Prachtige broden heb je gebakken! :2th: Ik krijg er heel erge honger van.
Re: De baksels van Levine
Geplaatst: do 17 mei 2018, 21:12
door Rik59
Levine….
Dank voor een leerzaam dagje desemologie… een geweldige lunch... en een diepvries vol met brood!!
We hebben genoten!! :2th: :2th:
Re: De baksels van Levine
Geplaatst: do 31 mei 2018, 16:39
door Levinebaktbrood
Heerlijke ciabatta's gebakken. Dit keer met een deel volkorenmeel erdoor. Hydratatie is 80%, 0,4% instant gist en het deeg heeft een nachtje in de koelkast gestaan voordat ik het ging vormen.
Ciabatta (lichtbruin)
Ciabatta (lichtbruin)
Re: De baksels van Levine
Geplaatst: do 31 mei 2018, 17:14
door Anna
Ziet er heerlijk uit! Wil je het recept delen? Ik ben wel benieuwd naar deze werkwijze en het aandeel volkorenmeel.