Heb je wat lekkers geproduceerd? Laat hier die mooie/originele/bijzondere of gewoon lekkere broden maar zien Een verdwaalde taart mag ook! Maak wel even een apart topic aan voor je eigen baksels...
-
Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5289
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
-
Contacteer:
Bericht
door Levinebaktbrood » za 13 mar 2021, 01:38
Vanmiddag deze kwarkbroodjes gebakken. Het recept vond ik online met een werkwijze waar ik niet zo mee uit de voeten kon. Rijstijden en baktijd klopten naar mijn mening ook niet. Mijn eigen werkwijze gebruikt en ik denk dat het betere broodjes zijn geworden dan het origineel

.

Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:
Uit de keuken van Levine
-
Anita61
- Jongste bediende
- Berichten: 25
- Lid geworden op: do 29 okt 2020, 10:03
Bericht
door Anita61 » za 13 mar 2021, 09:07
Die zien er heerlijk uit Levine! Ik hoop, dat ik ooit na veel ervaring te hebben opgedaan, instaat ben om een recept naar eigen inzicht aan te passen en zulke heerlijke baksels kan maken.
Fijn (bak)weekend

-
hjeverts
- Deegroller
- Berichten: 285
- Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
- Locatie: Neede
Bericht
door hjeverts » za 13 mar 2021, 09:53
De broodjes zien er weer erg smakelijk uit Levine!

Groeten Hans,
Kneden met de hand en een zeer matige inbouw oven
-
Bantam
- Opboller
- Berichten: 197
- Lid geworden op: zo 18 okt 2020, 20:24
Bericht
door Bantam » za 13 mar 2021, 21:55
Die zien er heerlijk uit.
Once you go sourdough you never go back.
(Eens je zuurdesem kent, wil je nooit meer zonder.)
-
RedYssel
- Deegroller
- Berichten: 330
- Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34
Bericht
door RedYssel » za 13 mar 2021, 22:07
Je desem brood heeft echt een mooie glans Levine!. Hoe stoom jij als ik zo vrij mag zijn?.
Red
Passie voor de ambacht!.
-
Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5289
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
-
Contacteer:
Bericht
door Levinebaktbrood » zo 14 mar 2021, 03:41
Als ik in mijn workshopruimte bak dan bak ik in een Rofco B40 oven en dan gebruik ik de bijbehorende stoombakken. Thuis bak ik mijn desembroden vaak in een pan (1e 25 minuten met deksel en resterende tijd zonder deksel), dan hoeft er geen stoom in de oven. Ook bak ik thuis geregeld op een pizza-/broodbaksteen, dan gebruik ik een speciaal stoombakje van DeSh~Stoom.
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:
Uit de keuken van Levine
-
RedYssel
- Deegroller
- Berichten: 330
- Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34
Bericht
door RedYssel » zo 14 mar 2021, 12:47
Levinebaktbrood schreef:Als ik in mijn workshopruimte bak dan bak ik in een Rofco B40 oven en dan gebruik ik de bijbehorende stoombakken. Thuis bak ik mijn desembroden vaak in een pan (1e 25 minuten met deksel en resterende tijd zonder deksel), dan hoeft er geen stoom in de oven. Ook bak ik thuis geregeld op een pizza-/broodbaksteen, dan gebruik ik een speciaal stoombakje van DeSh~Stoom.
Ah resultaat mag er zijn! Het stomen vind ik het moeilijkste thuis verschilt best per keer de glans op m'n broden
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Passie voor de ambacht!.
-
Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5289
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
-
Contacteer:
Bericht
door Levinebaktbrood » di 13 apr 2021, 01:05
Weer aan de slag geweest met de rode wintertarwe van Slaege, Franse bloem T65 en desem.

Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:
Uit de keuken van Levine
-
hjeverts
- Deegroller
- Berichten: 285
- Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
- Locatie: Neede
Bericht
door hjeverts » di 13 apr 2021, 08:15
De broden zien er weer erg mooi uit Levine!

Groeten Hans,
Kneden met de hand en een zeer matige inbouw oven