Broodbakforum

HET forum voor enthousiaste thuisbakkers

Heb je wat lekkers geproduceerd? Laat hier die mooie/originele/bijzondere of gewoon lekkere broden maar zien Een verdwaalde taart mag ook! Maak wel even een apart topic aan voor je eigen baksels...
Gebruikersavatar
Door brood daar zit wat in
#46782
Vorige week kreeg ik de vraag of ik voor sinterklaasavond het stokbrood wil maken. "Uhhh ja natuurlijk, maar dan moet ik eerst even oefenen..."
Vandaag aan de slag gegaan en ik heb nog nooit zulke mooie stokbroden gebakken. Snel in de vriezer gedaan haha..
Ik heb ze wat lichter gelaten, zodat we ze 5dec nog even kunnen afbakken.

Afbeelding
Afbeelding
Gebruikersavatar
Door brood daar zit wat in
#46785
Dank Levine. Heb gelijk een vraag aan jou. Welke bloem gebruik jij voor de stokbroden? Heb bij de laatste workshop wat gekocht bij je, maar weet niet welke bloem het was...
Gebruikersavatar
Door Melinda
#46788
Mooie stokbroden, Marja. :2th:
Volgens mij is T65 goed voor stokbroden, heb ik van Levine begrepen. Dat gebruik ik nu dus ook.
Gebruikersavatar
Door Molenbroodje
#46789
Wauw! Heel mooi gerezen :kwijl:
Gebruikersavatar
Door brood daar zit wat in
#46790
Melinda schreef:Mooie stokbroden, Marja. :2th:
Volgens mij is T65 goed voor stokbroden, heb ik van Levine begrepen. Dat gebruik ik nu dus ook.
Dat was het idd!! Ga maar weer een bestelling plaatsen bij de Zuidmolen :G
Gebruikersavatar
Door Levinebaktbrood
#46832
brood daar zit wat in schreef:Dank Levine. Heb gelijk een vraag aan jou. Welke bloem gebruik jij voor de stokbroden? Heb bij de laatste workshop wat gekocht bij je, maar weet niet welke bloem het was...
Ik gebruik T65 (van de Zuidmolen) voor stokbroden.
Gebruikersavatar
Door bakplaat
#46839
Prachtige Stokbroden Marja... :2th: Daar zal zelfs Sinterklaas op zijn Heerlijk avondje ook van genieten. ^)^
Gebruikersavatar
Door brood daar zit wat in
#46906
En omdat we de smaak te pakken hebben met bakken én we van variatie houden. Ook nog deze heerlijke semolina-sesamstokbroden gebakken.
Wat is het fijn bakken met T65!

Afbeelding
Gebruikersavatar
Door Molenbroodje
#46908
Zo, echt super mooi! ^)^

Zou echt zonde zijn als je met dit talent zou stoppen! Lekker doorbakken!
Gebruikersavatar
Door miesje1959
#46915
Alweer mooi gebakken, Marja :2th: en net als Manon zegt; ' lekker blijven bakken'.
Gebruikersavatar
Door Miki
#46917
mooie oortjes op je baguette, daar heb ik zelf weleens moeite meer om dat mooi te krijgen. Hoe lang heb je ze laten rijzen?
Gebruikersavatar
Door Melinda
#46918
Marja, wat heb je een paar beauties gebakken. Goed te zien dat je weer lekker bezig bent. Je hebt het zeker niet verleerd. :2th: :G
Gebruikersavatar
Door brood daar zit wat in
#47291
En ja hoor, we hebben weer stokbroden en dit keer ook pistolets gebakken.
Het is goed gegaan met de poolish voor de stokbroden met zaadjes en ik ben erg blij met het resultaat.
De pistolets heb ik tijdens de 2de rijs even buiten gezet, omdat de stokbroden langer moesten rijzen. Maar uiteindelijk hadden ze toch eerder in de oven gemoeten.

De stokbroden gaan de vriezer in voor 1ste Kerstdag.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Gebruikersavatar
Door Melinda
#47295
Dat zijn weer prachtige stokbroden en pistolets, Marja. Heerlijk. :2th:
Gebruikersavatar
Door miesje1959
#47309
Stokbroden, pistolets, jullie kunnen er weer tegenaan. Fijn dat ze zo goed gelukt zijn :2th: .
Ik ga de stokbroden met zaadjes ook maar eens maken, heb ik nog niet gemaakt :oops: .

Marja, leuk om te zien dat je weer regelmatig bakt, houden zo ;)
Gebruikersavatar
Door brood daar zit wat in
#47325
Dank voor jullie leuke reacties! :D
Haha Judith, we hadden weinig tijd om te lunchen, maar wat hebben we hard gewerkt.
(Het bedrijf van mijn man, had 68 Magic Cakes bij Judith besteld, en ik heb Judith vandaag geholpen)...
Gebruikersavatar
Door brood daar zit wat in
#47364
De hele week getwijfeld of ik ook een kerststol zou gaan maken, maar omdat ze er hier niet zo weg van zijn en ik een beetje aan de lijn ben, heb ik toch maar gekozen voor Mueslibrood. Gelijk eentje voor mijn moeder gemaakt omdat ze deze zo lekker vindt nu ze aan een medisch dieet zit.

En de broodstengels van Soepkipje geprobeerd. We hadden vandaag soep en ze waren heerlijk. Kids vonden ze ook erg lekker, we gaan ze vaker maken :2th:
Afbeelding
Afbeelding
Gebruikersavatar
Door miesje1959
#47367
Ziet er goed uit Marja, ook de soepstengels zien er erg aantrekkelijk uit :kwijl:
Gebruikersavatar
Door brood daar zit wat in
#48248
Ruim 3,5 jaar geleden raakte ik besmet met het broodbakvirus. Ik bakte toen mijn eerste suikerbroodje en wow wat was dat leuk en lekker...
Gisteren weer 2 heerlijke suikerbroden gebakken. Snel 1 halfje in de vriezer gestopt en 2 halfjes weg gegeven.
Afbeelding
Gebruikersavatar
Door Melinda
#48252
Mooie suikerbroden, Marja. Lang geleden dat ik ze gemaakt hebt. Wordt weer eens tijd.
Lekker hoor. :kwijl:
Gebruikersavatar
Door bakplaat
#48267
Heel mooie Suikerbroden Marja. :2th:
Gebruikersavatar
Door brood daar zit wat in
#48308
Het was niet mijn bedoeling om vandaag te bakken. Maar om 10.15uur kreeg ik zin om brood te bakken en voor de afwisseling, en vooral voor de kinderen, een witbrood. Toen mn deeg stond te rijzen bedacht ik me dat ik eigenlijk wel een Tijgerbrood wilde maken. Dus snel eea op het forum opgezocht.
Geen paneermeel in huis, maar wel beschuiten en die zo fijn mogelijk gemaakt en daar een papje van gemaakt.

Zo'n onverwachts bakmoment met onverwachts goed resultaat, maakt mij een blij mens. Wat is het toch een heerlijke hobby!

Afbeelding
Afbeelding
Gebruikersavatar
Door Melinda
#48310
Wow, Marja, dat ziet er echt mooi uit. Heerlijk dat je dan zo "los kan gaan". Eer van je werk. En kids natuurlijk heel blij. ^)^
Gebruikersavatar
Door miesje1959
#48311
Zo'n tijgerbroodje vind ik toch wel een leuk gezicht. Die van jouw is wel heel mooi geworden. Blij met beschuit :G :2th:
Gebruikersavatar
Door brood daar zit wat in
#48312
Melinda schreef:Wow, Marja, dat ziet er echt mooi uit. Heerlijk dat je dan zo "los kan gaan". Eer van je werk. En kids natuurlijk heel blij. ^)^
Ja, kids zijn heel blij. Wilden gelijk proeven toen ze uit school kwamen...
Gebruikersavatar
Door bakplaat
#48316
Wat een prachtig Tijgerbrood Marja :2th: En ja hoor ik maak het 'papje' ook altijd van (fijne) paneermeel,maar bij gebrek er van is beschuit idd. een goed alternatief.Met dit 'papje' maak ik zowel mijn Tijgerbrood:

AfbeeldingAfbeelding

Als ook Tijgerbolletjes:

Afbeelding

Met rijstemeel gaat het ook wel en heb dat zo ook geleerd, maar ik gebruik het nooit.
Veel bakkers doen het ook zo...die hebben paneermeel genoeg, door de inhoud van de lade van snijmachine door een fijne zeef te halen. :grin:
Gebruikersavatar
Door brood daar zit wat in
#48319
bakplaat schreef:Wat een prachtig Tijgerbrood Marja :2th: En ja hoor ik maak het 'papje' ook altijd van (fijne) paneermeel,maar bij gebrek er van is beschuit idd. een goed alternatief.Met dit 'papje' maak ik zowel mijn Tijgerbrood:
Ja, die tip van paneermeel heb ik vaker van u gelezen :2th:. Rijstemeel heb ik nooit in huis en met de beschuiten ging het super goed. Volgende keer maak ik gelijk 2 broden, had nu 2 beschuiten gebruikt en had nog veel van het papje over.

Ik wilde vanmiddag nog bij uw foto's kijken, maar dat lukte niet :( Ik kwam op de site van google...
Gebruikersavatar
Door brood daar zit wat in
#48405
Na het super mooie tijgerbroodje van dinsdag, gisteren nog maar eens 2 gedaan om te kijken of het geen beginners geluk was...Ze hadden iets langer mogen rijzen, maar het papje was weer goed gelukt en de kids wederom blij met hun lekkere witte boterham vanmorgen. Het andere brood weg gegeven, de vriezer zat vol ;B
En vandaag de Hamburgerbroodjes van Levine gemaakt. Ze zijn echt super lekker...
Morgen staat er nog een desembrood met havervlokken en rozijnen (recept Levine) op het programma. Ik ben weer helemaal op dreef met bakken :DB2:
Afbeelding
Afbeelding
Gebruikersavatar
Door lekkermelig
#48408
Leuk om te lezen, dat je de smaak weer helemaal te pakken hebt! En de resultaten zijn prachtig!

Wil
Gebruikersavatar
Door Levinebaktbrood
#48409
Mooie broden en broodjes Marja :2th:
Gebruikersavatar
Door miesje1959
#48412
Zie je,....geen beginnersgeluk :2th:

Je hamburgerbroodjes zien er ook erg mooi uit.
Toch wel makkelijk om in de vriezer te hebben voor een 'ik heb geen zin om te koken' dag.

Komende week hoef ik niet zoveel te bakken (denk ik) en kan dus mooi wat hamburger en hotdog broodjes bakken.
Gebruikersavatar
Door CJ-Petra
#48423
Prachtig! :2th:
Door jouw mooie tijgerbroden, ga ik deze toch ook op mijn to-do-lijstje zetten. :D
Gebruikersavatar
Door brood daar zit wat in
#48932
Vorige week heb ik een nieuw broodblik gekocht bij Oldenhof. Ik ben er super blij mee, denk dat ik er nog eentje ga bestellen.
Vandaag een lekker lijnzaadbrood gebakken.

Afbeelding
Gebruikersavatar
Door bakplaat
#48933
Een prachtig Tarwebrood Marja :2th: Ook de items uit je vorige berichten mogen gezien worden en zeker je supermooie Tijgerbrood. :2th:
Gebruikersavatar
Door brood daar zit wat in
#49300
Een heerlijk bakweekend gehad.
Voor het Paasontbijt van de oudste maak ik 3 afbreekbroden in de vorm van een ei. Ik moest natuurlijk wel even oefenen...Bolletjes zijn naar het recept van Bakplaat, die zijn hier favoriet.
Afbeelding

En gisteren begonnen met croissants en vandaag gebakken. Ik heb in 2013 een workshop croissants gedaan bij Levine en daarna nooit de moed gehad om ze te maken. Tot gisteren, en uiteindelijk viel het best wel mee.
Ze hadden iets luchtiger mogen zijn, maar de smaak is heerlijk! Snel de vriezer in, want ze zijn voor de Pasen.
Afbeelding
Gebruikersavatar
Door bakplaat
#49304
Een mooi Paas(ei)brood Marja. :2th: Leuk ook dat mijn Bolletjesrecept nog steeds je favoriet is. :G
Ook nog een compliment voor je mooie Croissants. :2th:
Gebruikersavatar
Door miesje1959
#49309
Mooi gebakken Marja en je croissants zien er ook top uit!!
Brood van Jasmon

Ik vind het mooie batards hoor!

Ik heb ook sinds een paar maanden een Breinler SF-[…]

Nouky stelt zich voor

Welkom Nouky :G

3-dagenbrood

Maar inderdaad, Stillekracht. Even zoeken op "[…]