Broodbakforum

HET forum voor enthousiaste thuisbakkers

Heb je wat lekkers geproduceerd? Laat hier die mooie/originele/bijzondere of gewoon lekkere broden maar zien Een verdwaalde taart mag ook! Maak wel even een apart topic aan voor je eigen baksels...
Gebruikersavatar
Door Bakker Jan
#50930
Lekker Waldkorn broodAfbeelding


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
Gebruikersavatar
Door Bakker Jan
#50933
En zachte witte broodjes voor het weekend Afbeelding


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
Gebruikersavatar
Door Bakker Jan
#51055
Vandaag zachte Waldkornbroodjes gebakken.Afbeelding


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
Gebruikersavatar
Door Bakker Jan
#51058
50% waldkornmix
50% tarwebloem
10% kleinbroodpoeder
4% melkpoeder
3,5% droge gist
1,5% zout
60-62% hydratatie
Gebruikersavatar
Door bakplaat
#51059
Mooi bakwerk Jan :2th:
Gebruikersavatar
Door john-b-bak
#51090
Carla kijk eens op de sites van bakkerijgrondstoffen leveranciers zoals Zeelandia en Sonneveld.
Zij hebben voor heel veel soorten brood verbeteraars in de vorm van poeders , pasta's en ook desemproducten.
Dan weet je waar kleinbroodpoeder voor is; voor een "beter" ,sneller te produceren,tijdbesparende productie van (klein)brood ed in de professionele bakkerij.Als je de samenstelling van de producten bekijkt kun je zien welke "kunstgrepen " er zoal toegepast worden en daar soms je voordeel mee doen.
gr.John
Gebruikersavatar
Door CarlaB
#51093
Dank voor je uitleg. Sites bekeken en er ging weer een wereld voor me open, maar dan in balen van 20 kg ;B
Als echte kleinbakker houd het dan toch bij alles wat ik hier opsteek over het maken van een goed deeg zonder deze extra's.
Gebruikersavatar
Door john-b-bak
#51094
Het ging mij meer om te laten zien wat er zoal op de markt is en waarvoor gebruikt.
Kleine hoeveelheden kun je bij diverse molens kopen.Zie bijv.de. site van de Zuidmolen
succes John
Gebruikersavatar
Door bakplaat
#51095
Carla,

Als je zo af en toe eens een plaat broodjes bakt is het niet nodig om aan 'Balen van 20 kg' te denken.
Kijk eens op deze website van de Zuidmolen
Veel forumleden bestellen hier regelmatig hun Bloem/Meel en andere ingrediënten,zelf rijd ik daar af en toe eens aan en neem het direct mee.

Hier zie je dat bijv. Kleinbroodpoeder verkrijgbaar is in verpakkingen vanaf 250 gram/€ 1.74 en de meeste Bloem/Meelsoorten vanaf 1 kg.
Gebruikersavatar
Door Bakker Jan
#51169
Zo, daar gaan vanavond de hamburgers op Afbeelding


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
Gebruikersavatar
Door bakplaat
#51180
Mooie Broodjes Jan. :2th:
Gebruikersavatar
Door Bakker Jan
#51246
Vanmorgen zachte meergranen broodjes gebakken.Afbeelding


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
Gebruikersavatar
Door Bakker Jan
#51382
Vanmorgen vroeg aan de slag, resultaat een paar heerlijke meergranen broden.Afbeelding


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
Gebruikersavatar
Door bakplaat
#51410
Weer goed bezig geweest, Jan. :2th:
Gebruikersavatar
Door Bakker Jan
#51457
Vanmorgen maar weer gebakken.
Zachte puntbroodjes en 2 Winstons.

Ook maar vast een speculaasdeegje gezet
Kunnen we morgen of zo weer aan de bak met een koekje van eigen deeg.

AfbeeldingAfbeeldingAfbeelding


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
Gebruikersavatar
Door bakplaat
#51464
Zoals altijd zien je broodjes er weer mooi uit Jan :2th: Ook je Winstons zijn dik in orde. :2th:

Zelf heb ik er eens een foto album van gemaakt, de aanleiding was dat het destijds een hotitem was in het tv. prog. Heel Holland Bakt, dus wilde ik die ook weer eens bakken. :G

Mijn Winston ( klik op de foto's)
Gebruikersavatar
Door bakplaat
#51785
Mooie Rozijnenbroden gebakken Jan. :2th:
En Ray...als ik deze broden en ook de korst goed bekijk, schuilt daar een prima kruim onder. :G
Gebruikersavatar
Door Bakker Jan
#51930
Vandaag een paar meergranen volkorenbroden gebakken.
Afbeelding
Afbeelding


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
Gebruikersavatar
Door Bakker Jan
#52299
Weekend, dus weer flink aan het bakken geweest.
Meergranenbrood, een van mijn favorieten, en lekkere zachte melkbroodjes en zachte tarwebroodjes.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
Gebruikersavatar
Door Bakker Jan
#52302
Ja, zachte broodjes boter ik altijd even. Geeft een mooie glans maar houdt ze ook langer mals en tis lekker!
Laatst gewijzigd door Ballie op ma 07 nov 2016, 13:58, 1 keer totaal gewijzigd. Reden: Overbodige quote verwijderd. Het is niet nodig het direct voorgaande bericht (volledig) te quoten...
Gebruikersavatar
Door Jim
#52311
Is dat na het bakken?
Laatst gewijzigd door Ballie op ma 07 nov 2016, 13:59, 1 keer totaal gewijzigd. Reden: Overbodige quote verwijderd. Het is niet nodig het direct voorgaande bericht (volledig) te quoten...
Gebruikersavatar
Door Bakker Jan
#52313
Ja, als ze net uit de oven komen en nog heet zijn.
Laatst gewijzigd door Ballie op ma 07 nov 2016, 13:59, 1 keer totaal gewijzigd. Reden: Overbodige quote verwijderd. Het is niet nodig het direct voorgaande bericht (volledig) te quoten...
Gebruikersavatar
Door Bakker Jan
#52378
Vanmorgen het laatste brood verorberd, dus maar weer snel aan de slag geweest. Een paar 'gewone' tarwebroden 60/40 gebakken.

AfbeeldingAfbeelding


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
Gebruikersavatar
Door Bakker Jan
#52751
De diepvries was weer leeg, dus maar weer aan de slag geweest.
Resultaat: 2 heerlijke tarwebroden.


Afbeelding


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
Gebruikersavatar
Door Bioloogje
#52754
Ja, daar kan ik niet tegenop hoor!. Maar dan heb ik weer iets om naar te streven.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Gebruikersavatar
Door bakplaat
#52761
Zoals gewoonlijk Jan...Weer mooie (Tarwe)Busbroden gebakken. :2th:
Gebruikersavatar
Door Bakker Jan
#53068
Heerlijk zachte meergranenbroodjes gebakken.
Ook als mini busbrood.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
Gebruikersavatar
Door miesje1959
#53073
Ja, ze zien er prachtig uit. Altijd leuk zulke broodjes, maar wel een werk om te maken al die mini busbroodjes :2th:
Gebruikersavatar
Door bakplaat
#53081
Mooie Minibroodjes Jan :2th:

Wat het meerwerk betreft valt het wel mee Astrid, niet zoveel meer werk als andere kleine broodjes. Zo af en toe maak ik ze zelf ook nog wel eens,van een recept voor zachte volle Melkbroodjes en haal er dan wat deeg voor af. Alleen iets minder tegelijk dan Jan...ik heb maar een vorm. (8 stuks) ;B

Afbeelding Afbeelding

1 Geknipt,2 met sesamzaad 3 getijgerd en 4 ingesneden.

Afbeelding
Gebruikersavatar
Door Bakker Jan
#53086
Idd, het meerwerk is te verwaarlozen.
Tis vooral leuk aan de ontbijttafel, zeker met de feestdagen.
Ga er ook nog rozijnenbroodjes in maken en witte melkbroodjes, voor elk wat wils.
De mini broodbusjes heb ik gekregen met sinterklaas, nu al een succes!
Gebruikersavatar
Door brood daar zit wat in
#53089
Wat een schatjes!! Zouden de kinderen hier vast ook erg leuk vinden, toch eens kijken voor die kleine vormpjes! wordt toch altijd wat hebberig als ik zulke leuke broodjes zie
Gebruikersavatar
Door miesje1959
#53098
Hallo, gaat nu iedereen ineens pieterpeuterige teksten neerzetten? :crazy:

Marja, chicago Metallic heeft volgens mij ook zulke vormen.
Heb er ook al eens naar gekeken, maar ik denk dat ik ze niet vaak zal gebruiken, maar net als Marja zegt: je wordt er wel hebberig van :o
Gebruikersavatar
Door brood daar zit wat in
#53100
miesje1959 schreef:Hallo, gaat nu iedereen ineens pieterpeuterige teksten neerzetten? :crazy:
Ja, sorry... ik schaam me ook wel weer voor die hebberigheid en zo valt het iets minder op :lol:
Gebruikersavatar
Door Bakker Jan
#53208
Natuurlijk mogen we het gewone brood niet vergeten in deze tijd van stollen bakken!
Afbeelding


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
Droge gist

Voeg een theelepel gist toe aan een kopje warm wat[…]

Tijdelijk uitgeschakeld

Beste Cor, Ik leef met je mee. Ik weet uit ervari[…]

Vitamine C (ascorbinezuur)

Volgens mij heeft ascorbinezuur vooral invloed op […]

Brood van Gerrit

WITTE TARWE SESAMBOULE http://a64.tinypic.com/2[…]