Pagina 1 van 3

Baksels van Bakker Jan

Geplaatst: zo 14 aug 2016, 10:35
door Bakker Jan
Lekker Waldkorn broodAfbeelding


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk

Re: Baksels van Bakker Jan

Geplaatst: zo 14 aug 2016, 11:07
door Bakker Jan
En zachte witte broodjes voor het weekend [emoji106]Afbeelding


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk

Re: Baksels van Bakker Jan

Geplaatst: ma 15 aug 2016, 20:54
door boomboukje
Wauw! Dat ziet er heerlijk uit!! :2th:

Re: Baksels van Bakker Jan

Geplaatst: vr 19 aug 2016, 16:55
door Bakker Jan
Vandaag zachte Waldkornbroodjes gebakken.Afbeelding


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk

Re: Baksels van Bakker Jan

Geplaatst: vr 19 aug 2016, 19:29
door raMniv
Wel benieuwd naar het recept van de zachte waldkorn...... :D

Re: Baksels van Bakker Jan

Geplaatst: vr 19 aug 2016, 20:11
door Bakker Jan
50% waldkornmix
50% tarwebloem
10% kleinbroodpoeder
4% melkpoeder
3,5% droge gist
1,5% zout
60-62% hydratatie

Re: Baksels van Bakker Jan

Geplaatst: vr 19 aug 2016, 20:13
door bakplaat
Mooi bakwerk Jan :2th:

Re: Baksels van Bakker Jan

Geplaatst: vr 19 aug 2016, 22:49
door PWD
Ziet er mooi uit Jan, bijna té! [emoji6]

Re: Baksels van Bakker Jan

Geplaatst: za 20 aug 2016, 21:01
door CarlaB
Jan, wat is kleinbroodpoeder :roll: ?
Wel prachtige broodjes!

Re: Baksels van Bakker Jan

Geplaatst: za 20 aug 2016, 21:19
door john-b-bak
Carla kijk eens op de sites van bakkerijgrondstoffen leveranciers zoals Zeelandia en Sonneveld.
Zij hebben voor heel veel soorten brood verbeteraars in de vorm van poeders , pasta's en ook desemproducten.
Dan weet je waar kleinbroodpoeder voor is; voor een "beter" ,sneller te produceren,tijdbesparende productie van (klein)brood ed in de professionele bakkerij.Als je de samenstelling van de producten bekijkt kun je zien welke "kunstgrepen " er zoal toegepast worden en daar soms je voordeel mee doen.
gr.John

Re: Baksels van Bakker Jan

Geplaatst: za 20 aug 2016, 21:42
door CarlaB
Dank voor je uitleg. Sites bekeken en er ging weer een wereld voor me open, maar dan in balen van 20 kg ;B
Als echte kleinbakker houd het dan toch bij alles wat ik hier opsteek over het maken van een goed deeg zonder deze extra's.

Re: Baksels van Bakker Jan

Geplaatst: za 20 aug 2016, 22:21
door john-b-bak
Het ging mij meer om te laten zien wat er zoal op de markt is en waarvoor gebruikt.
Kleine hoeveelheden kun je bij diverse molens kopen.Zie bijv.de. site van de Zuidmolen
succes John

Re: Baksels van Bakker Jan

Geplaatst: za 20 aug 2016, 22:33
door bakplaat
Carla,

Als je zo af en toe eens een plaat broodjes bakt is het niet nodig om aan 'Balen van 20 kg' te denken.
Kijk eens op deze website van de Zuidmolen
Veel forumleden bestellen hier regelmatig hun Bloem/Meel en andere ingrediënten,zelf rijd ik daar af en toe eens aan en neem het direct mee.

Hier zie je dat bijv. Kleinbroodpoeder verkrijgbaar is in verpakkingen vanaf 250 gram/€ 1.74 en de meeste Bloem/Meelsoorten vanaf 1 kg.

Re: Baksels van Bakker Jan

Geplaatst: zo 21 aug 2016, 15:24
door CarlaB
Dank voor jullie reacties :2th:

Re: Baksels van Bakker Jan

Geplaatst: vr 26 aug 2016, 10:29
door Bakker Jan
Zo, daar gaan vanavond de hamburgers op [emoji106]Afbeelding


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk

Re: Baksels van Bakker Jan

Geplaatst: vr 26 aug 2016, 22:00
door bakplaat
Mooie Broodjes Jan. :2th:

Re: Baksels van Bakker Jan

Geplaatst: do 01 sep 2016, 10:19
door Bakker Jan
Vanmorgen zachte meergranen broodjes gebakken.Afbeelding


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk

Re: Baksels van Bakker Jan

Geplaatst: ma 12 sep 2016, 11:26
door Bakker Jan
Vanmorgen vroeg aan de slag, resultaat een paar heerlijke meergranen broden.Afbeelding


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk

Re: Baksels van Bakker Jan

Geplaatst: ma 12 sep 2016, 22:49
door bakplaat
Weer goed bezig geweest, Jan. :2th:

Re: Baksels van Bakker Jan

Geplaatst: za 17 sep 2016, 10:57
door Bakker Jan
Vanmorgen maar weer gebakken.
Zachte puntbroodjes en 2 Winstons.

Ook maar vast een speculaasdeegje gezet [emoji6]
Kunnen we morgen of zo weer aan de bak met een koekje van eigen deeg.

AfbeeldingAfbeeldingAfbeelding


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk

Re: Baksels van Bakker Jan

Geplaatst: za 17 sep 2016, 22:05
door bakplaat
Zoals altijd zien je broodjes er weer mooi uit Jan :2th: Ook je Winstons zijn dik in orde. :2th:

Zelf heb ik er eens een foto album van gemaakt, de aanleiding was dat het destijds een hotitem was in het tv. prog. Heel Holland Bakt, dus wilde ik die ook weer eens bakken. :G

Mijn Winston ( klik op de foto's)

Re: Baksels van Bakker Jan

Geplaatst: zo 18 sep 2016, 12:37
door 1md65
Die zien er lekker uit :kwijl: kan je deze ook maken met het deeg van een wit brood ?

Re: Baksels van Bakker Jan

Geplaatst: zo 18 sep 2016, 13:36
door AnneMarie63
Mooie broodjes! Welk recept heb je hiervoor gebruikt?

Re: Baksels van Bakker Jan

Geplaatst: di 11 okt 2016, 12:39
door Bakker Jan
Rozijnenbrood gebakken vanmorgen

Afbeelding
Afbeelding


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk

Re: Baksels van Bakker Jan

Geplaatst: di 11 okt 2016, 13:18
door Melinda
Mooie rozijnenbroden, Bakker Jan. :2th:

Re: Baksels van Bakker Jan

Geplaatst: di 11 okt 2016, 21:56
door Ray
Je broden zien er puik uit maar kun je ook eens een foto van het kruim plaatsen?

Re: Baksels van Bakker Jan

Geplaatst: di 11 okt 2016, 23:59
door bakplaat
Mooie Rozijnenbroden gebakken Jan. :2th:
En Ray...als ik deze broden en ook de korst goed bekijk, schuilt daar een prima kruim onder. :G

Re: Baksels van Bakker Jan

Geplaatst: za 22 okt 2016, 14:37
door Bakker Jan
Vandaag een paar meergranen volkorenbroden gebakken.
Afbeelding
Afbeelding


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk

Re: Baksels van Bakker Jan

Geplaatst: za 22 okt 2016, 19:51
door Ballie
Zien er goed uit Jan :2th:

Re: Baksels van Bakker Jan

Geplaatst: za 05 nov 2016, 15:17
door Bakker Jan
Weekend, dus weer flink aan het bakken geweest.
Meergranenbrood, een van mijn favorieten, en lekkere zachte melkbroodjes en zachte tarwebroodjes.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk

Re: Baksels van Bakker Jan

Geplaatst: za 05 nov 2016, 15:20
door Troela
Komt die glans op de broodjes van een beetje boter?

Re: Baksels van Bakker Jan

Geplaatst: za 05 nov 2016, 20:24
door Bakker Jan
Ja, zachte broodjes boter ik altijd even. Geeft een mooie glans maar houdt ze ook langer mals en tis lekker!

Re: Baksels van Bakker Jan

Geplaatst: zo 06 nov 2016, 13:40
door Jim
Is dat na het bakken?

Re: Baksels van Bakker Jan

Geplaatst: zo 06 nov 2016, 15:13
door Bakker Jan
Ja, als ze net uit de oven komen en nog heet zijn.

Re: Baksels van Bakker Jan

Geplaatst: zo 06 nov 2016, 15:44
door Dion
Zien er eg lekker uit!
Het meergranenbrood ga ik ook eens proberen :G

Re: Baksels van Bakker Jan

Geplaatst: wo 09 nov 2016, 17:15
door Bakker Jan
Vanmorgen het laatste brood verorberd, dus maar weer snel aan de slag geweest. Een paar 'gewone' tarwebroden 60/40 gebakken.

AfbeeldingAfbeelding


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk

Re: Baksels van Bakker Jan

Geplaatst: wo 09 nov 2016, 21:50
door Dion
Ziet er heerlijk uit!

Re: Baksels van Bakker Jan

Geplaatst: ma 28 nov 2016, 18:04
door Bakker Jan
De diepvries was weer leeg, dus maar weer aan de slag geweest.
Resultaat: 2 heerlijke tarwebroden.


Afbeelding


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk

Re: Baksels van Bakker Jan

Geplaatst: ma 28 nov 2016, 18:29
door Bioloogje
Ja, daar kan ik niet tegenop hoor![emoji13]. Maar dan heb ik weer iets om naar te streven.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Re: Baksels van Bakker Jan

Geplaatst: ma 28 nov 2016, 21:39
door bakplaat
Zoals gewoonlijk Jan...Weer mooie (Tarwe)Busbroden gebakken. :2th:

Re: Baksels van Bakker Jan

Geplaatst: za 10 dec 2016, 13:48
door Bakker Jan
Heerlijk zachte meergranenbroodjes gebakken.
Ook als mini busbrood.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk

Re: Baksels van Bakker Jan

Geplaatst: za 10 dec 2016, 14:00
door Bioloogje
Wat leuk! En natuurlijk erg mooi weer!


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Re: Baksels van Bakker Jan

Geplaatst: za 10 dec 2016, 15:38
door miesje1959
Ja, ze zien er prachtig uit. Altijd leuk zulke broodjes, maar wel een werk om te maken al die mini busbroodjes :2th:

Re: Baksels van Bakker Jan

Geplaatst: za 10 dec 2016, 18:33
door bakplaat
Mooie Minibroodjes Jan :2th:

Wat het meerwerk betreft valt het wel mee Astrid, niet zoveel meer werk als andere kleine broodjes. Zo af en toe maak ik ze zelf ook nog wel eens,van een recept voor zachte volle Melkbroodjes en haal er dan wat deeg voor af. Alleen iets minder tegelijk dan Jan...ik heb maar een vorm. (8 stuks) ;B

Afbeelding Afbeelding

1 Geknipt,2 met sesamzaad 3 getijgerd en 4 ingesneden.

Afbeelding

Re: Baksels van Bakker Jan

Geplaatst: za 10 dec 2016, 21:21
door Bakker Jan
Idd, het meerwerk is te verwaarlozen.
Tis vooral leuk aan de ontbijttafel, zeker met de feestdagen.
Ga er ook nog rozijnenbroodjes in maken en witte melkbroodjes, voor elk wat wils.
De mini broodbusjes heb ik gekregen met sinterklaas, nu al een succes!

Re: Baksels van Bakker Jan

Geplaatst: za 10 dec 2016, 22:15
door brood daar zit wat in
Wat een schatjes!! Zouden de kinderen hier vast ook erg leuk vinden, toch eens kijken voor die kleine vormpjes! wordt toch altijd wat hebberig als ik zulke leuke broodjes zie

Re: Baksels van Bakker Jan

Geplaatst: zo 11 dec 2016, 12:17
door miesje1959
Hallo, gaat nu iedereen ineens pieterpeuterige teksten neerzetten? :crazy:

Marja, chicago Metallic heeft volgens mij ook zulke vormen.
Heb er ook al eens naar gekeken, maar ik denk dat ik ze niet vaak zal gebruiken, maar net als Marja zegt: je wordt er wel hebberig van :o

Re: Baksels van Bakker Jan

Geplaatst: zo 11 dec 2016, 14:43
door brood daar zit wat in
miesje1959 schreef:Hallo, gaat nu iedereen ineens pieterpeuterige teksten neerzetten? :crazy:
Ja, sorry... ik schaam me ook wel weer voor die hebberigheid en zo valt het iets minder op :lol:

Re: Baksels van Bakker Jan

Geplaatst: zo 11 dec 2016, 15:17
door Jim
Leuke broodjes! Ideaal bij een kommetje verse soep.

Re: Baksels van Bakker Jan

Geplaatst: za 17 dec 2016, 13:08
door Bakker Jan
Natuurlijk mogen we het gewone brood niet vergeten in deze tijd van stollen bakken!
Afbeelding


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk