Baksels van Dalanjo
- Dalanjo
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 74
- Lid geworden op: di 12 jan 2016, 20:37
- Contacteer:
Baksels van Dalanjo
Pompoenpittenbrood volgens het recept van Levine
Ik ben redelijk tevreden, ziet er mooi uit en smaakt lekker! (Ook zonder beleg)
Ik vind hem alleen redelijk compact, had hij misschien langer moeten rijzen?
Ik ben redelijk tevreden, ziet er mooi uit en smaakt lekker! (Ook zonder beleg)
Ik vind hem alleen redelijk compact, had hij misschien langer moeten rijzen?
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Baksels van Dalanjo
Ik denk eerder dat je het in het kneden moet zoeken: beter kneden.
Hoe heb je het deeg gekneed?
Hoe heb je het deeg gekneed?
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- Dalanjo
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 74
- Lid geworden op: di 12 jan 2016, 20:37
- Contacteer:
Re: Baksels van Dalanjo
Met de Kenwood major. 1 minuut laag om te mengen, daarna 5-6 minuten bijna op stand 1.Levinebaktbrood schreef:Ik denk eerder dat je het in het kneden moet zoeken: beter kneden.
Hoe heb je het deeg gekneed?
Ik heb een paar keer mijn deeg te lang laten kneden, en ben daar nog steeds mee aan het uitvinden hoe lang het deeg het beste gekneed kan worden.
- Brood van de Haan
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 64
- Lid geworden op: do 14 jul 2016, 16:39
- Locatie: Veluwe
- Contacteer:
Re: Baksels van Dalanjo
He Dalanjo,
Ik gebruik sinds afgelopen week ook een Kenwood Major (km770). Op stand 2 overleeft mijn lichte pizza deeg het net, maar wanneer ik brood kneed van 500gr+ (vooral met veel hydratatie), dan moet ik hem toch echt op stand 3 zetten en minstens 7 minuten. Dit is natuurlijk helemaal van je deeg afhankelijk, maar als ik lees: stand 1, dan denk ik dat je hem zeker een tandje op mag schroeven.
Hoe laat je hem rusten na het kneden? Ik heb geleerd om je geknede deeg links en rechts naar binnen te vouwen en dan op z'n kop (kant zonder naad) naar boven in een bak te leggen bedenkt met vochtige doek. Dit zodat er meer zuurstof bij komt (wat je al mist tijdens het kneden met zo'n mixer).
Ga je hem nog eens maken?
Ik gebruik sinds afgelopen week ook een Kenwood Major (km770). Op stand 2 overleeft mijn lichte pizza deeg het net, maar wanneer ik brood kneed van 500gr+ (vooral met veel hydratatie), dan moet ik hem toch echt op stand 3 zetten en minstens 7 minuten. Dit is natuurlijk helemaal van je deeg afhankelijk, maar als ik lees: stand 1, dan denk ik dat je hem zeker een tandje op mag schroeven.
Hoe laat je hem rusten na het kneden? Ik heb geleerd om je geknede deeg links en rechts naar binnen te vouwen en dan op z'n kop (kant zonder naad) naar boven in een bak te leggen bedenkt met vochtige doek. Dit zodat er meer zuurstof bij komt (wat je al mist tijdens het kneden met zo'n mixer).
Ga je hem nog eens maken?
Brood dat leeft doet er toe.
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Baksels van Dalanjo
Deeg is goed gekneed als je er een vliesje van kunt trekken. Kneedtijden zijn nooit precies aan te geven, zijn afhankelijk van hoe je kneedt en de ene machine kan het sneller dan de andere. Maar de 6 - 7 minuten die jij noemt zijn wel erg kort.
Als voorbeeld: in de Bear Teddy en de spiraalkneders kneed ik deeg 10 - 12 minuten, in de Kitchenaid en Espressions Mixmaster duurt het ongeveer 15 minuten voordat het goed is.
Als voorbeeld: in de Bear Teddy en de spiraalkneders kneed ik deeg 10 - 12 minuten, in de Kitchenaid en Espressions Mixmaster duurt het ongeveer 15 minuten voordat het goed is.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- Dalanjo
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 74
- Lid geworden op: di 12 jan 2016, 20:37
- Contacteer:
Tarwebrood met pompoenpitten en zonnebloempitten
Met de tips van het forum in het achterhoofd (langer kneden aandacht besteden aan de opmaak) kwam het volgende brood uit mijn oven: een melk tarwebrood met pompitten en zonnebloempitten.
Heb ik nog wel een vraag: wat is de invloed van melk in het hele proces? Ik heb tot nu toe het gevoel dat ik met melk betere broden krijg.
Heb ik nog wel een vraag: wat is de invloed van melk in het hele proces? Ik heb tot nu toe het gevoel dat ik met melk betere broden krijg.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
- jbe
- Jongste bediende
- Berichten: 31
- Lid geworden op: di 02 aug 2016, 11:28
Re: Baksels van Dalanjo
Hallo,
Ik ben ook wel benieuwd naar het antwoord op jouw vraag.
Ook ik heb het gevoel dat het allemaal beter werkt met melk en dan met name volle melk. Volgens ons collega-forumlid Cor moet het beslist volle melk zijn.
Groetjes,
Jan
Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
Ik ben ook wel benieuwd naar het antwoord op jouw vraag.
Ook ik heb het gevoel dat het allemaal beter werkt met melk en dan met name volle melk. Volgens ons collega-forumlid Cor moet het beslist volle melk zijn.
Groetjes,
Jan
Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
Oud brood is niet hard, hard is het leven zonder brood.
(http://www.bakkerijmuseum.nl/kalwiblo/i ... p?t=5&h=49)
(http://www.bakkerijmuseum.nl/kalwiblo/i ... p?t=5&h=49)
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Baksels van Dalanjo
Minder dan VOLLE melk voegt niks toe aan alles wat je bakt, waarin melk wordt gebruikt ;B
Als je melk van volle melkpoeder gebruikt, is de verhouding water 100% + 10 % melkpoeder.
Als je melk van volle melkpoeder gebruikt, is de verhouding water 100% + 10 % melkpoeder.
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- stillekracht
- Deegroller
- Berichten: 467
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 19:42
Re: Baksels van Dalanjo
Daar ben ik het absoluut niet mee eens. Ik gebruik altijd houdbare magere melk. Geeft een aanzienlijk beter resultaat dan met water.
- Dalanjo
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 74
- Lid geworden op: di 12 jan 2016, 20:37
- Contacteer:
Honing Lijnzaad brood
Gisteren aan het experimenteren geweest: En hier het resultaat.
Ik moet zeggen, ik ben er heel tevreden mee.
Ik moet zeggen, ik ben er heel tevreden mee.
- Ballie
- Meesterbakker
- Berichten: 2837
- Lid geworden op: ma 14 nov 2011, 18:51
- Locatie: Tullepetaonestad (Roosendaal), West Brabant
- Contacteer:
Re: Baksels van Dalanjo
Dat is een heel mooi broodje Dalanjo. Heel leuk bedacht ook :2th:
Het leven is goed, in het Brabantse land...
- Majka
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 20
- Lid geworden op: do 13 okt 2016, 16:05
Re: Honing Lijnzaad brood
Ziet er leuk uit met die vlecht bovenop! :2th: Ik ga dit recept ook een keer proberen, maar dan wel als busbrood Volgens mij moet ik een bak-verlanglijstje gaan aanleggen, ik doe hier zoveel ideeën op!Dalanjo schreef:Gisteren aan het experimenteren geweest: En hier het resultaat.
Ik moet zeggen, ik ben er heel tevreden mee.
Groet, Majka
- Dalanjo
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 74
- Lid geworden op: di 12 jan 2016, 20:37
- Contacteer:
Bezig middagje
En het resultaat:
2 zonnebloempitten broden, 2 lijnzaadbroden, en 12 spek-uienbroodjes voorbij de soep.
2 zonnebloempitten broden, 2 lijnzaadbroden, en 12 spek-uienbroodjes voorbij de soep.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
- miesje1959
- Meesterbakker
- Berichten: 1524
- Lid geworden op: do 20 feb 2014, 18:20
- Locatie: kop van Noord-Holland
Re: Baksels van Dalanjo
Ziet er prima uit :2th:
Astrid
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
- brood daar zit wat in
- Meesterbakker
- Berichten: 1855
- Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
- Locatie: Regio Utrecht
Re: Baksels van Dalanjo
Eet lekker! Het zal vast heerlijk smaken :2th:
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
- Dalanjo
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 74
- Lid geworden op: di 12 jan 2016, 20:37
- Contacteer:
Bakzondag
En weer het brood klaar voor aankomende week:
2 volkoren-zonnebloempitten broden, 1 volkoren pompoenpittenbrood, 15, pompoenpittenbollejtes en 2 notenbroodjes uit levines boek.
Die laatste heb ik nu volgens het recept gebakken, dus met walnoten en walnotenolie.
2 volkoren-zonnebloempitten broden, 1 volkoren pompoenpittenbrood, 15, pompoenpittenbollejtes en 2 notenbroodjes uit levines boek.
Die laatste heb ik nu volgens het recept gebakken, dus met walnoten en walnotenolie.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
- Dalanjo
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 74
- Lid geworden op: di 12 jan 2016, 20:37
- Contacteer:
Kaneelbrood
En wat is hij lekker en goed gelukt!
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Baksels van Dalanjo
Mooi :2th:
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- Bioloogje
- Warme bakker
- Berichten: 659
- Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25
- Dalanjo
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 74
- Lid geworden op: di 12 jan 2016, 20:37
- Contacteer:
Tijgerbrood(jes)
Dan laat je de tijgerbroden een half uur zonder toezicht en voor dat je het weet heb je een heel nest met tijgerbroodjes
Links achter is Karin, rechts achter is Reinout, het kroost van links naar rechts: Anne, Annet, Annelie, Anastasia, Alida, Amalia, Arnout, Arnold, Arend, appie, Albert en Arjan.
Links achter is Karin, rechts achter is Reinout, het kroost van links naar rechts: Anne, Annet, Annelie, Anastasia, Alida, Amalia, Arnout, Arnold, Arend, appie, Albert en Arjan.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Baksels van Dalanjo
^)^ :2th:
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken