Baksel van Dion

Heb je wat lekkers geproduceerd? Laat hier die mooie/originele/bijzondere of gewoon lekkere broden maar zien Een verdwaalde taart mag ook! Maak wel even een apart topic aan voor je eigen baksels...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Dion
Jongste bediende
Berichten: 37
Lid geworden op: do 20 okt 2016, 13:21
Locatie: Waddeneiland

Baksel van Dion

Bericht door Dion »

Afgelopen week twee broden gemaakt. Het lichtbruine vloerbrood, en mijn eerste desembrood ui thet boek van Levine.
Het lichtbruine brood is qua smaak redelijk gelukt, uiterlijk moet ik nog goed oefenen. ;B
Misschien met de rijs te maken...,

Het desembrood was ook erg leuk om te maken, maar heb geen idee of dit gelukt is. Denk een gevalletje "het kan beter maar ook slechter" . Helaas is de korst niet zo mooi gescheurd als ik had gehoopt.
Graag feedback gevraagd wat jullie ervan vinden.
Desum brood
image.jpg
image.jpg
lichtbruin vloerbrood rond
image.jpg
image.jpg
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
greetings Dion ;)
Gebruikersavatar
Jim
Gaat de goede kant op
Berichten: 78
Lid geworden op: ma 17 okt 2016, 16:54

Re: Baksel van Dion

Bericht door Jim »

Ze zien er zeer lekker uit!
Kneder: Linkerhand en/of rechterhand | Ovens: Siemens inbouwoven - Mavhek houtoven
Gebruikersavatar
Dion
Jongste bediende
Berichten: 37
Lid geworden op: do 20 okt 2016, 13:21
Locatie: Waddeneiland

Re: Baksel van Dion

Bericht door Dion »

Over de desem, voor de eerste keer, ben ik tevreden.
Het lichtbruine brood is niet zo luchtig. Toch ergens iets aanpassen.
Ik hoopte dat jullie, ervaren broodbakkers, zo konden zien waarom ^)^
greetings Dion ;)
Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5620
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Baksel van Dion

Bericht door Levinebaktbrood »

Als ik naar de foto kijk van het lichtbruine brood dan zie ik wel een regelmatig kruim. Verder zie ik dat het brood vrij plat is. Dat kan komen door niet goed op spanning brengen van het deeg voor de laatste rijs of een (iets) te lange rijs. Het heeft ook niet veel ovenrijs gehad, dat kan ook duiden op een iets te lange rijs.

Als je brood met grote gaten wilt, als je dat verstaat onder luchtig, dan moet je meer water in het deeg gebruiken.

Ook kan het aan het gebruikte meel liggen of een brood luchtig wordt.

Oefening baart kunst :G.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Gebruikersavatar
Dion
Jongste bediende
Berichten: 37
Lid geworden op: do 20 okt 2016, 13:21
Locatie: Waddeneiland

Re: Baksel van Dion

Bericht door Dion »

Het blijft oefenen en oefenen ^)^

Mijn busbrood is mislukt, heel laag gebleven :(
De pain Cordon is beter gelukt, alhoewel die ook wel iets hoger had gekund en minder donker.
image.jpg
image.jpg
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
greetings Dion ;)
Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5620
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Baksel van Dion

Bericht door Levinebaktbrood »

Pain Cordon ziet er goed uit en zo donker is het toch niet?
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Gebruikersavatar
brood daar zit wat in
Meesterbakker
Berichten: 1855
Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
Locatie: Regio Utrecht

Re: Baksel van Dion

Bericht door brood daar zit wat in »

Mooie Pain Cordon gebakken Dion!
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Gebruikersavatar
Anna
Warme bakker
Berichten: 955
Lid geworden op: vr 28 feb 2014, 18:29

Re: Baksel van Dion

Bericht door Anna »

Leuk zo´n koordje :2th:
Gebruikersavatar
Dion
Jongste bediende
Berichten: 37
Lid geworden op: do 20 okt 2016, 13:21
Locatie: Waddeneiland

Re: Baksel van Dion

Bericht door Dion »

image.jpg
Frans landbrood gemaakt vandaag....., erg lekker :D, dit is een blijvertje :2th:
Klein foutje gemaakt, vergeten het brood tot bol te vouwen na de bulkreis en voor de 20 min rust.
Deze keer gestart met meel van 18 graden en water van 17 graden, dit omdat mijn keuken erg warm is.
Na de kneed was het deeg 25 graden. Rijs ging goed, kouder deeg dan de laatste keer (toen 31c) en de eerste check wat eerder gedaan.
Blij dat het brood nu wel een ovenrijs heeft gehad :lol:
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
greetings Dion ;)
Gebruikersavatar
brood daar zit wat in
Meesterbakker
Berichten: 1855
Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
Locatie: Regio Utrecht

Re: Baksel van Dion

Bericht door brood daar zit wat in »

Mooi gebakken en Frans Landbrood is zeker lekker!
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Gebruikersavatar
Dion
Jongste bediende
Berichten: 37
Lid geworden op: do 20 okt 2016, 13:21
Locatie: Waddeneiland

Re: Baksel van Dion

Bericht door Dion »

Eindelijk weer online ^)^ ik kon niet meer inloggen.
Veel gebakken, het gaat steeds beter ;B
image.jpg
2 noten broden, heerlijk!!
image.jpg
image.jpg
En voor het eerst 2 mini stollen gebakken.
image.jpg
En een lekkere 5 granen brood.

Broden van nat deeg gaan me het gemakkelijkst af, gek genoeg. Desem gaat ook goed.
Maar Busbrood....., Pfff
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
greetings Dion ;)
Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3372
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.
Contacteer:

Re: Baksel van Dion

Bericht door bakplaat »

Mooie foto's van je bakwerk Dion :2th:
Dion schreef: Broden van nat deeg gaan me het gemakkelijkst af, gek genoeg. Desem gaat ook goed.
Maar Busbrood....., Pfff
Als je echt moeite hebt met het maken van Busbrood, kijk dan eens naar mijn Fotoalbum hierover.
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Gebruikersavatar
Dion
Jongste bediende
Berichten: 37
Lid geworden op: do 20 okt 2016, 13:21
Locatie: Waddeneiland

Re: Baksel van Dion

Bericht door Dion »

Bedankt voor de link :D

Ik heb cursus gehad bij Levine, dus zou het echt wel moeten kunnen.
Ik dacht altijd dat busbrood het gemakkelijkste brood was ;B
Kwestie van oefenen en oefenen, maar mijn hart gaat meer naar de broden gebakken op steen, wat ik dus meestal maak.
greetings Dion ;)
Gebruikersavatar
Bioloogje
Warme bakker
Berichten: 659
Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25

Re: Baksel van Dion

Bericht door Bioloogje »

Busbrood vind ik inderdaad ook nog een uitdaging[emoji4]. Je broden zien er mooi uit!


Groetjes, Annelies
Groetjes, Annelies
Plaats reactie