De baksels van kroongj
- Kroongj
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 15
- Lid geworden op: do 02 feb 2017, 16:30
De baksels van kroongj
Vanavond een klein brood gebakken volgens onderstaand recept.
200 gram tarwebloem
100 gram volkoren meel
100 gram roggemeel
262 gram lauwe melk
25 gram roomboter
8 gram zout
8 gram suiker
8 gram broodverbeteraar
8 gram moutpoeder
4 gram droge gist
14 minuten kneden in broodbakmachine
60 minuten rijzen
Uitdrukken en opbollen
15 minuten rusten
Vormen en in vorm plaatsen
60 minuten rijzen
Bestrooien met roggemeel en insnijden
35 minuten bakken op 220 graden.
Het resultaat ziet er prima uit. De smaak gaan we morgenochtend beoordelen.
Verstuurd vanaf mijn ALE-L21 met Tapatalk
200 gram tarwebloem
100 gram volkoren meel
100 gram roggemeel
262 gram lauwe melk
25 gram roomboter
8 gram zout
8 gram suiker
8 gram broodverbeteraar
8 gram moutpoeder
4 gram droge gist
14 minuten kneden in broodbakmachine
60 minuten rijzen
Uitdrukken en opbollen
15 minuten rusten
Vormen en in vorm plaatsen
60 minuten rijzen
Bestrooien met roggemeel en insnijden
35 minuten bakken op 220 graden.
Het resultaat ziet er prima uit. De smaak gaan we morgenochtend beoordelen.
Verstuurd vanaf mijn ALE-L21 met Tapatalk
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: De baksels van kroongj
Ziet er goed uit.
Tip: Als je wilt dat het recept bewaard blijft en voor iedereen zichtbaar is kan je het plaatsen bij de recepten.
Tip: Als je wilt dat het recept bewaard blijft en voor iedereen zichtbaar is kan je het plaatsen bij de recepten.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: De baksels van kroongj
Mooi gebakken. :2th:
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- Kroongj
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 15
- Lid geworden op: do 02 feb 2017, 16:30
Re: RE: Re: De baksels van kroongj
Dankjewel! Ga ik doen.Levinebaktbrood schreef:Ziet er goed uit.
Tip: Als je wilt dat het recept bewaard blijft en voor iedereen zichtbaar is kan je het plaatsen bij de recepten.
De smaak is perfect. Heerlijk zacht brood. Wel vrij compact. Zeker niet klef maar eerder wat aan de droge kant.
Verstuurd vanaf mijn ALE-L21 met Tapatalk
- CarlaB
- Deegkneder
- Berichten: 168
- Lid geworden op: ma 27 okt 2014, 21:08
- Locatie: Aan de Zeeuwse kust
De baksels van kroongj
Ziet er heerlijk uit! De volgende keer iets meer gist gebruiken? Bijvoorbeeld 7 gr. Inplaats van 4 gr. dan wordt je brood misschien toch iets luchtiger.
Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
Aga Cooker - Ankarsrum Assistent
- Kroongj
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 15
- Lid geworden op: do 02 feb 2017, 16:30
Re: De baksels van kroongj
Dankjewel! Wat betreft de gist heb je denk ik gelijk. Ik ga de volgende keer 6 gram gebruiken. Ook was het deeg wat aan de droge kant. Dat komt waarschijnlijk door de 40 gram van de 8-granen/zadenmengsel die ik toegevoegd heb. Ik zag dat deze niet in het recept hierboven vermeld stond. Deze heeft meer vocht opgenomen dan ik vooraf dacht.CarlaB schreef:Ziet er heerlijk uit! De volgende keer iets meer gist gebruiken? Bijvoorbeeld 7 gr. Inplaats van 4 gr. dan wordt je brood misschien toch iets luchtiger.
Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
De volgende keer ga ik het volgende recept gebruiken:
200 gram tarwebloem
100 gram volkoren meel
100 gram roggemeel
275 gram lauwe melk
25 gram roomboter
8 gram zout
8 gram suiker
8 gram broodverbeteraar
8 gram moutpoeder
6 gram droge gist
40 gram 8-granen/zadenmengsel
Het resultaat zal ik dan weer hier posten.
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: De baksels van kroongj
Meer gist zorgt niet voor een luchtiger brood, het deeg rijst alleen sneller.
Meer vocht geeft wel een luchtiger brood.
Meer vocht geeft wel een luchtiger brood.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- Kroongj
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 15
- Lid geworden op: do 02 feb 2017, 16:30
Re: RE: Re: De baksels van kroongj
Dankjewel, ik had dit al begrepen uit andere topics op dit forum. De rijs uit m'n eerste recept was niet verkeerd maar mag iets sneller gaan. Voor 400 gram meel is 4 gram droge gist ook wel wat aan de magere kant toch? Extra vocht ga ik sowieso toevoegen ook in verband met de granen en zaden die ik toevoeg. Bedankt trouwens voor de fijne adviezen en de recepten op je website. Het is een grote inspiratiebron!Levinebaktbrood schreef:Meer gist zorgt niet voor een luchtiger brood, het deeg rijst alleen sneller.
Meer vocht geeft wel een luchtiger brood.
Ik ben nu bezig met de 1e rijs van het deeg voor de heerlijk uitziende hamburgerbroodjes van één van jouw recepten.
Verstuurd vanaf mijn ALE-L21 met Tapatalk
- Kroongj
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 15
- Lid geworden op: do 02 feb 2017, 16:30
Re: De baksels van kroongj
Hamburgerbroodjes volgens recept van Levine. Ik ben nu definitief verslaafd...
Verstuurd vanaf mijn ALE-L21 met Tapatalk
Verstuurd vanaf mijn ALE-L21 met Tapatalk
- CarlaB
- Deegkneder
- Berichten: 168
- Lid geworden op: ma 27 okt 2014, 21:08
- Locatie: Aan de Zeeuwse kust
Re: De baksels van kroongj
Om in te bijten, met of zonder hamburger erop [emoji4]
Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
Aga Cooker - Ankarsrum Assistent
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: De baksels van kroongj
Prachtige hamburgerbroodjes :2th:
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- Jim
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 78
- Lid geworden op: ma 17 okt 2016, 16:54
Re: De baksels van kroongj
Hmmm! Hamburgers! Heerlijk met die broodjes van Levine.
Kneder: Linkerhand en/of rechterhand | Ovens: Siemens inbouwoven - Mavhek houtoven
- Kroongj
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 15
- Lid geworden op: do 02 feb 2017, 16:30
Re: RE: Re: De baksels van kroongj
Gisteravond gebakken, vanmorgen gegeten. Helaas, niet veel verschil in hoogte. Er was nauwelijks ovenrijs.Kroongj schreef:
De volgende keer ga ik het volgende recept gebruiken:
200 gram tarwebloem
100 gram volkoren meel
100 gram roggemeel
275 gram lauwe melk
25 gram roomboter
8 gram zout
8 gram suiker
8 gram broodverbeteraar
8 gram moutpoeder
6 gram droge gist
40 gram 8-granen/zadenmengsel
Het resultaat zal ik dan weer hier posten.
Wel was het brood minder droog, dus op dat punt zeker verbetering.
De 1e en 2e rijs waren prima. Beide keren een verdubbeling van het volume.
Ik heb stoom gebruikt in de oven. Normaal heb ik bij alle andere broden een mooie ovenrijs. Waar zou dit nog meer aan kunnen liggen?
Verstuurd vanaf mijn ALE-L21 met Tapatalk
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: De baksels van kroongj
Ik heb het brood vandaag ook gebakken met enkele wijzigingen: 7 gram zout, suiker (hoeft niet) en broodverbeteraar (gebruik ik nooit en heb ik niet in huis) weggelaten en 20 gram sesamzaad en 20 gram lijnzaad. De hoeveelheid melk heb ik verhoogd met 50 (ja echt :G) gram.
Ik dacht al dat de hoeveelheid melk te weinig zou zijn. Toch eerst 275 gram melk toegevoegd en de machine aangezet. Het werd een stijve deegbal die alleen maar rondtolde. Ik heb niet mijn spiraalkneder of Bear gebruikt om te kneden maar de Mixmaster Espressions. Die houdt niet zo van stevig deeg. Tijdens het kneden heb ik langzaam de 50 gram melk extra toegevoegd tot ik een soepel deeg kreeg. Het kleefde een beetje, maar was wel handelbaar. Tijdens het rijzen namen het volkorenmeel en het roggemeel het vocht verder op waardoor het deeg na de 1e rijs niet meer echt plakkerig was.
Er zit naast 200 gram tarwebloem, 100 gram volkorenmeel en 100 gram roggemeel in het deeg. Dat zegt al dat het een steviger deeg zal worden. Volkorenmeel en zeker roggemeel kan meer vocht opnemen. Volkorenmeel bevat minder eiwit dan tarwebloem en rogge bevat nog minder eiwit. De combi volkorenmeel/roggemeel zal een steviger brood geven. Het zal ook minder hoog worden dan een wit brood.
Ik heb een bakblik van 21 cm gebruikt maar voor dit brood/deze hoeveelheid deeg is die maat eigenlijk net iets te groot. Het is dus daarom een niet zo hoog brood geworden. Het is wel aardig geworden, maar ben er (terwijl ik toch wel aardig brood kan bakken ^)^) niet zo blij mee. Het is ook in de oven niet meer zoveel gerezen. Dat komt echt door de samenstelling van het deeg naar mijn mening. Over de smaak heb ik nog geen oordeel, morgen pas proeven.
Ik dacht al dat de hoeveelheid melk te weinig zou zijn. Toch eerst 275 gram melk toegevoegd en de machine aangezet. Het werd een stijve deegbal die alleen maar rondtolde. Ik heb niet mijn spiraalkneder of Bear gebruikt om te kneden maar de Mixmaster Espressions. Die houdt niet zo van stevig deeg. Tijdens het kneden heb ik langzaam de 50 gram melk extra toegevoegd tot ik een soepel deeg kreeg. Het kleefde een beetje, maar was wel handelbaar. Tijdens het rijzen namen het volkorenmeel en het roggemeel het vocht verder op waardoor het deeg na de 1e rijs niet meer echt plakkerig was.
Er zit naast 200 gram tarwebloem, 100 gram volkorenmeel en 100 gram roggemeel in het deeg. Dat zegt al dat het een steviger deeg zal worden. Volkorenmeel en zeker roggemeel kan meer vocht opnemen. Volkorenmeel bevat minder eiwit dan tarwebloem en rogge bevat nog minder eiwit. De combi volkorenmeel/roggemeel zal een steviger brood geven. Het zal ook minder hoog worden dan een wit brood.
Ik heb een bakblik van 21 cm gebruikt maar voor dit brood/deze hoeveelheid deeg is die maat eigenlijk net iets te groot. Het is dus daarom een niet zo hoog brood geworden. Het is wel aardig geworden, maar ben er (terwijl ik toch wel aardig brood kan bakken ^)^) niet zo blij mee. Het is ook in de oven niet meer zoveel gerezen. Dat komt echt door de samenstelling van het deeg naar mijn mening. Over de smaak heb ik nog geen oordeel, morgen pas proeven.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- Kroongj
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 15
- Lid geworden op: do 02 feb 2017, 16:30
Re: De baksels van kroongj
De hamburgerbroodjes hebben we afgelopen weekend verorberd.
Vanavond heb ik lichtbruine bolletjes gebakken voor morgen.
Verstuurd vanaf mijn ALE-L21 met Tapatalk
Vanavond heb ik lichtbruine bolletjes gebakken voor morgen.
Verstuurd vanaf mijn ALE-L21 met Tapatalk
- TigerManZ
- Meesterbakker
- Berichten: 1986
- Lid geworden op: do 27 dec 2012, 08:59
- Locatie: In het oosten van de Betuwe
Re: De baksels van kroongj
Zachte broodjes heb ik nog niet gebakken.
Deze zien er prachtig uit :2th:
Deze zien er prachtig uit :2th:
Groet, Han.
...levensgenieter...
...levensgenieter...
- Kroongj
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 15
- Lid geworden op: do 02 feb 2017, 16:30
Re: De baksels van kroongj
Zojuist kwam dit juweeltje uit de oven. Inspiratie kwam van een blog van Levine. Recept zelf samengesteld.
700 gram tarwebloem
200 gram volkorenmeel
570 gram halfvolle melk
40 gram zonnebloemolie
17 gram zout
15 gram suiker
13 gram gist
15 gram broodverbeteraar
Eerst 20 minuten met de hand gekneed.
Eerste rijs van 60 minuten.
Lucht uitgedrukt en laten rusten voor 15 minuten.
In drieën verdeeld en opgebold. Daarna elke bol door een soort zaden gehaald.
Tweede rijs van 60 minuten.
Afgebakken in oven. Eerst 15 minuten met stoom op 230 graden, daarna nog 20 minuten op 200 graden.
Verstuurd vanaf mijn ALE-L21 met Tapatalk
700 gram tarwebloem
200 gram volkorenmeel
570 gram halfvolle melk
40 gram zonnebloemolie
17 gram zout
15 gram suiker
13 gram gist
15 gram broodverbeteraar
Eerst 20 minuten met de hand gekneed.
Eerste rijs van 60 minuten.
Lucht uitgedrukt en laten rusten voor 15 minuten.
In drieën verdeeld en opgebold. Daarna elke bol door een soort zaden gehaald.
Tweede rijs van 60 minuten.
Afgebakken in oven. Eerst 15 minuten met stoom op 230 graden, daarna nog 20 minuten op 200 graden.
Verstuurd vanaf mijn ALE-L21 met Tapatalk
- Isjenljaart
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 17
- Lid geworden op: zo 27 nov 2016, 23:25
Re: De baksels van kroongj
Leuk! ga ik binnenkort ook eens maken
Laatst gewijzigd door lekkermelig op za 11 mar 2017, 23:40, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: Onnodige quote van het hele bericht verwijderd
Reden: Onnodige quote van het hele bericht verwijderd
- TigerManZ
- Meesterbakker
- Berichten: 1986
- Lid geworden op: do 27 dec 2012, 08:59
- Locatie: In het oosten van de Betuwe
Re: De baksels van kroongj
Ik vind zo'n brood er altijd erg leuk uit zien :G
Het is mooi geworden. Smakelijk :2th:
Het is mooi geworden. Smakelijk :2th:
Groet, Han.
...levensgenieter...
...levensgenieter...
- Obelix-BBQ
- Jongste bediende
- Berichten: 28
- Lid geworden op: za 25 feb 2017, 22:29
Re: De baksels van kroongj
Ziet eruit om meteen in te bijten.
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: De baksels van kroongj
Prachtig brood :2th: en ook je Hamburgerbroodjes met Hamburger zien er overheerlijk uit. :kwijl:
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- Bioloogje
- Warme bakker
- Berichten: 659
- Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25
Re: De baksels van kroongj
Wat leuk, dat brood! Ziet er ook smakelijk uit.
Groetjes, Annelies
Groetjes, Annelies
Groetjes, Annelies
- Kroongj
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 15
- Lid geworden op: do 02 feb 2017, 16:30
Re: De baksels van kroongj
Deze week nog een keer dat drie-in-één-brood gebakken.. bleef ie hangen in de bus.. helemaal aan stukken..
Vandaag triangels gebakken volgens een recept van Levine. Goed gelukt! Morgen proeven.
Verstuurd vanaf mijn ALE-L21 met Tapatalk
Vandaag triangels gebakken volgens een recept van Levine. Goed gelukt! Morgen proeven.
Verstuurd vanaf mijn ALE-L21 met Tapatalk
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Laatst gewijzigd door Kroongj op vr 24 mar 2017, 07:47, 1 keer totaal gewijzigd.
- TigerManZ
- Meesterbakker
- Berichten: 1986
- Lid geworden op: do 27 dec 2012, 08:59
- Locatie: In het oosten van de Betuwe
- Melinda
- Meesterbakker
- Berichten: 2269
- Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
- Locatie: Soest
Re: De baksels van kroongj
Mooie triangels. Uit ervaring weet ik dat die goed smaken. :2th:
Zou trouwens prettiger zijn als je de foto's iets kleiner plaatst.
Zou trouwens prettiger zijn als je de foto's iets kleiner plaatst.
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's
:-) Mijn foto's
- CarlaB
- Deegkneder
- Berichten: 168
- Lid geworden op: ma 27 okt 2014, 21:08
- Locatie: Aan de Zeeuwse kust
Re: De baksels van kroongj
Wat een geweldig leuk idee is dit! Wel een mega grote bakvorm neem ik aan, welke inhoud?
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Aga Cooker - Ankarsrum Assistent
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4006
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: De baksels van kroongj
Ik vind ze mooi :2th:
Ik zou het nog mooier vinden als je iets kleinere foto's wil posten. Moet vast ergens een mooie instelling in tapatalk zijn....
WIl
Ik zou het nog mooier vinden als je iets kleinere foto's wil posten. Moet vast ergens een mooie instelling in tapatalk zijn....
WIl
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
- Kroongj
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 15
- Lid geworden op: do 02 feb 2017, 16:30
Re: RE: Re: De baksels van kroongj
Ik heb bij het vormen een standaard formaat taartvorm gebruikt van 26(?) cm.CarlaB schreef:Wat een geweldig leuk idee is dit! Wel een mega grote bakvorm neem ik aan, welke inhoud?
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Wat betreft de foto's.. In Tapatalk zie je niet dat ze zo groot zijn. Sorry, ik zal kijken of ik daar wat aan kan veranderen.
Verstuurd vanaf mijn ALE-L21 met Tapatalk