Geen zout toch een luchtig brood

Heb je wat lekkers geproduceerd? Laat hier die mooie/originele/bijzondere of gewoon lekkere broden maar zien Een verdwaalde taart mag ook! Maak wel even een apart topic aan voor je eigen baksels...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
CarlaB
Deegkneder
Berichten: 168
Lid geworden op: ma 27 okt 2014, 21:08
Locatie: Aan de Zeeuwse kust

Geen zout toch een luchtig brood

Bericht door CarlaB »

Per ongeluk was dit het resultaat want zonder zout, dat proef je pas als het brood aangesneden is. Maar hoe kan dit brood zo mooi gerezen zijn? Inplaats van 300 gr vocht gebruikte ik 315 gr op 500 gr meel (7 gr gist) omdat ik houd van een wat hogere hydratatie voor meer smaak.

Afbeelding
Aga Cooker - Ankarsrum Assistent
Gebruikersavatar
Bioloogje
Warme bakker
Berichten: 659
Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25

Re: Geen zout toch een luchtig brood

Bericht door Bioloogje »

Goeie glutenontwikkeling! Ziet er inderdaad zeer smakelijk uit.


Groetjes, Annelies
Groetjes, Annelies
Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5620
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Geen zout toch een luchtig brood

Bericht door Levinebaktbrood »

Brood zonder zout rijst prima, het gaat zelfs meestal sneller. De gist wordt dan immers niet gehinderd door de aanwezigheid van zout.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3372
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.
Contacteer:

Re: Geen zout toch een luchtig brood

Bericht door bakplaat »

Mooi brood Carla :2th: Wellicht het juiste moment van afbakken gekozen...Een 'zoutloos' deeg geeft nogal snel kans op overrijs. ;B
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Plaats reactie