Per ongeluk was dit het resultaat want zonder zout, dat proef je pas als het brood aangesneden is. Maar hoe kan dit brood zo mooi gerezen zijn? Inplaats van 300 gr vocht gebruikte ik 315 gr op 500 gr meel (7 gr gist) omdat ik houd van een wat hogere hydratatie voor meer smaak.
Geen zout toch een luchtig brood
- CarlaB
- Deegkneder
- Berichten: 168
- Lid geworden op: ma 27 okt 2014, 21:08
- Locatie: Aan de Zeeuwse kust
Geen zout toch een luchtig brood
Aga Cooker - Ankarsrum Assistent
- Bioloogje
- Warme bakker
- Berichten: 659
- Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25
Re: Geen zout toch een luchtig brood
Goeie glutenontwikkeling! Ziet er inderdaad zeer smakelijk uit.
Groetjes, Annelies
Groetjes, Annelies
Groetjes, Annelies
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Geen zout toch een luchtig brood
Brood zonder zout rijst prima, het gaat zelfs meestal sneller. De gist wordt dan immers niet gehinderd door de aanwezigheid van zout.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Geen zout toch een luchtig brood
Mooi brood Carla :2th: Wellicht het juiste moment van afbakken gekozen...Een 'zoutloos' deeg geeft nogal snel kans op overrijs. ;B
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.