Gebaxkes Brood
- Gebaxke
- Opboller
- Berichten: 197
- Lid geworden op: zo 16 jul 2017, 10:57
Gebaxkes Brood
Zondag hobbydag:
- Bioloogje
- Warme bakker
- Berichten: 659
- Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25
- Melinda
- Meesterbakker
- Berichten: 2269
- Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
- Locatie: Soest
Re: Gebaxkes Brood
Mooie resultaten op je hobbydag. Wat geeft dat voldoening hè. :2th:
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's
:-) Mijn foto's
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Gebaxkes Brood
Mooi assortiment brood gebakken gebaxke :2th: ...En ook welkom terug hier op het forum. :2th:
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- Gebaxke
- Opboller
- Berichten: 197
- Lid geworden op: zo 16 jul 2017, 10:57
Re: Gebaxkes Brood
Vanmorgen nog eens Zweeds tunnbröd gemaakt
Foto: http://www.einde.dse.nl/fotoalbums/tb1. ... 40&start=0
Oud forumbericht met recept hierover: viewtopic.php?f=40&t=620&p=6536&hilit=z ... brod#p6333
Foto: http://www.einde.dse.nl/fotoalbums/tb1. ... 40&start=0
Oud forumbericht met recept hierover: viewtopic.php?f=40&t=620&p=6536&hilit=z ... brod#p6333
- Anna
- Warme bakker
- Berichten: 955
- Lid geworden op: vr 28 feb 2014, 18:29
Re: Gebaxkes Brood
Ik heb de afbeelding even zichtbaar gemaakt. Als je de volgende keer onder de foto het kleine formaat selecteert en dan rechts klikt op de foto, dan geeft 'Kopieer locatie van de afbeelding' de juiste link.
Mooi platbrood!
Mooi platbrood!
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4005
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: Gebaxkes Brood
Mooie broden hoor :2th: En zie ik daar een kruskavel? Oftewel een zweedse knobbelroller, vrijwel onverkrijgbaar in NL :-)?
Wil
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
- Gebaxke
- Opboller
- Berichten: 197
- Lid geworden op: zo 16 jul 2017, 10:57
Re: Gebaxkes Brood
Ja heb ik bij een of andere brocant website gevonden.lekkermelig schreef: ↑zo 06 aug 2017, 14:48 Mooie broden hoor :2th: En zie ik daar een kruskavel? Oftewel een zweedse knobbelroller, vrijwel onverkrijgbaar in NL :-)?
Wil
- Wigeroos
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 12
- Lid geworden op: do 06 feb 2014, 18:30
Re: Gebaxkes Brood
Daar kan ik nou toch vreselijk jaloers van worden. Wat een prachtige broden. Ik begrijp niet waarom mij dat niet lukt.
Groet Wigeroos.
Groet Wigeroos.
- Gebaxke
- Opboller
- Berichten: 197
- Lid geworden op: zo 16 jul 2017, 10:57
Re: Gebaxkes Brood
Brood in een BBQ. Vuurvaste stenen. Het brood bak ik niet rechtstreeks op de stenen maar op een grote bakplaat.
En pizza op een grote plaat kan ook, niet zoals in een pizzaoven maar het smaakt prima.
En pizza op een grote plaat kan ook, niet zoals in een pizzaoven maar het smaakt prima.
- Gebaxke
- Opboller
- Berichten: 197
- Lid geworden op: zo 16 jul 2017, 10:57
Re: Gebaxkes Brood
Test.
Nieuwe hosting provider voor me, kijken of het plaatsen van foto's werkt. Oude foto overigens.
Nieuwe hosting provider voor me, kijken of het plaatsen van foto's werkt. Oude foto overigens.
- Anna
- Warme bakker
- Berichten: 955
- Lid geworden op: vr 28 feb 2014, 18:29
Re: Gebaxkes Brood
Het werkt hoor, ik zie een foto met mooie broden
- Arie
- Deegkneder
- Berichten: 102
- Lid geworden op: di 31 mar 2020, 21:17
- Locatie: Leiden
Re: Gebaxkes Brood
Kan wel een oude foto zijn, , maar mijn aandacht wordt altijd getrokken door knip Zo te zien héél mooi ingeknipt. Zal wel een tijdje duren voordat ik dat kan evenaren
Mijn dagelijks brood...
- Gebaxke
- Opboller
- Berichten: 197
- Lid geworden op: zo 16 jul 2017, 10:57
Re: Gebaxkes Brood
Dat is niet moeilijk gewoon een schone keukenschaar gebruiken en klein of grote knippen erin zetten (wat je mooi vind) als je het brood de oven in schuift.
- Gebaxke
- Opboller
- Berichten: 197
- Lid geworden op: zo 16 jul 2017, 10:57
Re: Gebaxkes Brood
Een Emile Henry broodbakbol gekocht en voor de eerste keer gebruikt.
Van 400 gram meel gemaakt met zuurdesem. Eerst de broodbakbol goed heet laten worden en dan het deeg erin en bakken maar.
Heerlijk knapperige korst.
En nog even een pizza met desem deeg uit de steenoven.
Van 400 gram meel gemaakt met zuurdesem. Eerst de broodbakbol goed heet laten worden en dan het deeg erin en bakken maar.
Heerlijk knapperige korst.
En nog even een pizza met desem deeg uit de steenoven.
- WesleyNL
- Deegroller
- Berichten: 482
- Lid geworden op: vr 17 apr 2020, 17:09
Re: Gebaxkes Brood
Dat ziet er lekker uit!
Mixers: Kenwoon kmix met superdoughhook, Grilletta IM5
Oven: Bosch CSG856R Combi stoomoven.
Oven: Bosch CSG856R Combi stoomoven.
- Gebaxke
- Opboller
- Berichten: 197
- Lid geworden op: zo 16 jul 2017, 10:57
Re: Gebaxkes Brood
Piadina uit Italië, veel vakantiegangers zullen ze wel kennen belegd met ham of zelfs Nutella. Heerlijk. Mijn variatie hierop.
Voor 10-12 stuks voor zes personen.
1000 gram meel typo 00
100 gram desem (of 5 gram droge gist)
160 gram reuzel of 160 gram olijfolie
580 ml water.
17-20 gram zout
Alles goed kneden en 4 uur laten rijzen.
Verdelen in 10 stuks (of 12 als je ze wat kleiner wil) Opbollen en 2 uur laten rijzen.
Uitrollen tot een ronde schijf van 30-35 cm doorsnee Bakken in een pan zonder boter of olie, 2 minuten aan iedere kant. Of op de bbq op een grillplaat of bakvel
Vervolgens heb ik 6 kipfilets ingesmeerd met olijfolie en Italiaanse kruiden en gebakken op de bbq tot een kern temperatuur van 74 graden Celsius. En in stukken gesneden.
2 rode Uien bakken, 1 bakje champignons bakken.
Kip, uien en champignons mixen in een grote bak.
En vervolgens hier 1 bakje ricotta, olijfolie, Italiaanse kruiden, 2 paprika, 1 potje mais, 25 druiven, 10 Cherry tomaten, ½ komkommer, half potje rode pesto, Uitgebakken bacon, in stukjes erbij en door elkaar mixen tot een lauwe smeuïge mix.
In de Piadina rollen met wat rucola en nog een likje rode pesto aan de bovenkant van het rolletje smeren en wat geraspte Italiaanse kaas erover.
Voor 10-12 stuks voor zes personen.
1000 gram meel typo 00
100 gram desem (of 5 gram droge gist)
160 gram reuzel of 160 gram olijfolie
580 ml water.
17-20 gram zout
Alles goed kneden en 4 uur laten rijzen.
Verdelen in 10 stuks (of 12 als je ze wat kleiner wil) Opbollen en 2 uur laten rijzen.
Uitrollen tot een ronde schijf van 30-35 cm doorsnee Bakken in een pan zonder boter of olie, 2 minuten aan iedere kant. Of op de bbq op een grillplaat of bakvel
Vervolgens heb ik 6 kipfilets ingesmeerd met olijfolie en Italiaanse kruiden en gebakken op de bbq tot een kern temperatuur van 74 graden Celsius. En in stukken gesneden.
2 rode Uien bakken, 1 bakje champignons bakken.
Kip, uien en champignons mixen in een grote bak.
En vervolgens hier 1 bakje ricotta, olijfolie, Italiaanse kruiden, 2 paprika, 1 potje mais, 25 druiven, 10 Cherry tomaten, ½ komkommer, half potje rode pesto, Uitgebakken bacon, in stukjes erbij en door elkaar mixen tot een lauwe smeuïge mix.
In de Piadina rollen met wat rucola en nog een likje rode pesto aan de bovenkant van het rolletje smeren en wat geraspte Italiaanse kaas erover.
- WesleyNL
- Deegroller
- Berichten: 482
- Lid geworden op: vr 17 apr 2020, 17:09
Re: Gebaxkes Brood
Dat ziet er heerlijk uit!
Mixers: Kenwoon kmix met superdoughhook, Grilletta IM5
Oven: Bosch CSG856R Combi stoomoven.
Oven: Bosch CSG856R Combi stoomoven.
- Gebaxke
- Opboller
- Berichten: 197
- Lid geworden op: zo 16 jul 2017, 10:57
Re: Gebaxkes Brood
Vroeg uit de veren voor mijn doen op zondag morgen.
Stokbroodjes gebakken en een ding van overgebleven pizzadeeg. Gisteren avond het ding gevormd en in de koeling gezet vanmorgen gebakken.
Het is een.. ja? Quasimodo??
Quasimodo:
Stokbroodjes gebakken en een ding van overgebleven pizzadeeg. Gisteren avond het ding gevormd en in de koeling gezet vanmorgen gebakken.
Het is een.. ja? Quasimodo??
Quasimodo:
- RedYssel
- Deegroller
- Berichten: 352
- Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34
Re: Gebaxkes Brood
Leuke stokjes hoor!. Zeg altijd maar zo misbaksels kunnen soms best goed smaken en anders croutons/wentelteefjes [emoji106]
Passie voor de ambacht!.
- Gebaxke
- Opboller
- Berichten: 197
- Lid geworden op: zo 16 jul 2017, 10:57
Re: Gebaxkes Brood
Brabantse worstenbroodjes.
Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat bakkers die hoge ogen gooien bij de Brabants beste worstenbroodje wedstrijd, bolino mix gebruiken.
Je gebruik het 50/50 dwz 50% bolinomix 50% gewone meel, water, zout, gist, boter.
Wat erin zit in die mix;
Ingrediënten: Tarwebloem, palmolie, suiker, glucosestroop, eigeelpoeder,
kwarkpoeder, tarwemout, dextrose, specerijen, tarwegluten.
Ik moet zeggen prima worstenbroodjes met lekker en luchtig deeg.
Het proberen waard.
Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat bakkers die hoge ogen gooien bij de Brabants beste worstenbroodje wedstrijd, bolino mix gebruiken.
Je gebruik het 50/50 dwz 50% bolinomix 50% gewone meel, water, zout, gist, boter.
Wat erin zit in die mix;
Ingrediënten: Tarwebloem, palmolie, suiker, glucosestroop, eigeelpoeder,
kwarkpoeder, tarwemout, dextrose, specerijen, tarwegluten.
Ik moet zeggen prima worstenbroodjes met lekker en luchtig deeg.
Het proberen waard.
- Gebaxke
- Opboller
- Berichten: 197
- Lid geworden op: zo 16 jul 2017, 10:57
Re: Gebaxkes Brood
Druk daggie,
Briochebroodjes,
Gewone broodjes,
Worstenbroodjes,
Suikerbrood,
Cappuccino cake uit een pakje
Krentenbollen met amandelspijs.
Aardappel tortilla,
En dadelijk pizza’s
Fijne dagen iedereen.
Briochebroodjes,
Gewone broodjes,
Worstenbroodjes,
Suikerbrood,
Cappuccino cake uit een pakje
Krentenbollen met amandelspijs.
Aardappel tortilla,
En dadelijk pizza’s
Fijne dagen iedereen.
- Gebaxke
- Opboller
- Berichten: 197
- Lid geworden op: zo 16 jul 2017, 10:57
Re: Gebaxkes Brood
Buurenbot gebakken in een grote Emile Henry broodbakvorm.
Voordeeg
85 meel type 812, 60 gram water, 30 gram desem, 2 gram zout. Mengen en 12 uur laten staan op kamertemperatuur
500 gram meel (1 brood is 100% type 812 meel, het andere is 50% volkoren en 50% type 812 meel).
200 gram water, 170 gram melk, 9 gram zout, 4,5 gram droge gist.
Kneden en een bulkrijs van 1 uur.
Op-punten en 30 minuten rijzen in een mandje.
heel licht insnijden en bakken in de Emile Henry broodbakvorm, 23 met deksel dan nog 23 minuten zonder deksel op 230 graden.
Voordeeg
85 meel type 812, 60 gram water, 30 gram desem, 2 gram zout. Mengen en 12 uur laten staan op kamertemperatuur
500 gram meel (1 brood is 100% type 812 meel, het andere is 50% volkoren en 50% type 812 meel).
200 gram water, 170 gram melk, 9 gram zout, 4,5 gram droge gist.
Kneden en een bulkrijs van 1 uur.
Op-punten en 30 minuten rijzen in een mandje.
heel licht insnijden en bakken in de Emile Henry broodbakvorm, 23 met deksel dan nog 23 minuten zonder deksel op 230 graden.
- hjeverts
- Warme bakker
- Berichten: 789
- Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
- Locatie: Neede
Re: Gebaxkes Brood
Mooi open gescheurd brood geworden!
Groeten Hans,
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4005
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: Gebaxkes Brood
Mooie broden hoor! En welke is nu 100% type 812 meel? De voorste?
Wil
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
- Gebaxke
- Opboller
- Berichten: 197
- Lid geworden op: zo 16 jul 2017, 10:57
Re: Gebaxkes Brood
Yep de voorste is 100% type 812 meel.
Goed gezien.
Was ook het lekkerste, kwestie van smaak.
Goed gezien.
Was ook het lekkerste, kwestie van smaak.