Heb je wat lekkers geproduceerd? Laat hier die mooie/originele/bijzondere of gewoon lekkere broden maar zien Een verdwaalde taart mag ook! Maak wel even een apart topic aan voor je eigen baksels...
-
Gerrit
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 10
- Lid geworden op: za 27 mei 2017, 07:21
Bericht
door Gerrit » di 03 okt 2017, 12:08

Deze heb ik gisteren gebakken. Het is een viervlecht van 100% Franse bloem type 65.
Ik bak (bijna) elke dag brood en maak altijd een foto. Ik zal ze hier ook delen.
-
Ingrid78
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 13
- Lid geworden op: vr 02 jun 2017, 22:37
Bericht
door Ingrid78 » di 03 okt 2017, 19:39
Wat een knapperd! Die mag er zijn. Is ie net zo smeuïg als hij eruit ziet?
-
Bioloogje
- Warme bakker
- Berichten: 655
- Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25
Bericht
door Bioloogje » di 03 okt 2017, 20:32
Mooi brood!

Groetjes, Annelies
-
Gerrit
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 10
- Lid geworden op: za 27 mei 2017, 07:21
Bericht
door Gerrit » wo 04 okt 2017, 09:59
Ingrid78 schreef: ↑di 03 okt 2017, 19:39
Wat een knapperd! Die mag er zijn. Is ie net zo smeuïg als hij eruit ziet?
Hij is inderdaad net zo mals als hij eruit ziet!
-
Bakker Jan
- Deegkneder
- Berichten: 114
- Lid geworden op: za 13 aug 2016, 08:38
- Locatie: Maas en Waal
Bericht
door Bakker Jan » wo 04 okt 2017, 12:02
Keurig vlechtbrood, mooi van kleur ook, top gedaan :2th:
Bear Teddy en een gewone combi inbouwoven van Siemens
-
Gerrit
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 10
- Lid geworden op: za 27 mei 2017, 07:21
Bericht
door Gerrit » do 05 okt 2017, 09:51
Licht volkoren tarwe batard, 50% T65 en 50% T150.
Bestrooid met tarwegriesmeel.
-
Melinda
- Meesterbakker
- Berichten: 2235
- Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
- Locatie: Soest
Bericht
door Melinda » do 05 okt 2017, 23:36
Mooi brood, Gerrit. :2th:
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 |
Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-)
Mijn foto's
-
Gerrit
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 10
- Lid geworden op: za 27 mei 2017, 07:21
Bericht
door Gerrit » vr 06 okt 2017, 17:24

Vandaag een witte tijgerboule. 12,5% T150, 87,5% T65.
-
Gerrit
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 10
- Lid geworden op: za 27 mei 2017, 07:21
Bericht
door Gerrit » za 07 okt 2017, 19:17
Zachte witte bolletjes 100% T65
Deze keer een extra bulkrijs toegevoegd maar dat vind ik geen succes. Kreeg de bolletjes niet goed op spanning tijdens het opbollen.
-
Gerrit
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 10
- Lid geworden op: za 27 mei 2017, 07:21
Bericht
door Gerrit » za 07 okt 2017, 22:51
Mijn eerste speltprobeersel.
Een half om half spelt/tarwebrood. 50% volkoren speltmeel, 50% T65.
Morgen zien hoe de binnenkant is. Ben ook benieuwd naar de smaak
Laatst gewijzigd door
Gerrit op zo 08 okt 2017, 12:20, 1 keer totaal gewijzigd.
-
bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3280
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
-
Contacteer:
Bericht
door bakplaat » za 07 okt 2017, 23:41
Mooie bolletjes en brood gebakken Gerrit :2th:
Gerrit schreef: ↑za 07 okt 2017, 19:17
Deze keer een extra bulkrijs toegevoegd maar dat vind ik geen succes. Kreeg de bolletjes niet goed op spanning tijdens het opbollen.
Dit begrijp ik niet goed Gerrit...Die extra bulkrijs is heel normaal, is niks extra's hoor. De tweede rijs is eigenlijk ook een bulkrijs, waarna je het deeg verdeelt/afweegt in gewenste grootte en gewicht , om ze vervolgens op te bollen. Maar ik kan je helaas niet verklaren waarom je je bolletjes niet goed op spanning kreeg tijdens het opbollen. Zelf ken ik dit probleem niet.
Extra...Hier is nog een leuk filmpje waarin je kunt zien hoe je met wat 'teamwork' snel en goed kunt
Opbollen :G
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
-
Gerrit
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 10
- Lid geworden op: za 27 mei 2017, 07:21
Bericht
door Gerrit » zo 08 okt 2017, 09:21
bakplaat schreef: ↑za 07 okt 2017, 23:41
........
Dit begrijp ik niet goed Gerrit...Die extra bulkrijs is heel normaal, is niks extra's hoor. De tweede rijs is eigenlijk ook een bulkrijs, waarna je het deeg verdeelt/afweegt in gewenste grootte en gewicht , om ze vervolgens op te bollen. Maar ik kan je helaas niet verklaren waarom je je bolletjes niet goed op spanning kreeg tijdens het opbollen. Zelf ken ik dit probleem niet.
Ik heb na het verdelen en voor het opbollen ook weer 15 min rust gegeven. Wellicht was de eerste rijs te lang...wie zal het weten.
Leuk filmpje :grin:
-
Gerrit
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 10
- Lid geworden op: za 27 mei 2017, 07:21
Bericht
door Gerrit » ma 09 okt 2017, 13:11
Vandaag een licht volkoren. 40% T150 en 60% T65 Emeraude. (Heb ik per ongeluk meegenomen ipv normale T65)
-
Gerrit
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 10
- Lid geworden op: za 27 mei 2017, 07:21
Bericht
door Gerrit » di 10 okt 2017, 21:54
Zojuist een Sesam melkwit uit de oven gehaald. 87,5% T65 Emeraude, 12,5% T150.
Bij een sesambrood vervang ik de boter door sesamolie.
-
bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3280
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
-
Contacteer:
Bericht
door bakplaat » wo 11 okt 2017, 00:06
Mooie Broden gebakken, Gerrit :2th:
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
-
BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1218
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
-
Contacteer:
Bericht
door BakkerGerrit » wo 11 okt 2017, 11:53
Gerrit schreef: ↑di 10 okt 2017, 21:54
Zojuist een Sesam melkwit uit de oven gehaald. 87,5% T65 Emeraude, 12,5% T150.
Bij een sesambrood vervang ik de boter door sesamolie.
En dit is de binnenkant....
-
BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1218
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
-
Contacteer:
Bericht
door BakkerGerrit » do 12 okt 2017, 16:12
Vandaag een half om half volkoren speltboule.
50% Volkoren spelt, 50% T65 Emeraude.

-
BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1218
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
-
Contacteer:
Bericht
door BakkerGerrit » vr 13 okt 2017, 23:09

De sesambollen voor het lunchpakket morgen.....
85% T65 Emeraude, 15% T150
Laatst gewijzigd door
BakkerGerrit op za 14 okt 2017, 22:23, 1 keer totaal gewijzigd.
-
Bioloogje
- Warme bakker
- Berichten: 655
- Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25
Bericht
door Bioloogje » za 14 okt 2017, 01:01
Tjonge, wat ziet dat er allemaal smakelijk en goed geslaagd uit!
Groetjes, Annelies
-
BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1218
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
-
Contacteer:
Bericht
door BakkerGerrit » za 14 okt 2017, 22:22
Een wit, tarwe zonnepitbrood.
85% T65 Emeraude 15% T150 15% geroosterde zonnepitten door het deeg.
-
bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3280
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
-
Contacteer:
Bericht
door bakplaat » zo 15 okt 2017, 04:57
Goed bezig...Weer mooi brood gebakken, Gerrit :2th:
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
-
BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1218
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
-
Contacteer:
Bericht
door BakkerGerrit » do 19 okt 2017, 23:31
Deze keer even licht tarwebrood met lijnzaad.
70% T65Emeraude, 30% T150 10% lijnzaad door het deeg.
-
BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1218
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
-
Contacteer:
Bericht
door BakkerGerrit » za 21 okt 2017, 07:14

Gisteravond een wit tarwedeeg gemaakt, 100% T65 Emeraude.
De bolletjes zijn nu wel gelukt.
De maanzadboule is van hetzelfde deeg.
-
BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1218
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
-
Contacteer:
Bericht
door BakkerGerrit » za 21 okt 2017, 20:32

Vanavond twee krokante stokbroden geprobeerd.
-
Koos de bakker
- Deegroller
- Berichten: 271
- Lid geworden op: vr 22 sep 2017, 22:29
Bericht
door Koos de bakker » za 21 okt 2017, 21:08
BakkerGerrit schreef:
Vanavond twee krokante stokbroden geprobeerd.
Ze zien er van buiten goed uit hoor! Hoe is de binnenkant?
Ik bak al jaren brood in een BBM. Maar nu ben ik begonnen aan het echte werk; broodbakken in een houtoven.
-
BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1218
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
-
Contacteer:
Bericht
door BakkerGerrit » za 21 okt 2017, 22:32
Koos de bakker schreef: ↑za 21 okt 2017, 21:08
BakkerGerrit schreef:Vanavond twee krokante stokbroden geprobeerd.
Ze zien er van buiten goed uit hoor! Hoe is de binnenkant?
Weet ik morgen! De foto wordt hier weer geplaatst.

Laatst gewijzigd door
BakkerGerrit op zo 22 okt 2017, 20:36, 1 keer totaal gewijzigd.
-
BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1218
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
-
Contacteer:
Bericht
door BakkerGerrit » za 21 okt 2017, 22:39
Laatst gewijzigd door
BakkerGerrit op zo 22 okt 2017, 17:28, 2 keer totaal gewijzigd.
-
Koos de bakker
- Deegroller
- Berichten: 271
- Lid geworden op: vr 22 sep 2017, 22:29
Bericht
door Koos de bakker » za 21 okt 2017, 22:48
Ik ben jaloers op jouw bolletjes. Ze zijn zo mooi rond. Heb je nog tips?
Laatst gewijzigd door
lekkermelig op zo 22 okt 2017, 11:19, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: quoten van het hele bericht is niet nodig, zeker niet als het recht boven je eigen reactie staat
Ik bak al jaren brood in een BBM. Maar nu ben ik begonnen aan het echte werk; broodbakken in een houtoven.
-
BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1218
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
-
Contacteer:
Bericht
door BakkerGerrit » za 21 okt 2017, 23:15
Mijn "geheim" is : Na de eerste (bulk)rijs druk ik de lucht eruit en vouw het twee keer en maak er een rol van. Dan afwegen en de deegjes licht opbollen. Na 10-15 minuten het bolletje omdraaien, weer zachtjes platdrukken en nu het deeg goed op spanning brengen en dan opbollen. Zorg dat je de bolletjes niet geheel zijn uitgerezen zodat er nog voldoende ovenrijs is.
-
Koos de bakker
- Deegroller
- Berichten: 271
- Lid geworden op: vr 22 sep 2017, 22:29
Bericht
door Koos de bakker » za 21 okt 2017, 23:20
BakkerGerrit schreef:Mijn "geheim" is : Na de eerste (bulk)rijs druk ik de lucht eruit en vouw het twee keer en maak er een rol van. Dan afwegen en de deegjes licht opbollen. Na 10-15 minuten het bolletje omdraaien, weer zachtjes platdrukken en nu het deeg goed op spanning brengen en dan opbollen. Zorg dat je de bolletjes niet geheel zijn uitgerezen zodat er nog voldoende ovenrijs is.
Dank voor het delen van je "geheim". Ik heb binnenkort weer wat uit te proberen

Ik bak al jaren brood in een BBM. Maar nu ben ik begonnen aan het echte werk; broodbakken in een houtoven.
-
BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1218
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
-
Contacteer:
Bericht
door BakkerGerrit » di 24 okt 2017, 08:41

Gisteren een licht volkoren tarweboule met pompoenpitten.
60%T65 Emeraude, 40% T150, 15% eroosterde pompoenpitten door het deeg, sesamolie ipv boter.
Ik heb deze keer autolyse geprobeerd (30 min). Deeg lijkt elastischer en vraagt meer vocht.
-
jasmon
- Deegroller
- Berichten: 301
- Lid geworden op: ma 02 nov 2015, 20:51
- Locatie: Baarn
Bericht
door jasmon » di 24 okt 2017, 10:06
die ziet er lekker uit
Jan
-Rofco N5 kneder, SMEG CPF9IP oven, AEG CD710M combioven -
-
BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1218
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
-
Contacteer:
Bericht
door BakkerGerrit » di 24 okt 2017, 19:38

Nu een halfomhalf spelt-tarweboule.
50% volkorenspelt 50% T65 Emeraude
Weer 30 min autolyse en 73% hydratatie.(gistdeeg)
Laatst gewijzigd door
BakkerGerrit op wo 25 okt 2017, 13:06, 1 keer totaal gewijzigd.
-
bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3280
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
-
Contacteer:
Bericht
door bakplaat » wo 25 okt 2017, 09:24
Ziet er weer geweldig mooi uit Gerrit, ook het brood uit je vorig bericht. :2th:
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
-
BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1218
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
-
Contacteer:
Bericht
door BakkerGerrit » do 26 okt 2017, 23:08

Vandaag twee half volkoren tijgerboules
50/50 T150/T65 Emeraude.
-
BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1218
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
-
Contacteer:
Bericht
door BakkerGerrit » vr 27 okt 2017, 22:54

Het is weer weekend....
Laatst gewijzigd door
BakkerGerrit op za 28 okt 2017, 05:37, 1 keer totaal gewijzigd.
-
bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3280
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
-
Contacteer:
Bericht
door bakplaat » vr 27 okt 2017, 23:39
Tijgerbrood mooi 'getijgerd' Gerrit...en ook weer mooie weekend bolletjes gebakken. :2th:
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
-
BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1218
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
-
Contacteer:
Bericht
door BakkerGerrit » za 28 okt 2017, 23:01

M'n eerste Winston.
80% T65 Emeraude 20% T150. 67% hydratatie.
Laatst gewijzigd door
BakkerGerrit op zo 29 okt 2017, 10:24, 1 keer totaal gewijzigd.
-
Koos de bakker
- Deegroller
- Berichten: 271
- Lid geworden op: vr 22 sep 2017, 22:29
Bericht
door Koos de bakker » za 28 okt 2017, 23:24
Kun je mij vertellen wat T65 Emeraude is?
Ik bak al jaren brood in een BBM. Maar nu ben ik begonnen aan het echte werk; broodbakken in een houtoven.
-
BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1218
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
-
Contacteer:
Bericht
door BakkerGerrit » za 28 okt 2017, 23:38
Dat is een Frans bloem. De Zuidmolen zegt:
Frans Type 65 Emeraude
Emeraude is een gecorrigeerde tarwebloem met tarwe zuurdesem en tarwekiemen. De tarwekiemen en tarwezuurdesem geven extra smaak en aroma aan het eindproduct. Deze bloem (T65) is lichtjes gedroogd. Deze bloem is uiterst geschikt voor de bereiding van authentiek en artisanaal brood, gemaakt volgens de regels van de kunst. De tarwekiemen en tarwezuurdesem geven extra smaak en aroma aan het eindproduct.
Ik gebruikte hiervoor de 'normale' T65 maar heb deze per ongeluk gekocht ipv de normale maar bevalt prima.
-
bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3280
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
-
Contacteer:
Bericht
door bakplaat » zo 29 okt 2017, 05:29
Voor de eerste keer, Gerrit is dit toch wel een prachtige/perfecte Winston. :2th:
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
-
jasmon
- Deegroller
- Berichten: 301
- Lid geworden op: ma 02 nov 2015, 20:51
- Locatie: Baarn
Bericht
door jasmon » zo 29 okt 2017, 10:02
Dat is een mooie Winston!
Jan
-Rofco N5 kneder, SMEG CPF9IP oven, AEG CD710M combioven -
-
BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1218
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
-
Contacteer:
Bericht
door BakkerGerrit » ma 30 okt 2017, 20:07

Een tarwebatard (half volkoren) met lijnzaad.
50/50 T65 Emeraude en T150, 15% lijnzaad door het deeg. 67% hydratatie.
Laatst gewijzigd door
BakkerGerrit op di 31 okt 2017, 08:43, 1 keer totaal gewijzigd.
-
bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3280
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
-
Contacteer:
Bericht
door bakplaat » di 31 okt 2017, 05:18
Mooi Gerrit :2th: ...Lekker

___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
-
BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1218
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
-
Contacteer:
Bericht
door BakkerGerrit » do 02 nov 2017, 09:16

Vandaag een lichtbruin tarwebatard met sesam.
70% T65 Emeraude, 30% tarwevolkoren(Jumbo)
Sesamolie ipv boter.
-
BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1218
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
-
Contacteer:
Bericht
door BakkerGerrit » za 04 nov 2017, 01:04

Het is weer weekend!
-
BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1218
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
-
Contacteer:
Bericht
door BakkerGerrit » zo 05 nov 2017, 15:28

Een volkorenbatard van 100% Frans volkoren T150.
Bruine basterd ipv witte suiker. Vetstof is olijfolie.
-
BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1218
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
-
Contacteer:
Bericht
door BakkerGerrit » di 07 nov 2017, 16:07

Weer eens een halfomhalf spelt/tarwebatard.
50% volkoren speltmeel, 50% Franse T65 Emeraude 72% hydratatie.
Laatst gewijzigd door
BakkerGerrit op di 07 nov 2017, 17:39, 1 keer totaal gewijzigd.
-
jasmon
- Deegroller
- Berichten: 301
- Lid geworden op: ma 02 nov 2015, 20:51
- Locatie: Baarn
Bericht
door jasmon » di 07 nov 2017, 16:28
BakkerGerrit schreef: ↑zo 05 nov 2017, 15:28
Een volkorenbatard van 100% Frans volkoren T150.
Bruine basterd ipv witte suiker. Vetstof is olijfolie.
Gerrit, merk je ( smaak) verschil met de bruine basterd suiker?
Jan
-Rofco N5 kneder, SMEG CPF9IP oven, AEG CD710M combioven -
-
BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1218
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
-
Contacteer:
Bericht
door BakkerGerrit » di 07 nov 2017, 17:37
Nee, niet echt smaakverschil maar de kleur is wel iets donkerder.
Laatst gewijzigd door
Anna op wo 08 nov 2017, 17:28, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: Een voorgaand bericht quoten is niet nodig.