Brood van Gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
TARWE-MAISBROOD
15% maismeel, 15% volkoren tarwemeel, 70% tarwebloem T55, 67% hydratatie
basterdsuiker, zonnebloemolie, gekleurd met kurkuma (0,2%)
Gegarneerd met een mengsel van rijststrooimeel en tarwegriesmeel
15% maismeel, 15% volkoren tarwemeel, 70% tarwebloem T55, 67% hydratatie
basterdsuiker, zonnebloemolie, gekleurd met kurkuma (0,2%)
Gegarneerd met een mengsel van rijststrooimeel en tarwegriesmeel
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
ZADEN EN PITTEN-, TARWE-BOEKWEITBROOD
10% volkoren boekweitmeel, 30% volkorentarwe vd molensteen, 60% tarwebloem T55, 76% hydratatie
honing, olijfolie, zwart sesamzaad, donker lijnzaad, zonnebloempitten, pompoenpitten, donker maanzaad, geweekt door het deeg.
Gedecoreerd met bovenstaand zadenmengsel met wit sesamzaad, alles natuurlijk niet geweekt.
10% volkoren boekweitmeel, 30% volkorentarwe vd molensteen, 60% tarwebloem T55, 76% hydratatie
honing, olijfolie, zwart sesamzaad, donker lijnzaad, zonnebloempitten, pompoenpitten, donker maanzaad, geweekt door het deeg.
Gedecoreerd met bovenstaand zadenmengsel met wit sesamzaad, alles natuurlijk niet geweekt.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Lamb's Bread
- Jongste bediende
- Berichten: 28
- Lid geworden op: do 09 apr 2020, 11:00
Re: Brood van Gerrit
Man man, nu ik eindelijk weet hoe echt vers brood smaakt ga ik bij deze plaatjes helemaal watertanden, dat ziet er heerlijk uit!
Leuk dat je de ingrediënten erbij vermeld, dan kan ik zodra ik wat meer bestandsdelen in huis heb een aantal van deze recepten zelf proberen. Het zal niet helemaal hetzelfde zijn in een BBM, maar het zal vast wel smaken. Ik ga je volgen
Leuk dat je de ingrediënten erbij vermeld, dan kan ik zodra ik wat meer bestandsdelen in huis heb een aantal van deze recepten zelf proberen. Het zal niet helemaal hetzelfde zijn in een BBM, maar het zal vast wel smaken. Ik ga je volgen
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Brood van Gerrit
Gerrit heeft denk ik een illegale molen ontdekt... want in deze coronatijden zoveel verschillende soorten meel...
Vertel es Gerrit??
Of zou dat liedje nu toch echt waar zijn??? "Ik ben Gerrit en ik ... als de raven"
Vertel es Gerrit??
Of zou dat liedje nu toch echt waar zijn??? "Ik ben Gerrit en ik ... als de raven"
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Je zegt het, maar ik heb de week voor de gekte losbarstte mn hele voorraad aangevuld. Melen, zaden en pitten, broodzout, gist, de hele bende. Dus ik had erg veel ! (Dat klavertje betekent geluk Rik )
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4005
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Dan heb je inderdaad mazzel gehad. Ik had gelukkig ook nog een kast vol spullen, behalve mijn standaard biobloem. Die heb ik maar van een geheime lokatie uit Santpoort laten komen en het schijnt dat onze Wageningse molen ook nog genoeg heeft alleen sta je dan een uur in de rij. Verder doe ik gewoon of ik geduld heb hoor...
Wil
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Brood van Gerrit
Met die Corona kun je beter niet in de rij staan Wil...
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
HALFVOLKOREN TARWEBOULE MET ZONNEBLOEMPITTEN
50% Volkoren tarwemeel steengemalen, 50% tarwebloem T55, 72% hydratatie
honing, bruine basterdsuiker, 5% zonnebloempitten en 5% gemalen zonnebloempitten (geweekt)
Gedecoreerd met gemalen zonnebloempitten
50% Volkoren tarwemeel steengemalen, 50% tarwebloem T55, 72% hydratatie
honing, bruine basterdsuiker, 5% zonnebloempitten en 5% gemalen zonnebloempitten (geweekt)
Gedecoreerd met gemalen zonnebloempitten
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- WesleyNL
- Deegroller
- Berichten: 482
- Lid geworden op: vr 17 apr 2020, 17:09
Re: Brood van Gerrit
Wat een prachtige broden zeg.
Ze zien er heel mooi en lekker uit.
Zelfs in de hoeken onderop ziet het er lekker luchtig uit.
Het kruim vrijwel overal hetzelfde.
Mooi hoor
Ze zien er heel mooi en lekker uit.
Zelfs in de hoeken onderop ziet het er lekker luchtig uit.
Het kruim vrijwel overal hetzelfde.
Mooi hoor
Mixers: Kenwoon kmix met superdoughhook, Grilletta IM5
Oven: Bosch CSG856R Combi stoomoven.
Oven: Bosch CSG856R Combi stoomoven.
- Arie
- Deegkneder
- Berichten: 102
- Lid geworden op: di 31 mar 2020, 21:17
- Locatie: Leiden
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
HALFVOLKOREN YOGHURT-TIJGERBROOD MET LIJNZAAD EN SESAMZAAD
50% volkoren tarwemeel van de molensteen, 50% tarwebloem T55, 73% hydratatie wv 15% volle yoghurt
4% wit sesamzaad, 4% lijnzaad, beide geweekt door het deeg. bruine basterd, sesamolie
Gedecoreerd met tijgerpap van paneermeel
50% volkoren tarwemeel van de molensteen, 50% tarwebloem T55, 73% hydratatie wv 15% volle yoghurt
4% wit sesamzaad, 4% lijnzaad, beide geweekt door het deeg. bruine basterd, sesamolie
Gedecoreerd met tijgerpap van paneermeel
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- WesleyNL
- Deegroller
- Berichten: 482
- Lid geworden op: vr 17 apr 2020, 17:09
Re: Brood van Gerrit
Wow! Wat een prachtig brood!
Tijger is denk ik het eerste wat ik wil gaan proberen :-)
Even opzoeken hoe je het papje ookalweer maakt.
Met paneermeel ziet het er extra mooi uit.
Goed gelukt als ik het zo bekijk :-)
Tijger is denk ik het eerste wat ik wil gaan proberen :-)
Even opzoeken hoe je het papje ookalweer maakt.
Met paneermeel ziet het er extra mooi uit.
Goed gelukt als ik het zo bekijk :-)
Mixers: Kenwoon kmix met superdoughhook, Grilletta IM5
Oven: Bosch CSG856R Combi stoomoven.
Oven: Bosch CSG856R Combi stoomoven.
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
WITTE STOKKEN
95% Frans tarwebloem T55, 3% sojameel, 2% roggemeel, 67% hydratatie
afgebakken op 240 graden Celcius.
95% Frans tarwebloem T55, 3% sojameel, 2% roggemeel, 67% hydratatie
afgebakken op 240 graden Celcius.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- WesleyNL
- Deegroller
- Berichten: 482
- Lid geworden op: vr 17 apr 2020, 17:09
Re: Brood van Gerrit
Je blijft lekker bezig! :-)
Stokbrood staat ook zeker nog op mijn “to-do” lijstje maar niet zo ingewikkeld als dat van jou.
Mag ik vragen wat sojabloem toevoegt?
Heeft dat een bepaalde smaak dat iets extra’s brengt?
Ze zien er echt heel erg mooi luchtig uit!
Wanneer kom je langs?
Ik kan ze namelijk heel smakelijk wegwerken met lekkere salades
Stokbrood staat ook zeker nog op mijn “to-do” lijstje maar niet zo ingewikkeld als dat van jou.
Mag ik vragen wat sojabloem toevoegt?
Heeft dat een bepaalde smaak dat iets extra’s brengt?
Ze zien er echt heel erg mooi luchtig uit!
Wanneer kom je langs?
Ik kan ze namelijk heel smakelijk wegwerken met lekkere salades
Mixers: Kenwoon kmix met superdoughhook, Grilletta IM5
Oven: Bosch CSG856R Combi stoomoven.
Oven: Bosch CSG856R Combi stoomoven.
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Sojameel geeft een knapperige korst. (Las ik ooit......)
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- WesleyNL
- Deegroller
- Berichten: 482
- Lid geworden op: vr 17 apr 2020, 17:09
Re: Brood van Gerrit
Oke, en sindsdien heb je het nooit meer anders gedaan?
Het ziet er echt heel mooi uit hoor. Mooi vol en robust.
Het ziet er echt heel mooi uit hoor. Mooi vol en robust.
Mixers: Kenwoon kmix met superdoughhook, Grilletta IM5
Oven: Bosch CSG856R Combi stoomoven.
Oven: Bosch CSG856R Combi stoomoven.
- Arie
- Deegkneder
- Berichten: 102
- Lid geworden op: di 31 mar 2020, 21:17
- Locatie: Leiden
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
ZACHTE WITTE BOLLEN MET YOGHURT
80% Tarwebloem T55, 20% volkoren tarwemeel vd molensteen, 67% hydratatie waarvan 15% volle yoghurt
Afgeglansd met boter.
80% Tarwebloem T55, 20% volkoren tarwemeel vd molensteen, 67% hydratatie waarvan 15% volle yoghurt
Afgeglansd met boter.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
HALFVOLKOREN TARWE-BOEKWEITBOULE MET ZADEN EN PITTEN
10% volkoren boekweitmeel, 40% volkoren tarwemeel steengemalen, 50% tarwebloem T55, 76% hydratatie
honing, zonnebloemolie, 2% lijnzaad,2% zonnebloempitten, 2% pompoenpitten, 2% sesamzaad (zwart en wit),1% maanzaad.
Gedecoreerd met gemengde zaden en pitten
10% volkoren boekweitmeel, 40% volkoren tarwemeel steengemalen, 50% tarwebloem T55, 76% hydratatie
honing, zonnebloemolie, 2% lijnzaad,2% zonnebloempitten, 2% pompoenpitten, 2% sesamzaad (zwart en wit),1% maanzaad.
Gedecoreerd met gemengde zaden en pitten
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- WesleyNL
- Deegroller
- Berichten: 482
- Lid geworden op: vr 17 apr 2020, 17:09
Re: Brood van Gerrit
Prachtige bollen zeg.
Wat doet yoghurt als ik vragen mag? Doet dat iets met de structuur of de smaak wat je wil bereiken?
Ik ben erg nieuwsgierig:-)
Dat brood ziet er ook heel mooi en rijk uit.
Lekker met een plakje kaas ofzo er op
Wat doet yoghurt als ik vragen mag? Doet dat iets met de structuur of de smaak wat je wil bereiken?
Ik ben erg nieuwsgierig:-)
Dat brood ziet er ook heel mooi en rijk uit.
Lekker met een plakje kaas ofzo er op
Mixers: Kenwoon kmix met superdoughhook, Grilletta IM5
Oven: Bosch CSG856R Combi stoomoven.
Oven: Bosch CSG856R Combi stoomoven.
- Bakker Henk
- Deegroller
- Berichten: 285
- Lid geworden op: zo 11 aug 2013, 01:11
Re: Brood van Gerrit
Goh, Gerrit. Heel even dacht ik dat het een grindpadje was.
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
TARWEBUSBROOD MET BLOND LIJNZAAD EN WIT MAANZAAD
60% Frans tarweloem T55, 40% volkorenmeel steengemalen, 77% hydratatie
bruine suiker, zonnebloemolie, 8% blond lijnzaad (geweekt)
Gedecoreerd met wit maanzaad.
60% Frans tarweloem T55, 40% volkorenmeel steengemalen, 77% hydratatie
bruine suiker, zonnebloemolie, 8% blond lijnzaad (geweekt)
Gedecoreerd met wit maanzaad.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Arie
- Deegkneder
- Berichten: 102
- Lid geworden op: di 31 mar 2020, 21:17
- Locatie: Leiden
Re: Brood van Gerrit
Jouw halfjes zijn en blijven een inspiratiebron, Gerrit
Mijn dagelijks brood...
- WesleyNL
- Deegroller
- Berichten: 482
- Lid geworden op: vr 17 apr 2020, 17:09
Re: Brood van Gerrit
Nondeju wat een kop zit er op zeg.
Mooi hoor!
En het ziet er verrukkelijk uit zo!
Bruine suiker ipv gewone suiker, wat is de gedachte hier achter? Heeft dat met kleur en smaak temaken?
Mooi hoor!
En het ziet er verrukkelijk uit zo!
Bruine suiker ipv gewone suiker, wat is de gedachte hier achter? Heeft dat met kleur en smaak temaken?
Mixers: Kenwoon kmix met superdoughhook, Grilletta IM5
Oven: Bosch CSG856R Combi stoomoven.
Oven: Bosch CSG856R Combi stoomoven.
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
POGING TOT BOLLETJESBROOD VAN VITAMINE C.
Dit is het resultaat van mijn versie van "kleine bolletjes in een bakblik" van Marijn.........
Aanleiding
Dit is het resultaat van mijn versie van "kleine bolletjes in een bakblik" van Marijn.........
Aanleiding
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
TARWE-BOEKWEITBATARD
10% Volkoren boekweitmeel, 30% volkoren tarwemeel, 60% tarwebloem T55, 68% hydratatie.
bruine suiker, boter. Gedecoreerd met roggebloem.
gesneden om in te vriezen als reservebrood
(overigens hetzelfde deeg als m'n bolletjesbroodfiasco)
10% Volkoren boekweitmeel, 30% volkoren tarwemeel, 60% tarwebloem T55, 68% hydratatie.
bruine suiker, boter. Gedecoreerd met roggebloem.
gesneden om in te vriezen als reservebrood
(overigens hetzelfde deeg als m'n bolletjesbroodfiasco)
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Vitamine C
- Warme bakker
- Berichten: 690
- Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57
Re: Brood van Gerrit
Haha geweldig, net micky mouse. Hoeveel bolletjes, en om en om beetje neergelegd? ( Bij mij gingen er zes in in bakblik van ca 20x8\10cm breedBakkerGerrit schreef: ↑zo 03 mei 2020, 20:20 POGING TOT BOLLETJESBROOD VAN VITAMINE C.
Dit is het resultaat van mijn versie van "kleine bolletjes in een bakblik" van Marijn.........
Aanleiding
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Brood van Gerrit
Dacht FF hij komt vitamine C tekort... maar hier kun je van alles bij denken...
Top Broodjes Gerrit
Top Broodjes Gerrit
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
ZACHTE BOLLEN MET KLEINE ZAADJES
15% volkoren tarwemeel, 85% tarwebloem T55, 65% hydratatie, boter, witte basterdsuiker.
Gedecoreerd met wit en zwart maanzaad en wit sesamzaad
15% volkoren tarwemeel, 85% tarwebloem T55, 65% hydratatie, boter, witte basterdsuiker.
Gedecoreerd met wit en zwart maanzaad en wit sesamzaad
Laatst gewijzigd door BakkerGerrit op do 07 mei 2020, 11:45, 1 keer totaal gewijzigd.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- WesleyNL
- Deegroller
- Berichten: 482
- Lid geworden op: vr 17 apr 2020, 17:09
Re: Brood van Gerrit
Dat zijn mooie bollen geworden. Ook een fijne kleur qua korst.
Qua percentages kom ik niet tot 100%.
Jammer dat ik het niet kan pikken
Qua percentages kom ik niet tot 100%.
Jammer dat ik het niet kan pikken
Mixers: Kenwoon kmix met superdoughhook, Grilletta IM5
Oven: Bosch CSG856R Combi stoomoven.
Oven: Bosch CSG856R Combi stoomoven.
- BrodyBrotz
- Jongste bediende
- Berichten: 26
- Lid geworden op: za 09 feb 2019, 09:04
Re: Brood van Gerrit
Ontzettend mooie stokbroden Gerrit! Chapeau. Ik ga ook eens wat Soja-meel toevoegen.BakkerGerrit schreef: ↑ma 27 apr 2020, 17:56 WITTE STOKKEN
95% Frans tarwebloem T55, 3% sojameel, 2% roggemeel, 67% hydratatie
afgebakken op 240 graden Celcius.
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Nu wel 100%.
(En wat wil je pikken?)
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- WesleyNL
- Deegroller
- Berichten: 482
- Lid geworden op: vr 17 apr 2020, 17:09
Re: Brood van Gerrit
Je recept.
Ik heb al een vaag uit staan in een ander topic maar je verhouding en de toevoeging van basterdsuiker icm 65% vocht klinkt als een leuke uitdaging om te proberen.
Ik heb al een vaag uit staan in een ander topic maar je verhouding en de toevoeging van basterdsuiker icm 65% vocht klinkt als een leuke uitdaging om te proberen.
Mixers: Kenwoon kmix met superdoughhook, Grilletta IM5
Oven: Bosch CSG856R Combi stoomoven.
Oven: Bosch CSG856R Combi stoomoven.
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Brood van Gerrit
Dach ook al hoe krijg Gerrit toch zo'n fraaie bollen uit een papje...
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Het recept staat er altijd onder. De standaard waarden van zout en gist (resp 1,8 en 1,5%) en hoeveelheden vetstof en suiker (tussen 1 en 2%) vermeld ik niet. Wel welke vetstof en suiker het is. En natuurlijk alle zaken die variabel zijn in het betreffende brood. Hoeveelheid meel, en welk soort, welke toevoegingen als zaden en pitten en in welke hoeveelheid..
Maar....... is het niet leuk om gewoon zelf te proberen wat bastersuiker of gewone suiker doet in jouw brood? Ik denk namelijk dan een goed en lekker brood maar gedeeltelijk afhankelijk is van je recept maar meer van hoe ga ik ermee om. Ik zie het als muziek maken. Wat bladmuziek is voor een muzikant is het broodrecept voor een bakker........
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- WesleyNL
- Deegroller
- Berichten: 482
- Lid geworden op: vr 17 apr 2020, 17:09
Re: Brood van Gerrit
Daar heb je zeker een punt. Toch bedankt voor je toelichting en de percentages want het was voor mij een mysterie dat ontrafeld diende te worden :-)
Mixers: Kenwoon kmix met superdoughhook, Grilletta IM5
Oven: Bosch CSG856R Combi stoomoven.
Oven: Bosch CSG856R Combi stoomoven.
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
TIJGERBOULE MET SESAM EN LIJNZAAD
25% volkoren tarwemeel steengemalen, 75% tarwebloem T55, 72% hydratatie,
witte basterd, 50/50 sesamolie en zonnebloemolie, 3% blond lijzaad en 3% wit sesamzaad (beide geweekt)
25% volkoren tarwemeel steengemalen, 75% tarwebloem T55, 72% hydratatie,
witte basterd, 50/50 sesamolie en zonnebloemolie, 3% blond lijzaad en 3% wit sesamzaad (beide geweekt)
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- WesleyNL
- Deegroller
- Berichten: 482
- Lid geworden op: vr 17 apr 2020, 17:09
Re: Brood van Gerrit
Prachtbol.
Mooi gelukt hoor.
Mooi gelukt hoor.
Mixers: Kenwoon kmix met superdoughhook, Grilletta IM5
Oven: Bosch CSG856R Combi stoomoven.
Oven: Bosch CSG856R Combi stoomoven.
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
TARWE-GERSTBROOD MET POMPOENPITTEN EN GERSTEVLOKKEN
20% volkoren gerstemeel, 20% volkoren tarwemeel, 60% tarwebloem T55, 78% hydratatie, bruine suiker, olijfolie
5% gerstevlokken, 5% pompoenpiitten (beide geweekt) door het deeg.
Gedecoreerd met gehakte gerstevlokken en gehakte pompoenpitten.
20% volkoren gerstemeel, 20% volkoren tarwemeel, 60% tarwebloem T55, 78% hydratatie, bruine suiker, olijfolie
5% gerstevlokken, 5% pompoenpiitten (beide geweekt) door het deeg.
Gedecoreerd met gehakte gerstevlokken en gehakte pompoenpitten.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- WesleyNL
- Deegroller
- Berichten: 482
- Lid geworden op: vr 17 apr 2020, 17:09
Re: Brood van Gerrit
Dat ziet er verrekte lekker uit zeg.
Mixers: Kenwoon kmix met superdoughhook, Grilletta IM5
Oven: Bosch CSG856R Combi stoomoven.
Oven: Bosch CSG856R Combi stoomoven.
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
MAISBOULE (TARWEBROOD MET MAISMEEL)
15% Maismeel, 10% volkorenmeel, 75% tarwebloem T55, 66% hydratatie
basterdsuiker,zonnebloemolie, kurkuma (voor de kleur 0,15%)
gegarneerd met tarwegriesmeel (bij gebrek aan maisgries)
15% Maismeel, 10% volkorenmeel, 75% tarwebloem T55, 66% hydratatie
basterdsuiker,zonnebloemolie, kurkuma (voor de kleur 0,15%)
gegarneerd met tarwegriesmeel (bij gebrek aan maisgries)
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- WesleyNL
- Deegroller
- Berichten: 482
- Lid geworden op: vr 17 apr 2020, 17:09
Re: Brood van Gerrit
Je baksels zijn weer goed gelukt
Als ik moest kiezen zou ik voor die lekkere bollen gaan
Als ik moest kiezen zou ik voor die lekkere bollen gaan
Mixers: Kenwoon kmix met superdoughhook, Grilletta IM5
Oven: Bosch CSG856R Combi stoomoven.
Oven: Bosch CSG856R Combi stoomoven.
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
HALFVOLKOREN MEERGRANEN TRIANGLE EN BATARD
10% Volkoren boekweitmeel, 10% volkoren speltmeel, 30% volkoren tarwemeel, 50% tarwebloem T55 65% hydratatie
bruine basterd, zonnebloemolie.
Gedecoreerd met roggebloem.
10% Volkoren boekweitmeel, 10% volkoren speltmeel, 30% volkoren tarwemeel, 50% tarwebloem T55 65% hydratatie
bruine basterd, zonnebloemolie.
Gedecoreerd met roggebloem.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
MEERGRANEN MEERZADENBATARD
5% Sorghummeel, 10% Boekweitmeel, 30% Tarwemeel (allen volkoren) 55% Tarwebloem T55, 84% hydratatie
1% zwart sesamzaad, 1% zwart maanzaad, 2% donker lijnzaad, 2% pompoenpitten, 2% Zonnebloempitten, bruine basterdsuiker, olijfolie
5% Sorghummeel, 10% Boekweitmeel, 30% Tarwemeel (allen volkoren) 55% Tarwebloem T55, 84% hydratatie
1% zwart sesamzaad, 1% zwart maanzaad, 2% donker lijnzaad, 2% pompoenpitten, 2% Zonnebloempitten, bruine basterdsuiker, olijfolie
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
TARWEBUSBROOD MET MAANZAAD, EN ZACHTE BOLLEN VAN HETZELFDE DEEG
20% Volkoren tarwemeel, 80% tarwebloem T55, 66% hydratatie
basterdsuiker, boter.
De bolletjes zijn geglaceerd met boter
Het busbrood is gedecoreerd met donker maanzaad
20% Volkoren tarwemeel, 80% tarwebloem T55, 66% hydratatie
basterdsuiker, boter.
De bolletjes zijn geglaceerd met boter
Het busbrood is gedecoreerd met donker maanzaad
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- WesleyNL
- Deegroller
- Berichten: 482
- Lid geworden op: vr 17 apr 2020, 17:09
Re: Brood van Gerrit
Het ziet er weer ontzettend lekker uit Gerrit!
Mixers: Kenwoon kmix met superdoughhook, Grilletta IM5
Oven: Bosch CSG856R Combi stoomoven.
Oven: Bosch CSG856R Combi stoomoven.
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
TIJGERBOULE MET SESAMZAAD EN LIJNZAAD
(op verzoek in de herhaling)
25% volkoren tarwemeel steengemalen, 75% Tarwebloem T55, 75% hydratatie, basterdsuiker en sesam- en zonnebloemolie
Geweekt blond lijnzaad (3%) en wit sesamzaad (ook 3%).
Deze keer naar 75% hydratatie
(op verzoek in de herhaling)
25% volkoren tarwemeel steengemalen, 75% Tarwebloem T55, 75% hydratatie, basterdsuiker en sesam- en zonnebloemolie
Geweekt blond lijnzaad (3%) en wit sesamzaad (ook 3%).
Deze keer naar 75% hydratatie
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Bakker Wim
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 22
- Lid geworden op: vr 22 mei 2020, 20:29
Re: Brood van Gerrit
Je bakt heel wat af Gerrit. Ziet er goed uit!
Binnenkort ook maar eens iets met 'tijger' maken op verzoek van de kinderen.
Binnenkort ook maar eens iets met 'tijger' maken op verzoek van de kinderen.
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
TARWEBROOD MET SESAM
30% volkoren tarwemeel, 70% tarwebloem T55, 72% hydratatie
bruine basterd, sesamolie, 3% zwart sesamzaad door het deeg.
Gedecoreerd met wit sesamzaad.
30% volkoren tarwemeel, 70% tarwebloem T55, 72% hydratatie
bruine basterd, sesamolie, 3% zwart sesamzaad door het deeg.
Gedecoreerd met wit sesamzaad.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit