Brood van Gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
LICHTBRUIN TARWE
25% molenvolkoren, 75% T55, 69% hydratatie
Met 10% volle yoghurt. Afgekwast met kraanwater.
(We zijn nog niet weg....)
25% molenvolkoren, 75% T55, 69% hydratatie
Met 10% volle yoghurt. Afgekwast met kraanwater.
(We zijn nog niet weg....)
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
LICHTBRUIN MAANZAADBROOD
25% molenvolkoren, 75% T55 67% hydratatie
Maanzaad ter decoratie
Ja, weer terug van vakantie!
25% molenvolkoren, 75% T55 67% hydratatie
Maanzaad ter decoratie
Ja, weer terug van vakantie!
Laatst gewijzigd door BakkerGerrit op za 22 sep 2018, 07:59, 1 keer totaal gewijzigd.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Brood van Gerrit
Zie je wel.. ik dacht 't al... en gelijk laat ie de stofzuiger overuren maken... :D, :D,
Tis maar goed dat Rutte de dividendtax afschaft want een maand op vakantie dat is ehhhh…
Fraai broodje Gerrit..
Tis maar goed dat Rutte de dividendtax afschaft want een maand op vakantie dat is ehhhh…
Fraai broodje Gerrit..
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- Melinda
- Meesterbakker
- Berichten: 2269
- Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
- Locatie: Soest
Re: Brood van Gerrit
Mooi :2th:
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's
:-) Mijn foto's
- Koos de bakker
- Deegroller
- Berichten: 297
- Lid geworden op: vr 22 sep 2017, 22:29
Re: Brood van Gerrit
Nog niet verleerd na de vakantie.
Ik bak al jaren brood in een BBM. Maar nu ben ik begonnen aan het echte werk; broodbakken in een houtoven.
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
LICHTBRUIN TARWEBROOD MET YOGHURT
25% molenvolkoren, 75% T55, 68% hydratatie
10% van het vocht volle yoghurt. Afgekwast met H2O.
25% molenvolkoren, 75% T55, 68% hydratatie
10% van het vocht volle yoghurt. Afgekwast met H2O.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
HALFVOLKOREN TARWEBOULE MET LIJNZAAD
50% molenvolkoren tarwe, 50% T55, 67% hydratatie
7,5% lijnzaad door het deeg. Roggemeel als decoratie
50% molenvolkoren tarwe, 50% T55, 67% hydratatie
7,5% lijnzaad door het deeg. Roggemeel als decoratie
Laatst gewijzigd door BakkerGerrit op di 25 sep 2018, 16:41, 1 keer totaal gewijzigd.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- oudbakken
- Deegroller
- Berichten: 292
- Lid geworden op: vr 14 sep 2018, 16:16
Re: Brood van Gerrit
beste gerrit, ik zie geen afbeelding van je
Heetlucht oven LOTUS mod. FOV 2.6kW.
Conventionele oven: smeg 80cm
KitchenAid heavy Duty
Komo FidibusMedium molen
Conventionele oven: smeg 80cm
KitchenAid heavy Duty
Komo FidibusMedium molen
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Brood van Gerrit
Ik zie hem wel hoor.. zoals gewoonlijk..
Zie je de info eronder Ewoud.. dat zijn de ingrediënten in bakkerstaal (de bakkersformule)
Ben ik niet zo gewend van jou Gerrit, een bol bedoel ik.. meestal zijn het van die dingen met een strippenkaart..
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
De reden dat ik de laatste tijd wat meer busbrood bak is omdat ik twee busbroden tegelijk kan bakken en twee boule’s niet. Vandaar......
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Zie je de eerdere foto’s wel? Ik heb niets anders daan anders gedaan.....
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Brood van Gerrit
BakkerGerrit schreef: ↑di 25 sep 2018, 11:47 De reden dat ik de laatste tijd wat meer busbrood bak is omdat ik twee busbroden tegelijk kan bakken en twee boule’s niet. Vandaar......
Bak jij in een magnetronnetje dan? :D, :D,
Ik zal maar niets zeggen dan.. ik gooi 6 broden in mijn oven..
Nee, geen Rofco o.i.d. gewoon een conventionele oven met B&O
Vraagt wel aanpassing.. temperatuur moet 10 graden hoger... om 15/20 minuten platen wisselen (positie in de oven) en bakje water past niet meer.. dus plantenspuit..(als ik haast heb brandslang )
Zo BTW geen Rofco willen hebben.. omdat ik het prijzig vind qua aanschaf en gebruik..
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
2 batards bakken dan, die passen wel naast elkaar in een gewone maat oven :-). Passen ook beter in de vriezer dan boules ^)^BakkerGerrit schreef: ↑di 25 sep 2018, 11:47 De reden dat ik de laatste tijd wat meer busbrood bak is omdat ik twee busbroden tegelijk kan bakken en twee boule’s niet. Vandaar......
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
TARWEBATARD MET SESAM
60% T55, 40% molenvolkoren, 68% hydratatie
Sesamolie als vetstof, zwarte sesam als decoratie
(Een beetje platter dan bedoeld, even niet de rijs in de gaten gehouden...)
60% T55, 40% molenvolkoren, 68% hydratatie
Sesamolie als vetstof, zwarte sesam als decoratie
(Een beetje platter dan bedoeld, even niet de rijs in de gaten gehouden...)
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
ZACHTE WITTE BOLLETJES
100% T55, 69% hydratatie wv 10% ei
Afgelakt met boter
(Het is weekend of het is weekend....)
100% T55, 69% hydratatie wv 10% ei
Afgelakt met boter
(Het is weekend of het is weekend....)
Laatst gewijzigd door BakkerGerrit op za 29 sep 2018, 10:57, 1 keer totaal gewijzigd.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Bakker Henk
- Deegroller
- Berichten: 285
- Lid geworden op: zo 11 aug 2013, 01:11
Re: Brood van Gerrit
Je hebt in het deeg van de zachte bolletjes toch ook wel boter en/of melk zeker? Of gebruik je alleen eidooier?
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Natuurlijk! Het is een deeg met 59% halfvolle melk, 10% ei en 5% boter. Ook zit er 1,5% droge gist in en 1,8% zout.Bakker Henk schreef: ↑vr 28 sep 2018, 23:42 Je hebt in het deeg van de zachte bolletjes toch ook wel boter en/of melk zeker? Of gebruik je alleen eidooier?
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
LICHT VIERGRANENBATARD MET LIJNZAAD
5% volkoren Spelt, 5% volkoren Gerst, 5% Sojameel, 10% volkoren Tarwe, 75% Tarwe T55, 67% hydratatie.
7% lijnzaad door het deeg, voornoemd meelmengsel ter decoratie.
5% volkoren Spelt, 5% volkoren Gerst, 5% Sojameel, 10% volkoren Tarwe, 75% Tarwe T55, 67% hydratatie.
7% lijnzaad door het deeg, voornoemd meelmengsel ter decoratie.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
LICHTBRUINE TARWESWIRL MET MAANZAAD, SESAMZAAD EN LIJNZAAD
25% volkorentarwe van de molensteen, 5% sojameel, 70% franse tarwe T55, 68% hydratatie.
7% lijnzaad door het deeg, sesamzaad en maanzaad ter decoratie.
25% volkorentarwe van de molensteen, 5% sojameel, 70% franse tarwe T55, 68% hydratatie.
7% lijnzaad door het deeg, sesamzaad en maanzaad ter decoratie.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Brood van Gerrit
Je hebt een dikke gedraaid Gerrit :B: Erg fraai..
Ik heb zoiets al een paar keer in kaasvorm gedaan... met Gruyère en gedroogde tomaatjes...
Voor de schoonheid van jou bakgenot maar even op mijn bakplek gezet..
Ik heb zoiets al een paar keer in kaasvorm gedaan... met Gruyère en gedroogde tomaatjes...
Voor de schoonheid van jou bakgenot maar even op mijn bakplek gezet..
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
BakkerGerrit schreef: ↑di 02 okt 2018, 11:39 LICHTBRUINE TARWESWIRL MET MAANZAAD, SESAMZAAD EN LIJNZAAD
25% volkorentarwe van de molensteen, 5% sojameel, 70% franse tarwe T55, 68% hydratatie.
7% lijnzaad door het deeg, sesamzaad en maanzaad ter decoratie.
Deze foto hoorde er nog bij
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Brood van Gerrit
Snap het niet hè... zo'n mooi brood altijd.. en dan maakt ie het open. niks dan gaten!! :2th:
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
-
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 77
- Lid geworden op: ma 02 jul 2018, 00:51
Re: Brood van Gerrit
Ziet er mooi en smakelijk uit Gerrit. Je recept heb ik genoteerd.
Ik neem mij vaker voor om foto’s te maken. Echter, soms is het fototoestel onvindbaar of vind ik het lamplicht op dat moment té lelijk en als ik een foto maak, wil ik ook een foto van de sneetjes, maar dat vergeet ik dan weer of het brood is al opgegeten.
Ik neem mij vaker voor om foto’s te maken. Echter, soms is het fototoestel onvindbaar of vind ik het lamplicht op dat moment té lelijk en als ik een foto maak, wil ik ook een foto van de sneetjes, maar dat vergeet ik dan weer of het brood is al opgegeten.
‘In ’t sweet uwes aenschijns sult ghy broot eten’ Genesis 3:19
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
TARWE-SPELTBOULE MET POMPOENPITTEN
20% volkoren tarwe van de molensteen, 10% volkorenspelt, 70% Franse tarwe T55, 68% hydratatie
10% geroosterde pompoenpitten door het deeg, pompoenpitten ter decoratie
20% volkoren tarwe van de molensteen, 10% volkorenspelt, 70% Franse tarwe T55, 68% hydratatie
10% geroosterde pompoenpitten door het deeg, pompoenpitten ter decoratie
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Help.......mn foto’s zijn weg..........
Waarschijnlijk een probleem bij Tinypic.....(m’n fotoserver)
De site is inderdaad al de hele dag down. Hopelijk wordt dit snel hersteld......
ZE ZIJN ER WEER
Waarschijnlijk een probleem bij Tinypic.....(m’n fotoserver)
De site is inderdaad al de hele dag down. Hopelijk wordt dit snel hersteld......
ZE ZIJN ER WEER
Laatst gewijzigd door BakkerGerrit op za 06 okt 2018, 07:31, 1 keer totaal gewijzigd.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Brood van Gerrit
De site heeft een DNS probleem...
Melding: INET_E_RESOURCE_NOT_FOUND = duid op DNS ptoblemen
Melding: INET_E_RESOURCE_NOT_FOUND = duid op DNS ptoblemen
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Brood van Gerrit
Wauw Gerrit dat hebbie echt snel gedaan hoor..
Al die broodjes opnieuw bakken.. fottokes.. plaatsen..
En bovenal alle diepvriezen vol.. hele straat in rep en roer.. blij met brood en hun diepvriezen ook beschikbaar gesteld..
Straks komt de krant?? Wel FF zorgen dat je er dan netjes uitziet hè voor de foto... :2th: :2th:
Al die broodjes opnieuw bakken.. fottokes.. plaatsen..
En bovenal alle diepvriezen vol.. hele straat in rep en roer.. blij met brood en hun diepvriezen ook beschikbaar gesteld..
Straks komt de krant?? Wel FF zorgen dat je er dan netjes uitziet hè voor de foto... :2th: :2th:
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
LICHT TARWEBROODJE MET YOGHURT
15% volkoren molensteentarwe, 85% T55, 67% hydratatie wv 10% volle yoghurt.
Afgekwast met eau potable.
15% volkoren molensteentarwe, 85% T55, 67% hydratatie wv 10% volle yoghurt.
Afgekwast met eau potable.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
MEERGRANENSCHIJF
De bedoeling was een meergranenboule........Met tarwe, gerst, spelt en soja....
Door het roggemeel erop lijkt het nog wat maar zo plat heb ik ze nog nooit gehad
Het deeg had er deze keer geen zin in. Maar meergranenpaneermeel is ook lekker...... ;B
De bedoeling was een meergranenboule........Met tarwe, gerst, spelt en soja....
Door het roggemeel erop lijkt het nog wat maar zo plat heb ik ze nog nooit gehad
Het deeg had er deze keer geen zin in. Maar meergranenpaneermeel is ook lekker...... ;B
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Teveel gerst, spelt en soja gebruikt in het deeg?
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Inderdaad Levine, een overdosis van alledrie maar ik vermoed dat de soja de genadeklap heeft gegeven.
Ik ga het opnieuw doen maar nu rustig de hoeveelheden een voor een opbouwen.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
MEERGRANENBOULE
20% Volkorentarwe vd molensteen, 5% Volkoren gerst, 5% volkoren spelt, 70% tarwe T55, 68% hydratatie
Roggemeel ter decoratie.
Rustig de hoeveelheden gerst, spelt en soja opbouwen, veilig beginnen
(In deze zit nog geen sojameel)
20% Volkorentarwe vd molensteen, 5% Volkoren gerst, 5% volkoren spelt, 70% tarwe T55, 68% hydratatie
Roggemeel ter decoratie.
Rustig de hoeveelheden gerst, spelt en soja opbouwen, veilig beginnen
(In deze zit nog geen sojameel)
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
MELKWITBROOD
10% volkoren molentarwe, 90% T55,67% hydratatie
100% halfvolle melk, afgekwast met leidingwater.
10% volkoren molentarwe, 90% T55,67% hydratatie
100% halfvolle melk, afgekwast met leidingwater.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
WEEKENDBOLLETJES en WITTE TARWEBATARD
100% Tarwe T55, 68% hydratatie (100% halfvolle melk)
Bolletjes afgelakt met boter, Batard afgekwast met eau potable.
100% Tarwe T55, 68% hydratatie (100% halfvolle melk)
Bolletjes afgelakt met boter, Batard afgekwast met eau potable.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Brood van Gerrit
Gerrit wat ben je weer druk!! of verveel je je?? Dan moet je een hengel kopen net als Cor..
Wat... je houd niet van vissen... dan zet je de hengel in de hoek en ga je er naar kijken.. zeer rustgevend!!
Alles nog steeds met de hand??
Wat... je houd niet van vissen... dan zet je de hengel in de hoek en ga je er naar kijken.. zeer rustgevend!!
Alles nog steeds met de hand??
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
MEERGRANENBOULE v2
20% tarwe molenvolkoren, 5% volkoren gerst, 5% volkoren spelt, 3% sojameel, 67% tarwebloem T55, 68% hydratatie
Gedecoreerd met roggemeel
Deze keer v1 + 3% sojameel.
20% tarwe molenvolkoren, 5% volkoren gerst, 5% volkoren spelt, 3% sojameel, 67% tarwebloem T55, 68% hydratatie
Gedecoreerd met roggemeel
Deze keer v1 + 3% sojameel.
Laatst gewijzigd door BakkerGerrit op di 16 okt 2018, 08:57, 1 keer totaal gewijzigd.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Brood van Gerrit
Gerrit nou niet overdrijven hè... ik zie geen pitjes.. enne je weet toch dat je 's avonds na tienen geen herrie meer mag maken!!
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
LICHTBRUIN TARWE MET SOJA EN LIJNZAAD
25% volkoren tarwe van de molen, 5% Sojameel, 79% franse tarwe T55, 68% hydratatie.
7,5% lijnzaad door het deeg, afgekwast met H2O.
25% volkoren tarwe van de molen, 5% Sojameel, 79% franse tarwe T55, 68% hydratatie.
7,5% lijnzaad door het deeg, afgekwast met H2O.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
MEERGRANENBOULE V3
20% tarwe volkoren van de molensteen, 10% Volkorenspelt, 5% Volkorengerst, 3% sojabloem, 62% T55, 67% hydratatie
Gedecoreerd met volkoren roggemeel.
Deze keer V2 + 5% volkorenspelt
20% tarwe volkoren van de molensteen, 10% Volkorenspelt, 5% Volkorengerst, 3% sojabloem, 62% T55, 67% hydratatie
Gedecoreerd met volkoren roggemeel.
Deze keer V2 + 5% volkorenspelt
Laatst gewijzigd door BakkerGerrit op vr 19 okt 2018, 15:14, 1 keer totaal gewijzigd.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Brood van Gerrit
Jaja die Gerrit toch... eerst 2 keer een foto van dezelfde bol en er dan 105 % meel, bloem en andere droog spul instoppen.
Gerrit.…. de bakkersformule....!! :D, :D,
Klopt hoor.. V2 = 100% + 5% volkorenspelt
Gerrit.…. de bakkersformule....!! :D, :D,
Klopt hoor.. V2 = 100% + 5% volkorenspelt
Laatst gewijzigd door Rik59 op vr 19 okt 2018, 16:36, 1 keer totaal gewijzigd.
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- Koos de bakker
- Deegroller
- Berichten: 297
- Lid geworden op: vr 22 sep 2017, 22:29
Re: Brood van Gerrit
Het valt mij op dat je meer dan 100 procent meel gebruikt. Een vergissing of snap ik het verkeerd?BakkerGerrit schreef:LICHTBRUIN TARWE MET SOJA EN LIJNZAAD
25% volkoren tarwe van de molen, 5% Sojameel, 79% franse tarwe T55, 68% hydratatie.
7,5% lijnzaad door het deeg, afgekwast met H2O.
Ik bak al jaren brood in een BBM. Maar nu ben ik begonnen aan het echte werk; broodbakken in een houtoven.
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Tiepvaud! Moet natuurlijk 70% zijn.Koos de bakker schreef: ↑vr 19 okt 2018, 13:56Het valt mij op dat je meer dan 100 procent meel gebruikt. Een vergissing of snap ik het verkeerd?BakkerGerrit schreef:LICHTBRUIN TARWE MET SOJA EN LIJNZAAD
25% volkoren tarwe van de molen, 5% Sojameel, 79% franse tarwe T55, 68% hydratatie.
7,5% lijnzaad door het deeg, afgekwast met H2O.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Koos de bakker
- Deegroller
- Berichten: 297
- Lid geworden op: vr 22 sep 2017, 22:29
Re: Brood van Gerrit
[emoji106][emoji6]
Ik bak al jaren brood in een BBM. Maar nu ben ik begonnen aan het echte werk; broodbakken in een houtoven.
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
LICHTBRUIN ZADEN EN PITTEN TARWEBOULE
15% Volkoren tarwe van de molensteen, 85% tarwe T55, 67% hydratatie.
Honing en zonnebloemolie, 10% sesamzaad(wit en zwart), zonnebloempitten, pompoenpitten door het deeg.
Witte sesam, zonnebloempitten en pompoenpitten ter decoratie
15% Volkoren tarwe van de molensteen, 85% tarwe T55, 67% hydratatie.
Honing en zonnebloemolie, 10% sesamzaad(wit en zwart), zonnebloempitten, pompoenpitten door het deeg.
Witte sesam, zonnebloempitten en pompoenpitten ter decoratie
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
HOKAIDO POMPOENBROOD
Ben ook blij met de kleur...
25% volkoren tarwe van de molensteen, 75% Frans T55, 66% hydratatie.
Vocht van ¼ gekookte en gezeefde pompoen bij het water voor de kleur.
¼ Hokaidopompoen in kleine blokjes (gekookt)door het deeg, vlak voor het opbollen in het deeg gevouwen.
(Broodje obv een deeg van 250g meel)
Ben ook blij met de kleur...
25% volkoren tarwe van de molensteen, 75% Frans T55, 66% hydratatie.
Vocht van ¼ gekookte en gezeefde pompoen bij het water voor de kleur.
¼ Hokaidopompoen in kleine blokjes (gekookt)door het deeg, vlak voor het opbollen in het deeg gevouwen.
(Broodje obv een deeg van 250g meel)
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4005
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Mooi broodje hoor, vooral de kleur. Doet het trouwens ook heel goed in zachte bolletjes...
Wil
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
MEERGRANEBOULE V4
20% tarwe volkoren van de molensteen, 5% Volkorenspelt, 10% Volkorengerst, 3% sojabloem, 62% T55, 67% hydratatie
Gedecoreerd met volkoren roggemeel.
Deze keer V2 + 5% volkorengerst
Voor de duidelijkheid: de hoeveelheid andere granen dan de tarwe T55 komen in mindering van de T55. Dus meer spelt = minder T55.
20% tarwe volkoren van de molensteen, 5% Volkorenspelt, 10% Volkorengerst, 3% sojabloem, 62% T55, 67% hydratatie
Gedecoreerd met volkoren roggemeel.
Deze keer V2 + 5% volkorengerst
Voor de duidelijkheid: de hoeveelheid andere granen dan de tarwe T55 komen in mindering van de T55. Dus meer spelt = minder T55.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
LICHTBRUIN TIJGERBATARD
20% volkoren tarwe vd molensteen, 80% T55, 67% hydratatie
Hij heeft een beetje een platvoet ivm het te laat aanbrengen van de tijgerpap
20% volkoren tarwe vd molensteen, 80% T55, 67% hydratatie
Hij heeft een beetje een platvoet ivm het te laat aanbrengen van de tijgerpap
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
ZACHTE WITTE MELKBOLLETJES MET SESAMZAAD EN MAANZAAD
100% tarwebloem T55, 67% hydratatie
Weekend! Kan de luchbox voor de zoon weer gevuld worden......
100% tarwebloem T55, 67% hydratatie
Weekend! Kan de luchbox voor de zoon weer gevuld worden......
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit