Brood van Gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
En weer wat achterstallige uploads plaatsen.
BAGUETTES
10% Volkorenmeel, 5% sojameel, 85% T55 tarwebloem
TARWEBOLLEN
15% volkorentarwemeel en 85% Tarwebloem T55
SESAMBOULE
MEERZADEN TARWE SORGHUM TRIANGEL
10% volkoren sorghum, 30% volkoren tarwemeel, 60% tarwebloem T55,
Geroosterde pompoen- en zonnebloempitten en lijnzaad door het deeg.
Gedecoreerd met gehakte zaden
TARWE BOEKWEITBROOD MET CHIAZAAD EN LIJNZAAD
10% boekweitmeel, 30% volkorenmeel en 60% T55. 78% hydratatie! Lijnzaad en Chiazaad door het deeg.
Afgeglansd met water.
TARWEBATARD MET GEBROKEN TARWE EN LIJNZAAD
30% Volkorentarwemeel, 70% T55, 70% hydratatie. Lijnzaad en gebroken tarwe door het deeg.
Gedecoreerd met gebroken tarwe.
MAISBOULE
maismeel, maisgries en tarwebloem T55. 76% hydratatie,
Gedecoreerd met maisgries.
BAGUETTES
10% Volkorenmeel, 5% sojameel, 85% T55 tarwebloem
TARWEBOLLEN
15% volkorentarwemeel en 85% Tarwebloem T55
SESAMBOULE
MEERZADEN TARWE SORGHUM TRIANGEL
10% volkoren sorghum, 30% volkoren tarwemeel, 60% tarwebloem T55,
Geroosterde pompoen- en zonnebloempitten en lijnzaad door het deeg.
Gedecoreerd met gehakte zaden
TARWE BOEKWEITBROOD MET CHIAZAAD EN LIJNZAAD
10% boekweitmeel, 30% volkorenmeel en 60% T55. 78% hydratatie! Lijnzaad en Chiazaad door het deeg.
Afgeglansd met water.
TARWEBATARD MET GEBROKEN TARWE EN LIJNZAAD
30% Volkorentarwemeel, 70% T55, 70% hydratatie. Lijnzaad en gebroken tarwe door het deeg.
Gedecoreerd met gebroken tarwe.
MAISBOULE
maismeel, maisgries en tarwebloem T55. 76% hydratatie,
Gedecoreerd met maisgries.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Bantam
- Deegroller
- Berichten: 269
- Lid geworden op: zo 18 okt 2020, 20:24
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Een collectie van smakelijke kunstwerken.
""" WATER + DESEM + BLOEM + TIJD + BROODBAKFORUM """
- RedYssel
- Deegroller
- Berichten: 352
- Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Weer knap bakwerk Gerrit
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- Bioloogje
- Warme bakker
- Berichten: 659
- Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25
Re: Brood van Gerrit
Prachtig brood weer Gerrit! [emoji122]
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Groetjes, Annelies
- TigerManZ
- Meesterbakker
- Berichten: 1986
- Lid geworden op: do 27 dec 2012, 08:59
- Locatie: In het oosten van de Betuwe
Re: Brood van Gerrit
Wat een mooie lekkere broden!
Die meerzaden triangel...
Die meerzaden triangel...
Groet, Han.
...levensgenieter...
...levensgenieter...
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
De laatste inhaalslag. Nu weer helemaal bij!
TARWE SPELTBROOD MET LIJNZAAD
Volkoren speltmeel, tarwebloem T55, bruine suiker, olijfolie, blond lijnzaad.
Gedecoreerd met volkorentarwemeel.
VLECHTBROOD MET ZAADJES (3VLECHT)
100% Tarwebloem T55, 67% hydratatie.
Gedecoreerd met blond lijnzaad, wit sesamzaad en zwart maanzaad.
MEERZADEN TARWE BOEKWEITBOULE
10% Boekweitmeel, 30% volkorentarwemeel, 60% tarwebloem T55,72% hydratatie
Geroosterde zonnebloempitten, chiazaad, wit sesamzaad en blond lijnzaad door het deeg.
Gedecoreerd met dezelfde zaadjes.
TARWE BUSBROOD MET SESAM
25% volkoren tarwemeel, 75% tarwebloem T55, 75% hydratatie ongepeld sesamzaad door het deeg.
Gedecoreerd met ongepeld sesamzaad.
TARWE-SORGHUMBOULE MET QUINOA, POMPOENPITTEN EN ZONNEBLOEMPITTEN
10% Sorghummeel, 30% volkorenmeel, 60% tarwebloem T55, 76% hydratatie.
Quinoa, gerooterde pompoenpitten en geroosterde zonnebloempitten door het deeg.
Gedecoreerd met gemalen zonnebloempitten, gemalen pompoenpitten, sesamzaad en grofgemalen tarwekorrels
ZACHTE TARWEBOLLEN MET ZAADJES
100% Tarwebloem T55, gedecoreerd met wit en zwart maanzaad, sesamzaad en zonnebloempitten.
TARWEBUSBROOD MET MAANZAAD
25% volkoren tarwemeel, 75% tarwebloem T55, 71% hydratatie. Wit maanzaad door het deeg.
Gedecoreerd met zwart maanzaad.
BAGUETTES
95% Tarwebloem T55, 5% Sojameel. 69% hydratatie.
KLEIN WIT TARWE TOASTBROOD
95% tarwebloem T55, 5% sojameel, boter. 69% hydratatie
Speciaal een klein brood gebakken voor de toast bij het kerstdiner
TARWE BUSBROOD
30% Volkoren tarwemeel, 70% tarwebloem T55, 69% hydratatie, bruine suiker, zonnebloemolie.
Afgeglansd met water.
TARWE SPELTBROOD MET LIJNZAAD
Volkoren speltmeel, tarwebloem T55, bruine suiker, olijfolie, blond lijnzaad.
Gedecoreerd met volkorentarwemeel.
VLECHTBROOD MET ZAADJES (3VLECHT)
100% Tarwebloem T55, 67% hydratatie.
Gedecoreerd met blond lijnzaad, wit sesamzaad en zwart maanzaad.
MEERZADEN TARWE BOEKWEITBOULE
10% Boekweitmeel, 30% volkorentarwemeel, 60% tarwebloem T55,72% hydratatie
Geroosterde zonnebloempitten, chiazaad, wit sesamzaad en blond lijnzaad door het deeg.
Gedecoreerd met dezelfde zaadjes.
TARWE BUSBROOD MET SESAM
25% volkoren tarwemeel, 75% tarwebloem T55, 75% hydratatie ongepeld sesamzaad door het deeg.
Gedecoreerd met ongepeld sesamzaad.
TARWE-SORGHUMBOULE MET QUINOA, POMPOENPITTEN EN ZONNEBLOEMPITTEN
10% Sorghummeel, 30% volkorenmeel, 60% tarwebloem T55, 76% hydratatie.
Quinoa, gerooterde pompoenpitten en geroosterde zonnebloempitten door het deeg.
Gedecoreerd met gemalen zonnebloempitten, gemalen pompoenpitten, sesamzaad en grofgemalen tarwekorrels
ZACHTE TARWEBOLLEN MET ZAADJES
100% Tarwebloem T55, gedecoreerd met wit en zwart maanzaad, sesamzaad en zonnebloempitten.
TARWEBUSBROOD MET MAANZAAD
25% volkoren tarwemeel, 75% tarwebloem T55, 71% hydratatie. Wit maanzaad door het deeg.
Gedecoreerd met zwart maanzaad.
BAGUETTES
95% Tarwebloem T55, 5% Sojameel. 69% hydratatie.
KLEIN WIT TARWE TOASTBROOD
95% tarwebloem T55, 5% sojameel, boter. 69% hydratatie
Speciaal een klein brood gebakken voor de toast bij het kerstdiner
TARWE BUSBROOD
30% Volkoren tarwemeel, 70% tarwebloem T55, 69% hydratatie, bruine suiker, zonnebloemolie.
Afgeglansd met water.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Bantam
- Deegroller
- Berichten: 269
- Lid geworden op: zo 18 okt 2020, 20:24
- Contacteer:
- Victory
- Warme bakker
- Berichten: 578
- Lid geworden op: wo 11 mar 2020, 16:42
Re: Brood van Gerrit
Lekker bezig Gerrit! Ziet er smakelijk uit!
Wat maakt dat je sojameel in je brood gebruikt?
Wat maakt dat je sojameel in je brood gebruikt?
Groetjes Victory
Panasonic SD-2500
Op het moment mijn grootste bakvriend.
Domino mix 5 spiraalkneder
Ik bak in een 90cm fornuis oven
Ik bak voornamelijk hybride (desem/gist) en meestal eigen recepten.
Panasonic SD-2500
Op het moment mijn grootste bakvriend.
Domino mix 5 spiraalkneder
Ik bak in een 90cm fornuis oven
Ik bak voornamelijk hybride (desem/gist) en meestal eigen recepten.
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Sojameel geeft een knapperige korst. Ook geeft het puur witbrood een iets diepere smaak.
Ik gebruik het meestal in stokbrood. (En het toastbroodje had hetzelfde basisdeeg, echter met boter)
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- hjeverts
- Warme bakker
- Berichten: 789
- Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
- Locatie: Neede
Re: Brood van Gerrit
Ziet er allemaal goed uit.
Is het deeg bij de gebruikte hoge hydratatie nog een beetje goed te verwerken?
Is het deeg bij de gebruikte hoge hydratatie nog een beetje goed te verwerken?
Groeten Hans,
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Dat is geen probleem. ik start echter niet met alle vocht maar was dit bij tijdens het kneden. Zo is het het deeg goed te verwerken.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
ZACHTE MELKBOLLEN
100% Frans tarwebloem T55, 71% hydratatie (melk), boter, basterdsuiker.
Geglaceerd met boter.
100% Frans tarwebloem T55, 71% hydratatie (melk), boter, basterdsuiker.
Geglaceerd met boter.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
BAGUETTES
95% Frans tarwebloem T55, 5% sojameel, 65% hydratatie
(4 tegelijk op de plaat is eigenlijk teveel) (misschien de schuur verbouwen en een grotere oven plaatsen? )
95% Frans tarwebloem T55, 5% sojameel, 65% hydratatie
(4 tegelijk op de plaat is eigenlijk teveel) (misschien de schuur verbouwen en een grotere oven plaatsen? )
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Bantam
- Deegroller
- Berichten: 269
- Lid geworden op: zo 18 okt 2020, 20:24
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Leuke baguettes. De uiteinden zijn mooi rond afgewerkt.
Mij lukt dat (nog) niet.
Mij lukt dat (nog) niet.
""" WATER + DESEM + BLOEM + TIJD + BROODBAKFORUM """
- Anke
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 69
- Lid geworden op: wo 19 aug 2020, 09:52
Re: Brood van Gerrit
Mooie verzameling van verschillende broden!
- hjeverts
- Warme bakker
- Berichten: 789
- Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
- Locatie: Neede
Re: Brood van Gerrit
Ok, dus langzaam tijdens het kneden het water toevoegen. Is het met die hoge hydratatie dan gewoon kneden, of meer vouwen en uitrekken?BakkerGerrit schreef: ↑za 02 jan 2021, 12:03Dat is geen probleem. ik start echter niet met alle vocht maar was dit bij tijdens het kneden. Zo is het het deeg goed te verwerken.
Groeten Hans,
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
- Victory
- Warme bakker
- Berichten: 578
- Lid geworden op: wo 11 mar 2020, 16:42
Re: Brood van Gerrit
Weer lekker aan de bak Gerrit
Whahahaha de droom van iedere thuisbakker als je de ruimte kunt missen waarom niet tochBakkerGerrit schreef: ↑za 02 jan 2021, 12:11 (4 tegelijk op de plaat is eigenlijk teveel) (misschien de schuur verbouwen en een grotere oven plaatsen? )
Groetjes Victory
Panasonic SD-2500
Op het moment mijn grootste bakvriend.
Domino mix 5 spiraalkneder
Ik bak in een 90cm fornuis oven
Ik bak voornamelijk hybride (desem/gist) en meestal eigen recepten.
Panasonic SD-2500
Op het moment mijn grootste bakvriend.
Domino mix 5 spiraalkneder
Ik bak in een 90cm fornuis oven
Ik bak voornamelijk hybride (desem/gist) en meestal eigen recepten.
- Koos de bakker
- Deegroller
- Berichten: 297
- Lid geworden op: vr 22 sep 2017, 22:29
Re: Brood van Gerrit
Mooie bolletjes Gerrit! Hoeveel deeg (gewicht) gebruik je per bol?
Ik bak al jaren brood in een BBM. Maar nu ben ik begonnen aan het echte werk; broodbakken in een houtoven.
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Ik maak voor 16 bollen een deeg van 800 gram bloem. De bollen krijgen dan een deeggewicht van ca 88 gram.Koos de bakker schreef: ↑zo 03 jan 2021, 12:11Mooie bolletjes Gerrit! Hoeveel deeg (gewicht) gebruik je per bol?BakkerGerrit schreef:ZACHTE MELKBOLLEN
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Van allebei, een combinatie dus, afhankelijk van het deeg op dat moment.
Omdat ik met de hand kneed kan ik S&F makkelijk afwisselen met kneden.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
TARWEBATARD MET SESAMZAAD EN LIJNZAAD
35% volkorentarwemeel, 65% tarwebloem T55, 80% hydratatie, honing, zonnebloemolie.
Blond lijnzaad en ongepelde sesamzaadjes door het deeg.
Afgeglansd met water.
35% volkorentarwemeel, 65% tarwebloem T55, 80% hydratatie, honing, zonnebloemolie.
Blond lijnzaad en ongepelde sesamzaadjes door het deeg.
Afgeglansd met water.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Koos de bakker
- Deegroller
- Berichten: 297
- Lid geworden op: vr 22 sep 2017, 22:29
Re: Brood van Gerrit
Dank voor je antwoord. Ik gebruik nu 75 gr per bolletje maar vind ze iets te klein. Ik volg je advies en ga de volgende keer bolletjes van 90 gram maken.BakkerGerrit schreef:Ik maak voor 16 bollen een deeg van 800 gram bloem. De bollen krijgen dan een deeggewicht van ca 88 gram.Koos de bakker schreef: ↑zo 03 jan 2021, 12:11Mooie bolletjes Gerrit! Hoeveel deeg (gewicht) gebruik je per bol?BakkerGerrit schreef:ZACHTE MELKBOLLEN
Ik bak al jaren brood in een BBM. Maar nu ben ik begonnen aan het echte werk; broodbakken in een houtoven.
- hjeverts
- Warme bakker
- Berichten: 789
- Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
- Locatie: Neede
Re: Brood van Gerrit
Ok, ga dan binnenkort ook eens kijken hoe makkelijk dat gaatBakkerGerrit schreef: ↑zo 03 jan 2021, 12:46Van allebei, een combinatie dus, afhankelijk van het deeg op dat moment.
Omdat ik met de hand kneed kan ik S&F makkelijk afwisselen met kneden.
Groeten Hans,
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- hjeverts
- Warme bakker
- Berichten: 789
- Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
- Locatie: Neede
Re: Brood van Gerrit
Ziet er erg smakelijk uit
Groeten Hans,
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
MEERGRANENBOULE MET MAISMEEL, GERSTEMEEL EN TARWE
70% tarwebloem T55, 15% volkorentarwemeel, 10% volkoren gerstemeel, 5% maismeel (was op), 0,2% kurkuma, eidooier.
67% hydratatie. Gedecoreerd met maisgries.
70% tarwebloem T55, 15% volkorentarwemeel, 10% volkoren gerstemeel, 5% maismeel (was op), 0,2% kurkuma, eidooier.
67% hydratatie. Gedecoreerd met maisgries.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- hjeverts
- Warme bakker
- Berichten: 789
- Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
- Locatie: Neede
Re: Brood van Gerrit
Ziet er smakelijk uit
Groeten Hans,
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Je bent het nieuwe jaar alvast goed begonnen Gerrit, met wat mooie broden/broodjes.
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- RedYssel
- Deegroller
- Berichten: 352
- Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34
- Bantam
- Deegroller
- Berichten: 269
- Lid geworden op: zo 18 okt 2020, 20:24
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Dat ziet er inderdaad heel smakelijk uit. Om in te bijten.
Die Kurkuma en die maïs geven een leuke gele kleur.
Die Kurkuma en die maïs geven een leuke gele kleur.
""" WATER + DESEM + BLOEM + TIJD + BROODBAKFORUM """
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
TARWEBOULE MET POMPOENPITTEN EN LIJNZAAD
30% Volkoren tarwemeel, 70% tarwebloem T55, 74% hydratatie, bruine suiker, zonnebloemolie.
Pompoenpitten en lijnzaad door het deeg Gedecoreerd met pompoenpitten.
30% Volkoren tarwemeel, 70% tarwebloem T55, 74% hydratatie, bruine suiker, zonnebloemolie.
Pompoenpitten en lijnzaad door het deeg Gedecoreerd met pompoenpitten.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- hjeverts
- Warme bakker
- Berichten: 789
- Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
- Locatie: Neede
Re: Brood van Gerrit
Ziet er weer goed uit Gerrit!
Groeten Hans,
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
- Jessica3787
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 21
- Lid geworden op: zo 25 okt 2020, 16:12
Re: Brood van Gerrit
Wat een prachtige broden bak jij!
- Bantam
- Deegroller
- Berichten: 269
- Lid geworden op: zo 18 okt 2020, 20:24
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Dat ziet er erg lekker uit.
Pompoenpitten worden hier ook gegeerd door de echtgenote.
Pompoenpitten worden hier ook gegeerd door de echtgenote.
""" WATER + DESEM + BLOEM + TIJD + BROODBAKFORUM """
- Ekiaam
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 22
- Lid geworden op: zo 01 mar 2020, 11:46
Re: Brood van Gerrit
Ziet er heerlijk uit!
Ik doe ook graag zaadjes aan de bovenkant maar die vallen er altijd af bij het snijden van het brood, waardoor ik maar de helft van de pompoenpitten overhou. Heb jij daar toevallig nog een goed 'trucje' voor?
Ik doe ook graag zaadjes aan de bovenkant maar die vallen er altijd af bij het snijden van het brood, waardoor ik maar de helft van de pompoenpitten overhou. Heb jij daar toevallig nog een goed 'trucje' voor?
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Ik maak het brood nat met water en probeer de zaadjes licht aan te drukken. Maar dat is niet altijd een garantie. Sommige zaadjes, bijvoorbeeld lijnzaadjes, blijven altijd heel slecht plakken.......
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Ekiaam
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 22
- Lid geworden op: zo 01 mar 2020, 11:46
Re: Brood van Gerrit
Ja dat doe ik inderdaad meestal ook. Ik zal eens proberen wat harder te duwen. Misschien helpt het. Het is nl wel super lekker!BakkerGerrit schreef: ↑wo 13 jan 2021, 12:21 Ik maak het brood nat met water en probeer de zaadjes licht aan te drukken. Maar dat is niet altijd een garantie. Sommige zaadjes, bijvoorbeeld lijnzaadjes, blijven altijd heel slecht plakken.......
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
TARWE SORGHUM YOGHURTBOLLEN
10% sorghummeel, 90% tarwebloem T55, 68% hydratatie (48% water, 20% volle yoghurt)
Gedecoreerd met ongepeld sesamzaad.
10% sorghummeel, 90% tarwebloem T55, 68% hydratatie (48% water, 20% volle yoghurt)
Gedecoreerd met ongepeld sesamzaad.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- hjeverts
- Warme bakker
- Berichten: 789
- Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
- Locatie: Neede
Re: Brood van Gerrit
Mooie bollen Gerrit
Groeten Hans,
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
- TigerManZ
- Meesterbakker
- Berichten: 1986
- Lid geworden op: do 27 dec 2012, 08:59
- Locatie: In het oosten van de Betuwe
Re: Brood van Gerrit
Inderdaad mooie broodjes Gerrit!
Maar sorghummeel... wat is het effect daarvan op het eindresultaat?
Geeft het veel smaak af?
Waarom maar 10%?
Sorry voor de vele vragen, ben een beetje nieuwsgierig, ken het niet
Maar sorghummeel... wat is het effect daarvan op het eindresultaat?
Geeft het veel smaak af?
Waarom maar 10%?
Sorry voor de vele vragen, ben een beetje nieuwsgierig, ken het niet
Groet, Han.
...levensgenieter...
...levensgenieter...
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
De Sorghum geeft een subtiele smaakverandering. En een structuurverandering omdat het geen gluten bevat. Vandaar doe ik ook maar 10% door het deeg.
En ik houd van variatie.......
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- TigerManZ
- Meesterbakker
- Berichten: 1986
- Lid geworden op: do 27 dec 2012, 08:59
- Locatie: In het oosten van de Betuwe
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
HALFVOLKOREN TARWE-GERSTBROOD MET LIJNZAAD
45% Volkoren tarwemeel, 10% volkoren gerstemeel, 45% tarwebloem T55, 5% gebroken tarwe, 8% blond lijnzaad.74% hydratatie.
Gedecoreerd met wit en zwart maanzaad, sesamzaad en gebroken tarwe.
45% Volkoren tarwemeel, 10% volkoren gerstemeel, 45% tarwebloem T55, 5% gebroken tarwe, 8% blond lijnzaad.74% hydratatie.
Gedecoreerd met wit en zwart maanzaad, sesamzaad en gebroken tarwe.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- hjeverts
- Warme bakker
- Berichten: 789
- Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
- Locatie: Neede
Re: Brood van Gerrit
Ziet er weer lekker uit
Groeten Hans,
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
- Bantam
- Deegroller
- Berichten: 269
- Lid geworden op: zo 18 okt 2020, 20:24
- Contacteer:
- RedYssel
- Deegroller
- Berichten: 352
- Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
MEERZADEN TARWE-SPELT BOULE EN BATARD
10% volkoren speltmeel, 25% volkoren tarwemeel, 65% tarwebloem T55, 76% hydratatie
Pompoen- en zonnebloempitten, geroosterd en gehakt, lijnzaad, allemaal geweekt, honing en zonnebloemolie
op de foto alleen de boule
10% volkoren speltmeel, 25% volkoren tarwemeel, 65% tarwebloem T55, 76% hydratatie
Pompoen- en zonnebloempitten, geroosterd en gehakt, lijnzaad, allemaal geweekt, honing en zonnebloemolie
op de foto alleen de boule
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- hjeverts
- Warme bakker
- Berichten: 789
- Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
- Locatie: Neede
Re: Brood van Gerrit
Brood ziet er weer erg smakelijk uit Gerrit!
Groeten Hans,
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
- ChrisWbD150
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 17
- Lid geworden op: za 26 dec 2020, 00:54
Re: Brood van Gerrit
Met hoeveel gist of desem bak je deze?