Brood van Gerrit

Heb je wat lekkers geproduceerd? Laat hier die mooie/originele/bijzondere of gewoon lekkere broden maar zien Een verdwaalde taart mag ook! Maak wel even een apart topic aan voor je eigen baksels...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

TARWE-GERSTBROOD MET LIJNZAAD

Afbeelding

25% volkorengerst, 25% volkorentarwe steengemalen, 50% franse tarwebloen T55, 68% hydratatie
7,5% geroosterde gerstevlokken en lijnzaad door het deeg, bruine suiker
Gebruikersavatar
Rik59
Meesterbakker
Berichten: 1326
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Rik59 »

Bruine suiker.. waarom?? :? :?
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread


RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

Zomaar, voor de kleur.
Gebruikersavatar
Rik59
Meesterbakker
Berichten: 1326
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Rik59 »

BakkerGerrit schreef: ma 28 jan 2019, 13:17 Zomaar, voor de kleur.
Kun je toch ook factor 50 gebruiken.. :B: :B:

Leg je em FF onder de zonnebank..
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread


RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

ZONNEBLOEMPITTENBROOD

Afbeelding
Afbeelding

20% Volkorentarwemeel vd molensteen, 80% Frans tarwebloem T55, 69% hydratatie (melk)
7,5% geroosterde zonnebloempitten door het deeg. Zonnebloempitten ter decoratie
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

MEERGRANENBOULE MET LIJNZAAD

Afbeelding
Afbeelding

5% volkoren roggemeel, 15% volkorenspeltmeel, 20% volkorentarwe vd molensteen, 60% Frans tarwebloem T55, 69% hydratatie. 7,5% lijnzaad door het deeg. Honing en olijfolie. Roggebloem ter decoratie
Laatst gewijzigd door BakkerGerrit op vr 01 feb 2019, 10:53, 2 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3372
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door bakplaat »

Mooi brood Gerrit :2th: …het lacht je toe. ^)^
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

ZACHTE WITTE BOLLEN

Afbeelding

100% Franse tarwebloem T55, 55% hydratatie (vw 10% volle yoghurt) 10% ei.
Basterdsuiker en boter.
(Vrij naar Levine)
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

LICHTBRUINE WINSTON

Afbeelding
Afbeelding
25% Volkorentarwe vd molensteen, 75% Franse tarwebloem T55, 67% hydratatie
Afgeglansd met boter
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

MEERZADENBROOD

Afbeelding
Afbeelding
25% volkorentarwe vd zuidmolen, 75% Frans tarwebloem T55, 68% hydratatie
8% wit en zwart sesamzaad en lijnzaad. Sesamolie, basterdsuiker.
Ter decoratie mengsel van wit en zwart sesamzaad en maanzaad.
Laatst gewijzigd door BakkerGerrit op wo 06 feb 2019, 21:15, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Rik59
Meesterbakker
Berichten: 1326
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Rik59 »

Bij Gerrit gaat het steeds meer op Lego lijken... :2th: :2th:
Bij was het meer sjoelen vandaag... :D, :D,
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread


RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
Gebruikersavatar
brood daar zit wat in
Meesterbakker
Berichten: 1855
Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
Locatie: Regio Utrecht

Re: Brood van Gerrit

Bericht door brood daar zit wat in »

Wat een beauty's!! :2th:
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

MEERGRANENBOULE

Afbeelding
Afbeelding
15% Volkoren gerstemeel, 15% volkoren speltmeel, 20% volkoren tarwe vd molensteen, 50% Frans tarwebloem T55, 70% hydratatie
Honing en zonnebloemolie.

(Ze zijn niet altijd even mooi :roll: )
Gebruikersavatar
Rik59
Meesterbakker
Berichten: 1326
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Rik59 »

Zal wel meel van de Zuidmolen geweest zijn ;B ;K ;B ;K
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread


RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

MEERGRANENBATARD

Afbeelding
Afbeelding
20% volkoren tarwemeel vd molensteen, 15% volkoren speltmeel, 5% volkoren roggemeel, 60% frans tarwebloem T55, 67% hydratatie, honing, olijfolie
Roggebloem ter decoratie
Laatst gewijzigd door BakkerGerrit op ma 11 feb 2019, 10:51, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3372
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door bakplaat »

Wat ben je weer mooi en lekker bezig geweest Gerrit. :2th: Een bijzonder compliment waardig, is je mooie Winston uit een van je vorige post's :2th:

Die maak ik zelf van een witbrooddeeg:

Afbeelding
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

MAISBROODJE

Afbeelding
10% maismeel, 15% volkorentarwe vd molensteen, 75% Frans tarwebloem T55, 67% hydratatie
Maismeel als decoratie
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

MEERGRANENBATARD
Afbeelding
20% volkoren tarwemeel vd molensteen, 15% volkoren speltmeel, 5% volkoren roggemeel, 60% frans tarwebloem T55, 67% hydratatie, honing, olijfolie
Roggebloem ter decoratie

(Omdat dit m’n favoriet is)(op dit moment)
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

TARWEBROOD MET LIJNZAAD EN YOGHURT

Afbeelding
Afbeelding
25% volkorentarwe vd molensteen, 75% Frans tarwebloem T55, 69% hydratatie wv 10% volle yoghurt
7,5% lijnzaad. Afgeglansd met Aqua.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

MEERGRANENBOULE & BATARD MET MAANZAAD

Afbeelding
Afbeelding
20% volkorentarwemeel, 15% volkorengerstemeel, 5% sojameel, 60% tarwebloem T55, 67% hydratatie
Maanzaad ter decoratie
Gebruikersavatar
Rik59
Meesterbakker
Berichten: 1326
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Rik59 »

Ga je de schutting schuren Gerrit??
Daarna kun je ze ook nog als weekendbollen gebruiken.. zaadjes zitten dan toch op de schutting.. afsmeren met boter en het weekend kan niet stuk...
Kost denk ik wel een vol pak plakjes Friese nagelkaas om hem vol te krijgen..

Maarreh laatie smake hè :2th: :2th:
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread


RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3372
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door bakplaat »

Heel mooi Gerrit :2th:
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

ZACHTE WITTE BOLLEN MET SESAM

Afbeelding
100% Franse tarwebloem T55, 65% hydratatie wv 10% volle yoghurt en 10% ei
Sesamzaad ter decoratie
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

BIERBOSTELBROOD

Afbeelding
70% Frans tarwebloem T55, 15% volkorentarwe vd molensteen, 35% bierbostel, 65% hydratatie (wv 10% uit de bostel)
Honing en zonnebloemolie. Volkoren roggemeel ter decoratie.
De gebruikte bostel is van een Russian Imperial Stout

(Toen ik het water bij de bloem had gedaan bedacht ik me dat ik ‘m met bier wilde maken.....seniorenmomentje......)
Gebruikersavatar
Eef
Gaat de goede kant op
Berichten: 74
Lid geworden op: di 07 nov 2017, 12:22

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Eef »

Een heel mooi brood Gerrit, even voor de duidelijkheid, je hebt dus 15% van de bostel bij het meel geteld. Had je de bostel ook eerst uit laten lekken?
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

Inderdaad Eef. En de bostel is goed uitgelekt.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

MEERGRANEN MEERZADENBROOD

Afbeelding
Afbeelding
10% volkoren speltmeel, 20% volkoren tarwemeel vd molensteen, 70% Franse tarwebloem T55, 70% hydratatie
3% geroosterde Pompoenpitten, 3% geroosterde Zonnebloempitten en 3% lijnzaad door het deeg.
Zonnebloempitten en Pompoenpitten ter decoratie.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

TARWE-GERSTBROOD MET LIJNZAAD

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
20% volkorengerstemeel, 20% volkorentarwe, 60% Franse tarwebloem T55, 68% hydratatie
3,75% geroosterde gerstevlokken en 3,75% lijnzaad, 1% honing door het deeg.
Gerstemeel ter decoratie
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

BRUIN BUSBROOD

Afbeelding
30% volkorentarwe, 70% Tarwebloem T55, 68% hydratatie.
Afgeglansd met aqua naturalis
Gebruikersavatar
lekkermelig
Beheerder
Berichten: 4006
Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
Locatie: Wageningen
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door lekkermelig »

Nou Gerrit, dat ziet er weer picobello uit zoals bijna altijd :2th:
Ik vroeg me trouwens af waarom je met T55 bakt als je toch vrijwel altijd volkoren bijmengt?

Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt

Blog: Lekkermelig.nl
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

Ik vind T55 een fijn bloem om mee te bakken. En om niet teveel soorten in huis te halen maak ik altijd een mengeling van volkoren en de T55.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

HALFVOLKOREN TARWE-SPELTBOULE (Met kookstuk)

Afbeelding
Afbeelding

25% Volkoren speltmeel, 25% volkorentarwe, 50% Franse tarwebloem T55 75% hydratatie
Olijfolie en bruine suiker

Ik heb een kookstuk gemaakt van 8% van het meel, 1 op 5.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

MEERGRANENBATARD MET LIJNZAAD

Afbeelding
Afbeelding
20% volkorentarwemeel, 15% volkorenspeltmeel, 5% volkoren roggemeel, 60% frans tarwebloem T55, 68% hydratatie
Honing en olijfolie, 7,5% lijnzaad door het deeg.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

ZACHTE WITTE BOLLEN

Afbeelding
10% volkorentarwe, 90% Franse tarwebloem T55, 67% hydratatie wv 10% ei.
Afgeglansd met boter
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

TARWE-MAISBOULE & BATARD

Afbeelding
15% maismeel, 15% volkorentarwe, 70% frans tarwebloem T55, 67% hydratatie.
Maismeel ter decoratie
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

TARWEBROODJE

Afbeelding
Afbeelding

25% volkorentarwe, 75% Frans tarwebloem, 68% hydratatie.

Deze omdat me gevraagd werd of ik ook wel eens “gewoon” brood bakte....
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

TARWEBROOD MET SESAM

Afbeelding
35% volkorentarwe, 65% Frans tarwebloem T55, 68% hydratatie, sesamolie.
Sesamzaad ter decoratie
Gebruikersavatar
Matthijs1988
Chef stoffer en blik
Berichten: 18
Lid geworden op: zo 10 mar 2019, 12:48

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Matthijs1988 »

Die zien er fijn uit Gerrit, krijg er direct trek in. Gebruik je gist of zuurdesem voor de busbroden? Ik vind het altijd nog een uitdaging om een busbrood een goede ovenrijs te laten hebben.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

Matthijs1988 schreef: wo 13 mar 2019, 19:29 Die zien er fijn uit Gerrit, krijg er direct trek in. Gebruik je gist of zuurdesem voor de busbroden? Ik vind het altijd nog een uitdaging om een busbrood een goede ovenrijs te laten hebben.
Ik gebruik gist, droge gist, 1,5%
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

MEERGRANEN-MEERZADENBROOD

Afbeelding
20% volkorentarwe, 10% volkorenspeltmeel, 70% Franse tarwebloem T55, 69% hydratatie
9% geroosterde zonnebloempitten, geroosterde pompoenpitten en lijnzaad door het deeg.
Een mengsel van pompoen- en zonnebloempitten, sesamzaad en maanzaad ter decoratie.
Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3372
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door bakplaat »

Zoals gewoonlijk... weer mooi gebakken Gerrit. :2th:
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Gebruikersavatar
TigerManZ
Meesterbakker
Berichten: 1986
Lid geworden op: do 27 dec 2012, 08:59
Locatie: In het oosten van de Betuwe

Re: Brood van Gerrit

Bericht door TigerManZ »

Zier er prachtig en lekker uit Gerrit :D
Groet, Han. :)

...levensgenieter...
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

MAISBROOD

Afbeelding
15% maismeel, 15% volkorentarwe, 70 tarwebloemT55, 70% hydratatie
8% polenta door het deeg, polenta ter decoratie.
Gebruikersavatar
Eef
Gaat de goede kant op
Berichten: 74
Lid geworden op: di 07 nov 2017, 12:22

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Eef »

Dat ziet er (alweer) prachtig uit Gerrit, bak je voor heel je omgeving? Ik heb wel een vraagje, voeg je (bijna) nooit wat zoets en wat vet toe? En dan toch een lekker zacht brood? Het is dus niet persee nodig?
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

Jawel hoor Eef, in dit brood zit 2% basterdsuiker en 2% maisolie.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

MEERGRANENBATARD MET LIJNZAAD

Afbeelding
30% volkorentarwe, 10% volkorenspeltmeel, 10% volkoren gerstemeel, 5% volkorenroggemeel, 45% Franse tarwebloem T55, 72% hydratatie, bruine basterd en zonneblomolie.
7,5% lijnzaad door het deeg, roggemeel ter decoratie.
Gebruikersavatar
Eef
Gaat de goede kant op
Berichten: 74
Lid geworden op: di 07 nov 2017, 12:22

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Eef »

Dank je voor de toelichting Gerrit, ik ga ook eens wat van jou recepten uit proberen want die broden zien er allemaal wel heel goed uit .
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

ZACHTE WEEKENDBOLLEN

Afbeelding
100% franse tarweblom T55, 71% hydratatie
Afgelakt met boter
Gebruikersavatar
Bakker Henk
Deegroller
Berichten: 285
Lid geworden op: zo 11 aug 2013, 01:11

Re: Brood van Gerrit

Bericht door Bakker Henk »

71% hydr is best wel hoog, Gerrit. Maar hiervan is ook melk en ei? Nog boter toegevoegd?
Ze zien er mooi uit.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Brood van Gerrit

Bericht door BakkerGerrit »

Vandaag geen ei. 71% water en 4% boter.
Plaats reactie