Brood van Gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
MEERZADEN TARWE-BOEKWEITBOULE
10% Volkoren boekweitmeel, 30% volkoren tarwemeel steengemalen, 60% tarwebloem T55, 71% hydratatie
Gemalen pompoenpitten, quinoa en sesamzaad door het deeg.
Gedecoreerd met gemalen pompoenpitten en sesamzaadjes
10% Volkoren boekweitmeel, 30% volkoren tarwemeel steengemalen, 60% tarwebloem T55, 71% hydratatie
Gemalen pompoenpitten, quinoa en sesamzaad door het deeg.
Gedecoreerd met gemalen pompoenpitten en sesamzaadjes
Laatst gewijzigd door BakkerGerrit op zo 21 mar 2021, 15:19, 1 keer totaal gewijzigd.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
ZACHTE TARWE-SPELT MELKBOLLEN
15% Volkoren speltmeel, 15% volkoren tarwemeel vd molensteen, 70% tarwebloem T55, 67% hydratatie
Geglaceerd met boter
15% Volkoren speltmeel, 15% volkoren tarwemeel vd molensteen, 70% tarwebloem T55, 67% hydratatie
Geglaceerd met boter
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
TARWE-SPELT-BOEKWEITBOULE
10% volkoren speltmeel 10% volkoren boekweitmeel, 10% volkoren tarwemeel, 70% tarwebloem T55, 65% hydratatie
Gedecoreerd met roggebloem.
10% volkoren speltmeel 10% volkoren boekweitmeel, 10% volkoren tarwemeel, 70% tarwebloem T55, 65% hydratatie
Gedecoreerd met roggebloem.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- hjeverts
- Warme bakker
- Berichten: 789
- Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
- Locatie: Neede
Re: Brood van Gerrit
Je bent weer goed druk geweest met bakken Gerrit!
De broden zien er weer erg goed uit.
Wat betreft de 16 bolletjes, heb je een vierkant oven waar dit zo mooi in past? Zelf krijg ik 3 rijen van 5 wel goed op de plaat maar vier van 4 vind ik iets te krap.
De broden zien er weer erg goed uit.
Wat betreft de 16 bolletjes, heb je een vierkant oven waar dit zo mooi in past? Zelf krijg ik 3 rijen van 5 wel goed op de plaat maar vier van 4 vind ik iets te krap.
Groeten Hans,
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Ja, ik heb een vierkante oven. Het past maar net op de plaat
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- hjeverts
- Warme bakker
- Berichten: 789
- Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
- Locatie: Neede
Re: Brood van Gerrit
Ok, dat verklaart het aantal bolletjes per bakbeurt. Ze zien er weer erg smakelijk uit
Groeten Hans,
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
TARWE-SPELTBATARD MET LIJNZAAD
20% Volkoren speltmeel, 15% volkoren tarwemeel, 65% tarwebloem T55, 76% hydratatie ,9% blond lijnzaad, 2% honing, 1,5% zonnebloemolie
Afgeglansd met aqua naturalis
20% Volkoren speltmeel, 15% volkoren tarwemeel, 65% tarwebloem T55, 76% hydratatie ,9% blond lijnzaad, 2% honing, 1,5% zonnebloemolie
Afgeglansd met aqua naturalis
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- hjeverts
- Warme bakker
- Berichten: 789
- Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
- Locatie: Neede
Re: Brood van Gerrit
Wederom een mooi brood Gerrit!
Groeten Hans,
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
TARWE SPELT BUSBROOD
20% volkoren speltmeel, 15% volkoren tarwemeel, 65% tarwebloem T55, 72% hydratatie, 5% pompoenpitmeel, 5% pompoenpitten, bruine basterd, zonnebloemolie.
20% volkoren speltmeel, 15% volkoren tarwemeel, 65% tarwebloem T55, 72% hydratatie, 5% pompoenpitmeel, 5% pompoenpitten, bruine basterd, zonnebloemolie.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
ZACHTE WITTE TARWE BOEKWEITBOLLEN MET SESAMZAAD
20% volkoren boekweitmeel, 80% tarwebloem T5, 67% hydratatie, witte basterd, boter, 4% sesamzaad door het deeg.
Gedecoreerd met sesamzaadjes.
20% volkoren boekweitmeel, 80% tarwebloem T5, 67% hydratatie, witte basterd, boter, 4% sesamzaad door het deeg.
Gedecoreerd met sesamzaadjes.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
TARWE MELK TIJGERBOL MET EI
15% volkoren tarwemeel, 85% tarwebloem T55, 71% hydratatie (melk). basterdsuiker, boter, eidoorer.
De tijgerpap is gemaakt met paneermeel en sojameel. Smaak is iets pittiger, kleurt wel snel!
15% volkoren tarwemeel, 85% tarwebloem T55, 71% hydratatie (melk). basterdsuiker, boter, eidoorer.
De tijgerpap is gemaakt met paneermeel en sojameel. Smaak is iets pittiger, kleurt wel snel!
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4005
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Mooie verzameling Gerrit!
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
- hjeverts
- Warme bakker
- Berichten: 789
- Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
- Locatie: Neede
Re: Brood van Gerrit
Weer mooie broden gebakken Gerrit!
Groeten Hans,
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
- RedYssel
- Deegroller
- Berichten: 352
- Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
MEERZADEN TARWE-BOEKWEITBOULE
10% Volkorenboekweitmeel, 30% volkoren tarwemeel, 60% tarwebloem T55, 74% hydratatie, bruine suiker, olijfolie.
chiazaad, lijnzaad, witte en zwarte sesamzaadjes dor het deeg.
Gedecoreerd met lijnzaad, wit en zwart sesamzaad en wit maanzaad.
(ik vind chiazaad als decoratie niet zo lekker)
10% Volkorenboekweitmeel, 30% volkoren tarwemeel, 60% tarwebloem T55, 74% hydratatie, bruine suiker, olijfolie.
chiazaad, lijnzaad, witte en zwarte sesamzaadjes dor het deeg.
Gedecoreerd met lijnzaad, wit en zwart sesamzaad en wit maanzaad.
(ik vind chiazaad als decoratie niet zo lekker)
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Bantam
- Deegroller
- Berichten: 270
- Lid geworden op: zo 18 okt 2020, 20:24
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Dat is een prachtig brood.
Die 10% boekweit brengt me op ideeën.
Die 10% boekweit brengt me op ideeën.
""" WATER + DESEM + BLOEM + TIJD + BROODBAKFORUM """
- hjeverts
- Warme bakker
- Berichten: 789
- Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
- Locatie: Neede
Re: Brood van Gerrit
Ziet er weer erg smaakvol uit Gerrit!
Groeten Hans,
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
MEERZADEN TARWEBATARD/BOULE
25% Volkorentarwemeel, 75% tarwbloem T55, 75% hydratatie, honing, boter. Wit maanzaad, wit sesamzaad, lijnzaad, gemalen pompoenpitten, gebroken tarwekorrels.
Geïnspireerd door @Vitamine C die het recept Brood met zaden van het blog van @Levine gebakken had.......
25% Volkorentarwemeel, 75% tarwbloem T55, 75% hydratatie, honing, boter. Wit maanzaad, wit sesamzaad, lijnzaad, gemalen pompoenpitten, gebroken tarwekorrels.
Geïnspireerd door @Vitamine C die het recept Brood met zaden van het blog van @Levine gebakken had.......
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- hjeverts
- Warme bakker
- Berichten: 789
- Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
- Locatie: Neede
Re: Brood van Gerrit
Brood ziet het weer mooi uit. Mooi open gescheurd
Groeten Hans,
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
- Vitamine C
- Warme bakker
- Berichten: 690
- Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57
Re: Brood van Gerrit
Mooie broden Gerrit. Goed opengescheurd, ik vind dat toch wel de mooiste broodjes met een goed oor
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
OLIJVENBROOD
25% Volkoren tarwemeel, 75% tarwebloem T55, 68% hydratatie, honing, olijfolie, oregano, gesneden zwarte olijven.
In opdracht gebakken.
25% Volkoren tarwemeel, 75% tarwebloem T55, 68% hydratatie, honing, olijfolie, oregano, gesneden zwarte olijven.
In opdracht gebakken.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- hjeverts
- Warme bakker
- Berichten: 789
- Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
- Locatie: Neede
Re: Brood van Gerrit
Weer mooie broden Gerrit!
Groeten Hans,
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
GROF HALFVOLKOREN TARWEBOULE MET LIJNZAAD
50% Volkorentarwe, 50% tarwebloem T55, 79% hydratatie, olijfolie, bruine basterd, blond lijnzaad, gebroken tarwekorrels.
50% Volkorentarwe, 50% tarwebloem T55, 79% hydratatie, olijfolie, bruine basterd, blond lijnzaad, gebroken tarwekorrels.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- hjeverts
- Warme bakker
- Berichten: 789
- Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
- Locatie: Neede
Re: Brood van Gerrit
Mooi brood Gerrit! Kruim ziet er mooi gelijkmatig uit
Groeten Hans,
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
TARWE BUSBROOD MET KLEINE ZADEN
35% volkorentarwemeel, 65% tarwebloem, 73,5% hydratatie, boter, honing,
Blond lijnzaad, wit sesamzaad, zwart maanzaad door het deeg. Gedecoreerd met maanzaad en sesamzaad.
35% volkorentarwemeel, 65% tarwebloem, 73,5% hydratatie, boter, honing,
Blond lijnzaad, wit sesamzaad, zwart maanzaad door het deeg. Gedecoreerd met maanzaad en sesamzaad.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- hjeverts
- Warme bakker
- Berichten: 789
- Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
- Locatie: Neede
Re: Brood van Gerrit
Heb brood ziet er met die strepen van zaden bovenop erg mooi uit Gerrit!
Groeten Hans,
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
- RedYssel
- Deegroller
- Berichten: 352
- Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
TARWE-MAISBOULE
15% Volkoren tarwemeel vd molensteen, 15% maismeel, 70% tarwebloem vd molen, 0,2% kurkuma, boter, bastersuiker.
Gedecoreerd met maisgries.
15% Volkoren tarwemeel vd molensteen, 15% maismeel, 70% tarwebloem vd molen, 0,2% kurkuma, boter, bastersuiker.
Gedecoreerd met maisgries.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- hjeverts
- Warme bakker
- Berichten: 789
- Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
- Locatie: Neede
Re: Brood van Gerrit
Mooi geel brood geworden Gerrit!
Groeten Hans,
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4005
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Ja ja, stiekem lopen verven met kurkuma :-).
Nee hoor, mooi brood!
Nee hoor, mooi brood!
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
TARWEBOULE MET HENNEP- EN LIJNZAAD
25% Volkoren tarwemeel, 75% tarwebloem T55, 72% hydratatie, honing, olijfolie, gepelde hennepzaadjes, blond lijnzaad.
Gedecoreerd met gepeld hennepzaad en wit en zwart sesamzaad.
25% Volkoren tarwemeel, 75% tarwebloem T55, 72% hydratatie, honing, olijfolie, gepelde hennepzaadjes, blond lijnzaad.
Gedecoreerd met gepeld hennepzaad en wit en zwart sesamzaad.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4005
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Geen twee broodjes hetzelfde Gerrit.. en ze zien er allemaal heel mooi uit. Heb je nooit favorieten die je telkens opnieuw moet bakken?
Mijn proefpanel roept altijd: ja, wel lekker hoor/gaat wel/mwah , maar wanneer ga. je --(vult favoriet brood in)-- bakken?
Wil
Mijn proefpanel roept altijd: ja, wel lekker hoor/gaat wel/mwah , maar wanneer ga. je --(vult favoriet brood in)-- bakken?
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Nee, geen voorkeur voor een bepaald brood. Ik denk dat de afwisseling hiervoor zorgt.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- hjeverts
- Warme bakker
- Berichten: 789
- Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
- Locatie: Neede
Re: Brood van Gerrit
Weer mooie broden gebakken Gerrit!
Groeten Hans,
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
- Vitamine C
- Warme bakker
- Berichten: 690
- Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57
Re: Brood van Gerrit
Mooie broden gerrit.
Haha herkenbaar, hier willen ze graag weer een melkbrood.lekkermelig schreef: ↑di 11 mei 2021, 22:39 Geen twee broodjes hetzelfde Gerrit.. en ze zien er allemaal heel mooi uit. Heb je nooit favorieten die je telkens opnieuw moet bakken?
Mijn proefpanel roept altijd: ja, wel lekker hoor/gaat wel/mwah , maar wanneer ga. je --(vult favoriet brood in)-- bakken?
Wil
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
MEERZADEN TARWEBATARD
35% volkorenmeel (steengemalen), 65% tarwebloem T55, 75% hydratatie, bruine basterd, zonnebloemolie, blond lijnzaad, wit sesamzaad, pompoenpitten, pompoenpitmeel, hennepzaad.
Gedecoreerd met gehakte pompoenpitten, wit en zwart sesamzaad en hennepzaad.
35% volkorenmeel (steengemalen), 65% tarwebloem T55, 75% hydratatie, bruine basterd, zonnebloemolie, blond lijnzaad, wit sesamzaad, pompoenpitten, pompoenpitmeel, hennepzaad.
Gedecoreerd met gehakte pompoenpitten, wit en zwart sesamzaad en hennepzaad.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- hjeverts
- Warme bakker
- Berichten: 789
- Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
- Locatie: Neede
Re: Brood van Gerrit
Je brood ziet er weer smakelijk uit Gerrit!
Groeten Hans,
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
- nietzoluchtig
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 9
- Lid geworden op: za 24 apr 2021, 09:26
Brood van Gerrit
Oei die batard ziet griezelig goed uit. Benieuwd of dat ook lukt met 80-100% volkorenmeel [emoji848]
Is er een specifieke reden dat je suiker toevoegt?
Is er een specifieke reden dat je suiker toevoegt?
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Ik doe het voor de smaak. Maakt de smaak iets voller.....
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
ZACHTE TARWE-SPELT BOLLETJES
10% volkoren speltmeel, 90% tarwebloem T55, 64% hydratatie, basterdsuiker, boter.
Geglaceerd met boter.
10% volkoren speltmeel, 90% tarwebloem T55, 64% hydratatie, basterdsuiker, boter.
Geglaceerd met boter.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- hjeverts
- Warme bakker
- Berichten: 789
- Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
- Locatie: Neede
Re: Brood van Gerrit
Mooie bollen Gerrit!
Groeten Hans,
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
- GK-Renske
- Jongste bediende
- Berichten: 49
- Lid geworden op: za 30 jan 2016, 18:19
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Ik krijg alijd zin om een hap van je broden te nemen als ik de foto’s zie. Je broden zien er altijd zo heerlijk en mooi uit.
Ankarsrum Assistent
Brot & Taylor rijstkast
Mockmill graanmolen
Mijn site: Het Glutenvrije Kookhoekje
Brot & Taylor rijstkast
Mockmill graanmolen
Mijn site: Het Glutenvrije Kookhoekje
- Koos de bakker
- Deegroller
- Berichten: 297
- Lid geworden op: vr 22 sep 2017, 22:29
Re: Brood van Gerrit
Echt een constante kwaliteit. Ik zie nooit een misbaksel van jou voorbij komen. Altijd broden die als schoolvoorbeeld kunnen dienen. Mijn complimenten.
Ik bak al jaren brood in een BBM. Maar nu ben ik begonnen aan het echte werk; broodbakken in een houtoven.
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Dank voor alle complimenten. (Ik krijg er een kleur van...)
Ik hoop dat mijn baksels anderen inspireren om ook eens iets anders te proberen. Op deze manier blijft de hobby aantrekkelijk en uitdagend.
Ik hoop dat mijn baksels anderen inspireren om ook eens iets anders te proberen. Op deze manier blijft de hobby aantrekkelijk en uitdagend.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4005
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Ja, Gerrit, dan krijg ik klachten hoor, als ik iets anders bak
Nee flauwekul hoor, ze lusten hier heel veel. Maar ze vinden wel altijd dezelfde dingen het lekkerst: levientjes en veluws desem. Al het andere is lekker voor een keertje, maar ik moet zeker niet ophouden met het bakken van de standaard spullen.
Als ik niet zo veel tijd en zin heb om te bakken is het meestal twee ovens vol van deze broden. Weinig nadenken, en lukt altijd.
En de rest bak ik als ik wel veel inspiratie heb. Dat is trouwens vaak genoeg, maar je moet wel een beetje tijd over hebben....
Wil
Nee flauwekul hoor, ze lusten hier heel veel. Maar ze vinden wel altijd dezelfde dingen het lekkerst: levientjes en veluws desem. Al het andere is lekker voor een keertje, maar ik moet zeker niet ophouden met het bakken van de standaard spullen.
Als ik niet zo veel tijd en zin heb om te bakken is het meestal twee ovens vol van deze broden. Weinig nadenken, en lukt altijd.
En de rest bak ik als ik wel veel inspiratie heb. Dat is trouwens vaak genoeg, maar je moet wel een beetje tijd over hebben....
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Nou, tijd heb ik gelukkig genoeg!lekkermelig schreef: ↑wo 19 mei 2021, 09:41 Ja, Gerrit, dan krijg ik klachten hoor, als ik iets anders bak
..........maar je moet wel een beetje tijd over hebben....
Wil
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
TARWE ZONNEBLOEMPITTENBROOD
35% tarwemeel van de molensteen, 65% tarwebloem T55, 73% hydratatie, brune suiker, zonnebloemolie, geroosterde zonnebloempitten (7%) en geroosterd lijnzaad (3%) door het deeg.
Gedecoreerd met zonnebloempitten.
Dit jaar mijn Pinksterbrood
35% tarwemeel van de molensteen, 65% tarwebloem T55, 73% hydratatie, brune suiker, zonnebloemolie, geroosterde zonnebloempitten (7%) en geroosterd lijnzaad (3%) door het deeg.
Gedecoreerd met zonnebloempitten.
Dit jaar mijn Pinksterbrood
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- hjeverts
- Warme bakker
- Berichten: 789
- Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
- Locatie: Neede
Re: Brood van Gerrit
Dat ziet er weer erg smakelijk uit Gerrit!
Groeten Hans,
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
TARWE-BOEKWEIT MELK TIJGERBOULE
15% Boeweitmeel, 85% tarwebloem T55, 67% hydratatie (melk), basterdsuiker, boter.
Ik had tijdens de vormrijs even geen rekening gehouden met de boekweit, vandaar dat het brood niet mooi bol is geworden......
15% Boeweitmeel, 85% tarwebloem T55, 67% hydratatie (melk), basterdsuiker, boter.
Ik had tijdens de vormrijs even geen rekening gehouden met de boekweit, vandaar dat het brood niet mooi bol is geworden......
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit