Brood van Gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
(BIJNA)VOLKOREN SPELT-TARWEBOULE MET ZONNEBLOEMPITTEN EN LIJNZAAD
50% volkorenspelt 25% Volkorentarwe T150 25% T65 67% hydratatie
7,5% geroosterde zonnebloempitten en 5% lijnzaad door het deeg
Zonnebloempitten ter decoratie
50% volkorenspelt 25% Volkorentarwe T150 25% T65 67% hydratatie
7,5% geroosterde zonnebloempitten en 5% lijnzaad door het deeg
Zonnebloempitten ter decoratie
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Goed bezig Gerrit :2th:
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
ZACHTE WITTE VAKANTIEBOLLETJES
100% T65 67% hydratatie
Lekker voor onderweg naar Italië morgen....
100% T65 67% hydratatie
Lekker voor onderweg naar Italië morgen....
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Bioloogje
- Warme bakker
- Berichten: 659
- Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25
Re: Brood van Gerrit
Lekkere broodjes! Ik wil wel een stukje meereizen hoor ;B
Fijne vakantie!
Fijne vakantie!
Groetjes, Annelies
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Brood van Gerrit
Gerrit HAPPY HOLIDAYS!!
Rustig aan met de pastaatjes.. en niet teveel pizzaatjes hè...
Rustig aan met de pastaatjes.. en niet teveel pizzaatjes hè...
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
HALFVOLKOREN TARWE MELKBROOD
50/50 T65 en volkoren steengemalen tarwe 68% hydratatie
(We zijn weer thuis )
50/50 T65 en volkoren steengemalen tarwe 68% hydratatie
(We zijn weer thuis )
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Brood van Gerrit
BakkerGerrit schreef: ↑ma 21 mei 2018, 20:51 HALFVOLKOREN TARWE MELKBROOD
50/50 T65 en volkoren steengemalen tarwe 68% hydratatie
(We zijn weer thuis )
Ik dacht ook al... "ik heb deze nog nooit in Italië gezien.."
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
DRIEGRANENBOULE MET GEBROKEN GERSTEVLOKKEN
35% T65 25% Volkorentarwe (steengem) 20% volkoren spelt 20% volkoren gerst 69% hydratatie
7,5% gebroken gerstevlokken door het deeg. Honing en maisolie.
Gebroken gerstevlokken ter decoratie.
Hydratatie had hoger gekund door de toegevoegde gerstevlokken....
35% T65 25% Volkorentarwe (steengem) 20% volkoren spelt 20% volkoren gerst 69% hydratatie
7,5% gebroken gerstevlokken door het deeg. Honing en maisolie.
Gebroken gerstevlokken ter decoratie.
Hydratatie had hoger gekund door de toegevoegde gerstevlokken....
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
LICHTBRUIN TARWE MET YOGHURT
60% T65 40% volkoren tarwe (div) 67% hydratatie
10% volle yoghurt, 57% melk/water
Experiment met yoghurt in het brood. Deeg was erg slap. Ben benieuwd naar de smaak.....
60% T65 40% volkoren tarwe (div) 67% hydratatie
10% volle yoghurt, 57% melk/water
Experiment met yoghurt in het brood. Deeg was erg slap. Ben benieuwd naar de smaak.....
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Brood van Gerrit
Sjonge.. sjonge... dalijk doet ie er ook nog afgedraaide olie in... :zip: :zip:
Subliem Gerrit.. Als je een gistbroodje hebt gebakken zal het net zijn of het een desempje is... (denk ik zo hè..)
Bij desem is het dubbeldesem... (we wachten op de triple)..
Volgende stap.. yoghurt met aardbeien?? In dat geval zou ik gewoon Mona-toetjes erin mikken... :DB2: :DB2:
Subliem Gerrit.. Als je een gistbroodje hebt gebakken zal het net zijn of het een desempje is... (denk ik zo hè..)
Bij desem is het dubbeldesem... (we wachten op de triple)..
Volgende stap.. yoghurt met aardbeien?? In dat geval zou ik gewoon Mona-toetjes erin mikken... :DB2: :DB2:
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Lekker Gerrit :2th:.
Ik bak regelmatig brood met yoghurt, zure room of karnemelk erin. En nee, het smaakt niet naar desembrood Rik ^)^.
Ik bak regelmatig brood met yoghurt, zure room of karnemelk erin. En nee, het smaakt niet naar desembrood Rik ^)^.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Brood van Gerrit
Haha..Levine.. Nee, dat wist ik.. en Gerrit weet ook hoe ik dat bedoel..
Ik vind het een leuk iets en wil ook wel eens een yoghurtbroodje proberen.. daarom:
Gerrit.. recepie??
Wat voor yoghurt gebruikte je?? Ik bedoel, moest je naar een Turkse winkel of kun je het met de "kunst"yoghurt van de Campina af..??
Ik vind het een leuk iets en wil ook wel eens een yoghurtbroodje proberen.. daarom:
Gerrit.. recepie??
Wat voor yoghurt gebruikte je?? Ik bedoel, moest je naar een Turkse winkel of kun je het met de "kunst"yoghurt van de Campina af..??
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Dit is het receptje yoghurtbrood
Bruin zacht Busbrood 2 stuks
% vd Bloem Bloem totaal 500
Frans T65 300
40,00%. Frans T150. 200
57% Melk-Water 50-50 285
10% Yoghurt 50
4,0% Gist 20
2% Honing 10
3,5% Maisolie 18
3%. Broodpoeder 15
1,80% Zout 9,0
Volle yoghurt ( van de Appie) gemengd met het water/melkmengsel toegevoegd. 30 min autolyse. Deeg veel slapper dan zonder yoghurt.
Smaak is niet yoghurtachtig maar wel vol, brood geurig en zacht.
(Gekopieerd uit excel, spaties vallen weg)
Bruin zacht Busbrood 2 stuks
% vd Bloem Bloem totaal 500
Frans T65 300
40,00%. Frans T150. 200
57% Melk-Water 50-50 285
10% Yoghurt 50
4,0% Gist 20
2% Honing 10
3,5% Maisolie 18
3%. Broodpoeder 15
1,80% Zout 9,0
Volle yoghurt ( van de Appie) gemengd met het water/melkmengsel toegevoegd. 30 min autolyse. Deeg veel slapper dan zonder yoghurt.
Smaak is niet yoghurtachtig maar wel vol, brood geurig en zacht.
(Gekopieerd uit excel, spaties vallen weg)
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
HALFVOLKOREN ZADEN EN PITTEN TARWEBROOD
50/50 T65 en T150 67% hydratatie
10% diverse zaden en pitten door het deeg (zonnebloempitten, pompoenpitten, maanzaad, sezamzaad, lijnzaad)
50/50 T65 en T150 67% hydratatie
10% diverse zaden en pitten door het deeg (zonnebloempitten, pompoenpitten, maanzaad, sezamzaad, lijnzaad)
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
ZACHTE WITTE SESAMBOLLEN
100% T65 63% hydratatie
Sesamolie ipv boter, wit en zwart sesamzaad ter decoratie
100% T65 63% hydratatie
Sesamolie ipv boter, wit en zwart sesamzaad ter decoratie
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
HALF VOLKOREN TARWEBOULE
50% T65 50% T150 67% hydratatie
Roggemeel ter decoratie
50% T65 50% T150 67% hydratatie
Roggemeel ter decoratie
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
LICHTBRUIN TIJGERBROOD
70% T65 30% T150 67% hydratatie
70% T65 30% T150 67% hydratatie
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
LICHTBRUIN TARWEBROOD
70% T55 30% T150 66% hydratatie
Vanaf nu een paar kilo T55 verwerken ipv T65 om het verschil te ervaren (als het er is)
70% T55 30% T150 66% hydratatie
Vanaf nu een paar kilo T55 verwerken ipv T65 om het verschil te ervaren (als het er is)
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
ZACHTE WITTE BOLLEN
100%T55, 63% hydratatie
(Het is weer weekend!)
100%T55, 63% hydratatie
(Het is weer weekend!)
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- tjalline
- Jongste bediende
- Berichten: 28
- Lid geworden op: za 08 feb 2014, 12:24
- Locatie: Zwolle
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Mmm lekker hoor!!
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
LICHTE TARWE SESAM YOGHURTBOLLETJES
20% T150’ 80% T55 65% hydratatie wv 10% volle yoghurt en 10% ei
50/50 boter/sesamolie
20% T150’ 80% T55 65% hydratatie wv 10% volle yoghurt en 10% ei
50/50 boter/sesamolie
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
LICHTBRUINE TARWE SESAM YOUGHURTBOULE
20% T150’ 80% T55 65% hydratatie wv 10% volle yoghurt en 10% ei
50/50 boter/sesamolie
(Zelfde deeg als de bolletjes op de vorige foto)
Ivm de baktijd van de bolletjes heb ik het deeg voor de boule een extra doorslag / s&f gegeven en buiten de “rijskast” laten rijzen. Geduld is ook bij bakken met gist een belangrijk ingredient!
20% T150’ 80% T55 65% hydratatie wv 10% volle yoghurt en 10% ei
50/50 boter/sesamolie
(Zelfde deeg als de bolletjes op de vorige foto)
Ivm de baktijd van de bolletjes heb ik het deeg voor de boule een extra doorslag / s&f gegeven en buiten de “rijskast” laten rijzen. Geduld is ook bij bakken met gist een belangrijk ingredient!
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
DE KRUIMFOTO’S VAN DE VORIGE TWEE BROODJES.....
(Kon de originel berichten niet meer wijzigen)
(Kon de originel berichten niet meer wijzigen)
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
LICHTBRUINE TARWEBOULE MET SOJA
65% T55, 30% T150, 5% Sojameel, 67% hydratatie
Ik wilde eens het effect van sojameel uitproberen
65% T55, 30% T150, 5% Sojameel, 67% hydratatie
Ik wilde eens het effect van sojameel uitproberen
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Bakgraag
- Jongste bediende
- Berichten: 25
- Lid geworden op: za 13 aug 2016, 13:31
Re: Brood van Gerrit
Geweldig dat brood trouwens al het brood dat ik zie van jou :2th: Ben je een bakker?
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Brood van Gerrit
Fraaie cup G Gerrit!!! :2th: :2th: :G :G
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Nee, maar ik heb ooit de koksopleiding afgerond. Nu speel ik bakkertje
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Brood van Gerrit
BakkerGerrit schreef: ↑di 26 jun 2018, 00:16
Nee, maar ik heb ooit de koksopleiding afgerond. Nu speel ik bakkertje
Alleen de opleiding afgerond Gerrit of ook nog wat rondgehuppeld in één of andere sterrentent??
"Hmm… zo te zien heeft deze uitgekookte jongen zijn mise en place regelmatig op orde"
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Ik heb o.a. een jaar of 10 als dieetkok gewerkt, daarna nog een jaar of 10 als hoofd keuken / hoofd voedingsdienst in div instellingen.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Brood van Gerrit
BakkerGerrit schreef: ↑di 26 jun 2018, 08:37
Ik heb o.a. een jaar of 10 als dieetkok gewerkt, daarna nog een jaar of 10 als hoofd keuken / hoofd voedingsdienst in div instellingen.
Ahh.. instelling.. heb ik heel even van mogen proeven... daar gingen we 's morgens eerst met z'n allen gezellig aan tafel ontbijten voor we begonnen.. (St. Anna.. Venray destijds).
Maar verder 20 jaar in de horeca rondgehuppeld.. en tja.. nu thuis nog niet uitgehuppeld :G :G . Zelf zuurkool maken, gehakt/verse worst draaien, chutney's, paté op z'n tijd etc. etc. Constant op zoek naar nieuwe recepten, smaken en structuren..
We hebben een goed druivenjaar dus verwacht dit jaar ook m'n eerste wijn te maken... "Chateau Ladderzat"...
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
LICHTVOLKOREN TARWEBOULE MET SESAM EN LIJNZAAD
40% Volkorentarwe T150, 60% tarwebloem T55, 66% hydratatie
Sesamolie en Zonnebloemolie ipv boter, honing, 5% geroosterde sesam en 5% geroosterde lijnzaadjes door het deeg.
Sesam en lijnzaad ter decoratie.
40% Volkorentarwe T150, 60% tarwebloem T55, 66% hydratatie
Sesamolie en Zonnebloemolie ipv boter, honing, 5% geroosterde sesam en 5% geroosterde lijnzaadjes door het deeg.
Sesam en lijnzaad ter decoratie.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- jvanoort
- Jongste bediende
- Berichten: 25
- Lid geworden op: za 05 mei 2018, 19:59
Re: Brood van Gerrit
Mooi! Ziet er zeer smakelijk uit!
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Brood van Gerrit
Nou Gerrit... kunst hoor, om ze zo bij elkaar te plakken...!!
Volgens mij koop jij geen beleg meer, wel??
Tenminste als ik toch om de 2-3 dagen zo'n broodje voor m'n neus kreeg zou ik dat niet meer durven enne ALLEEN ROOMBOTER!! :DB2: :DB2:
Volgens mij koop jij geen beleg meer, wel??
Tenminste als ik toch om de 2-3 dagen zo'n broodje voor m'n neus kreeg zou ik dat niet meer durven enne ALLEEN ROOMBOTER!! :DB2: :DB2:
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
HEEL LICHT TARWEBROOD
En natuurlijk de weekenders
Beiden: 85% T55, 15% T150 67% hydratatie
De bolletjes afgelakt met boter, het brood met water.
En natuurlijk de weekenders
Beiden: 85% T55, 15% T150 67% hydratatie
De bolletjes afgelakt met boter, het brood met water.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Brood van Gerrit
Ben ik hier nou toch al weken aan het zoeken naar de knop waar je kan bestellen... :shy:
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
HALFVOLKOREN DRIEGRANENBOULE
50% T55, 15% volkoren spelt, 15% volkoren gerstemeel, 20% T150. 65% hydratatie
10% volle yoghurt. Honing en olijfolie
50% T55, 15% volkoren spelt, 15% volkoren gerstemeel, 20% T150. 65% hydratatie
10% volle yoghurt. Honing en olijfolie
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Brood van Gerrit
Gerrit ik zit iedere keer weer te kijken op die foto waar de rest van die kratten met brood staan die je erbij gebakken hebt :zip: :zip:
Ik kan me nl. niet voorstellen dat iemand iedere keer voor dat ene broodje... al dat werk.. je snapt em..
Als dat wel zo is dan vind ik het knap en bewonderenswaardig.. want je zet wel iedere keer weer staaltjes neer!!
Ook nu weer.. :2th: :2th:
Ik kan me nl. niet voorstellen dat iemand iedere keer voor dat ene broodje... al dat werk.. je snapt em..
Als dat wel zo is dan vind ik het knap en bewonderenswaardig.. want je zet wel iedere keer weer staaltjes neer!!
Ook nu weer.. :2th: :2th:
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
LICHTBRUIN TARWE MET MAANZAAD
20% T150, 80% T55, 68% hydratatie
10% yoghurt , maanzaad ter decoratie.
@Rik: ik heb de productie verdubbeld. Zo beter? ;-)
20% T150, 80% T55, 68% hydratatie
10% yoghurt , maanzaad ter decoratie.
@Rik: ik heb de productie verdubbeld. Zo beter? ;-)
Laatst gewijzigd door BakkerGerrit op wo 04 jul 2018, 09:49, 1 keer totaal gewijzigd.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Brood van Gerrit
Oww… Ik dacht dat je em doorgesneden had... :G :G
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
LICHTBRUIN TARWE TIJGERBATARD MET LIJNZAAD
80% T55, 20% T150, 67% hydratatie
7% lijnzaad door het deeg
80% T55, 20% T150, 67% hydratatie
7% lijnzaad door het deeg
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Bakgraag
- Jongste bediende
- Berichten: 25
- Lid geworden op: za 13 aug 2016, 13:31
Re: Brood van Gerrit
Hallo is dat gebroken lijnzaad wat erdoor zit? Maakt het nog verschil of je er gebroken of heel lijnzaad door doet?
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Ik gebruik heel lijnzaad. Heb geen ervaring met gebroken lijnzaad. Lijkt mij dat je er weinig van terugvind.....
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
LICHTBRUIN TARWE SESAMBROOD
20% T150 Frans volkorentarwe, 80% T55 Frans tarwemeel 66% hydratatie
Sesamolie en honing
Wit en zwart sesamzaad ter decoratie
20% T150 Frans volkorentarwe, 80% T55 Frans tarwemeel 66% hydratatie
Sesamolie en honing
Wit en zwart sesamzaad ter decoratie
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Bioloogje
- Warme bakker
- Berichten: 659
- Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25
Re: Brood van Gerrit
Gerrit, wat ziet je brood er toch iedere keer weer smakelijk uit[emoji106]
Groetjes, Annelies
- CarlaB
- Deegkneder
- Berichten: 168
- Lid geworden op: ma 27 okt 2014, 21:08
- Locatie: Aan de Zeeuwse kust
Re: Brood van Gerrit
Inderdaad, ziet er zalig, altijd inspirerend [emoji39]
Aga Cooker - Ankarsrum Assistent
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
BRUIN TARWE ZONNEBLOEMPITTENBOULE
30% Frans volkorentarwe T150, 70% Frans tarwe T55, 65% hydratatie
7,5% geroosterde zonnebloempitten door het deeg, honing en zonnebloemolie.
Zonnebloempitten ter decoratie.
30% Frans volkorentarwe T150, 70% Frans tarwe T55, 65% hydratatie
7,5% geroosterde zonnebloempitten door het deeg, honing en zonnebloemolie.
Zonnebloempitten ter decoratie.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
KNIEPERTJES
Oefenen voor oud en nieuw........
Oefenen voor oud en nieuw........
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Daar ben je dan zeer op tijd mee :rofl2:
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- Bioloogje
- Warme bakker
- Berichten: 659
- Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Die oliebollen hoef ik nIet te oefenen.. Ik heb een kniepertjesplaat gekocht (was ik jaren naar op zoek). Dus recept en plaat moet je toch uitproberen.....
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit