Brood van Gerrit
- Frens
- Deegkneder
- Berichten: 122
- Lid geworden op: do 21 nov 2019, 16:10
Re: Brood van Gerrit
@ Gerrit
Je plaatst altijd het recept bij je baksels, wat natuurlijk prettig is, maar hoe weet ik nu of het om een gistbrood of een desembrood gaat? Er staat immers geen gist of desem bij
Je plaatst altijd het recept bij je baksels, wat natuurlijk prettig is, maar hoe weet ik nu of het om een gistbrood of een desembrood gaat? Er staat immers geen gist of desem bij
Kneder: Ankarsrum Assistent
Oven: IGNIS (simpel boven-onder)
“Kennis is macht”, had je gedacht maar kunnen is het, en dat komt van doen!
Oven: IGNIS (simpel boven-onder)
“Kennis is macht”, had je gedacht maar kunnen is het, en dat komt van doen!
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Brood van Gerrit
Bij Gerrit altijd verse gist en nooit desem (dan zal hij dat vermelden) en 4,5%
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- Frens
- Deegkneder
- Berichten: 122
- Lid geworden op: do 21 nov 2019, 16:10
Re: Brood van Gerrit
Fijn om te weten dat je met gist ook zo’n geweldige broden kunt bakken. Wil hier voorlopig ook mee doorgaan, mij lijkt het trouwens ook een stuk ingewikkelder als beginnend bakker om gelijk met desem te beginnen. En als ik dat overal zo zie is dit toch wel een meer plakkerige bedoeling dan met gistdeeg!
Ik las ook dat sommigen veel last hebben van roestvorming in hun busblikken wanneer ze met een zuurdesem werken. Heb zelf blauwstalen blikken, bakken perfect. Persoonlijk vind ik dat een busbrood bereiden ook minder rotzooi geeft in mijn kleine keuken, heb maar goed 2m2 werkblad dat is best krapjes Wanneer je een vloerbrood gaat maken zit je immers met rijsmandjes die je met meel moet bebloemen etc.
Ik las ook dat sommigen veel last hebben van roestvorming in hun busblikken wanneer ze met een zuurdesem werken. Heb zelf blauwstalen blikken, bakken perfect. Persoonlijk vind ik dat een busbrood bereiden ook minder rotzooi geeft in mijn kleine keuken, heb maar goed 2m2 werkblad dat is best krapjes Wanneer je een vloerbrood gaat maken zit je immers met rijsmandjes die je met meel moet bebloemen etc.
Kneder: Ankarsrum Assistent
Oven: IGNIS (simpel boven-onder)
“Kennis is macht”, had je gedacht maar kunnen is het, en dat komt van doen!
Oven: IGNIS (simpel boven-onder)
“Kennis is macht”, had je gedacht maar kunnen is het, en dat komt van doen!
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Inmiddels droge gist en 1,5%Rik59 schreef:Bij Gerrit altijd verse gist en nooit desem (dan zal hij dat vermelden) en 4,5%
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Frens
- Deegkneder
- Berichten: 122
- Lid geworden op: do 21 nov 2019, 16:10
Re: Brood van Gerrit
Gerrit, helemaal top!
Kneder: Ankarsrum Assistent
Oven: IGNIS (simpel boven-onder)
“Kennis is macht”, had je gedacht maar kunnen is het, en dat komt van doen!
Oven: IGNIS (simpel boven-onder)
“Kennis is macht”, had je gedacht maar kunnen is het, en dat komt van doen!
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Dit moet formeel “instant” gist zijn....
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Brood van Gerrit
Als de rest niet instant is Gerrit.. dan mag het..
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Gelukkig!Rik59 schreef:Als de rest niet instant is Gerrit.. dan mag het..
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
HALFVOLKOREN MEERGRANENBATARD MET LIJNZAAD
10% volkorenspeltmeel, 10% volkoren sorghummeel, 30% volkorentarwemeel vd molensteen, 50% tarwebloem T55, 76% hydratatie
7,5% lijnzaad (geweekt) door het deeg, bruine bastersuiker, zonnebloemolie. Gedecoreerd met roggebloem.
10% volkorenspeltmeel, 10% volkoren sorghummeel, 30% volkorentarwemeel vd molensteen, 50% tarwebloem T55, 76% hydratatie
7,5% lijnzaad (geweekt) door het deeg, bruine bastersuiker, zonnebloemolie. Gedecoreerd met roggebloem.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Brood van Gerrit
Zie geen krenten en geen spijs...
Ja.. één krent.. die laat alleen foto's zien tot ie ze zat is dan wist ie ze allemaal
Trouwens wordt ook al minder want tegenwoordig veel tekst...
Maarreh dach je nou één sneetje brood... ben je gek..
Ja.. één krent.. die laat alleen foto's zien tot ie ze zat is dan wist ie ze allemaal
Trouwens wordt ook al minder want tegenwoordig veel tekst...
Maarreh dach je nou één sneetje brood... ben je gek..
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- Koos de bakker
- Deegroller
- Berichten: 297
- Lid geworden op: vr 22 sep 2017, 22:29
Re: Brood van Gerrit
Weer een mooi brood Gerrit. Jij krijgt de eerste prijs voor bakken in variatie met een constante kwaliteit! [emoji106]
Ik bak al jaren brood in een BBM. Maar nu ben ik begonnen aan het echte werk; broodbakken in een houtoven.
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
TARWESWIRL MET LIJNZAAD, SESAMZAAD EN MAANZAAD
25% volkorentarwemeel steengemalen, 75% tarwbloem T55, 74% hydratatie
7,5% lijnzaad door het deeg, basterdsuiker, zonnebloemolie
Gedecoreerd met maan- en sesamzaad.
25% volkorentarwemeel steengemalen, 75% tarwbloem T55, 74% hydratatie
7,5% lijnzaad door het deeg, basterdsuiker, zonnebloemolie
Gedecoreerd met maan- en sesamzaad.
Laatst gewijzigd door BakkerGerrit op di 31 dec 2019, 11:27, 1 keer totaal gewijzigd.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Brood van Gerrit
Jaja Gerrit smeer het maar in.... arme Frens..
Hier wordt ie moedeloos van.. snap je dat niet??
SSSTttttt.. erg fraai Gerrit.. geen vuurwerk meer nodig...
Hier wordt ie moedeloos van.. snap je dat niet??
SSSTttttt.. erg fraai Gerrit.. geen vuurwerk meer nodig...
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- Vitamine C
- Warme bakker
- Berichten: 690
- Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57
Re: Brood van Gerrit
Mooi vlechtbrood Gerrit. Goed idee om deze week ook is te proberen.
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
STOKBROOD
95% Frans tarwebloem T55, 5% sojameel, 65% hydratatie.
Op de valreep een paar witte stokken. Lekker bij de tomatensoep en de eiersalade.......
95% Frans tarwebloem T55, 5% sojameel, 65% hydratatie.
Op de valreep een paar witte stokken. Lekker bij de tomatensoep en de eiersalade.......
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Koos de bakker
- Deegroller
- Berichten: 297
- Lid geworden op: vr 22 sep 2017, 22:29
Re: Brood van Gerrit
Mooie stokken hoor. Heb ik nog steeds problemen mee om ze zo mooi te krijgen.
Ik bak al jaren brood in een BBM. Maar nu ben ik begonnen aan het echte werk; broodbakken in een houtoven.
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Brood van Gerrit
Heb ze ook maarreh... geel...
Kurkumastokken met 50% semolina en nigella ook voor de hummm... variatie... ook een beetje desem
Kurkumastokken met 50% semolina en nigella ook voor de hummm... variatie... ook een beetje desem
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
MEERGRANEN BOULE EN BATARD MET POMPOENPITTEN EN ZONNEBLOEMPITTEN
5% volkoren sorghummeel, 10% volkoren boekweitmeel, 20% volkoren tarwemeel, 65% tarwebloem T55, 73% hydratatie
5% zonnebloempitten (geweekt), 5% pompoenpitten (geweekt), bruine basterdsuiker, zonnebloemolie
Gedecoreerd met gemalen pompoenpitten.
5% volkoren sorghummeel, 10% volkoren boekweitmeel, 20% volkoren tarwemeel, 65% tarwebloem T55, 73% hydratatie
5% zonnebloempitten (geweekt), 5% pompoenpitten (geweekt), bruine basterdsuiker, zonnebloemolie
Gedecoreerd met gemalen pompoenpitten.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
LICHTBRUIN TARWE 'ROND' EN 'KNIP' BUSBROOD
\
25% Volkoren tarwemeel vd molensteen, 75% tarwebloem T55, 67% hydratatie
suiker, boter. afgeglansd met water.
Even back to basic.....
(de knip had iets eerder geknipt kunnen worden....)
\
25% Volkoren tarwemeel vd molensteen, 75% tarwebloem T55, 67% hydratatie
suiker, boter. afgeglansd met water.
Even back to basic.....
(de knip had iets eerder geknipt kunnen worden....)
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Vitamine C
- Warme bakker
- Berichten: 690
- Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57
Re: Brood van Gerrit
Mooie broden. Maar knippen doe je toch na vormrijs?
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Inknippen doe ik tijdens de vormrijs. Nu was het brood iets te ver gerezen waardoor hij inzakte bij het knippen en dus minder is doorgerezen.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Brood van Gerrit
Gerrit!! Je moest je schamen!!BakkerGerrit schreef: ↑ma 06 jan 2020, 00:29 Inknippen doe ik tijdens de vormrijs. Nu was het brood iets te ver gerezen waardoor hij inzakte bij het knippen en dus minder is doorgerezen.
Dikke - ROFL...
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- Frens
- Deegkneder
- Berichten: 122
- Lid geworden op: do 21 nov 2019, 16:10
Re: Brood van Gerrit
Tijdens de vormrijs, hoe moet ik dat dan zien? Dus als het deeg in de bus zit ( lekker op temperatuur) de muts er vanaf na 15 min, insnijden, muts er weer op, resterende tijd 45 min. laten rijzen?! Of net anders om?BakkerGerrit schreef: ↑ma 06 jan 2020, 00:29 Inknippen doe ik tijdens de vormrijs. Nu was het brood iets te ver gerezen waardoor hij inzakte bij het knippen en dus minder is doorgerezen.
Kneder: Ankarsrum Assistent
Oven: IGNIS (simpel boven-onder)
“Kennis is macht”, had je gedacht maar kunnen is het, en dat komt van doen!
Oven: IGNIS (simpel boven-onder)
“Kennis is macht”, had je gedacht maar kunnen is het, en dat komt van doen!
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Dat is ongeveer het principe, maar dan zonder muts . En ik knip wanneer het deeg even boven de rand van de bus is (idealiter). Ik kijk hierbij naar het deeg en niet naar de klok. Deze keer was het deeg een stukje hoger maar heb toch maar geknipt.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Frens
- Deegkneder
- Berichten: 122
- Lid geworden op: do 21 nov 2019, 16:10
Re: Brood van Gerrit
Normaliter snijdt men het deeg in vlak voordat het in de oven gaat.
Is deze methode dan sowieso niet beter, vroegtijdiger, tijdens begin, ,midden, of na een bepaalde tijd in de 2e rijs insnijden? Immers is het risico toch ook groter aan het eind van de 2e rijs ( vlak voor het inbrengen in de oven) dat bij enige overrijs het deeg ook nog sneller inzakt bij het insnijden?!
Is deze methode dan sowieso niet beter, vroegtijdiger, tijdens begin, ,midden, of na een bepaalde tijd in de 2e rijs insnijden? Immers is het risico toch ook groter aan het eind van de 2e rijs ( vlak voor het inbrengen in de oven) dat bij enige overrijs het deeg ook nog sneller inzakt bij het insnijden?!
Kneder: Ankarsrum Assistent
Oven: IGNIS (simpel boven-onder)
“Kennis is macht”, had je gedacht maar kunnen is het, en dat komt van doen!
Oven: IGNIS (simpel boven-onder)
“Kennis is macht”, had je gedacht maar kunnen is het, en dat komt van doen!
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Wat MEN normaliter doet bij een knipbrood weet ik niet. De vraag was wanneer IK het deeg inknip. Ik ben over het algemeen zeer tevreden over mijn knipbroodjes dus lijkt mij dat een prima moment......
En.....er leiden veel wegen naar Rome......
En.....er leiden veel wegen naar Rome......
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Brood van Gerrit
Nee Gerrit geen Rome... Het deeg is leidend!!BakkerGerrit schreef: ↑ma 06 jan 2020, 18:17 Wat MEN normaliter doet bij een knipbrood weet ik niet. De vraag was wanneer IK het deeg inknip. Ik ben over het algemeen zeer tevreden over mijn knipbroodjes dus lijkt mij dat een prima moment......
En.....er leiden veel wegen naar Rome......
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
ZACHTE WITTE TARWE-BOEKWEITBOLLEN
90% Tarwebloem T55, 10% volkoren boekweitmeel, 65% hydratatie
basterdsuiker, boter. Afgeglansd met boter.
90% Tarwebloem T55, 10% volkoren boekweitmeel, 65% hydratatie
basterdsuiker, boter. Afgeglansd met boter.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
TARWE-SPELTBOULE MET POMPOENPITTEN
20% volkoren speltmeel, 20% volkoren tarwemeel steengemalen, 60% tarwebloem T55, 73% hydratatie
5% pompoenpitten en 5% pompoenpitmeel, beide geweekt, bruine basterdsuiker, olijfolie.
Gedecoreerd met pompoenpitten.
20% volkoren speltmeel, 20% volkoren tarwemeel steengemalen, 60% tarwebloem T55, 73% hydratatie
5% pompoenpitten en 5% pompoenpitmeel, beide geweekt, bruine basterdsuiker, olijfolie.
Gedecoreerd met pompoenpitten.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Brood van Gerrit
Hij blijft gek op zaadjes hè die Gerrit.. pompoenpitmeel zelf gemaakt Gerrit??
Ik heb de zaadjes tegenwoordig ook in het nachtkastje.. dan heb ik wat meer nachtrust..
Ik heb de zaadjes tegenwoordig ook in het nachtkastje.. dan heb ik wat meer nachtrust..
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Pompoenpitmeel inderdaad zelf gemaakt Rik.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Bakker Henk
- Deegroller
- Berichten: 285
- Lid geworden op: zo 11 aug 2013, 01:11
Re: Brood van Gerrit
Van welke soort pompoen gebruik je dan de zaden? Fles? Of iets anders?
Ik oogst soms wat pitten, maar dat doe ik dan om opnieuw te zaaien.
Ik oogst soms wat pitten, maar dat doe ik dan om opnieuw te zaaien.
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Ik heb de pitten ZELF gekocht bij de Zuidmolen en hier ZELF het meel van gemalen...
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
MEERGRANENBOULE MET BLOND LIJNZAAD
60% tarwebloem T55, 20% volkoren tarwemeel, 15% volkoren gerstemeel, 5% sojameel, 73% hydratatie
7,5% blond lijnzaad (geweekt), suiker, zonnebloemolie.
Gedecoreerd met tarwegriesmeel/
60% tarwebloem T55, 20% volkoren tarwemeel, 15% volkoren gerstemeel, 5% sojameel, 73% hydratatie
7,5% blond lijnzaad (geweekt), suiker, zonnebloemolie.
Gedecoreerd met tarwegriesmeel/
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
LICHTBRUIN TARWE VLECHTBOL
25% Volkoren tarweeel, 75% tarwebloem T55, 66% hydratatie, bastersuiker en zonnebloemolie
Gedecoreerd met maanzaad en boter.
De bol is gevochten met vier strengen.
(geïnspireerd door de ronde Challah)
25% Volkoren tarweeel, 75% tarwebloem T55, 66% hydratatie, bastersuiker en zonnebloemolie
Gedecoreerd met maanzaad en boter.
De bol is gevochten met vier strengen.
(geïnspireerd door de ronde Challah)
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Frens
- Deegkneder
- Berichten: 122
- Lid geworden op: do 21 nov 2019, 16:10
Re: Brood van Gerrit
Mooie broden Gerrit, zoals altijd!
Vraagje; als je praat over suiker en zonnebloemolie hoeveel dan? En bastaard suiker bruine of witte? Gist neem ik aan instant gist 1,8%
Vraagje; als je praat over suiker en zonnebloemolie hoeveel dan? En bastaard suiker bruine of witte? Gist neem ik aan instant gist 1,8%
Kneder: Ankarsrum Assistent
Oven: IGNIS (simpel boven-onder)
“Kennis is macht”, had je gedacht maar kunnen is het, en dat komt van doen!
Oven: IGNIS (simpel boven-onder)
“Kennis is macht”, had je gedacht maar kunnen is het, en dat komt van doen!
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Deze keer witte basterdsuiker, 1,5% en 1,5% zonnebloemolie. Ik gebruik inderdaad instant gist, 1,5%.
De suiker en vetstof varieren in mijn broden tussen de 1% en 2%.
De suiker en vetstof varieren in mijn broden tussen de 1% en 2%.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Vitamine C
- Warme bakker
- Berichten: 690
- Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57
Re: Brood van Gerrit
Mooie vlecht, ook mooi kleurtje brood.
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
TARWE-BOEKWEITBROOD MET MAANZAAD
10% Volkoren boekweitmeel, 20% volkoren tarwemeel, 70% tarwebloem T55, 68% hydratatie
3% geweekt wit maanzaad en 3% geweekt zwart maanzaad door het deeg, bruine basterd, olijfolie.
Gedecoreerd met wit en zwart maanzaad
10% Volkoren boekweitmeel, 20% volkoren tarwemeel, 70% tarwebloem T55, 68% hydratatie
3% geweekt wit maanzaad en 3% geweekt zwart maanzaad door het deeg, bruine basterd, olijfolie.
Gedecoreerd met wit en zwart maanzaad
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Brood van Gerrit
Mooi broodje Gerrit...
Ik mis al enige tijd de weekendse melkbollen.. waren de hamburgers op?
Enne heb je nog luiers?? want ik zou het bijna vragen...
Was je ook aan het twijfelen over de kleur zaadjes??
Ik mis al enige tijd de weekendse melkbollen.. waren de hamburgers op?
Enne heb je nog luiers?? want ik zou het bijna vragen...
Was je ook aan het twijfelen over de kleur zaadjes??
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Die bollen waren er wel degelijk, alleen niet hier op het forum.
De beide zaadkleuren waren het gevolg van een bewuste keuze. (Ik zag voor het eerst wit maanzaad.... )
En die opmerking over de luiers mis ik even
De beide zaadkleuren waren het gevolg van een bewuste keuze. (Ik zag voor het eerst wit maanzaad.... )
En die opmerking over de luiers mis ik even
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
ZADEN EN PITTEN TRIANGEL (en boule)
25% volkoren tarwemeel vd molensteen, 75% Franse tarwebloem T55, 72% hydratatie
4% pompoenpitten, 4% zonnebloempitten, 2% wit sesamzaad, honing, sesamolie (de zaden en pitten zijn geweekt)
Gedecoreerd met pompoen- en zonnebloempitten en sesamzaad
25% volkoren tarwemeel vd molensteen, 75% Franse tarwebloem T55, 72% hydratatie
4% pompoenpitten, 4% zonnebloempitten, 2% wit sesamzaad, honing, sesamolie (de zaden en pitten zijn geweekt)
Gedecoreerd met pompoen- en zonnebloempitten en sesamzaad
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
LICHTVOLKOREN TIJGERBATARD
30% Volkorentarwe steengemalen, 70% Franse tarwebloem T55, 67% hydratatie, bruine basterd, boter.
Tijgerpap van rijststrooimeel en paneermeel.
30% Volkorentarwe steengemalen, 70% Franse tarwebloem T55, 67% hydratatie, bruine basterd, boter.
Tijgerpap van rijststrooimeel en paneermeel.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- guzzi
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 99
- Lid geworden op: zo 16 dec 2018, 17:35
Re: Brood van Gerrit
Heb je ergens meer details staan over het tijgerpapje?
Wil ik altijd nog eens proberen...
Wil ik altijd nog eens proberen...
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Dit is mijn basisreceptje voor mn tijgerpap.
Je moet net zoveel kokend water toevoegen dat je een papje krijgt maar ook weer niet te dun. Laten afkoelen, gist doorroeren en afgedekt laten staan tot gebruik. Voor gebruik op dikte brengen met de olie en op het deeg smeren.
Het komt niet zo nauw. Deze keer heb ik rijststrooimeel gebruikt (de gewone rijstemeel was op...)
Je moet net zoveel kokend water toevoegen dat je een papje krijgt maar ook weer niet te dun. Laten afkoelen, gist doorroeren en afgedekt laten staan tot gebruik. Voor gebruik op dikte brengen met de olie en op het deeg smeren.
Het komt niet zo nauw. Deze keer heb ik rijststrooimeel gebruikt (de gewone rijstemeel was op...)
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Hoi Gerrit een mooie tijger batard , alleen had de scheuring van je tijgerkorst wel iets groffer mogen zijn, zoals bijv. bij dit tijgerbrood:
Of deze tijger bolletjes:
En Gerrit, komt het idd. niet zo heel nauw, om een tijgerpapje te maken. Zelf gebruik ik hiervoor uitsluitend paneermeel, ik week het met wat lauwwarm water en voeg daar dan meteen gist en suiker aan toe. Ik doe dat meteen na de opmaak van het deegstuk. Vlak voor ik de pap aanbreng, controleer ik of de pap goed uit te strijken is, of er soms nog wat water bij moet, of evt. nog wat paneermeel, mocht het wat te slap zijn en dan tensoltte nog wat olie. Ik weeg ook nooit iets af, alles uit de vrije hand en zo komt het ook altijd goed.
Of deze tijger bolletjes:
En Gerrit, komt het idd. niet zo heel nauw, om een tijgerpapje te maken. Zelf gebruik ik hiervoor uitsluitend paneermeel, ik week het met wat lauwwarm water en voeg daar dan meteen gist en suiker aan toe. Ik doe dat meteen na de opmaak van het deegstuk. Vlak voor ik de pap aanbreng, controleer ik of de pap goed uit te strijken is, of er soms nog wat water bij moet, of evt. nog wat paneermeel, mocht het wat te slap zijn en dan tensoltte nog wat olie. Ik weeg ook nooit iets af, alles uit de vrije hand en zo komt het ook altijd goed.
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- guzzi
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 99
- Lid geworden op: zo 16 dec 2018, 17:35
Re: Brood van Gerrit
Hoop dat het even mag in dit topic, maar ik begrijp dat je na het vormen het papje volgens het recept maakt en het daarna na de vormrijs voor het de oven in gaat aanbrengt?
Of wordt het meteen aangebracht en rijst het dan een uur (ofzo) mee?
Of wordt het meteen aangebracht en rijst het dan een uur (ofzo) mee?
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Mee laten rijzen. Hoe later de pap aangebracht wordt hoe minder scheuring je in de korst krijgt. (Zie mn laatste tijgerbrood, eigenlijk iets te laat ingesmeerd, zoals Cor al aangaf.)
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Maak het brood op en leg het in de bus, of laat het rijzen zoals vloerbrood, zoals Gerrit deed.
Bestrijk de tijgerpap halverwege de narijs op het deegstuk, zodat deze kan mee rijzen.
Als het brood te grof gescheurd is, dan is de pap te dik geweest. Een te fijne scheuring duidt op een te slappe tijgerpap.
Door dit brood/broodjes regelmatig te bakken, krijg je steeds meer ervaring in de juiste dikte van de pap.
Succes!
Bestrijk de tijgerpap halverwege de narijs op het deegstuk, zodat deze kan mee rijzen.
Als het brood te grof gescheurd is, dan is de pap te dik geweest. Een te fijne scheuring duidt op een te slappe tijgerpap.
Door dit brood/broodjes regelmatig te bakken, krijg je steeds meer ervaring in de juiste dikte van de pap.
Succes!
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.