Brood van Gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
TARWE BOEKWEITBROOD MET LIJNZAAD
55% volkoren tarwemeel van de molensteen, 30% tarwebloem T55, 15% volkoren boekweitmeel, 7,5% donker lijnzaad, 72% hydratatie
bruine basterdsuiker, zonnebloemolie.
Gedecoreerd met roggemeel.
55% volkoren tarwemeel van de molensteen, 30% tarwebloem T55, 15% volkoren boekweitmeel, 7,5% donker lijnzaad, 72% hydratatie
bruine basterdsuiker, zonnebloemolie.
Gedecoreerd met roggemeel.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
TARWE SESAMBROOD
75% Frans tarwebloem T55, 25% volkorentarwemeel van de molensteen, 69% hydratatie, 7,5% witte en zwarte sesamzaadjes door het deeg.
Sesamolie, bruine basterd. Zaden zijn geweekt. Gedecoreerd met witte sesamzaadjes
75% Frans tarwebloem T55, 25% volkorentarwemeel van de molensteen, 69% hydratatie, 7,5% witte en zwarte sesamzaadjes door het deeg.
Sesamolie, bruine basterd. Zaden zijn geweekt. Gedecoreerd met witte sesamzaadjes
Laatst gewijzigd door BakkerGerrit op vr 01 nov 2019, 10:44, 1 keer totaal gewijzigd.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Vitamine C
- Warme bakker
- Berichten: 690
- Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57
Re: Brood van Gerrit
Mooi hoog broodje gerrit, wat is de maat van je bus?
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Ik gebruik Alusteel bussen van 15,5 x 10,5 en 8 cm hoog
De bodemmaat is 13,5 x 9 cm
Er gaat een deeg in van 275 g meel. (Ca 500 g deeg)
De bodemmaat is 13,5 x 9 cm
Er gaat een deeg in van 275 g meel. (Ca 500 g deeg)
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Vitamine C
- Warme bakker
- Berichten: 690
- Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57
Re: Brood van Gerrit
Ah dan heb ik denk ik dezelfde bussen. Op foto lastig zien hoe groot het broodje nou precies is. Wel mooi gerezen
Wat zijn de rijstijden geweest?
Zelf houd ik meestal aan: 30 minuten bulk, 20 minuten, 45 tot 60 min vormrijs. (bij 5 gram instant gist.)
Wat zijn de rijstijden geweest?
Zelf houd ik meestal aan: 30 minuten bulk, 20 minuten, 45 tot 60 min vormrijs. (bij 5 gram instant gist.)
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Bulkrijs 60 minuten met halverwege 2 x s&f, dan 10 min rust en circa 45 min vormrijs. Ik gebruik 1,5% droge gist. (= 4,15 gram per brood)
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Bakker Henk
- Deegroller
- Berichten: 285
- Lid geworden op: zo 11 aug 2013, 01:11
Re: Brood van Gerrit
Maar wel met een hoge rijstemperatuur, denk ik?
gr, Henk
gr, Henk
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
De bulkrijs bij 30°C (in de oven met een bakje kokend water)
De vormrijs bij keukentemperatuur (+/- 20°C) tussen 45 en 60 minuten.
De vormrijs bij keukentemperatuur (+/- 20°C) tussen 45 en 60 minuten.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Vitamine C
- Warme bakker
- Berichten: 690
- Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57
Re: Brood van Gerrit
De bulkrijs die ik bij kamertemperatuur, ik zal is wat warmer doen.
- Bakker Henk
- Deegroller
- Berichten: 285
- Lid geworden op: zo 11 aug 2013, 01:11
Re: Brood van Gerrit
Het mooie is dan wel (vormrijs bij RT) dat na de bulkrijs de oven opgepookt kan worden. Interessant.
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
TARWE-BOEKWEITBOULE MET ZONNEBLOEMPITTEN
60% Frans tarwebloem T55, 30% volkorentarwemeel steengemalen, 10% volkoren boekweitmeel, 65% hydratatie.
5% grof zonnebloempittenmeel en 7,5% geroosterde zonnebloempitten door het deeg, bruine basterd en zonnebloemolie.
Gedecoreerd met zonnebloempitten
60% Frans tarwebloem T55, 30% volkorentarwemeel steengemalen, 10% volkoren boekweitmeel, 65% hydratatie.
5% grof zonnebloempittenmeel en 7,5% geroosterde zonnebloempitten door het deeg, bruine basterd en zonnebloemolie.
Gedecoreerd met zonnebloempitten
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
MEERGRANEN-MEERZADENBROOD
65% Frans tarwebloem T55, 25% volkoren tarwemeel steengemalen, 10% volkoren sorghummeel, 75% hydratatie.
4% donker lijnzaad, 4% blond lijnzaad, 4% pompoenpitmeel, bruine basterdsuiker, olijfolie.
Gedecoreerd met pompoenpitten.
65% Frans tarwebloem T55, 25% volkoren tarwemeel steengemalen, 10% volkoren sorghummeel, 75% hydratatie.
4% donker lijnzaad, 4% blond lijnzaad, 4% pompoenpitmeel, bruine basterdsuiker, olijfolie.
Gedecoreerd met pompoenpitten.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Vitamine C
- Warme bakker
- Berichten: 690
- Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57
Re: Brood van Gerrit
Mooi brood gerrit, waar haal jij die eindeloze diverse broden vandaan? (internet, favoriet boek? )
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Dank je Marijn
Ik bedenk m’n broden zelf. Dan neem ik me voor een bepaald brood (weer) eens te maken en vaak tijdens het afwegen verandert het dan weer.
En de receptuur is een kwestie van uitproberen........
Ook laat ik me inspireren door de foto’s hier op het forum.
Ik bedenk m’n broden zelf. Dan neem ik me voor een bepaald brood (weer) eens te maken en vaak tijdens het afwegen verandert het dan weer.
En de receptuur is een kwestie van uitproberen........
Ook laat ik me inspireren door de foto’s hier op het forum.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Vitamine C
- Warme bakker
- Berichten: 690
- Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57
Re: Brood van Gerrit
Dat is wel knap. Ik bak nog maar jaartje brood dus houd het voorlopig nog even bij recepten voordat ik zelf ga uitvogelen.
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
TARWE KNIP EN ROND
75% Tarwebloem T55, 25% volkorentarwemeel steengemalen, 67% hydratatie.
bruine basterdsuiker, zonnebloemolie.
75% Tarwebloem T55, 25% volkorentarwemeel steengemalen, 67% hydratatie.
bruine basterdsuiker, zonnebloemolie.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
FRANS LANDBROOD (Levine)
Recept van Levine (waarvoor dank!)
Voor het eerst heb ik het deeg ingeschoten op de hete bakplaat dit heeft een positief effect op de ovenrijs en op de korst.
Dit ga ik vaker uitproberen......
Recept van Levine (waarvoor dank!)
Voor het eerst heb ik het deeg ingeschoten op de hete bakplaat dit heeft een positief effect op de ovenrijs en op de korst.
Dit ga ik vaker uitproberen......
Laatst gewijzigd door BakkerGerrit op ma 11 nov 2019, 16:42, 1 keer totaal gewijzigd.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
TARWE-BOEKWEIT MET LIJNZAAD EN POMPOENPITTEN
60% Tarwebloem T55, 30% volkorentarwemeel steengemalen, 10% volkoren boekweitmeel, 78% hydratatie.
7,5% pompoenpitten, 5% pompoenpitmeel, 5% donker lijnzaad, bruine basterd, zonnebloemolie.
Gedecoreerd met roggebloem.
De zaden en pitten (en de gemalen pitten) zijn geweekt.
Het brood is deze keer ingeschoten op de hete bakplaat, zo laag mogelijk in de oven. Wellicht is hij daardoor zo mooi wild opengescheurd. (normaal leg ik het deeg op de koude plaat en schuif het dan de oven in.
60% Tarwebloem T55, 30% volkorentarwemeel steengemalen, 10% volkoren boekweitmeel, 78% hydratatie.
7,5% pompoenpitten, 5% pompoenpitmeel, 5% donker lijnzaad, bruine basterd, zonnebloemolie.
Gedecoreerd met roggebloem.
De zaden en pitten (en de gemalen pitten) zijn geweekt.
Het brood is deze keer ingeschoten op de hete bakplaat, zo laag mogelijk in de oven. Wellicht is hij daardoor zo mooi wild opengescheurd. (normaal leg ik het deeg op de koude plaat en schuif het dan de oven in.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
TIJGERBOULE
70% Tarwebloem T55, 30% volkoren tarwemeel steengemalen, 67% hydratatie,
basterdsuiker en boter.
70% Tarwebloem T55, 30% volkoren tarwemeel steengemalen, 67% hydratatie,
basterdsuiker en boter.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
HALFVOLKOREN MEERGRANENBOULE MET CHIAZAAD
50% Frans tarwebloem T55, 30% volkoren tarwemeel vd molensteen, 10% volkoren sorghummel, 10% volkoren gerstemeel, 75% hydratatie.
7,5% Chiazaad, bruine basterd, olijfolie. Gedecoreerd met gerstevlokken
50% Frans tarwebloem T55, 30% volkoren tarwemeel vd molensteen, 10% volkoren sorghummel, 10% volkoren gerstemeel, 75% hydratatie.
7,5% Chiazaad, bruine basterd, olijfolie. Gedecoreerd met gerstevlokken
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Vitamine C
- Warme bakker
- Berichten: 690
- Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57
Re: Brood van Gerrit
Ziet er weer top uit.
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
TARWE-BOEKWEITBROOD MET POMPOENPITTEN
60% Tarwebloem T55, 30% volkoren tarwemeel vd molensteen, 10% volkoren boekweitmeel, 78% hydratatie
7.5% pompoenpitten (geweekt), 5% pompoenpitmeel (geweekt), bruine basterd, zonnebloemolie.
(voor het mooie hadden ze iets korter in de oven gemogen)
60% Tarwebloem T55, 30% volkoren tarwemeel vd molensteen, 10% volkoren boekweitmeel, 78% hydratatie
7.5% pompoenpitten (geweekt), 5% pompoenpitmeel (geweekt), bruine basterd, zonnebloemolie.
(voor het mooie hadden ze iets korter in de oven gemogen)
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Brood van Gerrit
Hoh... Gerrit... lijkt wel een scheurmik...
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
TARWEBOULE MET SESAM
25% Volkorentarwemeel, 75% Franse tarwebloem T55, 69% hydratatie
3% zwarte- en 4,5% witte sesamzaadjes door het deeg, sesamolie, bruine basterdsuiker.
Gedecoreerd met witte sesamzaadjes.
25% Volkorentarwemeel, 75% Franse tarwebloem T55, 69% hydratatie
3% zwarte- en 4,5% witte sesamzaadjes door het deeg, sesamolie, bruine basterdsuiker.
Gedecoreerd met witte sesamzaadjes.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- 1md65
- Deegroller
- Berichten: 274
- Lid geworden op: do 05 sep 2013, 18:34
- Locatie: België
Re: Brood van Gerrit
Weer mooie broodjes.
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
DONKER HALFVOLKOREN TARWEBOULE MET ZONNEBLOEMPITTEN
50% volkoren tarwemeel vd molensteen, 50% tarwebloem T55, 71% hydratatie
5% zonnebloempitmeel (geweekt), 5% zonnebloempitten (geweekt), bruine basterd, zonnebloemolie.
Gedecoreerd met zonnebloempitten
50% volkoren tarwemeel vd molensteen, 50% tarwebloem T55, 71% hydratatie
5% zonnebloempitmeel (geweekt), 5% zonnebloempitten (geweekt), bruine basterd, zonnebloemolie.
Gedecoreerd met zonnebloempitten
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
LICHT TARWE BUSBROOD MET LIJNZAAD EN MAANZAAD
25% Volkorentarwe vd (zuid)molensteen, 75% tarwebloem T55, 74% hydratatie
3,5% blond lijnzaad en 4% donker lijnzaad door het deeg, basterdsuiker, zonnebloemolie.
Gedecoreerd met maanzaad.
25% Volkorentarwe vd (zuid)molensteen, 75% tarwebloem T55, 74% hydratatie
3,5% blond lijnzaad en 4% donker lijnzaad door het deeg, basterdsuiker, zonnebloemolie.
Gedecoreerd met maanzaad.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Bioloogje
- Warme bakker
- Berichten: 659
- Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
TARWE-MAISBROOD MET KURKUMA EN ZADEN
15% maismeel, 15% volkorentarwemeel, 70% tarwebloem T55, 74% hydratatie.
Geweekte zonnebloempitten, geweekt pompoenpitmeel, 1% kurkumapoeder, zonnebloemolie, basterdsuiker
15% maismeel, 15% volkorentarwemeel, 70% tarwebloem T55, 74% hydratatie.
Geweekte zonnebloempitten, geweekt pompoenpitmeel, 1% kurkumapoeder, zonnebloemolie, basterdsuiker
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
TARWE-GERST BATARD MET LIJNZAAD
25% volkoren gerstemeel, 75% tarwebloem T55, 71% hydratatie
3,5% geweekt donker lijnzaad, 4% geweekt blond lijnzaad, basterdsuiker en zonnebloemolie
gedecoreerd met volkoren roggemeel.
25% volkoren gerstemeel, 75% tarwebloem T55, 71% hydratatie
3,5% geweekt donker lijnzaad, 4% geweekt blond lijnzaad, basterdsuiker en zonnebloemolie
gedecoreerd met volkoren roggemeel.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
TARWEBATARD MET POMPOENPITTEN
25% volkoren tarwemeel steengemalen, 75% tarwebloem T55, 72% hydratatie
5% pompoenpitmeel (geweekt), 5% pompoenpitten (geweekt), honig, zonnebloemolie.
Gedecoreerd met pompoenpitten.
25% volkoren tarwemeel steengemalen, 75% tarwebloem T55, 72% hydratatie
5% pompoenpitmeel (geweekt), 5% pompoenpitten (geweekt), honig, zonnebloemolie.
Gedecoreerd met pompoenpitten.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Compliment...Weer een heel assortiment prachtig Brood/jes Gerrit
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Fijn om dat van jou te horen Cor!
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
TARWE BUSBROOD MET LIJNZAAD
35% Volkorentarwe van de molensteen, 65% tarwebloem T55, 75% hydratatie.
2% donker lijnzaad, 5,5% blond lijnzaad (beide geweekt) boter en basterdsuiker.
35% Volkorentarwe van de molensteen, 65% tarwebloem T55, 75% hydratatie.
2% donker lijnzaad, 5,5% blond lijnzaad (beide geweekt) boter en basterdsuiker.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
WIT TARWE-BOEKWEIT TIJGERBROOD
90% tarwbloem T55, 10% volkoren boekweitmeel, 67% hydratatie
olijfolie en basterdsuiker. Tijgerpap van rijstebloem en paneermeel,
90% tarwbloem T55, 10% volkoren boekweitmeel, 67% hydratatie
olijfolie en basterdsuiker. Tijgerpap van rijstebloem en paneermeel,
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
MEERGRANEN-MEERZADENBOULE
65% Frans tarwebloem T55, 20% volkorentarwemeel, 5% volkoren speltmeel, 5% volkoren boekweitmeel, 5% sojameel,74% hydratatie,
honing, zonnebloemolie. 2,5% chiazaad, 2,5% pompoenpitmeel, 2,5% blond lijnzaad, 2,5% zonnebloempitten (alle zaden geweekt)
Gedecoreerd met chiazaad, pompoenpitten, blond lijnzaad, zonnebloempitten en gerstevlokken.
65% Frans tarwebloem T55, 20% volkorentarwemeel, 5% volkoren speltmeel, 5% volkoren boekweitmeel, 5% sojameel,74% hydratatie,
honing, zonnebloemolie. 2,5% chiazaad, 2,5% pompoenpitmeel, 2,5% blond lijnzaad, 2,5% zonnebloempitten (alle zaden geweekt)
Gedecoreerd met chiazaad, pompoenpitten, blond lijnzaad, zonnebloempitten en gerstevlokken.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Frens
- Deegkneder
- Berichten: 122
- Lid geworden op: do 21 nov 2019, 16:10
Re: Brood van Gerrit
Geweldig
Zover als ik het kan beoordelen, mooie bruine kruim rondom, mooie luchtige inwendige structuur en optisch gewoon perfect!
Jammer dat we nog niet digitaal kunnen proeven, nieuwe fase AR misschien
Raak hierdoor wel lichtelijk gefrustreerd als ik naar mijn busboord kijk. Wanneer ik eens zover ben
Zover als ik het kan beoordelen, mooie bruine kruim rondom, mooie luchtige inwendige structuur en optisch gewoon perfect!
Jammer dat we nog niet digitaal kunnen proeven, nieuwe fase AR misschien
Raak hierdoor wel lichtelijk gefrustreerd als ik naar mijn busboord kijk. Wanneer ik eens zover ben
Kneder: Ankarsrum Assistent
Oven: IGNIS (simpel boven-onder)
“Kennis is macht”, had je gedacht maar kunnen is het, en dat komt van doen!
Oven: IGNIS (simpel boven-onder)
“Kennis is macht”, had je gedacht maar kunnen is het, en dat komt van doen!
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
TARWE-MAISBROOD
70% tarwebloem T55, 20% volkorentarwe vd molensteen, 10% maismeel, 65% hydratatie
basterdsuiker, boter, gekleurd met 0,5% kurkuma.
Afgeglansd met water.
(0,5% kurmuma is nog teveel....... Volgende keer naar 0,25%)(vergeten een foto te nemen)
70% tarwebloem T55, 20% volkorentarwe vd molensteen, 10% maismeel, 65% hydratatie
basterdsuiker, boter, gekleurd met 0,5% kurkuma.
Afgeglansd met water.
(0,5% kurmuma is nog teveel....... Volgende keer naar 0,25%)(vergeten een foto te nemen)
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
MEERZADENBOULE
35% Volkorentarwemeel steengemalen, 65% tarwebloem T55, 72% hydratatie
5% lijnzaad, 5% pompoenpitmeel, olijfolie, bruine basterd.
Gegarneerd met witte sesamzaadjes
35% Volkorentarwemeel steengemalen, 65% tarwebloem T55, 72% hydratatie
5% lijnzaad, 5% pompoenpitmeel, olijfolie, bruine basterd.
Gegarneerd met witte sesamzaadjes
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Frens
- Deegkneder
- Berichten: 122
- Lid geworden op: do 21 nov 2019, 16:10
Re: Brood van Gerrit
Het maisbrood is dit een busbrood? Wat een rijs zeg!
Vraag me af hoe beiden nu zouden smaken. Is hier geen “vakjargon” voor net zoals bij wijnen, om de smaak te omschrijven?
Vraag me af hoe beiden nu zouden smaken. Is hier geen “vakjargon” voor net zoals bij wijnen, om de smaak te omschrijven?
Kneder: Ankarsrum Assistent
Oven: IGNIS (simpel boven-onder)
“Kennis is macht”, had je gedacht maar kunnen is het, en dat komt van doen!
Oven: IGNIS (simpel boven-onder)
“Kennis is macht”, had je gedacht maar kunnen is het, en dat komt van doen!
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Ja, dat maisbrood is een busbrood. En de rijs...... Goede ingrediënten , goed kneden, en uitproberen wat bij jou het beste werkt. Mijn eerst broden waren echt niet zoals deze. Maar goed documenteren wat je doet zodat, wanneer het resultaat niet is wat je wilt, je weet waar je wat kunt bijsturen. En stukje bij beetje gaat het beter.
Met name goed meel en bloem is de basis. En veel oefenen
Met name goed meel en bloem is de basis. En veel oefenen
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
MEERGRANEN ZADEN&PITTEN BATARD TRIPLE S
5% Sojameel, 5% Speltmeel volkoren, 5% Sorghummeel volkoren, 20% volkoren tarwemeel, 65% tarwebloem T55, 75% hydratatie
2,5% Blond lijnzaad, 2,5% zwart sesamzaad, 2,5% zonnebloempitten, 2,5% pompoenpitmeel (alles geweekt), olijfolie.
5% Sojameel, 5% Speltmeel volkoren, 5% Sorghummeel volkoren, 20% volkoren tarwemeel, 65% tarwebloem T55, 75% hydratatie
2,5% Blond lijnzaad, 2,5% zwart sesamzaad, 2,5% zonnebloempitten, 2,5% pompoenpitmeel (alles geweekt), olijfolie.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Bakker Henk
- Deegroller
- Berichten: 285
- Lid geworden op: zo 11 aug 2013, 01:11
Re: Brood van Gerrit
Het lijkt wel: de restjes opmaken! Maar wel lekker.
- Frens
- Deegkneder
- Berichten: 122
- Lid geworden op: do 21 nov 2019, 16:10
Re: Brood van Gerrit
Gewoon toverformule ipv bakkersformule vindt zo jammer dat we niet kunnen proeven!
Kneder: Ankarsrum Assistent
Oven: IGNIS (simpel boven-onder)
“Kennis is macht”, had je gedacht maar kunnen is het, en dat komt van doen!
Oven: IGNIS (simpel boven-onder)
“Kennis is macht”, had je gedacht maar kunnen is het, en dat komt van doen!
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
BakkerGerrit schreef: ↑wo 18 dec 2019, 18:47 MEERGRANEN ZADEN&PITTEN BATARD TRIPLE S
5% Sojameel, 5% Speltmeel volkoren, 5% Sorghummeel volkoren, 20% volkoren tarwemeel, 65% tarwebloem T55, 75% hydratatie
2,5% Blond lijnzaad, 2,5% zwart sesamzaad, 2,5% zonnebloempitten, 2,5% pompoenpitmeel (alles geweekt), olijfolie.
En dit is de binnenkant.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
ZACHTE WITTE MINIBOLLETJES VOOR HET KERSTONTBIJT
90% Tarwebloem T55, 10% volkoren boekweitmeel, 68% hydratatie
Gegarneerd met div zaadjes en pitten.
Ze liggen nu te rijpen in de diepvries Op kerstochtend even de oven in en..........
(je moet wat als je nog meer hobby's hebt....)
90% Tarwebloem T55, 10% volkoren boekweitmeel, 68% hydratatie
Gegarneerd met div zaadjes en pitten.
Ze liggen nu te rijpen in de diepvries Op kerstochtend even de oven in en..........
(je moet wat als je nog meer hobby's hebt....)
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
WIT ROND BUSBROOD
90% Tarwebloem T55, 10% volkoren tarwemeel, 65% hydratatie
Ook deze de diepvries in voor de toast bij het kerstdiner........
90% Tarwebloem T55, 10% volkoren tarwemeel, 65% hydratatie
Ook deze de diepvries in voor de toast bij het kerstdiner........
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Frens
- Deegkneder
- Berichten: 122
- Lid geworden op: do 21 nov 2019, 16:10
Re: Brood van Gerrit
Prachtig broodjes, hoe ze er uitzien, op zich al een feestje Het witte busbrood, wat een ballonnetje ongelooflijk! Ik wens je een fijne Kerst toe en een voorspoedig Nieuwjaar!BakkerGerrit schreef: ↑za 21 dec 2019, 10:14 ZACHTE WITTE MINIBOLLETJES VOOR HET KERSTONTBIJT
90% Tarwebloem T55, 10% volkoren boekweitmeel, 68% hydratatie
Gegarneerd met div zaadjes en pitten.
Ze liggen nu te rijpen in de diepvries Op kerstochtend even de oven in en..........
(je moet wat als je nog meer hobby's hebt....)
Kneder: Ankarsrum Assistent
Oven: IGNIS (simpel boven-onder)
“Kennis is macht”, had je gedacht maar kunnen is het, en dat komt van doen!
Oven: IGNIS (simpel boven-onder)
“Kennis is macht”, had je gedacht maar kunnen is het, en dat komt van doen!