Pagina 22 van 22

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: ma 23 aug 2021, 09:34
door hjeverts
Mooi brood geworden Gerrit! :)

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: di 24 aug 2021, 12:40
door BakkerGerrit
MEERGRANENBOULE MET LIJNZAAD EN GEBROKEN TARWE

Afbeelding

Afbeelding

25% volkoren tarwemeel, 5% roggebloem, 70% tarwebloem T55, 77% hydratatie, honing, zonnebloemolie, 8% blond lijnzaad, 4% gebroken tarwekorrels.
Afgestreken met water

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: di 24 aug 2021, 13:52
door hjeverts
Mooie bollen Gerrit! :)

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: di 31 aug 2021, 23:11
door BakkerGerrit
TARWE-SPELT BATARD MET LIJNZAAD EN GEROOSTERDE ZONNEBLOEMPITTEN

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

20% volkoren tarwemeel, 10% volkoren speltmeel, 70% tarwebloem T55, 76% hydratatie, 6% blond lijnzaad, 4% geroosterde zonnebloempitten, bruine basterdsuiker, olijfolie.
Gedecoreerd met nigellazaadjes.

(de zonnebloempitten op de foto zijn nog niet geroosterd ;)

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: di 31 aug 2021, 23:16
door BakkerGerrit
ZACHTE MEERGRANENBOLLETJES MET HENNEPZAAD

Afbeelding

90% tarwebloem T55, 5% volkoren speltmeel, 5% roggebloem, 64% hydratatie, witte basterdsuiker, boter.
Gedecoreerd met gepelde hennepzaadjes.

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: wo 01 sep 2021, 11:39
door hjeverts
Wederom mooie baksels Gerrit! :)

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: do 23 sep 2021, 23:29
door BakkerGerrit
Even een inhaalslag kwa posten….

ZACHTE MEERGRANENBOLLETJES

Afbeelding

5% volkoren speltmeel, 5% roggebloem, 90% tarwebloem, 63% hydratatie.
Geglaceerd met boter.

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: do 23 sep 2021, 23:37
door BakkerGerrit
MEERGRANEN MEERZADENBATARD


Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

10% volkorentarwemeel, 10% volkoren speltmeel, 5% volkoren roggemeel, 75% tarwebloem T55. 6% blond lijnzaad, 3% wit sesamzaad, 1% zwart sesamzaad.
Gedecoreerd met wit sesamzaad.

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: vr 24 sep 2021, 00:00
door BakkerGerrit
TARWE-BOEKWEIT BATARD MET GEROOSTERDE POMPOEN-EN ZONNEBLOEMPITTEN

Afbeelding

Afbeelding

25% volkoren tarwemeel, 10% volkoren boekweitmeel, 65% tarwebloem T55, 74% hydratatie.
5% geroosterde zonnebloempitten, 5% geroosterde pompoenpitten.

Gedecoreerd met gehakte zonnebloempitten en pompoenpitten.

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: vr 24 sep 2021, 00:10
door BakkerGerrit
MEERGRANENBOLLETJES

Afbeelding

5% volkoren speltmeel, 5% maismeel, 90% tarwebloem T55, 64% hydratatie, witte basterdsuiker, boter.
Gedecoreerd met maisgries.

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: vr 24 sep 2021, 00:18
door BakkerGerrit
TARWEBOULE MET KLEINE ZAADJES

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

25% volkorentarwemeel, 75% tarwebloem T55, 74% hydratatie.
3% wit sesamzaad, 3% lijnzaad, 2% wit maanzaad, 2% chiazaad door het deeg.

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: vr 24 sep 2021, 02:35
door bakplaat
Alweer een hele serie mooie/lekkere baksels Gerrit... :clap:

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: vr 24 sep 2021, 08:29
door hjeverts
Mooie broden Gerrit! :)

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: do 30 sep 2021, 01:18
door BakkerGerrit
TARWEBROOD MET LIJNZAAD EN NIGELLAZAAD

Afbeelding

Afbeelding

30% volkoren tarwemeel, 70% tarwebloem T55, 73% hydratatie, bruine basterdsuiker, olijfolie.
6% blond lijnzaad en 0,3% nigellazaad door het deeg.
Afgeglansd met aqua plumbi.

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: do 30 sep 2021, 08:12
door hjeverts
Mooi brood Gerrit! :)

Hoeveel meel gebruik je ongeveer per liter bakblik inhoud?

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: do 30 sep 2021, 08:57
door BakkerGerrit
hjeverts schreef: do 30 sep 2021, 08:12
Hoeveel meel gebruik je ongeveer per liter bakblik inhoud?
Ik heb het weer eens even gemeten en uitgerekend per liter businhoud.

Mijn busjes hebben een inhoud van 1,1 liter en ik gebruik meestal een recept van 300 gram per bus, dus 270 gram per liter.

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: do 30 sep 2021, 09:42
door hjeverts
Bedankt Gerrit!
Dan heb je de broden goed hoog gekregen. Lukt mij nog niet om de broden zo mooi hoog te krijgen.

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: ma 04 okt 2021, 12:24
door BakkerGerrit
TARWE-MAIS TIJGERBOULE

Afbeelding

Afbeelding

10% maismeel, 15% volkoren tarwemeel, 75% tarwebloem T55, 64% hydratatie, 0,15% kurkuma, , maisolie, basterdsuiker.
Tijgerpap met maisgries.

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: ma 04 okt 2021, 13:38
door hjeverts
Ziet er weer heerlijk uit Gerrit! :)

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: ma 04 okt 2021, 22:54
door BakkerGerrit
MEERGRANEN MEERZADENBATARD

Afbeelding

Afbeelding

5% volkoren roggemeel, 35% volkoren tarwemeel, 60% tarwebloem T55, 80% hydratatie, honing, olijfolie, 12% geroosterde zaden en pitten: lijnzaad, pompoenpitten, chiazaad, zonnebloempitten door het deeg.

Gedecoreerd met gehakte zonnebloem- en pompoenpitten, lijnzaad, wit en zwart sesamzaad, wit maanzaad, gepeld hennepzaad en nigellazaad.

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: di 05 okt 2021, 08:33
door hjeverts
Ziet er weer goed uit Gerrit :)

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: di 05 okt 2021, 10:04
door lekkermelig
Dat ziet er lekker knapperig uit Gerrit!

Wil

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: di 12 okt 2021, 12:11
door BakkerGerrit
TARWEBOULE MET LIJNZAAD EN GEBROKEN TARWE

Afbeelding

Afbeelding
Deze hoeveelheid is voor twee broden.

Afbeelding

30% volkoren tarwemeel, 70% tarwebloem T55, 76% hydratatie, 8% blond lijnzaad, 4% gebroken tarwekorrels, bruine suiker, olijfolie.
Geglaceerd met olijfolie.

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: di 12 okt 2021, 12:15
door hjeverts
Mooie bol Gerrit :)

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: di 19 okt 2021, 10:41
door BakkerGerrit
ZACHTE BRUINE TARWEBOLLEN

Afbeelding

25% volkoren tarwemeel, 75% tarwebloem T55, 65% hydratatie, 2% zwart sesamzaad, bruine basterd, sesamolie, 0,3% bebrand gerstemoutmeel.

Gedecoreerd met wit sesamzaad.

Afbeelding

En zo is een deel ervan genuttigd…….

(Gebakken op verzoek)

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: di 19 okt 2021, 10:47
door BakkerGerrit
WALNOTENBROOD

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding
(Vóór het roosteren…)

25% volkorentarwemeel, 75% tarwebloem T55, 67% hydratatie, 15% geroosterde walnoten, 5% geroosterde pompoenpitten, honing, olijfolie.
Afgelakt met water.


(Gebakken op verzoek)

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: di 19 okt 2021, 10:56
door BakkerGerrit
OLIJVENSTOKBROOD

Afbeelding

25% volkoren tarwemeel, 75% tarwebloem T55, 67% hydratatie, 30% gehakte zwarte olijven, honing, olijfolie, 0,2% paprikapoeder, oregano.

Doordat de olijven behoorlijk vochtig waren (komen uit blik (op water)), is het deeg behoorlijk slap geworden. Aandachtspuntje voor de volgende keer…..


(Gebakken op verzoek)

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: di 19 okt 2021, 11:06
door hjeverts
Dat ziet er smakelijk uit met die walnoten Gerrit. :)

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: di 19 okt 2021, 11:07
door Victory
Allemaal gist brood? Ziet er lekker uit hoor😃

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: di 19 okt 2021, 12:02
door BakkerGerrit
Victory schreef: di 19 okt 2021, 11:07 Allemaal gist brood? Ziet er lekker uit hoor😃
Ja, ik bak alleen met gist.

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: do 28 okt 2021, 07:34
door BakkerGerrit
TARWE BUSBROOD LEMAIRE

Afbeelding

Afbeelding

100% lemairemeel, 67% hydratatie, 2% basterdsuiker, 2% boter
Afgeglans met water.

Voor het eerst Lemairemeel geprobeerd. De smaak is milder dan ik gewend ben……

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: do 28 okt 2021, 07:41
door hjeverts
Mooi brood Gerrit! :)
Waren de pitten op? ;)

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: do 28 okt 2021, 07:42
door BakkerGerrit
ZACHTE TARWEBOLLETJES

Afbeelding

15% volkoren tarwemeel, 35% lemairemeel, 50% tarwebloem T55, 63% hydratatie, 1,5% witte bastersuiker, 1,5% boter.
Geglaceerd met boter

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: do 28 okt 2021, 07:43
door BakkerGerrit
hjeverts schreef: do 28 okt 2021, 07:41 Mooi brood Gerrit! :)
Waren de pitten op? ;)
Ik wilde het resultaat met de lemairemeel uitproberen dus zo naturel mogelijk. 😉

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: do 28 okt 2021, 07:53
door BakkerGerrit
TARWEBROOD MET DONKER LIJNZAAD

Afbeelding

Afbeelding

26% volkorentarwemeel, 74% Tarwebloem T55, 79% hydratatie, 8,5% donker lijnzaad,1,6% Bastersuiker, 1,6% zonnebloemolie.
Afgestreken met aqua plumbi.

(ik had een foutje gemaakt bij het afwegen, dus heb ik het recept gecorrigeerd. Vandaar de afwijkende percentages)

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: do 28 okt 2021, 07:56
door BakkerGerrit
hjeverts schreef: do 28 okt 2021, 07:41 Waren de pitten op? ;)
En daar zijn de pitjes weer!😁

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: do 28 okt 2021, 08:08
door hjeverts
Het bovenstaande brood en de bolletjes zien er ook goed uit. :)

Wel mis ik een mooi oor aan de batard, ookal heeft een glad oppervlak ook wel wat :)

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: ma 08 nov 2021, 01:09
door BakkerGerrit
TARWE-GERSTBROOD MET LIJN- EN MAANZAAD

Afbeelding

Afbeelding

15% volkoren gerstemeel, 25% volkoren tarwemeel, 60% tarwebloem T55, 75% hydratatie, 8% blond lijnzaad door het deeg, boter, basterdsuiker.
Gedecoreerd met 4% maanzaad.

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: ma 08 nov 2021, 01:29
door BakkerGerrit
MEERGRANEN MEERZADENBROOD

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

5% volkoren roggemeel, 35% volkoren tatwemeel, 60% tarwebloem T55, 80% hydratatie,
3% donker lijnzaad, 3% blond lijnzaad, 3% zonnebloempitten, 2% havervlokken, 1% zwart sesamzaad, honing, olijfolie, gebrande gerstemout.

Gedecoreerd met blond en donker lijnzaad, gehakte zonnebloempitten en havervlokken en wit sesamzaad. (Geplakt met eiwit)

Dit brood is geinspireerd door de “Tradition Céréale” van de Parijse boulanger Samba Hamadou.

Afbeelding

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: ma 08 nov 2021, 12:33
door hjeverts
Mooie broden weer Gerrit! :)

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: ma 08 nov 2021, 18:51
door GK-Renske
Dat zijn weer mooie broden Gerrit. Waarom heb je twee soorten lijnzaad gebruikt?

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: ma 08 nov 2021, 18:59
door BakkerGerrit
GK-Renske schreef: ma 08 nov 2021, 18:51 Dat zijn weer mooie broden Gerrit. Waarom heb je twee soorten lijnzaad gebruikt?
Dit brood is een “kopie” van een brood (zie de laatste foto) van Samba Hamadou, een Franse bakker die ik op Instagram volg. En hij gebruikte twee soorten lijnzaad.
Ik heb de hoeveelheden zelf ingevuld want hij gaf alleen de gebruikte ingredienten aan….

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: ma 23 mei 2022, 23:39
door BakkerGerrit
BIESLOOK EXPERIMENT

Ik las ergens dat de bloemen van de bieslook en de knoflook eetbaar én lekker zijn. Nu staat mn bieslook in de bloei dus ben hiermee aan de slag gegaan.

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Eerst heb ik er zachte witte melkbolletjes van gebakken.

Afbeelding

De bieslook is nauwelijks zichtbaar in het kruim maar de smaak is heerlijk. Zachte subtiele ui/ bieslooksmaak.

Vandaag heb ik er stokbrood mee gebakken.

Afbeelding

Ik gebruik 3,5 bloemetje op 100 gram meel. De blaadjes pluk ik van de bloemen. Verder gesneden bieslook erbij. Pas wanneer het deeg voldoende gekneed is doe ik de bloemblaadjes en de groene bieslook erbij.

Ik mag wel zeggen dat het een geslaagd experiment is geweest.

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: di 24 mei 2022, 09:04
door hjeverts
De broden zien er goed uit Gerrit!

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: za 28 mei 2022, 15:56
door Eef
Dat ziet er goed uit Gerrit, smaakt ook vast goed, kan niet anders.
Laat ik nu net van de week mijn bos bieslook gekortwiekt hebben😓 gelukkig groeit dat spul hard dus binnenkort ga ik dat ook eens proberen.

Top idee!

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: di 12 jul 2022, 02:50
door Levinebaktbrood
Gerrit, waar ben je gebleven? Je laatste bericht is van eind mei?

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: di 12 jul 2022, 08:41
door BakkerGerrit
Ik ben er nog steeds Levine! :thumbup:

Ik bak ook nog steeds maar plaats dit niet elke keer hier op ons forum maar op Instagram en Facebook. Dat gaat snel met de telefoon en/of de iPad. Foto’s plaatsen op dit forum doe ik met de laptop omdat het niet rechtstreeks gaat maar via Flickr.
Ik zal de laptop wat vaker aanslingeren…… :D

Re: Brood van Gerrit

Geplaatst: di 12 jul 2022, 20:52
door Levinebaktbrood
O, gelukkig :D. Maakte me een beetje zorgen want je liet ons toch heel vaak zien wat je gebakken had en toen opeens niets meer.

Ik had inmiddels ook op je Instragram gekeken en gezien dat je daar nog steeds berichten plaatst. Het is soms niet meer bij te benen hè met al die online media.