Pagina 4 van 22
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: do 08 mar 2018, 01:36
door BakkerGerrit
TARWE-SPELTBROOD met lijnzaad
40% T65 30%, volkorenspelt(Duits), 30% T150 65% Hydratatie
Met 12,5% lijnzaad door het deeg, honing en olijfolie.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: za 10 mar 2018, 13:05
door BakkerGerrit
LICHTBRUIN TARWE-SESAMZEBRAATJE
30% T150, 70% T65, 67% hydratatie
Sesamolie en honing
Witte en zwarte sesamzaadjes als decoratie
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: ma 12 mar 2018, 12:07
door BakkerGerrit
LICHTBRUINE TARWE-GERSTEBOULE
10% volkoren gerstemeel, 20% Tarwe T150 en 70% T65, 65% hydratatie
Honing en zonnebloemolie
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: ma 12 mar 2018, 17:15
door bakplaat
Stuk voor stuk weer mooie broden gebakken...Gerrit :2th:
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: ma 12 mar 2018, 18:58
door Motormuis
Mooie broden Gerrit.
Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: di 13 mar 2018, 23:08
door BakkerGerrit
LICHTBRUIN TARWE-ROGGEBATARD
70% tarwe T65, 20% T150, 10% Volkoren roggemeel 64% hydratatie.
Honing en olijfolie.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: vr 16 mar 2018, 23:45
door BakkerGerrit
LICHTBRUIN TARWE ZWART SESAMBROOD
70% T65, 30% T150, 67% hydratatie
Honing en sesamolie.
Zwart sesamzaad als decoratie
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: vr 16 mar 2018, 23:46
door BakkerGerrit
EN HET IS WEER WEEKEND
100% T65 64% hydratatie (incl. 1 ei)
Boter en basterdsuiker
Afgelakt met gesmolten boter
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: di 20 mar 2018, 11:40
door BakkerGerrit
TARWE-GERSTEBATARD
25% volkoren geerstemeel 10% Tarwe T150 65% T65 67% hydratatie.
Boter en honing, gerstevlokker voor de decoratie
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: di 20 mar 2018, 17:35
door Bioloogje
Om in te bijten! :kwijl:
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: di 20 mar 2018, 18:49
door Motormuis
Mooi brood hè?
Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: di 20 mar 2018, 19:21
door Rik59
Gerrit, waarom woon je niet bij mij in de straat.. :shy:
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: wo 21 mar 2018, 18:06
door BakkerGerrit
HALFVOLKOREN SPELT-TARWEBOULE
25% volkorenspelt, 25% volkorentarwe (T150) 50% T65 . 66% hydratatie
Honing en sesamolie, witte en zwarte sesamzaadjes als decoratie
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: wo 21 mar 2018, 19:05
door Rik59
Ik zie het alweer Gerrit heeft zaadtekort... :shy:
Fraai hoor Gerrit!
Zeker bijna Pasen??
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: do 22 mar 2018, 00:53
door bakplaat
Weer een prachtig mooie serie Brood en broodjes Gerrit :2th:
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: za 24 mar 2018, 16:42
door BakkerGerrit
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: ma 26 mar 2018, 08:59
door BakkerGerrit
LICHTBRUIN TARWE MET LIJNZAAD
30% volkoren T150, 79% T65 67% hydratatie
10% lijnzaad door het deel, zonnebloemolie en honing
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: ma 26 mar 2018, 15:24
door Motormuis
Mooi brood weer.
Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: do 05 apr 2018, 12:22
door BakkerGerrit
HALFVOLKOREN TARWE-GERSTEBATARD MET LIJNZAAD
60% Tarwe T65, 25% Gerstemeel volkoren, 15% tarwe T150 65% hydratatie
Olijfolie en honing, 10% lijnzaad door het deeg, gerstevlokken ter decoratie
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: vr 06 apr 2018, 16:12
door BakkerGerrit
LICHT TARWE MET MAANZAAD
75% T65, 25% T150. 68% hydratatie
melk, boter en basterdsuiker
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: zo 08 apr 2018, 11:54
door BakkerGerrit
LICHT TARWE MET MAANZAAD
(Was te laat met het plaatsen van deze sneetjes onder de foto van het hele brood.....)
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: zo 08 apr 2018, 17:29
door Motormuis
Ziet er weer goed uit.
Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: di 10 apr 2018, 08:42
door BakkerGerrit
BRUIN TARWE POMPOENPITBROODJE
40% T150 60% T65, 68% hydratatie
Boter, honing, 10% pompoenpitten door het deeg (na de bulkrijs)
Pompoenpitten ter decoratie.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: di 10 apr 2018, 08:49
door Motormuis
Ziet er lekker uit
Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: di 10 apr 2018, 09:59
door BakkerGerrit
Motormuis schreef: ↑di 10 apr 2018, 08:49
Ziet er lekker uit
Dat is hij ook! :kwijl:
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: wo 11 apr 2018, 23:14
door BakkerGerrit
VIERGRANENBOULE MET LIJNZAAD
35% T65 25% Volkoren gerstemeel 20% Volkoren tarwe (T150) 15% volkoren speltmeel, 5% volkoren roggemeel 66% hydratatie. 5% lijnzaad door het deeg.
Boter en bruine basterdsuiker
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: wo 11 apr 2018, 23:40
door Rik59
Nou Gerrit...
Die gaat er volgens mij in met boter en suiker.... ;B ;B
Gerrit, heb jij een standaard afwerking van het proces???
Ik bedoel van deeg tot en met bakken?
Dit omdat ik namelijk altijd alleen de bakkersformule zie...
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: ma 16 apr 2018, 08:46
door BakkerGerrit
WIT TARWE MET SESAM
80% T55 20% T150 67% hydratatie
Boter en basterdsuiker, witte en zwarte sesamzaadjes ter decoratie
Ik ben wat andere meelsoorten aan het uitproberen. Deze keer de T55 ipv de T65.
Kon niet echt een verschil merken.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: ma 16 apr 2018, 14:18
door Rik59
Ik dacht gister al... waar blijft Gerrit.. tisweerfraai!!
Gerrit, heb jij een standaard afwerking van het proces???
Ik bedoel van deeg tot en met bakken?
Dit omdat ik namelijk altijd alleen de bakkersformule zie...
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: ma 16 apr 2018, 15:24
door BakkerGerrit
Inderdaad Rik59, in grote lijnen is het proces gelijk. Ik noem verhoudingen in de formule omdat die specifiek zijn voor het betreffende brood.
Als je interese hebt wil ik het hele proces wel eens voor je op een rijtje zetten.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: ma 16 apr 2018, 16:39
door Rik59
Graag Gerrit doe maar even copy/paste... :2th: :G :2th: :G :2th:
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: di 17 apr 2018, 14:42
door BakkerGerrit
LICHTBRUIN TARWE
70% T55 30% T150 65% hydratatie
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: di 17 apr 2018, 21:16
door bakplaat
Weer prachtige broden geplaatst in je eigen bakkersvitrine Gerrit. :2th:
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: za 21 apr 2018, 08:47
door BakkerGerrit
TARWEBROOD MET STEENGEMALEN VOLKORENMEEL
60% T65 40% Volkorentarwe steengemalen van de Zuidmolen. 65% hydratatie
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: za 21 apr 2018, 13:47
door Rik59
Ik dacht 't al heeft ie z'n brood nou nog niet op??
Maar ik zie het al....
Je hebt je rantsoen verdubbeld!!
Fraaie mik Gerrit...
Maarreh... ik wis nie da se ok mik me stenen bakte... is da vor de aandeelhouders van de smoelensmid???
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: za 21 apr 2018, 18:10
door BakkerGerrit
Rik59 schreef: ↑za 21 apr 2018, 13:47
Ik dacht 't al heeft ie z'n brood nou nog niet op??
Maar ik zie het al....
Je hebt je rantsoen verdubbeld!!
Hahaha, nee Rik, ik voorzie af en toe ook familie van ‘dagelijks brood’.....
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: za 21 apr 2018, 18:24
door Rik59
Ooooowwwwhhhhh... de straatbakker!!! :DB2: :DB2: :DB2:
Daar hebben ze een liedje van gemaakt.. maar dan omgedraaid... Gerry Rafferty...
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: di 24 apr 2018, 10:06
door BakkerGerrit
TARWEBOULE MET LIJNZAAD
60% T65 40% volkoren tarwe vd Zuidmolen 67% hydratatie
10% lijnzaad door het deeg.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: di 24 apr 2018, 22:51
door BakkerGerrit
ZADEN EN PITTENBOULE
60% T65 40% Tarwe volkoren (de Zuidmolen), 67% hydratatie
Honing en sesamolie, 15% Pompoenpit, zonnebloempit, lijnzaad en wit en zwart sesamzaad door het deeg.
Decoratie is genoemd zadenmengsel + gerstevlokken
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: wo 25 apr 2018, 07:27
door Rik59
Hij is een fabriek begonnen!! :G :G
Fraai Gerrit... ga dalijk ook wat proberen te prutsen...
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: wo 25 apr 2018, 07:41
door Koos de bakker
Jij weet ook van geen ophouden zeg. Elke dag weer een nieuw creatief brood. Lekker hoor.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: do 26 apr 2018, 22:57
door BakkerGerrit
TARWE-GERSTEBROOD
60% T65 25% volkoren Gerstemeel 15% T150.67% hydratatie
Boter en honing, Gerstevlokken ter decoratie.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: zo 29 apr 2018, 21:46
door BakkerGerrit
TARWEBATARD MET ZWARTE SESAM
70% T65 30% T150 65% hydratatie
Zwarte sesam ter decoratie
(En natuurlijk ook nog de bekende weekendbolletjes)
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: wo 02 mei 2018, 17:34
door BakkerGerrit
LICHTBRUIN MELK TARWE KNIP
(Iets te warm gesneden)
70% T65 30% T150 66% hydratatie
Boter en basterd
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: vr 04 mei 2018, 20:49
door BakkerGerrit
VIERGRANENBATARD MET LIJNZAAD EN GEBROKEN GERSTEVLOKKEN
35% Tarwe T65 30% Tarwe volkoren 20% Spelt volkoren 10% Gerst volkoren 5% Rogge volkoren. 65% hydratatie
5% lijnzaad en 5% gebroken gerstevlokken door het deeg. Mengsel van volkorengranen met gebroken gerstevlokken ter decoratie.
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: vr 04 mei 2018, 23:19
door Rik59
Gerrit.. Gerrit... eet niet zoveel BROOD!!
Groentjes zijn ook belangrijk!!
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: ma 07 mei 2018, 17:14
door BakkerGerrit
LICHTBRUIN TARWEBROOD MET SESAM
30% volkorentarwe, 70% T65, 66% hydratatie
Boter en sesamolie, en honing
Wit en zwart sesam ter decoratie
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: ma 07 mei 2018, 20:10
door Rik59
Gerrit als ik nou zorg dat m'n buurman gaat verhuizen...
Dan zeg ik alleen nog maar dat ik van net zoveel variatie hou... in brood dan hè...
Ik kom namelijk niet zo vaak veel verder dan die desemse vliegdekschepen en wat roggeschotels...
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: ma 07 mei 2018, 20:53
door BakkerGerrit
Fijn dat mijn broden een inspiratiebron zijn Rik. Heb echter nooit vermoed dat ze zelfs konden leiden tot verhuisplannen (al is het van de buren.....) :D,
Re: Brood van Gerrit
Geplaatst: di 08 mei 2018, 11:07
door Motormuis
Maar serieus, je broden zien er goed uit.
Groetjes Lidy.